Ден след ден ЮНЧЕТА се появяват, тясно им е вече и не се стърпяват!Тема №64

• 13 010
  • 272
  •   1
Отговори
# 180
4ЕСТИТО НА МУЦУНА И НА МИЛЕНКА! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ!!!!
ЕЕЕХ, КОЛКО ХУБАВО И ПРИ НАС ЗАПО4НАХА ДА ИДВАТ БЕБЕТА  Laughing

Lili_to, 4естит рожден ден! пожелавам ти най-сладкия подарък, когато му дойде времето!

Моми4ета, много кофти това с НОИ! Аз да ви кажа, 4е тука съо е голяма бурокрация. Само дето, не може да иде6 в някой офис или не6то такова - вси4ко е само по по6тата - та пра6таме документи, те връ6тат за гре6но попълнени данни, пра6таме обратно! цяло 4удо 6те е ако си взема май4инството овреме Simple Smile...Ама съм оптимист, в крайна сметка, кредитните карти 6те спасят положението, ако се наложи!

Аз супер много се кефя,4е ве4е съм ваканция! И най-много се кефя, 4е от сутринта съм навън, ей сега се прибрах. Първо у4или6те - много готини хора има в курса. Има 3 гръцки лекари, които са до6ли тук да нау4ат 6ведски и да остават да работят като лекари! Много ме кефят такива амбициозни хора! После ходи да плувам, после до болницата, където 6те раждам да си взема едни документи...Сега след малко отивам на пазар, да сготвя на съкрови6тето топла ве4еря - той 6те изпадне в 6ок, 4е много много рядко ми се слу4ва (нали преди все работех до по но6тите)!!! И всеки ден 6те е така, докато не взема да родя (хаха, даже рима изкарах Simple Smile) А плуването е рай!!! 4увствам се като бял 4овек във водата - толкова е леки4ко и приятно! И слава богу не съм единствената бременна, 4е да се притеснявам от корем или т.н. (даже нямам специален цял бански за плуване, ами си карам с миналогоди6ните бикини, та цялото ми корем4е е отвън и се вижда, ама не ми пука  Mr. Green)! Като е такава жега в България, няма ли къде да се ходи на басейн - толкова е полезно особено за гърба, кръста...

А освен това запо4нах да пия 4ая от малинови листа. Аз твърдо съм ре6ила Юни да раждам  Mr. Green - за да си свър6а курса по 6ведски, не за друго  Mr. Green Дано и Беб4о е на съ6тото мнение!!!

Айде аз 6те бягам, 4е да си пи6а дома6ното - абе у4ени4ка Simple Smile!

Гъди, я горе главата! Само хубави не6та 6те 4уе6 от лекаря - няма какво друго да 4уе6. Боян те рита, ти няма6 кой знае какви болежки - само позитивно мислене му е майката  Sunglasses Аз не съм го виждала малкия от 1 месец, и няма и да го видя до раждането, нали ги усе6таме ду6иците - те сами си об6туват с нас!!! Пък и хем 6те се разходи6, свеж въздух, на връ6тане един сладолед ако му хапне6, 6те е страхотен завър6ек на деня ти!

# 181
Gydelichkova   , споко , наближавааа   smile3521

# 182
snowwhite, има басейни колкото искаш, но определено хигиената им, а и на хората, които ги посещават не ми допада, за да ходя бременна там. Много обичам да плувам, тренирала съм плуване, но не ми се рискува да хвана някоя гадост точно сега  Naughty
Иначе направо ти завидях  Crazy

# 183
Да ви подсетя че имате и право на еднократна помощ при раждане-200 лв май беше

# 184
Честита дъщеря на Mil_Kuzmanova!
Честит юнак на Муцуна!
ПОжелавам им да се радват на най-щастливите бебчета и бързо да се възстановяват и скоро да си ги гушкат у дома.[/b][/size]

Честит рожден ден на Лили newsm59

Аз от 2 дни  нощем се събуждам от болки, тип менструални, едвам дишам и от болките се изпотявам ужасно. Днес и по обед имах подобни болки, близо 2 часа, после се чуствах като пребита, страшно изморена.

# 185
Anyto,не се ядосвай.И мойта счетоводителка бави постоянно и осигуровки и болничнине мога да разбера само не глобяват ли работодателя за тези пресрочки!
Всеки път като я питам внесла ли е осигуровки,тя ми казва че шефа не бил казал.А шефа се вбеси,че това не е негова работа,да следи срокове и дати и тя да се оправя.

За еднократната помощ за раждане,трябва да се отиде с акта за раждане(оригинала) в социалното мисля.
А копие от акта,да се занесе в счетоводството на фирмата,за да пуснат 2-рия болнични по майчинство.

