Ден след ден ЮНЧЕТА се появяват, тясно им е вече и не се стърпяват!Тема №64

• 13 008
  • 272
  •   1
Отговори
# 195
ехееее, за малко излязох и ново бебеееее! ЧЕСТИТО НА МУЦУНКА! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ БЕБОКА!
момичета, някой да има или да е имал проблем с херпеси по гениталиите?!?!?! аз имах често преди да забременея, сега последно ми се беше появил в края на 8 месец, но прочетох, че било адски опасно за бебчо. а мен ме гласят за нормално раждане! ами ако тръгне точно тогава да ми излиза и херпес???

# 196
Браво още едно бебче!!! Да е честито на мама Муцуна! Много се радвам и им пожелавам само прекрасни моменти!!!
За хотел до Майчин дом-Варна: Много често използват студентските общежития! Според мен можете да пробвате в някое, май на МЕИ е най-наблизо  newsm78 Те лятото нямат студенти и давали стай и то не много скъпо! Ама нали се сещата, че и условията не са призказни!
Аз също мога да стана вестителка! И предния път предложих, ама нещо не ми се занимава да търся снимка! Хайде ще измисля нещо да сложа в албума и ще си оставя номера!
Аз минах само да се похваля колко добре се справям с ръбовете и мебелите вкъщи! Напаво ги отнасям без да се замисля! Ей на преди малко за кой ли път се тряснах първо в касата на вратата, после в гардероба и накрая в една друга врата! Явно обаче се упражнявам за хората навън! Вчера отнесах едно момче  Embarassed, а пък то си беше една глава над мен и доста якичко! Добре, че е по съобразителен от мен и ми се извини, аз пък нагла му викам, че няма проблем! ooooh! А разните там чинии и купички (абе с две думи всичко) си хрърчи от ръцете ми без проблем! Само да посегна и е на земята! Ако вярвах в поверия щях да съм се вързала на някой стол и да не мърдам... Толкова сол изсипа Whistling Сигурно вече са килограми! Онзи ден както си готвя и вместо да изсипя зеленчуците от една купичка в тенджерата пуснах и купичката, ами така де може и по-вкусно да стане!  Blush Голям смях с мен! Чудя се това бебче сигурно ще отнесе и то някой друг ръб, дано не го изтървам! Може да си спечеля някой прякор, като най-некъдърна мама! Ама вече взех да се смея като за пореден път се трясна в някой ръб!
И още нещо накрая: днес забелязах, че бебчо като мърда започва да ми причинява болка! До сега никога не се е случвало, но днеска си лежах и той се разбунтува и ме заболя и кръста и ниско длу! Та станах да се разходя, че иначе е доста неприятно усещане! Знам, че бебето може да причини контракции с движенията си и затова не се притеснявам, ама не си бях представяла, че чак толкова може да боли!
Airina, предупреди лекаря, който си избрала да те изражда и обсъдете вариантите! Той ще прецени кое е най-добре! А ако се наложи да вадят бебчо за 10 минути ще ти организират секциото,не се притеснявай! Но според мен е добре да информираш предварително екипа за да са подготвени! И да, много е опасен херпеса!

# 197
Здравейте, момичета wavey!
Малко късно се присъединявам към вас, но по-добре късно......!
Регистрирана съм и във форума на часът на мама,така че някой ме познават от там Grinning
Ние чакаме момиченце на 12 юни. Сега ще се върна малко назад във форума,за да се запозная с темите,които сте обсъждали.

# 198
Airina, и на мен преди да забременея често ми излизаха,но откакто забременях "да чукна на дърво" не ми е излизал. Иначе е адски неприятно. И доколкото знам ако имаш херпес и ти дойде времето да раждаш - задължително се прави секцио, защото както и ти казваш е много опасно и силно заразно за бебчето.

polina78, добре дошла Hug

# 199
Пак ще трябва да си честитим за поредното красиво бебе тук!!! :DДА Е ЖИВО И ЗДРАВО И ДА РАДВА МАМА И ТАТКО!
А как точно ставаше издаването на ЕГН ?В местната община ли се ходи или в централната? Crazy

# 200
Готово и моята снимка е албума и си оставих номера! Който иска може да се възползва!

# 201
Какво представлява гениталния херпес  newsm78

# 202

Тук има инфо:
http://www.puls.bg/illnes/issue_72/

# 203
Пъпка, която в началото леко сърби, а след това като избие напълно започва да боли. А най-неприятното е когато се пукне и залепне за бикините ти и без да се усетиш като отидеш до тоалетната и рязко си свалиш бельото Joy болката е жестока тогава
Ама колко цветно го обясних Blush

# 204
Като стана въпрос за помощите:

Това е от закона за държавния бюджет за 2009г:

§ 15. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2009 г. е 350 лв.
(2) Размерът на месечните помощи за дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2009 г. е 35 лв. за всяко дете.

(3) При едновременно раждане от майката на 2 и повече деца помощта по ал. 2 за всяко от тях се определя и изплаща в размер 150 на сто от размера по ал. 2.

(4) Размерът на еднократната помощ при бременност по чл. 5а от Закона за семейни помощи за деца за 2009 г. е 150 лв.

(5) Размерът на еднократната помощ при раждане на живо дете по чл. 6, ал. 2 от Закона за семейни помощи за деца за 2009 г. е, както следва:

1. за първо дете - по 250 лв.;

2. за второ дете - по 600 лв.;

3. за трето и всяко следващо дете - по 200 лв.

(6) Размерът на допълнителната еднократна помощ за дете с установени трайни увреждания 50 и над 50 на сто до навършване на 2-годишна възраст по чл. 6, ал. 6 от Закона за семейни помощи за деца за 2009 г. е 100 лв.

(7) Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете до една година по чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2009 г. е 100 лв

От закона за семейни помощи за деца:

Чл. 4. Право на семейни помощи по чл. 2, ал. 1, т. 1, 6 - 8 имат семействата и бременните жени със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, освен в случаите по чл. 7, ал. 2.

Чл. 5а. Бременните жени, чийто доход на член от семейството е по-нисък или равен на дохода по чл. 4, имат право на еднократна помощ при бременност в размер, определен ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, когато нямат право на обезщетение за бременност и раждане по реда на Кодекса за социално осигуряване и живеят постоянно в страната.

Чл. 6. (1) Майката има право на еднократна помощ при раждане на живо дете, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция за деца.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 21 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Размерът на помощта по ал. 1 се определя ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, който не е по-малък от предходната година и се диференцира според поредността на децата, родени от майката.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 21 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) При раждане на близнаци, един от които е второ дете на майката, помощта се изплаща за всяко дете близнак в размера за второ дете.

(4) При определяне поредността на децата се вземат предвид само родените от майката деца, които са живи в момента на раждането.

(5) Помощта по ал. 1 се изплаща на майката, а при невъзможност да я получи - на друг законен представител на детето.

(6) (Изм. - ДВ, бр. 21 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., доп. - ДВ, бр. 71 от 2008 г.) Ако до навършване на 2-годишна възраст на детето се установят трайни увреждания 50 и над 50 на сто, на майката се изплаща допълнителна еднократна помощ в размер, определен ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година.

Чл. 8. (1) Месечни помощи за отглеждане на дете до една година в размер, определен със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година се предоставят в пари и/или под формата на социални инвестиции на майката (осиновителката), чийто доход на член от семейството е по-нисък или равен на дохода по чл. 4, при условие, че:
1.  майката (осиновителката) не е осигурена и не получава обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за социално осигуряване;

2. детето не е настанено за отглеждане в специализирана институция за деца на пълна държавна издръжка;

3. детето живее постоянно в страната.

(2)  При условията на ал. 1 месечна помощ за отглеждане на дете се предоставя в пари и/или под формата на социални инвестиции и на самотния баща-осиновител.

(3) При условията на ал. 1, т. 1 - 3 месечните помощи за отглеждане на дете с трайни увреждания се предоставят в пари и/или под формата на социални инвестиции до навършване на 2-годишна възраст на детето, независимо от дохода на семейството.

(4) (Нова - ДВ, бр. 110 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., отм. - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г.)

(5) Когато майката (осиновителката) е осигурена за общо заболяване и майчинство, но не получава обезщетение за бременност и раждане и за отглеждане на малко дете, поради това че няма необходимия осигурителен стаж по чл. 48а и чл. 52а от Кодекса за социално осигуряване, тя има право на месечна помощ за отглеждане на дете при условията и по реда на този закон за времето до придобиване на необходимия осигурителен стаж.

(6) Когато майката (осиновителката) придобие право на обезщетение по чл. 48а и чл. 52а от Кодекса за социално осигуряване преди изтичането на съответния календарен месец, помощта по ал. 5 за този месец се предоставя в пари и/или под формата на социални инвестиции в размер, определен пропорционално на броя на дните от началото на месеца до датата на придобиване на необходимия осигурителен стаж.

(7) При условията на ал. 1 - 6 месечната помощ за отглеждане на дете се предоставя в пари и/или под формата на социални инвестиции и на семействата на роднини и близки и приемни семейства за деца, настанени по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето, независимо от дохода на семейството.

(Sunglasses Помощта по ал. 7 се предоставя в пари и/или под формата на социални инвестиции, при условие че никой от членовете на семейството, при което е настанено детето, не получава обезщетение по реда на чл. 53, ал. 3 от Кодекса за социално осигуряване.

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 18:52 от mgamisheva

# 205
Дени,хотелче близо до Майчин дом се сещам,но незнам как се казваше newsm78
Намира се на ул "Добровник" до Авангард.Ако го намеря или се сетя как се казваше ще ти пиша.Хотелчето е малко и предполагам че няма да е скъпо.

# 206
  • На високо
Честита дъщеричка на Мил и синче на Муцуна ! Да ви радват дечицата, момичета!
Честит Рожден ден, Лили! Леко раждане, прекрасно бебенце и само щастие занапред!
Добре дошла, polina78bouquet
Ох, и аз взех леко да се панирам, че може и да не си дочакам датата на секциото. Снощи за пръв път от както съм бременна ми отекоха краката. Може би беше от жегата, пък и цял ден бях на крак. През нощта пък ме разсипаха болезнени контракции. Пих всичко за което се сетих - нош-па, магнерот и генипрал. Почти не спах, но днес съм ОК.
the1 , и аз съм доста разсеяна и непохватна. Че се удрям в ръбове и отворени врати - правя го и още как. Но върхът беше вчера сутринта, като започнах да правя палачинки. Печката ни е на терасата и беше ужасен пек. Едва издържах. За тигана, където печех палачинките ползвах единия котлон, а на другия за удобство си бях оставила голямата пластмасова купа със сместа, от която изливах с черпак. Направих 5-6 броя и реших малко да си намаля котлона, че леко ми ги гореше. Е, да, ама с бременния си мозък вместо да намаля котлона на който правя палачинките, включих другия #Crazy на който е купата с едва наченатата смес (около 1,5 литра). Разбрах какво съм сътворила чак когато се размириса на изгоряла пластмаса. В паниката си опитах да вдигна купата от нагорещения котлон, дъното се отлепи и всичко се изля върху металокерамичния плот.  Mr. Green Потече отпред , отзад и отвсякъде на печката, влезе и във фурната. Цели локви се заформиха и по пода. Казвам ви - гледката беше потресаваща.  Sick Бях сама в къщи и честно почти ме изби на рев. Чистих има няма 2 часа. Нали си представяте каква отврат е тази лепкава смес плюс пластмасата от купата, която засъхна светкавично върху печката. Хайде стига съм си припомняла този трагикомичен епизод.Определено скоро палачинка няма да ми се дояде  Naughty.

# 207
Генитален херпес ли?
Я елате да ме видите с колко пъпки съм ей там долу Mr. Green Laughing
Вече чак мие смешно, няма сяданеееее!

Феникс ми се губи! ТЯ и Муцуна ми липсваше, пък ето я раждала аз докато съм я мислела!

Отивам на лекар след малко да видят как е бебето, че два дни не го усещам много-много.
Айде до после.

# 208
Аз не съм имала такова животно  Laughing

МОмичета,утре мисля да отида на солариум... много искам да имам тен. Все пак живея край морето ....направо ме е срам да изляза като сирене Simple Smile

Райче, хотела на Дубровник е СОРБОНАТА ,и аз за него се присетих....май наистина е най-близо!

# 209
Град:   Варна
Телефон:   052 313333
Мобилен:   0887 070002
Факс:   052 306371

Хотел "Сорбона"

на около 4 минти пеша от Майчин Дом Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт