Белгийски мами танцуват под дъжда-15

• 18 617
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
  • Overijse, Belgie
Рени, снимките да са проблем!
Когато Борис беше със секрет в окото, педиатърката в болницата ми каза да му капя кърма! Същото ми каза и ако му се запуши носа! Аз си мислих, че са бабини деветини това с капането на кърма и много се учудих като ми го казаха в болницата. Естествено, ако не помогне, тогава трябва да се капят капки.
Дано да се оправяте бързо!

# 136
Мерси, Джъст, като, че ли се пооправи малката. Цяла нощ не е кашляла и вече диша по-леко. И аз съм чувала за този метод и аз не вярвах в началото, но много майки казват, че  е успешен Grinning

Честит празник на милите ни дечица! Да са ни живи и здрави и много щастливи! Heart Eyes

# 137
това с капането на кърма
 и аз съм го пробвала Калата беше на 10 дни и едното му оченце залепваше от зелен секрет по съвет на педиатърката капах  кърма в оченцето и още на втория ден нямаше и помен от секрета.

Много болни тази седмица-пожелавам на всички скорошно оздравяване и хубава и слънчева седмица! Peace
Честит празник на всички дечица, да са много щастливи и обичани и разбира се много много здрави!   family

# 138
честит празник на всички дечица да растът здрави ,весели,Щастливи ,лъчезарни ,безгрижни и послушни деца ,амин   bouquet

# 139
Честит празник на всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета !

Къде сте? В това хубаво време всички навън?
Блонди, как мина концерта, ходихте ли?
Рени, бързо оздравяване и весел рожден ден на бати Райън..

Ето няколко снимки от рождения ден на Вико: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=384223

По-надолу има и албум с френски лавандулови храсти  Wink

# 140
Здравейте мили мами, бихте ли ми помогнали с малко информация: скоро ще се местим със семейството ми в Брюксел, имам дъщеричка на една година и искам да ви попитам за бебешки магазин на достъпни цени. Трябват ми дрешки, кошарка, няколко по-основни неща. Разбрах за магазин Бебе 2000, но това, което видях от сайта, е доста скъпо. Може би има подходящ онлайн магазин?
Благодаря ви предварително! Hug

# 141
  • Overijse, Belgie
Здравейте мили мами, бихте ли ми помогнали с малко информация: скоро ще се местим със семейството ми в Брюксел, имам дъщеричка на една година и искам да ви попитам за бебешки магазин на достъпни цени. Трябват ми дрешки, кошарка, няколко по-основни неща. Разбрах за магазин Бебе 2000, но това, което видях от сайта, е доста скъпо. Може би има подходящ онлайн магазин?

Здравей!

За кошарка, корито, чаршафи може да провериш в www.ikea.be. Дрешки на ниски цени може да купиш в C&A или H&M. Peace

# 142
В Бейби 2000 наистина е скъпо. Икеа е добър вариант за почти всичко, което не е дрешка и не е скъпо.  Peace

Мария, ходихме, да, беше супер, страхотно изживяване, бяхме на втроия ред пред него, мисля, че имам една-две негови сполучливи снимки, но още са в роу формат и не съм стигнала до тях да ги оправя и ще ги покажа  Simple Smile После ще разгледам и твоите  Hug

Ние в неделя бяхме на барбекю с басейн, децата играха много. Да, ама явно си е замърсил окото, тази сутрин се събуди със залепнало, цялото в гурели  Sick едвам го изчистих да си отвори окото, сега е зачервено и постоянно текат гадории, купих антибиотична паста и ще го мажа в окото.... някакси  Shocked

Пък и някакво арабче (или турче) Мурад  Twisted Evil го тормози в градината, щипел го лицето, блъскал го и го удрял, та днес се оплаках на учителката.  Rolling Eyes

На 20-ти юни в събота ще имат празник на училището и ще танцуват някакво съчетание, та им искат тениска и панталон в еднакъв цвят, откъде ли ще ги изнамеря   33uu

С баща ми вършеем по задачи, не ми остава време да стигна до компа, но е хубаво така, де  Blush

# 143
Здравей, аз не мога да ти помогна с информацията която търсиш, тъй като и на нас тепърва ни предстой да заминаваме за към Белгия.......но пък ми е приятно да знам че има и други ентусиасти за подобно начинание. Вие кога ще заминавате? Ако разбира се не нахално да питам   Embarassed   и успех  Peace

Ех Блонди, ама вашата одисея край няма.......дано това с очето да е последното лошо нещо което ви се стоварва Peace не знам как издържате аз направо бих увесила нос.........айде кога си идвате да организирате с bonni биричката

# 144
whitie, ние сме ходили в Холандия в Розендаел, което ни е на 30 км от Антверпен,
но имат и интернет магазин : http://www.baby-dump.nl/
Разгледай, на всичко имат по някоя промоция, по всяко време... За дрешки обаче е скупо, само МЕКС и тн..

Блонди, нямат спирка вашите перипети  Blush Кураж  Hug За едноцветни дрешки можеш да провериш в Карефоур, но някой голям, не знам при вас дали продават дрехи, но аз съм много доволна от цена качество.. има и едноцветни тениски + спортни панталонки в Декатлон

# 145
Мерси, момичета  Hug
До нас има Карфур, проблемът е, че аз имам едноцветни тениски - жълти, сини, зелени... ама откъде ще намеря такива цветни панталони  Crazy Ще потърся, де, все нещо ще изскочи  Simple Smile

Уф, гледам да не увесвам нос, успокоявам се, че все пак са сравнително дребни кахъри, колко по-страшни и тежки неща има и стават... не мога да искам винаги всичко да е идеално. Искам ми се, но знам, че не става така в живота и гледам да се успокоявам, че това са наистина дребни неща.  Simple Smile Надявам се да са като предвесник за едно хубаво лято в България  Heart Eyes

# 146
Блонди ,ако оЩе от сега развиеш у сина си страх и омраза към арабчетата,турчетата и негърчета  повярвай ми понататък Ще му е много трудно с адаптацията и социализирването ,имайки впредвид ,че живеете в такъв квартал където е бая омешано .И бая бой може да изде ,ако пък си позволи да ги обидижа(ако ви чува вас как говорите за тях с пренебрежение ,децата развиват съЩата омраза и чувство).Та по скоро подхождай с това  ,че това момченце е направило лоша постъпка отколкото да изтъкняваш расата му  Peace.А не мислиш ,че и Криско може неЩо да му е направил ,за да го е оЩипал ,децата са спонтанни както знаеш ,все неЩо е станало ,това е работата на учителките да ги вардат и да ги наглеждат ,а не да  разтягат локуми по цял ден,нали? .Ако бях на твое място бих се сопнала леко на учителката ,а не да се сърдя ,че някакво арабче е оЩипало моето  дете ,все пак това е дете на въздрастта на твоя син ,утре Криско ,ако удари някое детенце(само не ми казвай ,че това е невъзможно да се случи) ,нали няма да ти бъде проятно родителите ако му кажат ,ми кво очакваш от българче ... Това е съвет ,а не критика  Peace,аз поне прилагам тази тактика ,няма да ми е удибно ,ако един ден моето дете се дръпне от негърчетата ,заЩото били черни и алабала ,от арабчетата заЩото били лоши и тн .Пък ,ако наистина това е дете е толкова недесциплинирано как пък учителките не са видели  ,като го блъска и удря и не са му направили забележка ,интересно нали ?Има ли синини ,тогава се среЩни с родителите и им обяснете спкойно ,може пък като му направят забележка пред вас и самият Криско ,може да се засрами и спре ...Така Ще чуете и двете версиии и  на двете деца ,а не само на едното  Peace .Та така успех и дано повече не се случват такива изпълнения ,че е много неприятно и аз съм попадала в такива ситуация ,но в парка и там мога да реагирам веднага на момента и правя забележка директно на детето  ,не е съЩото знам ,но дотогава мисля да измисля някакъв подход ей такъв какъвто ти описах по-горе ,просто и аз съм била дете и аз съм правела бели и са ме били и аз съм удряла деца като не съм била съгласна с неЩо  ,детска му работа ,като незнаят оЩе как да играят задружно и да комуникират ,да намират решения ,така Ще е ,Ще се очовечат

В Декатлон можеш да намериш едноцветни тенски и панталонки(комплетче) .Успех на празника  Hug

# 147
  • Overijse, Belgie
Ние вчера ходихме до Baby Dump в Розендаал за столче за кола за Мартин. Тъй като бяхме решили какво точно ще купуваме, набързо свършихме и решихме да отидем до морето. Ходихме до Vlissingen малко на плаж. Беше много хубаво. МАртин отсега дава зор да ходим на почивка на море Simple Smile
Днес мислих да отидем с Борис някъде с колата на разходка, но пък днес бил деня, в който идваха от общината да отрежат едно изсъхнало дърво пред нас и неможах да изляза...Е, обиколих пак езерото с количката. И аз май като Жеже, която си има канал Wink, си имам място за разходка и усамотение Wink

# 148
Шакира, ние с теб мине се не мине време зачекваме тази тема.  Hug
Виж сега, НИКОГА не съм казала на сина ми, че арабчетата, негрите или които и да било други са лоши. Защото НЕ Е ТАКА. Нито аз го мисля, дори да не ти се вярва.  Wink Аз от месец слушам за това лошо момче, както той ми обяснява, но до днес не знаех кое е. Затова и не казвах нищо. На закачалките им висят снимки за кой къде да си закача якето и днес ми го показа и видях името. И казах на учителката.

Та по скоро подхождай с това  ,че това момченце е направило лоша постъпка отколкото да изтъкняваш расата му

И кое те накара да мислиш, че съм казала на Криско за расата му? Казаха на вас!
Но ти си ме нарочила, знам  Grinning

Разбира се, че може да се случи и моя син да удари дете, както съм го и виждала да блъска дете, за да се качи пръв на пързалката. Съответно, спрямо моите разбирания, е отнасял кавга и забележки. Но когато съм там. В градината не съм. И не трябва да съм. И не очаквам от учителката да има 16 очи за 20 деца, няма начин.
И трябва ли синът ми да има синина, кръв или извадено око, за да си позволя да споделя с нея?
Криско ходеше с желание отначало на градина, сега само говори за Лошия и не иска  Sad
Виждала съм момченцето, повярвай ми, неконтролируемо е. Поне сутрин съм виждала как наритва майка си (на 3г  Close), пък за децата около него - не знам.  Rolling Eyes
И не ме интересува, честно казано. Както съм споменавала многократно - интересува ме едно - щом сме в една държава и си има ред, закони и социални норми, то те трябва да се спазват от всички. А не избирателно. И да ми се нервират арабите и негрите, че имало дискриминация. Да, има, за мързеливите, глупавите, за нахалните, безпардонните. Защо един прекрасен гинеколог арабин при който съм била и съм доволна не се пени срещу дискриминацията? Защо познавам и турци, и араби с безукорно възпитани деца?
Винаги конкретизирам и говоря за плявата, ако мога така да я нарека. И да, Шакира, за не знам кой път да ти кажа, никога няма да се засегна ,ако кажат нещо за българче или българите. Защото има и сред нас боклуци. Има ги навсякъде. Веднъж ти писах за това и ти каза, че съм права.  Peace Сега пак се обясянвам  Tired Трябва ли при всеки сбълъск с нискокултурните и проблемните тук да ти обяснявам, да се извинявам и да се опитваш да ме накараш да се чувствам виновна? И за какво? Че не харесвам онези..... писах мнооооого примери, но ги изтрих. Защото няма смисъл  Simple Smile
Но знам и се кълна в едно - ние досега като чужденци тук проблеми на НИКОГО не сме създали. Но от други чужденци сме видели и чули много. И е нормално да е така. Но като е нормално трябва ли да си сложа цип на устата (клавиатурата) и да не споделям какво става в темата? Ако да, кажете, да знам.
О, и още нещо - най-доброто приятелче на сина ми в детската е негърче, Шакира. Но възпитано  Wink
На това уча сина си - кое е редно и кое не. И той днес ме попита - защо ми се караш, че "така не се блъска", както той се изрази, а Лошото така прави? И какво да му отговоря? И не, не съм му казала, че е защото е арабче (турче), честно, макар да не ти се вярва  Grinning

Преди време имаше тема в чужбинския за майка с момченцето си, били в парка (не помня държавата). Две негръчета (ама тийнейджъри вече) сгащили две момичета, които явно не били благосклонни и се заформил бой, дърпане, скубане... Момченцето видяло този "мил" акт (и който, ДА, може да се случи на всяка народност!!!!!!!!) и развил страхова невроза от негрите. И не иска на градина, защото и там имало такива дечица. С които нищо не са виновни.
Та, с това искам да ти кажа, че да глобализираш нещата - не става. Всеки постъпва, реагира и се справя спрямо ситуацията! Това се опитвам да направя и аз. И, да, няма да си затворя очите и да кажа - оправяй се, Криско, нека Мурад ти бърка в очите, защото е арабче и защото не бива да говорим срещу тях.
Но ако си бяхме в България щеше ли да е проблем да кажа на учителката, че просто друго дете бърка на сина ми в очите?

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 17:52 от Блонди

# 149
  • Overijse, Belgie
Момичета, подготвям документите на Борис за бг гражданство. Тъй като изискванията за снимки за документи за самоличност са различни в БГ и Белгия - в БГ фонът трябва да е светлосив, а в Белгия - бял, къде мога да направя снимка на Борис, че да отговаря на БГ изискванията?

Общи условия

Активация на акаунт