Отговори
# 135
  • София
Шехи, честит имен ден. Да си жива и здрава и добри новини да ти се дават през тази година.

Да почерпя и за моята Елена, днес няма да ми е скучно с именничка и абитурент
По-късно ще се включа да почерпя и за момчето Simple Smile
...

Вие днес ли сте абитуриенти ?

# 136
Наде ще се справиш  Hug
На абитурентката пожелавам да е много здрава и попътен вятър в живота.
Ще чакаме и снимки на срещата да гледаме.

# 137

честито на именничките ни-нека здравето,любовта и щастието да не ви напускат

Аз съм много щастлива-край,до следваща учебна година няма математика  newsm44 newsm44 newsm44

# 138
честит имен ден на Шехи,Дуа и Queen TIyee!!!

Hug
  bouquet

# 139
               ЧЕСТИТ    ВИ    ИМЕН ДЕН     ДУА ,ШЕХИ   И  КУИН !                Пожелавам ви здраве,щастие,любов и много усмивки през целият ви живот. Hug                                                                                                                            НАДЕ -ЧЕСТИТА ТИ ИМЕННИЧКА!                ЧЕСТИТ ТИ АБИТЮРЕНТ!          НЕКА ЩАСТИЕТО ВИНАГИ ВЪРВИ РЕДОМ ДО ДЕЦАТА ТИ! Hug

# 140
ми аз да взема да ви почерпя с това дето приготвям за вечеря Laughing

пък и баницата от вчера сега я правя,че вчера децата сърмички хапваха,та не я направих Crazy

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 16:37 от DUA

# 141
Лили, ти каква доза забърка, от мойта рецепта или друга? При мен излизат около 50 цели праскови, и не са дребни  Simple Smile

дайте моля рецепта за ягодова торта ,дайте моля рецепта за ягодова торта,
 че нямам време да търся. Ама да не е някаква изчанчена с 30 вида сметани, 8 вида ядки, 3 вида сироп и не знма си още кво.

# 142
Шиланче-ще ти кажа моята рецепта...
лесна,бърза и вкусна
трябва ти миксер
значи, можеш да я направиш с готови блатове ,а може и с твои-които също се правят лесно(пандишпанови)

трябват ти блатове,крем-нишесте с вкус на ягода,сладкарска сметана за разбиване (течна)и малко ягоди(колкото искаш Wink)
-правиш си крема и го оставяш да изстине,

-кипваш ягодите със захар-о-ло 1-2 чаши и 1чаша вода и ги оставяш да поврят(с това ще сиропираш),

като изстине вси4чко,вземаш блат-сиропираш(като слагаш и ягоди),
после крем(който да е достатъчно гъст,че да се държи Laughing)
отгоре може и малко сметана(може и без Wink)
после пак блат-сироп с ягоди-крем -сметана)
отгоре похлупваш с последния блат и сиропираш(без плод) и мажеш само сметана-оформяш и украсяваш с останалите ягоди и сметана...
аз правя друго,-оставям си от сиропа с ягодите-а намазаната торта със сметана поставям за час във фризера(да стане твърда отгоре.Кипвам сиропа(компота с ягодите)на котлона и го сгъстявам като кисел с две ч.л. нишесте.Вадя замръзналата торта от фризера заливам внимателно със сгъстения сироп и я слагам в хладилника
след час е готова

-

# 143

Честит Празник на именничките !
Да са живи и здрави и много щастливи !

Кате мерси   bouquet аз чак сега видях ... Crazy щях да си чакам до събота  Simple Smile

# 144
Шило-ами по твоята рецепта,но по-малко олио сложих,едри ги направих,а и Сара взимаше тесто да ми ,,помага,,та така.
В други ден пак ще правя  Crazy

моята ягодова тората аламинут:

*250 г ягоди,може замразени
*1кч семолина
*1 чч захар
*бисквити ,,закуска,,

1)изцеждаш малко сок от ягодите и слагаш да се варят,като кипнат прибавяш семолината и бъркаш.Добавяш водичка,докато не се личат топчетата .
2)добавяш захарта-да се разтопи,става гъста каша
3)към поизстиналата каша добавяш сока и разбиваш с миксер до пухкавост
става много вкусна смес  Blush
4)правиш блат от масло натрошени бисквити,изсипваш кашата и слагаш в хладилника

суперрр е,особено ако си 50 кг  с мокри дрехи и не си на Дюкан  Party

.........

# 145
Здравейте и от мен. Най-после и аз да почивам и да се включа. Честит имен ден на всички красиви Елени. Само щастие и сбъднати желания.

# 146
        Честит имен ден на хубавите Елени.
       Здраве и много любов ви желая.

# 147
  • по пътеката
4естито на имени4ките!  bouquet  bouquet  bouquet
лили ,дай една снимка на тази торта ,4е с тая семулина има  едни съмнения как изглежда! дуа, твоята  ми е ясна, особено ,ако съм си в бг(то какво няма ве4е за улеснение в бг), и ягодите са  на добри цени- за един полк ще се прави от нея!аз имам една сметанка  и умувам утре да купя ягоди да направя някакъв десерт като ягоди на желе ,после сметана бита с захар и отгоре сурови ягоди и мента прясна,4е сега й е сезонът!може и ядки ,ако успея да изкрънкам от кленовите за 4ая!в тази жега май само на  таратори, салати и студени десерти ще минем и плодове!пък дано кантар4ето не каже ,4е сме в грешка!  chef bowuu

# 148
  • София
4естито на имени4ките!  bouquet  bouquet  bouquet
лили ,дай една снимка на тази торта ,4е с тая семулина има  едни съмнения как изглежда! дуа, твоята  ми е ясна, особено ,ако съм си в бг(то какво няма ве4е за улеснение в бг), и ягодите са  на добри цени- за един полк ще се прави от нея!аз имам една сметанка  и умувам утре да купя ягоди да направя някакъв десерт като ягоди на желе ,после сметана бита с захар и отгоре сурови ягоди и мента прясна,4е сега й е сезонът!може и ядки ,ако успея да изкрънкам от кленовите за 4ая!в тази жега май само на  таратори, салати и студени десерти ще минем и плодове!пък дано кантар4ето не каже ,4е сме в грешка!  chef bowuu

Да попитам семолината нали е грис или я бъркам с нещо друго (даже май е по скоро брашно от грис ама не съм сигурен).

Блазе ви, при нас ягодите още са по 5-6 лева килото.

# 149
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЧКИТЕ   bouquet
днес бях на абитуриенска на моята съседка и седим на масата и една жена влиза и носи едно плато с нещо за ядене и казва това е арабско майка ми го прави кои иска да яде и естествено аз се провиквам аааааз искам и баща ми пита ти за арабин ли ще се жениш бе и аз ами да  Whistling Whistling Whistling
беше мн вкусно,пържено нещо вътре със зеленчуци,но не попитах как се казва.беше го правила тази баба ,тя е на около 70г и баща ми каза че била женена за иракчанин,но като започнала войната и се върнала тука.каза отиди говори с нея,ако искаш да знаеш,ама беше голяма лудница,много снимки си правихме и не ми остана време за бабата  Sad

Общи условия

Активация на акаунт