Белгийски мами танцуват под дъжда-15

• 18 603
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Я кажете ще ходи ли някой до посолството в неделя? Къде отиде Калинка?
Аз мисля сутринта мъжа ми да гласува тук, че нали е задължително и след като хапнем обяд , да тръгнем към БрЮксел, за да спят децата в колата...
Някой ще ходи ли да се засечем, а ако кажете  и след обяд някъде на полянка или детска площадка?

# 166
И аз да се включа.
 Разбира се на всеки е трудно до някъде да е далеч от семейство и роднини. Всеки изпитва до някаква степен носталгия. И на мен ми е мъчно когато племенницата ми иска да ни види да застава до пс-то и да кара сестра ми да звъни. До такава степен да е викнала с това. Да взима телефона и да ми звъни, вместо да изпитва нормални чувства и да иска да ни прегърне например( това разбира се ще се случи ако си живеем там). Имам позната тук с детенце на същата възраст като племенницата ми( 3 години) еми трябва да ви кажа, че не само ,че няма интерес да стой пред компа за дълго , но и един разговор по телефона не може да направи, както го прави племенницата ми Peace Да погледнем от позитивната страна, децата се научават на съвременни комуникации от ранна възраст Laughing. Мъчно ми и за редица други неща Cry, но не бих се решила на връщане в Бг. Нещата при нас са различни. За нас тук е сигурността. Аз може би да , но мъжа ми не авантюрист едва ли би загърбил всичко с лека ръка и да тръгне за Бг. Peace
 Мария- и аз чакам родителите ми на 25.06( С Уиз ер) да не пътуват заедно с майка ти. ще се радвам да се зачем  Hug

# 167
Майка идва на 23ти , пак с Уиз  Flutter

Блонди, едно малко пухкаво розово вързопче би ти оплътнило времето и енергията ... А в бъдеще би могло да ти е дружка в женските занимания   bowuu

Може би защото много различно съм живяла преди, може би защото късно станах майка, не знам...
И аз различно съм живяла преди, първо 5 г в Ст. град, купони, всеки ден навън с приятели, дискотеки ... След това работех в голяма динамична фирма - в центъра на София на Графа , с много клиенти, колеги, фирмени партита... Но всичко с времето си, сега знам че е период от живота ми , отдаден на децата...
А колко късно стана майка, аз на 28 ?

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 10:24 от MariaF

# 168
А колко късно стана майка, аз на 28 ?

Не вървиш  Mr. Green Hug Аз на 31, сега август ставам на 35. Мъжът ми пак август ще подкара 40  Rolling Eyes
Ако имам второ искам пак да е момченце. Мисля, че е добре за децата да са еднополови  Simple Smile
Но дали ще стане - не знам  Confused И ако не стане скоро - ще се откажем. Мъжът ми и отсега не иска   Crazy

# 169

Като ви чета, още по-сериозно се замислям. Наясно съм, че на чуждо място не се живее лесно. Нашето заминаване не е свързано с доходи, а по-скоро със заобиклалящата среда в БГ, възпитанието, мръсните улици, липсата на инфраструктура, както и на възможности за определени неща, стреса.... Дано тук се почувстваме по-добре Peace

whitie, все една аз съм го писала.....тук (в София) дори детето си на детска градина не мога да запиша.
И на мен ще ми е мъчно за моите близките, но заобикалящата мизерия ме кара да се чувствам нещастна и несигурна.
А пък ме блазни мисълта за
свободата за пътуване...3 часа свободни да имаш, може да отскочиш до съседни страни да разгледаш
Надявам се да намеря сродни души в Белгия и да намеря мястото си по слънцето(дъжда) Laughing

# 170
  • Overijse, Belgie
И аз станах майка на 28 Simple Smile След 2 седмици ставам на 33  Rolling Eyes А хич не се чувствам на 33...Имам чувството, че в Белгия по-лесно се гледат деца, защото няма много дразнители - дискотеки, кафенца, шумни компании  Joy С МАртин бях много изнервена от това, че съм вързана, а живота си теже покрай мен. Тук няма какво да ме изнервя - къде да ходя Wink Гушкам си децата и мъжа и това е Wink...или просто поостарях  newsm78
Ние не чакаме никой на гости и ми е малко странно, защото обикновено поне на 2 месеца веднъж има някой вкъщи...Сега чакам 07.08., когато си летим за БГ за 2 седмици Simple Smile

# 171
С МАртин бях много изнервена от това, че съм вързана, а живота си теже покрай мен. Тук няма какво да ме изнервя - къде да ходя Wink Гушкам си децата и мъжа и това е Wink...или просто поостарях  newsm78

Марти до каква възраст си го гледала в Бг?

