Белгийски мами танцуват под дъжда-15

• 18 589
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Ако кажете отиваме у Блонди , но аз мислех някъде на открито децата да поиграят. Малко ми е неудобно да ви се изсипем, аз съм задължително с  мъж и деца  Grinning

# 181
Блонди май не знае в какво приключение се хвърля  Laughing Laughing Laughing

Сигурна ли си, че имаш къде да ни побереш, иначе идваме, няма проблем Laughing

П.С. И аз съм с мъж и 2 броя деца, трябва някой да ме закара, щото има голям шанс моето Пежо да издъхне по пътят до Брюксел Laughing

# 182
Нашето заминаване не е свързано с доходи, а по-скоро със заобиклалящата среда в БГ, възпитанието, мръсните улици, липсата на инфраструктура, както и на възможности за определени неща, стреса.... Дано тук се почувстваме по-добре Peace
Оххххх , ако наистина това е причината  Rolling Eyes
Без да те обиждам ,защото не се и познаваме , но подобни изказвания винаги са запалвали силен огън в мен , честно.Наистина ли инфраструктурата на една държава може да ви направи щастливи ?Как успявате , как може да ви радват подобни неща?
Белгийците са 100 пъти по-стресирани и вманиачени от българите , но това е една много дълга тема.Кой както се чувства , аз з а мен разказах вече  Peace
Блонди не е лесен твоя случай , дано успеете да постигнете някакво съгласие  Hug
Мъжът ми се чувства по-добре отколкото аз предполагах , засега държи фронта , играят с малкия , ходят по улиците , мъжка им работа.От време на време го качвам с нашите туристи на някоя екскурзийка да опознае родината  Grinning

# 183
  • Overijse, Belgie
Жеже, супер за мъжа ти. А ако си намери и работа, съвсем ще му хареса Simple Smile

# 184
Жеже,  че повдигна темата, казваш че те е страх от педофилията в Белгия. Колкото и да са много, за мен са единични случаи, има ги навсякъде.  Мен по-ме притесняват ежедневните пияни шофьори в България, катастрофите, гнусните псувни на автобусните шофьори , агресията, грозната чалга текстове, сърдитите продавачки - сякаш си длъжен да им харесваш стоката и да си я купуваш. Притесняват ме сърдитите хора по улиците, мръсните улици , детските площадки със счупени стърчащи железа, наглите бабички в градския транспорт, невъзпитаните арогантни деца, пищящи по градинките и майките който ги дърпат и бутат...
Няма да продължавам... Обичам България... и с желание си ходим на ваканция, да видим семейство и роднини... Мнооооого ми липсват...  Blush

А колко са лицемерни хората, щом разберат че живеешв чужбина и мъжа ти е чужденец. Сякаш тук парите ги берем от дърветата... Не знам, това в провинцията... Представям си Варна по-отворена за чужденци, по-нормално се приемат... Все пак е туристически град

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 21:38 от MariaF

# 185
Мария след като си изброила всичко да добавя ,че педофилите и в БГ съЩествуват(тоест това си е болестно състояние и няма ваксинирана страна от тях ) и то оЩе от много отдавна ,но не се говори за тях  Peace.Като бях малка съм имала няколко случая  от които съм как да кажа минавала на косъм .

С моя приятелка си играех на майкини деца и дойде един мъж до нас и почна да ни разпитва ,имаше храсти в нашата градинка ,да сме били на по 4-5 години някъде и тоя ми ти мискинин ни викаше в храстите да ни покажел неЩо .Баба ми пък в тоя момент точно гледала през прозореца и видяла тоя като говорил с нас и се пипал за оная работа и силна и вилна пристига ,а ония се беше скрил в храста и уж ни чакаше  за да ни покаже -неЩото .Слава на богу нямахме време да отидем заЩото баба ми беше излязла на улицата и се беше развикала  и съседите скочиха да го гонят  Laughing

Втора случка.Да съм била на 8-9 години .Моя приятелка живееше на 10 етаж и аз чаках асансиора и по едно време обаче асансиора запецнал на някой си етаж и аз си чакам ,дойде един мъж и той зачака ,обаче ми се стори съмнителен (пък и баба ми ме беше предупредила с мъже в асансиор да не влизам) та тоя започна да се пипа през панталоните неЩо .Аз както седях и  чаках като хукнах ,на спринт взех 10 -те етажа по стълбите без дори да се спра и да се обърна назаде .Та сега като се замисля и косата ми се изправя и осузнавам какъв късмет съм имала

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 22:02 от Shakira26

# 186
И аз това казвам, има ги навсякъде...

И се говори и в България, всяки ден по новините, отвличания, побои, тоз заклал тоз, онзи блъснал, пребил, подпалил, наръгал ... разни битовизми... Отделно катастрофите, насилието в училище,  политиците се бият по телевизията...  ooooh! И медиите са виновни, винаги се търси лошата новина, отстрани сякаш нищо хубаво не се случва, а не е така.. Thinking

# 187
Не съм казала че ме е страх от педофилите  Rolling Eyes
Просто го бях дала за пример някъде по-нагоре
Мария права си за гореизброените неща за съжаление , това не мога да го оспоря , явно наистина са ми много розови очилата че не ме дразнят.
Да сме живи и здрави и да можем да си позволяваме по някоя екстричка , а пък другото е Божа работа  Wink

# 188
От сърце ви го желая ...  Hug

Много болно ми стана и на мен за България   Sad

# 189
Мен по-ме притесняват ежедневните пияни шофьори в България, катастрофите, гнусните псувни на автобусните шофьори , агресията, грозната чалга текстове, сърдитите продавачки - сякаш си длъжен да им харесваш стоката и да си я купуваш. Притесняват ме сърдитите хора по улиците, мръсните улици , детските площадки със счупени стърчащи железа, наглите бабички в градския транспорт, невъзпитаните арогантни деца, пищящи по градинките и майките който ги дърпат и бутат...
Няма да продължавам... Обичам България...
Мария, точно това имам предвид, все едно си ми прочела мислите. Списъкът е доста дълъг.  Cry
И аз обичам България, и на мен ми е болно. Даже си го мислех онзи ден, докато крачех из улиците тук в Брюксел. На моменти ми се струва, че съвсем малко ни дели от това да сме държава, в която повече българи биха живели с радост. Но всъщност е необходима промяна в мисленето, а това изисква много време. И да,  приятелите и средата от хора, с  които ще се обградиш - това е много важно, където и да живееш. Не е достатъчно само да си свиеш гнезденце и да ти е уютно в него, въпреки че и без това не може.

Just a Girl, благодаря ти за инфото, днес ходихме Икеа и набелязахме някои неща. Минах и през H&M, дрешките наистина са на разумни цени, а са и красиви.  Simple Smile Но са по за навън, както се казва, не видях много бодита. Тя моята дъщеричка вече е на годинка, но доста актвно ползваме бодита още.

Искам да ви попитам, чували ли сте за детска кухня тук?  Thinking Аз доколкото разбрах, май няма. Да си призная, малко съм скарана с готвенето, но ще трябва да се науча, няма как   Wink chef

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 23:42 от whitie

# 190

Искам да ви попитам, чували ли сте за детска кухня тук?  Thinking Аз доколкото разбрах, май няма. Да си призная, малко съм скарана с готвенето, но ще трябва да се науча, няма как   Wink chef

няма детска кухня ,аз купувам чинйики на нестле и блендина ,по съЩата причина ,че съм много схваната в кухнята ,а и постоянно сме в движение  Laughing

Блонди и аз съм подмамена от кокосовата торта ,мням,мням ,мням(както казва Лина) .Аз предлагам, ако се събираме някъде всеки да донесе по неЩичко ,за да не изтормозим много Блонди .Аз бих поднесла  мезетата ,не за друго ,но ме е страх да ексмериментирам и да се изложа  Blush и каквото друго там трябва купешко  Sunglasses

# 191
  • Overijse, Belgie
Whitie, за бельо може да провериш в Carrefour на тяхната марка TexBasic (май така беше  newsm78) По принцип аз не им харесвам качеството на дрехите, но за Борис бях купила комплект 4 бодита за 9 евро и се оказаха много качествени - памукът е много хубав, кройката също, а и след толкова много пране изобщо не се размъкнаха. Също в С&А май имаше бодита за деца над 1 година.

Детска кухня няма, но пък какво толкова има да се готви на едно 1-но годишно Wink Мартин е отгледан в БГ и не съм вземала от детската кухня. Предимно на пара му задушавах зеленчуците. Когато трябваше да яде месо, купувах заек, сварявах го, пасирах го и после го замразявах във формички за лед. Когато беше ден за месно-зеленчуково пюре, слагат кубче месо в задушените зеленчуци. Успех в готвенето Wink

# 192
  • Overijse, Belgie
Момичета, а какво ще кажете да излезем на пикник и там Блонди да донесе кокосовата торта Wink В Chateau dе La Huple има маси за пикник, но незнам дали ще са свободни когато времето е хубаво  newsm78 Ако някой знае друго такова място, да казва Simple Smile Ееех, представям си хладилни чанти с бира и мезета и една кокосова торта (мням, мням...и аз като Лина  Laughing)

# 193
Джъст, прекрасно звъчи.. Какво ще кажете за 4 5 часа в неделя? А къде се намира, близо ли е до Укъл където е посолството?

Ама какво готвене за 1 годишно? Виктор абсолЮтно отказва бебешките пЮрета вече, а иска да яде всичко което е в паницата на бати.. Пица, мусака, супи, десетри, но не бебешки, солети, чипс. Зеленчуци на пара и аз слагам малко риба пак на пара, или бяло месо от пиле
Плодово пЮре  Naughty но пък парченца плод, банани, ягоди, круши

Постоянно върви след Филип и му дърпа от ръцете, един ден изял стафиди , друг ден кашу... Те си излизат цели  Embarassed

# 194
  • Overijse, Belgie
http://chateaudelahulpe.wallonie.be/apps/spip/article.php3?id_article=2 Не е в Брюксел, но не е далече. Но ако има такова място в Брюксел, което става за пикник, сме ОК.

Общи условия

Активация на акаунт