Ден след ден ЮНЧЕТА се появяват, тясно им е вече и не се стърпяват!Тема №64

• 12 999
  • 272
  •   1
Отговори
# 210
Мишел, за кърмещи и бременни солариумът не е препоръчителен!

# 211
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МИЛЕНА И МУЦУНА! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ТЕ, И СМЕЛИТЕ ИМ МАМИ! ЧАКАМЕ ВИ ОТНОВО ПРИ НАС С МНОООГО ИНФОРМАЦИЯ Simple Smile

Лили, честит празник! Бъди щастлива! Бъди позитивна! Бъди силна!

Аз пък от скоро се сещам за Роси. Щеше да мести нет-а в новата квартира, ама то много време мина?! И Феникс не е писала скоро.

# 212
Аз имам приятелки,които кърмят и ходят на солариум от доста време и нямат проблеми - мисля да опитам  smile3533

Оф тези лохии вече 10-ти ден текат.... ,но намаляват де Simple Smile Цели 8 месеца не съм била в цикъл Simple Smile - чак ми е яко да си сменям превръзките, хохохохохх Simple Smile

Днес щях да си купувам сладолед,но.. забравих  smile3506 Леле, в стаята при бебето е 28 градуса Sad Страх ме е да пусна климатика.... вратата е широко отворена,ама пак е жега Sad

# 213
Мале горкичката Фрея какво е преживяла.. Stop

За близнаци помощта е 2*600 лв.Ако са първо и второ дете. Това определено ще подпомогне таксата ми за раждане.

След като родим,дали ще имаме време за форума?Едва ли?Сигурно активността ще падне наполовина.

Вчера бяхме на кино,решихме-като за последно, че скоро едва ли ще можем.Гледахме Ангели и демони, не беше лош.Ама през цялото време се кикерчих, нали не мога да си събера краката.И пуфтях и охках и не можех да си намеря място.Филма беше 2 часа и половина Shocked

Брейй,Феникс..последната мама близнашка(която познавам),стой още, не напускай фронта, не ме оставяй сама  Flutter

Какво е лохии-кръв ли?И с обикновенна превръзка ли си или текът яко.Ако е кръв-не бързай за солариума Simple Smile
Най-важното-занесох дрешките в химическото да го гладят-пък да видим какво ще сътворят.Казаха до 8 ще ги направят.Стискайте палци поне нещичко да се спаси Praynig

# 214
  • София
Честита дъщеричка на Мил Кузманова, да е и е жива и здрава и да я радва много!

И честит Муцун2 на Муцуна и той да е жив и здрав и много послушен!
И на двете майчета бързо възтановяване  Hug
Лили, честит рожден ден и на теб и ти си била като София и Муцун2 на тази дата преди години  newsm32
                                 newsm59 newsm38
Пожелавам ти леко раждане, здраво бебче и много любов  newsm51

# 215
Едно момиче,ами при мен само първите два дни беше като при по-обилен цикъл - не е страшно. ПОсле става нормално. Има едни превръзки на Либрес в бял пакет, памучни, много са удобни особено,ако имаш някакви шевове ...мекички са.

Искам да ви подготвя за пишкането след естествено раждане  Sad МНого е неприятно да знаете.... опитайте се да се изпишкате-задължително! Че ако не го направите ще искат да ви сложат катетър,а с катетър и лохии и бебе.... не знам как ще е...

# 216
Честит рожден ден и от мен на Лили - много здраве, късмет и прекрасно бебче съвсем скоро:)  bouquet newsm51
Честити новопоявили се бебчета във форума ни - нека да са здравички и много да радват мамите и татковците си Simple Smile
много е хубаво да чуваме такива хубави новини всеки ден  Grinning много мило ми става  newsm68  love001

# 217
Тук съм,тук съм Hug
И няма да раждам преди юни Naughty-имам някои неща за довършване преди бебетата да се появят.А с теб,едно момиче,нали се разбрахме-и ти ще стискаш Grinning
Нямам какво особено да напиша,та затова си трая.СЕга в сряда съм на консултация,която май ще е последна или предполседна Thinking-та ще дам отчет.
Сигурно са минали 2 кила дребосите,но да видим.
Аз откак почнаха жегите,ям само плодове и съм свалила 3-4 кила от излишните.Много съм си добре,но дано АГ-то не реши,че е лошо.То нали нивга няма угодия-като качваш много,ти се карат,ако отслабнеш,пак решават,че нещо не е наред Crazy

Да не забравя да честитя на Мил и на Муцуна бебоците Grinning

# 218
За близнаци помощта е 2*600 лв.Ако са първо и второ дете. Това определено ще подпомогне таксата ми за раждане.

Само ще поправя, че помоща е 2 х 600лв (за 2009г), ако близнаците са първо и второ дете, или майката има едно детенце и сега има близнаци, както май е случая с Феникс.

# 219

Само ще поправя, че помоща е 2 х 600лв (за 2009г), ако близнаците са първо и второ дете, или майката има едно детенце и сега има близнаци, както май е случая с Феникс.

Точно така,по чл.6 ал.3 от закона за соц.помощи за деца.
Едно момиче,а какво стана с допълнителните помощи за близнета знаеш ли(изгубих темата от око)

# 220
Днес бях на консултация при нашата сестра и се оказа,че съм свалила малко кг., но виждам че не съм единствена Simple Smile По време на бременността не ми се повиши апетита,но от както е топличко ми се ядат само плодове и зеленчуци.

# 221
Феникс, и аз съм основно на плодове (голям глад за плодове, направо на моменти си мисля, че нямам насищане!), салати и таратор. Не съм свалила засега, но пък и не съм качила за повече от месец вече. Аааа, забравих и сладоледа - големи приятели сме с него (че и с шоколада  ooooh!).  Mr. Green
Иви, The1 - благодарско за желанието да бъдете вестителки!  Hug
Гъди, Франчи - очакваме включване с добри новини от прегледите.
Polina78, добре дошла при нас!  Hug Ако искаш, може да ни разкажеш повече за себе си и за бременността си, къде ще раждаш и т.н.  Wink
Фрея, направо ми се сви корема, като ти четох поста - първо си те представих в жегата на котлона, а после като стигнах до разтопената пластмаса вече бях настръхнала! Добре, че си се разминала само с чистенето! Пази се повече, за едните палачинки голяма беля да стане! Naughty Покрай разказа ти се сетих напоследък каква фобийка ми се появи. Може и да ми се смеете, ама ще ви кажа. Като почна да гладя и ме дострашава да не си лепна от небрежност или "пречат ми изтръпналите ръце" някоя ютия на коремчето.   ooooh! Нали сега си стърчи порядъчно, а и е точно на нивото на дъската за гладене ...
За паричките - за всички ни за важни - точно в този момент, когато имаме в пъти по-големи разходи. Дано не ни ги бавят много! А аз да похваля нашите счетоводители - семейство са, до момента са железни (пу-пу-пу) - всичко сами правят и носят - само ми се обаждат, ако има нещо да подписвам, а те сами си попълват всичко!
Да не забравя да поздравя The1 и особено Поли87 за положителните им постове. Поли, не те познавам лично, но познавам няколко човека на твоята възраст, и определено мога да кажа, че още от самото начало ми направи впечатление колко по-зряло и адекватно разсъждаваш от тях! Макар че съм доста по-голяма от тебе, с интерес следя постовете ти, защото имам какво да науча от теб!  Hug

# 222
Ами да де едното ще се води първо, а другото второ дете.Няма как и двете да се водят първи деца.

Феникс, ще има по 100 лв.само че бавно става.Сега някакви молби се попълват и се чака да преведат пари.Докато родим може и да е станала работата  Praynig
Ще следим

Somebody количката е върхът  Peace

# 223
polito_87 ами имах малко проблеми, които се превърнаха в емоционални ( а при мен емоцията върви на преден план  ooooh! ) и не исках да товаря форума... От една страна не съжалявам, но наистина ми липсвахте ... а сега каква емоция е тук ....

Съседката ми каза, 4е корема ми е паднал ...  Whistling  ама дупка нямам  newsm62   Laughing

Момичета , искам да си взема всички нужни документи за след раждането, за да избегна обръщането и тършуването из шкафовете от свеки... кажете ми какво ще ми е нужно, моля   bouquet

# 224
Върнах се от прегледа и съм много успокоена и щастлива.

Първо, бебчо се е обърнал главично и засега няма да ни режат newsm44

Второ, оказа се, че е със съвсем нормални размери, не е изобщо гигант, както си мислехме, въпреки че ми е голям коремът. Последния път лекарят го е измерил, че е много голям бебокът заради седалищното предлежание. Когато било седалищно, ехографът не можел да изчисли много точно размерите. В крайна сметка, по размери Боян си отговаря идеално за седмиците. Лекарят ни похвали, че бил напълно развито и здраво бебе   Hands Clap   Единственото лошо в случая е, че си мислех, че доста кила ще оставя в болницата, ама явно съм си дебеличка в момента  smile3502

Трето, нямам никакво разкритие за сега, но човекът каза, че това изобщо не е гаранция, че не е възможно раждане още днес, например (каза го хипотетично). Така или иначе, това ме успокои, въпреки че понякога ми се иска вече да се раждаме (ама като ми стане по-тежко). Освен това допълни, че обикновено при първескините е нормално раждането да настъпи 1-2 седмици преди термин, но и тук, рабира се, си има изключения  newsm10

Относно тръгването към болницата - тук съвсем ме успокои и окуражи. Каза ми, че трябва да тръгна, когато контракциите станат болезнени и са през 30 мин. Дори да са ми изтекли водите, да лежа вкъщи и да чакам болезнени контракции  smile3506  Той предпочитал родилката максимално време да си стои вкъщи, за да си спести стреса от виканията и изобщо обстановката в предродилната и родилната зала. Идеалният за него вариант е да прекараме там максимум 3-4 часа  smile3508

Гледа ме и на магарето, като ме разтвори с желязото, адски ме заболя. После пипна и с ръка и вика: опааа, ето я главичката. Сатана ми много смешно, идеше ми да го питам дали на малкия косичката му е пораснала  smile3533

Да знаете, че ако са ви гледали на магаре и след няколко часа ви потече кръв със слуз, да не се плашите - напълно нормално е това и не означава, че тръгвате да раждате. Добре че ме предупреди, защото си представям в каква паника щях да изпадна, ако се появи тази кръв и не знам от какво точно е.

Ох, извинявам се за дългия разказ, но съм много развълнувана. Наистина, страшно много се успокоиих и оттук нататък ще си чакам спокойно. Пък малкият когато иска, да излиза.

Чао засега. Тази вечер пак сме на кремвирши, познайте кой е готвил  newsm47

Общи условия

Активация на акаунт