ЕКО БЕБЕ

• 51 213
  • 608
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В новия брой на "Моето бебе и аз" пък има интервю с Маги Малеева, тя нали е много Еко Peace

# 121
Аз съм от Пловдив, но още не съм си сменила инфото Whistling
Мъжът ми преди малко се върна с един брой в ръка. В една бутка за вестници жената забравила да го върне  Grinning Явно е бил предназначен за мен.

И аз искам да си купя машина за правене на хляб.

Споделяйте какви био продукти ползвате, какви манджи правите Grinning Аз днес направих био зелен фасул (купувам един български в буркан) с био киноа и амарант. Сложих и био домати от консерва(италиански) и накрая био зехтин. Само морковите ми не бяха био, но в Пловдив не съм виждала такива. Хапнахме преди малко с малката, че не съм я записала на кухня, а и готвя аз Simple Smile

# 122
Ако някоя от вас достигне успех с домашен хляб без мая( и пълнозърнест де) или пък нещо по екзотично( в Био Свят продават особени и непознати за нас брашна и зърнени култури), моля да сподели.Аз все още нямам пекарна!

# 123
Да ви кажа, най-еко ми се струва да се купуват дрешки втора употреба-бебешките дрешки се носят толкова малко и са толкова запазени в момента, в който са вече малки, че е грехота да се купуват нови.Една бебешка дрешка, която се пази, може да се носи поне от пет деца-няма смисъл всяко да е с нова  Peace

# 124
Как съм я проспала тази тема?! Засега се включвам и ще я доизчета до края.

Не знам дали сте давали линк към детското бельо на Sanetta. Всичките им продукти са необработвани с химикали и неизбелвани. Имат и неща от органичен памук. В София ги продават в магазина на Palmers, иначе немският сайт, от който поръчвам е http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.cw.br02.28/

И аз искам да взема овча кожа за столчето за кола. Дали ще предотврати обилното потене лятото?

П.С. Сега прочетох, че по-нагоре става въпрос за бебешкия слънцезащитен крем на Mustela. НЕ СИ ГО КУПУВАЙТЕ. В него има нано частици, които са особено вредни.
http://www.nanotechproject.org/inventories/consumer/browse/products/5416/ И изобщо, внимавайте с "антибактериалните" козметики и препарати. Повечето от тях са продукт на нано технологиите.

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 15:10 от Grace'

# 125
  • София
  Грейс темичката е прясна, прясна затова си я пропуснала  Simple Smile
  А къде се намира този магазин на Палмерс?

# 126
 Грейс темичката е прясна, прясна затова си я пропуснала  Simple Smile
  А къде се намира този магазин на Палмерс?

Айла, на Витошка не знам кой номер. Като тръгнеш от Патриарха нагоре към НДК след 5-6 магазина може би.

# 127
Леле колко е напреднала темата Simple Smile
Здравейте,
Ами овчата кожа не е влязла още съвсем в употреба, защото я изпрах и после заминах на вилата, днес се връщам.
Нали Ви писах, че на мен са ми пратили чувалче - не знам дали и другите са така, но то е направено от парчета и с малко повече шевове и е малко тежичко- не че това е от особено значение де.
Аз взех горната част и я продупчих на местата за коланите и я сложих на столчето за кола - мога да снимам по-късно и да я видите.
Малко ми е обемна обаче и на малката като че ли столчето и умалява така. Но става де.
Не мога да пиша сега за топлото как ще е, защото виждате навън какъв студ е Simple Smile, но като се стопли, веднага ще кажа. Иначе на мен много ми харесва и много се изкушавам да поръчам по-натам голяма за пода - но са скъпички и ще е по-натам. Много е мекичка Simple Smile
Ето сайта за овчите кожи, но ако напишете в google sheepskin - излизат много сайтове, а май всички от Англия пращат до БГ.
http://www.cambridgebaby.co.uk/catalog/top-sheepskins-c-38.html? … c10dc43ae3d2cdd92

Мег за кваса  да питам и аз - имаш ли идея как се прави?
Майка ми казва, че баба ми така е правела питки преди, но не знае как се приготвя - каза само, че от тестото се отделяло парче и с него се меси следващото тесто. Аз имам пекарна и много искам да си правя квас. Хрумвало ми е също да пробвам да направя хляб с бакплувер, но не съм пробвала - някой има ли идея дали ще стане?

Относно ЕКО храните - какво да ви кажа, баща ми се занимава с производство на храни и твърди, че в България едва ли не не може да се вярва на нищо такова. Аз лично съм купувала био кисело мляко за проба и го държах една седмица на масата, но то не вкисна; така че дори да е био, има нещо консервиращо Simple Smile така, че пак не е напълно здравословно.

Иначе кисело мляко ние ядем подквасено в домашни условия и определено е много много вкусно Simple Smile
А за био плодове и зеленчуци си е направо проблем. На мен хич не ми е удобно да пазарувам от ХИТ, далече ми е - така че ядем от пазарите - купувам от разни баби сега марулки, струва ми се по-добър вариант - но другите неща са си от нитратните за жалост.

Кажете за пълно зърнест хляб какво брашно ползвате?

За овесените ядки - Мег, не ядеш ли мед?
Ние много обичаме вкъщи - слава богу и малкия ги яде - защото иначе си пада мръвкарче и не е много по здравословната храна - но ние ги правим така - имам в една кутия смесени овесени, пшенични и други ядки, стафиди и сурови бадеми, лешници, кашу и каквото решите - сипвам в една купа с лъжица мед, и наливам студена вода и ги ядем на сутринта, те са омекнали страхотно и са много вкусни Simple Smile Слагам понякога и канела, но не винаги - на малкия не съм слагала. Слагам в общата кутия и овесени трици и така стават съвсем като пълнозърнени Simple Smile
Мег, тези фините не са ли нещо като белия ориз - с премахнати горни пластове?

# 128
  • София
  За домашната мая съм попадала на инфо
  Тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.0
  И тук - http://www.blizodobebeto.com/2009/04/03/bread/

# 129
Какво им е на нано технологиите? може  ли линк? Аз до колкото знам, май на тях ще е бъдещето.

# 130
Момичета, вие сериозно ли за овчата кожа  Shocked?Звучи ми като пълна изгъзица-каква реална нужда удовлетворява това нещо?И какво като детето се поти в колата (ако правилно съм разбрала), то и възрастните се потим.
Не съм вегетарианка или защитничка на животните, но бих се притеснила да обясня на детето си, че едно животно е било убито и одрано, за да може на него да му е сухо под дупето.Има и по-цивилизовани на децата ни да им е комфортно.Какво и е лошото на добрата стара вълна  newsm78.Не мога да повярвам, че овчата кожа се смята за еко, модата за еко и био продукти става все по-безумна  ooooh!

# 131
И аз се чудя на тази кожа. Звучи ми гадно  Sick

# 132
Що се втелявате за кожата?
След опит с 3 деца мога да кажа, че това е едно много добро решение за лятото. Предпочитам едно животно да е убито заради кожата му, отколкот да се тъпче с АБ, хормони и др. боклуци и да ми се сервира на масата за месо.
Нашите прародители нима са има други алтернативи да си топлят децата през зимата?

# 133
Що се втелявате за кожата?
След опит с 3 деца мога да кажа, че това е едно много добро решение за лятото. Предпочитам едно животно да е убито заради кожата му, отколкот да се тъпче с АБ, хормони и др. боклуци и да ми се сервира на масата за месо.
Нашите прародители нима са има други алтернативи да си топлят децата през зимата?
Да не влизаме в спор, но ги убиват за месо. Поне повечето. Използват и кожата, за да печелят още повече. Те нашите прадеди са правили много неща, които сега не правим Wink А и става въпрос за ползване лятото, не зимата.

# 134
Аз точно лятото съм ползвала за столчето за колата. Зимата за количката.

Общи условия

Активация на акаунт