И ние няма къде да ходим, но това ме изнервя мен. А за мъжът ми си е супер - той е домошар - дай му спокойствие, тишина, да са уредени близките му и нищо повече не иска.
А аз си искам приятелки, искам си мое си време, скитане, клюкане. Искам да ми звъни джи ес ема... тук го зареждам на седмицата веднъж, в Бг - през ден  Blush Изолирана се чувствам тук...  Rolling Eyes

# 172
Блонди ,според мен сте контруирали доста неЩа заедно тук с мъжа ти ,за какво да се връЩате в бг ?Може би това го плаши там ,че трябва да започнете всичко отначало  newsm78.Не е авантюрист и аз преди се спусках в авантюри ,но сега не бих си правила такива експерименти ,не че имам кой знай кво де  Laughing,но и мъжът ми не би се впуснал да живеем ни в БГ ,ни в Мароко ,ни в АЛжир ,само заЩото моя милост примерно не и е добре тук .Като сме запознали той е бил тук ,среЩнали сме се тук ,че даже и брак сме сключили  и то тук ,което означава ,че ми е било пределно ясно ,че ако искам да съм с него то животът ми е тук при него и аз трябва да поработя върху евентуалната носталгия към близки приятели и тн .
Приятелите чесно казано не ми лиспват ,все пак приятелите са до време всеки го грабва на някъде живота и проблемите ,не можем да сме нон стоп заедно и да ядеме и да пиеме по кръчмите с дни .А и приятелства се завързват ,тук се сприятелих с много нови хора ,симпатични и тн .Роднините ми липсваха отначало ,но пък осъзнах ,че и с тях не мога да бъда за цял живот ,че аз си избирам накъде да ме завее вятъра и след като съм избрала този път ,вече мъжът ми е моето семейство .Някои от моите роднини починаха и изгубиха всякаква носталгия и тръпка  към БГ,даже вече ми е все едно и да не ходя ми е все тая и да ходя пак .

Та ти трябва да помислиш къде би се чувствала Щастлива ,Щом обичаш да се спазват законите и правилата едва ли в бг би намерила Щастието .Ако тук се чувстваш Щастлива би трябвало да си намериш и друго активите ,което да не е свързано с работата ви и да е извън вас ,измисли някакво хобъ ,йога ,спорт ,курс ,формация по еди какво си и тн ..

Хората са различни и всички нас различни неЩа ни правят Щастливи ,ето Жеже откри Щастието в БГ -радвам се за нея ,Щом това я прави Щстлива ,но това не ми повлиява и грам ,че аз бих намерила моето Щастие там .Ето Мария тя е Щастлива майка и това я прави Щстлива да се грижи нон стоп за децата си (аз бих се опредила долу горе така ,заЩото и аз не мога да дишам без мойта Убавица ,някой път ми идва в повече ,но Ще е до време след година тръгва на у-Ще и както казва Мария Ще искам да съм си в къЩи с нея ,а няма да мога  Sad).Ето и Джъст ,която пък е работохоличка (да не се обидиш Джъст  Hug) е нея пък работата я прави пълноценна жена и тн .Другите да ме извинят ,но нямам наблюдение върху техните интереси .Та всеки има и открива начини , които го правят Щастлив ,въпроса е да се търси .Блонди останала съм с впечатление ,че много обичаш да готвиш  Heart Eyes ,може пък неЩо свързано с ястията е ключът към твоето пълно Щастие ,незнам аз, ти трябва да го намериш ,но не спирай да търсиш .

Поговори с мъжа си ,говорете ,описвай му как се чувстваш ,да търси и той начини и решения ...Може при мисълта за 2ро дете да изпитва страх ,че няма да може да се справите или неЩо от тоя род ,поговори с него заЩо не исак за сега и му кажи ,че после и да иска 2 ро Ще е късно .На мъжът годините не са толкова важни ,твоя биологичен часовник си тик- така и ако наистина искаш и си готова за 2ро ,трябва да си поговорите сериозно .Пожелавам ти пък то да стане ей  през тия  месеци ,а дано  Praynig.Незнам дали е добре децата да са еднополови,ако са породени да ,но ако имат разлика над 4-5 години ,нямат да имат еднакви интереси за игра и да е момиченце или момченце баткото Ще полага грижи заЩото Ще се чувства по-голям

Бел дано кака Рени си изкара добре и всичко е ок  Hug

Поздрави на всички  Hug

пп Блонди Що не ни събереш някъде на една кръгла маса някъде с твоите вкусни манджи  Blush Grinning

# 173
пп Блонди Що не ни събереш някъде на една кръгла маса някъде с твоите вкусни манджи  Blush Grinning

Заповядайте всички когато ви е удобно у нас  Hug Hug Hug
Ще ви чакам с удоволствие  Heart Eyes

Наистина ми харесва да готвя. Отскоро е това. Допреди година можех само сандвичи и пържени яйца.  Grinning

Да, права си за нещата - родителите ми са щастливи, че съм тук и че съм уредена, както те казват. И да, нямам от какво да се оплача. Права си и за приятелите - всеки го е завъртял живота и нещата не са вече така, както са били преди години. И няма и да бъде. Явно ми трябва някакво езотерично напомпване, знам ли...

Сега пак сериозно - наистина ви каня у нас - кажете кога кой може, за нас е все удобно и ще ви чакаме  Hug Не сме в къща с двор, апартамент е, но има голяма маса, има хол, има играчки и ще е весело   Party Ще ви сготвя нещо и ще има и кокосова торта   chef

# 174
  • Belgium - BG
Блонди - аз тькмо щях да напиша, че е крайно време да отидем на по бира, а ти каква покана си оформила:) Хайде да се организираме наистина нещо че аз след 22 този месец ще сьм почти 2 месеца извьн Белгия  - конгрес в швеция, после Португалия за 10 дни и свадбата на брата на Изидро, после в БГ за седмица да закарам София на наште, после с Изидро на море и после пак в Бг за 2 седмици Sunglasses

# 175
Нова, хубава програма  Party
Хайде, чакам ви у нас, само кажете кога  Hug

# 176
Ама кажете първо нещо за тази неделя ... Ние ще сме в БрЮксел тъй или иначе..
Да гласувам от 3 до 4 някъде и после може среща

# 177
Пак казвам - когато ви е удобно  Hug

# 178
  • Overijse, Belgie
Ааа, ама и аз съм на линия...кокосовата торта ме подмами Wink
Блонди, ти сигурна ли си, че си готова да се тръснем една сурия народ у вас  newsm78

Да отговоря - Марти го гледах 1 година и 5 месеца  Embarassed Знам, че не е много, ама на мен ми се увидя Sad

Шакира, какво да ти се сърдя.  Hug Колкото и да го отричам, май е така. Щом и мъжът ми взе да мърмори към края на бременността, а една работа работим...

# 179
Блонди, горе главата! Сега ще ти се изръсим една банда народ у вас и ще ти вдигнем настроението! Laughing

На моменти и аз съм кисела, но съм толкова заета с тия двете малките, че просто нямам време да седя и да се поддавам на черни мисли. Ей сега и двете спят, седнах за малко да ви прочета, но всеки момент все някое ще се събуди и ще ходим някъде навън.

Мен лично това, което ме прави най-щастлива тук са приятелите! Оправят ми настроението, радват ме, говорим си, споделяме си. Тук да похваля нашата съфорумка angels - невероятен човек и страхотна майка!!! Ако не беше форумът да ни събере, определено нямаше да ми е толкова весело тук. Тя ме запозна и с другите българки в базата и сега се виждаме почти всеки ден. Обикновенно с децата ставаме сутрин към осем, обличаме се, закусваме, натоварвам ги в колата и отиваме на play group в базата. Те си играят с другите деца, а аз си говоря с майките-около 15-20 майки сме в групата, всички от различни националности. Докато ми разкажат малко за тяхната родина (Финландия, Полша, Холандия, Корея и т.н.) как е живота там, къде са отишли на почивка и къде ще ходят това лято и то вече е обяд. Тогава се виждам и с българските ми дружки и обикаляме площадките, магазинчетата, бъбрим си, дечицата ни са на една възраст горе-долу, играят си. За първи юни си направихме едно много хубаво барбекю с наденички (ейнджълс, не знам откъде ги купихте, ама бяха много вкусни Laughing) хапвахме си, слушахме си музика, а децата си играеха на един голям стадион, ритаха топка, беше супер. Трябва по-често така да се събираме, само да не вали Wink

Когато през април се прибрах в България за около месец се почувствах ужасно самотна и депресирана. Всичките ми приятели бяха или на работа или в чужбина или с деца... всички си имаха собствен живот и в продължение на 2 седмици не можах да се видя с никой Sad просто всички бяха заети... излизах сама с децата навън или си стоях вкъщи и се чувствах адски празна. Тогава се убедих в нещо, което си мислех от доста време насам-че вече нямам живот в България. Мога да се върна за около месец-два, за да могат родителите ми да си видят внучетата, но до там. Сега не мога да си представя да живея в София. Но разбира се за всеки е различно - аз нямам работа и кариера там, ако имах може би щях да се чувствам по-добре не знам.

Интересното при мен е, че преди да напусна България, преди да срещна мъжът ми, винаги съм си мислела, че ще живея в София, много ми харесваше и никога не съм си и поставяла за цел да отивам в чужбина, просто така се получи, случайно. Сега съм тук и не мога да си представя да живея в България.

Блонди, аз лично се задържам вкъщи само вечер, когато мъжът ми е тук, иначе ще полудея. Може пък за това да ти е вкиснато. Опитай се да излизаш повече, да се виждаш с повче приятели, доколкото работата ти го позволява, сменяй обстановката по-често и ще се чувстваш по-добре Hug Hug Hug и това, че не шофираш може да е спънка, ако се научиш, ще имаш повече възможности за разходка, излизания сама или с приятели, докато мъжът ти работи Grinning иначе е по-трудно, защото малко или много разчиташ на него... вземи си един джи пи ес и ще си ходиш навсякъде Wink щом аз (вечно изгубената) мога, значи всеки може Laughing

Жеже, звучиш страхотно, много се радвам за теб! Как е мъжът ти, как се адаптира?

Общи условия

Активация на акаунт