Хайде,кой ще се присъедини към вестителките?Някоя издържлива мама?

# 186
Еха, ново бебче  newsm44 Да е живо и здраво! С този бум от бебета напоследък и аз започнах леко да се панирам че големия ден наближава. Все се успокоявах че има време, ама май не е много така.
Аз току що проверих дали са ми обработени мартенските болнични, тъй като до миналата седмица беше обработен само този от втората ми работа, и с изненада установих че са обработили и другия  newsm44 Сега остана да чакам да ми преведат парите, ако не са го направили все още.
Днес се сдобихме с кошница за кола и кенгуро, макар че доскоро мислех да не купувам. Много им се кефя, особено на кошницата.
Минди, за съжаление не мога да помогна с информация за хотел до МД Sad
Козметика за бебо мама е купила или ще купи на Мустела. Сестра ми е ползвала само такава и е доволна.
Ще взема и аз да се кандидатирам за вестителка че нямам никаква основателна причина да не го направя. След малко ще кача снимката и телефонните си номера в албумчето.

# 187
Еднократната помощ не е ли повече от 200 лв. ?  Аз мисля че я вдигнаха (но не си спомням колко точно е) преди около година и нещо а може и 2 г., когато направиха майчинството да е 10 месеца 90% от заплатата.  Някой ако е запознат да ни светне.

# 188
Еднократната помощ не е ли повече от 200 лв. ?  Аз мисля че я вдигнаха (но не си спомням колко точно е) преди около година и нещо а може и 2 г., когато направиха майчинството да е 10 месеца 90% от заплатата.  Някой ако е запознат да ни светне.

За първо дете е 250 лв, за второ-600, за всяко следващо-200.

Ще взема и аз да се кандидатирам за вестителка че нямам никаква основателна причина да не го направя. След малко ще кача снимката и телефонните си номера в албумчето.

Качих ги вече в албумчето  Hug

# 189
Подремнах малко, че е хладничко и времето е подходящо за сън......... newsm53

Гъди, това ако  е вярно за тези от НОИ, аз всеки ден си проверявам сметката дали имам нещо и аз  много разчитам на тези парии, ако смятат да ги преведат накуп чак юли месец, ще е много кофти!! smile3516 УСПех на прегледа!!  Hug

За прането аз си купих сапун и прах за пране Тео бебе, допада ми как миришат!!

# 190
Честито на Муцуна  bouquet Да е жив и здрав малкия Муцун 2.

Сега се замислих колко е еднократната помощ за близнаци? 2 x 250лв. ли? newsm78

# 191
  • Germany
Цял ден не съм сядала пред компа и сега е пълно с хубави новини Simple Smile
Честита бебка на Мил и син на Муцуна! Да растат здрави и щастливи и да радват мама и татко!
Честити рожден ден, Лили! Много щастие и късмет!
Аз днес бях на преглед. Бебчо е добре. Станал е вече 2950 и ако изкара до термин няма да е слабичък както предполагаше лекарката ми. Разкритие още нямам. но шийката ми е скъсена на 75% и може да тръгне раждане всеки момент. Притеснена съм обаче от друго. С лекарката забравихме да премерим кръвното и аз го мерих после при баща ми. Беше 130/90, а по принцип ми е 110/70 или по ниско.. Лекарката каза да го премеря сега в 17,00 пак и пак е 128/84. Почвам леко да се психясвам. Не си дига тел., но след малко пак ще й звънна. Някакви съвети?

# 192
Сега се замислих колко е еднократната помощ за близнаци? 2 x 250лв. ли? newsm78
Около 2500 лв май... онази вечер казаха  Thinking

Мони, аз знам само как се вдига  newsm78

# 193
2400 лв е за майки студентки и то редовно. За близнаци не знам колко е, но наистина за второ дете е 600 лв.
Аз не се предлагам за вестителка, защото съм по цял ден със сина ми и не винаги ми остава възможност да пиша.
На мен колкото пъти са ми превеждали пари от НОИ за болничен на картата, веднага ми пращат и съобщение на телефона, не знам защо така, но съм им безкрайно благодарна  Mr. Green

# 194
Ох, и аз си подремнах, но малко, защото четох Беднякът Милионер. Почти я свърших. Днес си купих още 3 книжки - една психологическа (Балансът), една биографична за Пикасо и едно романче (Булевардът на богатите). Не знам дали обаче и после ще имам време за четене. А аз обожавам да чета...

Гъди, стискам палци. Да пишеш след прегледа.

Това за дупката между гърдите - и аз предполагам, че става въпрос за смъкването на корема, защото тогава мястото там остава празно и все едно има дупка.

Мона Балона, ще кажеш ли все пак защо се загуби за толкова време. И ме извини за любопитството  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт