Ден не минава без ЮНЧЕ да се появява! Тема№65

• 12 010
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Да ви попитам за контракциите, как се появяват при вас?
1. Като болка, която се появява и изчезва?
2. Като постоянна болка, която примерно се появява и изчезва след 15 мин, 30 мин, 1 или 2 часа?
3. Като се появи болката/контрацията по колко време продължава?

Аз гледам да не се вглеждам много в разни признаци, защото ми се иска юни да родя, но при мен се появява като менструална болка или продължава 15 мин до към 30 мин или си ме държи по 2 часа, но тогава болката е нетърпима, като при доста болезнен цикъл, а уж бях свикнала да издържам на болка покрай месечните неразположения.

Франческа, стискай, легни и почивай, дано удържиш докато се излекуваш напълно. Hug

# 91
PoLy_PoLy:
1. Да в началото болките при контракциите са появяващите се и изчезващи, чак към 8-9 см. разкритие стават почти постоянни или така да се каже се сливат една в друга.
2. Родилните контракции се отличават от подготвителните по това, че се появяват на равни интервали. Първоначално на час, 40 мин, 30 мин..... и т.н.
3. Колкото повече напредва разкритието, толкова повече се увеличава самото време, в което матката контрахира.

И при вчерашния преглед лекарката каза: трябва да има поне 5 ефективни контракции на равни интервали за един час, за да се отиде до болницата.

# 92
Честит син на мама Беатрикс!Да е жив и здрав и много да се слушкат!На мама бързо въстановяване  bouquet

Момичета днес цял ден имах чувството че ми се е смъкнал корема и явно е така защото три приятелки ме видяха и ми викат че видимо е слязъл на долу newsm78
Вялно че това не значи че ще тръгна да раждам още сега но честно да си призная за първи път от както съм бременна през мен премина за части от секундата пристъп на паника Rolling Eyes
Хем искам вече да се ражда хем се ми е в главата думите на докторката че върви дребно бебе и ми се ще поне още две седмици да си остане вътре,дано да устискам Praynig

Славена мерси за инфото  bouquet

# 93
Честито на Муцун и на Беатрикс...да са им живи и здрави бебчетата
Сега се връщам от преглед. Бебка е станала 2600гр. и според ехографа на моя лекар изостава с 4-5 дни и вместо да отговарям на 35 седмица, съм някъде около 34 и 4 дни. Много странно, тъй като в графата с размери си е съвсем в норма. Също така реши, че коремът ми бил много малък. Аз съм висока 178см. и имам широк ханш и смятам, че това е причината за малкия корем. Просто имам достатъчно място не раста  на корем. Със сина ми също не бях голяма, а го родих 4 кг. един ден преди термина.
Франческа, и аз снощи имах ужасни контракции с болки и много се изплаших да не тръгна да раждам. Цяла вечер не съм мигнала и дори изчетох всички форуми на бг мама през ноща. Днес пак имам и не смея да се движа. Дори се престраших да пия гиниприл, въпреки че ме е страх от сърцебиенето. което и без туй си имам. Дано тази вечер е по-спокойна.
От петък ще започнат всяка седмица да ми слушат тоновета, както и изследвания. Само дето още се чудя къде да раждам.
Бившият завеждащ гинекологично отделение в Благоевград живее 2 етажа над нас и моят мъж се бъзикаше, че може и вкъщи да си родя #Crazy
Сега е шеф на някаква частна гинекологична клиника в Дупница, но нещо не мога да си представя да раждам там.

# 94
  • Germany
Честит син на Беатрикс! Да е здрав и много много щастлив!

# 95
Здравейте и от мен,
С нас всичко е ок, мътя си я малката красавица и се надявам до последно да си я мътя, че да успеем да дочакаме и таткото да се върне. Е пък ако тръгне по-рано да излиза няма да я връщам де  Grinning Бебка не е много активна в движенията и върви малко по-малка от колкото трябва, но за сметка на това всеки ден поне по веднъж хълца  Grinning много сладко
Благодаря че сте се сетили за мен. Аз иначе редовно ви чета но няма нищо ново и за това не пиша.

Честити нови бебчета и бързо възстановяване на щастливите мамчета  Hug

# 96
    Честит син на Беатрикс, да й е жив и здрав и бързо да се възстановява и тя!
    maryana  , това за дупката в пясъка за корема много ми хареса, утре ако отидем с Gamby на плаж сигурно ще го пробвам   Nature Sunny
   Аз мисля, че и моето раждане наближава, от седмия месец имам адски болки под ребрата, които от два дена мистериозно изчезнаха, пък и две жени ми казаха, че коремът ми е паднал, въпреки че аз не забелязвам...   Но по-странното е друго, цялата бременност я изкарах в мързелуване вкъщи с много редки излизания, а от четири дена насам не ме свърта вкъщи и съм постоянно по улиците, и утре пак имам уговорка за излизанка (плажче) , зная, че някои ги хваща чистенката, а на мен ми се ходи някъде постоянно и взех даже по-рано да ставам, че да смогна да изчистя и да изляза. А тази нощ сънувах, че започвам да раждам, ама вкъщи с една акушерка (която всъщност беше магазинерката от магазина отсреща) . Абе май взех да откачам вече и аз, ама да си призная нямам търпение да дойде раждането, пък и отдавна съм си харесала датите 24-ти и 25-ти, ама ще видим малката коя дата си е харесала...

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 20:39 от ins

# 97
  • Варна
ЗДРАСТИ БРАТСТВО!
Най-после се добрах до компа, голяма борба беше.В неделя тези дето се плаща нета небачкат, вчера се скитисвах да направя покупките за великото събитие, за да не ме изненадат, а днес цял следобед сглобявахме легълцето и затова ме нямаше.

ЧЕСТИТИ НИ БЕБЧЕТА ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МАМИТЕ ДА СЕ ВЪЗТАНОВЯВАТ.

ЧЕСТИТ РОЖДЕННИК НА БЕЛЛА СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ.

Дано е хубаво времето утре и да не слънчасаме, аз пак ви изостваям защото имаме гости.  Hug

# 98
Честит син на Беатрикс! Да е здрав и послушен, на мама бързо възстановяване!

Днес заведох децата на басейн (открит). Той е тук до нас и отвори преди една седмица. Голям кеф беше за децата, а аз се попекох на слънце и много добре ми дойде. Децата се къпаха, а аз си топнах само краченцата, че водата беше 21 градуса и ми беше студено. После пък не можах да накарам децата да си тръгнат, та им обещах утре сутринта пак да отидем (Георги няма утре училище), даже се уговорихме със съседските деца и те да дойдат, така че утре ще пада игра.

Днес цял ден усещах бебето, че още се е смъкнало надолу и една комшийка ми каза, че и корема ми се е смъкнал. Утре съм на доктор и дано да е всичко наред поне още две седмици, че не ми се ражда по-рано. А и Георги има през юни театър, концерт, после е училищния празник и аз искам на всичко да отида още с корем.

# 99
Чудя се,момиченцата повиват ли се още по оня начин с пелени,за да им били прави крачетата после newsm78
Много съдистично ми звучи....
аз точно това исках да питам мамите с опит. Повивате ли с пелени вашите бебоци?Пристягали ли сте ги като в болницата. Чух че било заради краченцата да не са криви и една баба ми се изцепи че много били мърдали и не звам ощи какво си и затова се били пристягали и повивале.....ама аз нещо не хванах вяра Naughty но вси пок реших да ви потам.
Честито на мама Беатрикс. Да и е живо и здраво детенцето  bouquet

# 100
Попиването на бебета е много стар, отживял и опасен за бебето метод, които често води до луксация на тазобедрените стави и други сериозни проблеми!
Също така особено опасно е осоляването на бебето!

http://bebe-mama.hit.bg/izkyl4vanenatazobedrenitestavi.htm

# 101
Добър вечер и от нас тримата.

Малко се поуморих днес,не съм спала на обяд и сега ми се затварят очите.
Затова само се записвам Peace

# 102
Влизам ей сега да видя за нови бебета и ето, че има още едно  Simple Smile

Честито на Беатрикс!

Аз голямо скитане му ударих днес - цяла сутрин зяпахме бебешки неща със Somebody, после ходих на тонове - много добри, но девойката няма на записа дори и 2мин без прекъсване - много шавлива  Crazy, а накрая ходих и на гости на една приятелка с 5 месечна дъщеря да ис харесвам омаляли дрешки  Simple Smile.
Накрая бях сама около 2 часа с моите юнаци и добре си поиграхме, но и доста се изморих. Беше обаче вълшебно - Бобо като се разцелува пак (той е голямо гушкало и целувач  Mr. Green), сме се гушкали и целували поне 10мин, а той примираше от кеф като някоя котка  Heart Eyes. Пожелавам ви това усещане с вашите дечица - страхотно е да видиш как такова малко човече те обожава Hug

Отивам сега да чета, че май съм изпуснала и други клюкини  Blush.

Оо, накрая само да пожелая успех на Минди със секциото утре   bouquet

# 103
Минди Praynig с теб сме!
Доста е пусто тази вечер...

# 104
Само набързичко се включвам, че днес не можах.
Честит юнак на Беатрикс! Да е жив и здрав Борис, да бъде щастлив човек! Бързо възстановяване на мама!
Минди, голямо  fingerscrossed за утре!!!

На всички ви пожелавам прохладна и много сънна нощ (хм, как ли е антонимът на "безсънна"  newsm78) - абе, да се наспим като бели хора, че май на всички това ни е един от основните проблеми напоследък!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт