Септември '09 - 22

• 11 257
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
момичета, искам да ви споделя, че имам угризения и че съм ужасна...
преди малко дойде една нова колежка да се запознаем.... Ще ми повярвате ли, че ми беше толкова смешна като физиономия( приличаше ми на мишле в лицето), че прихнах да се смея и то момичето ме гледаше странно... Ужас.. просто ме е яд на себе си как може така да се смея на момичето и да се подигравам вътрешно  Embarassed  ooooh! Просто не съм в час.. По принцип не съм такъв човек, а какво ми става сега. Да стои момичето и да се чуди за какво се смея..  ooooh! Много съм нетактична.

А иначе, на мен също не са ми казвали колко тежи бебка

криската, искам да ти кажа, че някои хора изобщо не се съобразяват с това, че сме бременни... И ако ти работиш здраво, още повече ще те товарят... Има една приказка "магарето го товарят докато може да носи".
Аз също работя доста и понякога работата ми идва в повече, но това е защото нали все мога и тн.. някои хора мрънкат, но аз стискам зъби и работя... А май от нас си зависи... ако и ние постоянно показваме, че сме бременни и трябва повече разбиране и толерантност, може би няма да ни приемат като роботи..
Наистина е много неприятно ти да се нагърбваш с толкова работа.. Просто покажи, че си изморена( дори и да не си). Може да се попреструваш, че не си много добре... имаш някакви неразположения и тн...

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 15:49 от Gorska_Kitka

# 76
Ама наистина аз съм си виновна! Но ме ядоса много отношението-трябвало да се свърши! Ами да го свърши някой друг!!! Ама няма. Щото е пълно с патки дето само лапат мухите и сме много малко тия дето мислим и работим и понеже е най-лесно на нас да ни кажат какво и как да направим и за това всичко ни изсипват! А тия малоумните си висят и нищо не вършат, че чак ще се избият коя кога да излезе отпуска! А аз всеки път излизам Септември и после ми излиза през носа отпуската понеже мята работа никой не я е пипнал и трябва да си наваксвам Sad 

# 77
kriskata Simple Smile и при мен е така другите се скатават, а аз опъвам всичко имам чувството че всеки си прави оглушки и се прави че има много работа и не може да неправи нищо друго.

# 78
kriskata Simple Smile  нали отпуската ти по майчинство по закон започва 45 дни преди термина ,доколкото си спомням така беше  Thinking или се бъркам  Rolling Eyes.....що за въпроси ти задават ,кога ще излизаш по отпуска?
А,ти седни и си поговори сериозно със шефката.....да не ти задава глупави въпроси и да не се прави на ощипана  Crossing Arms

# 79
kriskata, мисля, че мъжът ти е прав - едва ли някой ще те потупа по рамото за това че работиш толкова много. От друга трсана те разбирам - аз също гледам да си върша изрядно работата и шефовете да са доволни. Но смятам, че си има граница- в крайна сметка бебето ти е по-важно и ако те не могат да се съобразят с това положение-вземи си болничен и им гледай сеира. Аз имам късмета да работя с чудесни работодатели, които ме подкрепят за всичко, но съм наясно, че това е рядкос и , че повечето гледат да те изцедят до дупка. Обаче ние сме тези, които трябва да променим този робовладелски маниер-покажи им, че това че са ти шефове, не им дава право да ти се качват на главата. А и не се товари излишно-вземи си болничен Simple Smile Аз ти пожелавам повече почивка и да се порадваш на бременността си (аз чак август ще имам тази възможност).
Gorska_Kitka, да ти кажа и аз напоследък си казвам всичко направо и чак се чудя дали няма да обидя някого-досега не съм била чак толкова пряма, ама сега ни е позволено Wink То са хормони, то е чудо, понякога немога да се позная, ама е чудесно все пак Simple Smile

# 80
Здравейте маминки!Не съм писала от доста време,че от бурята нямахме интернет,а вие много бързо пишете-едвам ви изчетох!
Честито на всички видели пола! stork-boy stork-girl smile3501
Ксантипа-честит рожден ден мила-пожелавам ти всяко твое желание да се сбъдне и на есен да гушкаш най-сладкото бебче! newsm51
Бубара каде се изгуби бе жена?Ще се сватосваме я, и ще съм добра свекърва-с 4-ма мъже като се появи женско на хоризонта ще грее като слънце! Laughing

# 81
Здравейте, мами!

По повод майчинството - аз искам да изляза 2 седмици преди термина си в отпуск, т.е. към 15 септември. Варианти има два, доколкото разбрах - 1) да се откажеш от част от 45-те дни болнични, полагащи се преди термина, те така или иначе не са част от 315-те дни, които ти се полагат след раждане и 2) да ти "отложи" докторката със съответние брой дни напред във времето термина, т.е. все едно терминът ми да е началото на ноември. Но не всички доктори били склонни на този вариант. Аз лично не мога да си представя да се чувствам добре (слава богу, превъзходно се чувствам!!!) и да искам да седя в къщи и да чакам раждането на бебето..... И с първото си дете съм работила до края и то пособствено желание, и сега смятам това да направя живот и здраве. И съм го гледала, и пак съм работила. Бях в 9-ти месец, когато си се явих на държавен изпит Simple Smile

Да споделя, че ми казаха колко тежи бебока - 380 грама Simple Smile Няма и половинка хляб Simple Smile Момиче е, уж било 100% сигурно.

Поздрави и лека вечер на всички!

# 82
kriskata Simple Smile  в моята работа беше същото. Тъй като винаги бях изрядна, спазвах всички срокове и си вършех съвестно работата (а понякога и на другите), ме товареха все повече и повече. Направо изтрещявах на моменти, работното ми време започваше в 8.30, но аз за да си свърша на спокойствие работата, идвах още в 7.00 часа.  Confused Сега като се сетя.... Затова когато забременях и излязох в болничен, реших че веднага трябва да съобщя както на пряката си началничка, така и на голямата шефка, че причината за болничния е бременност и както и първият път, ще я изкарам цялата вкъщи. Не мога да ти опиша каква беше реакцията на пряката ми (тя по принцип е ужасен човек), обиди ме по доста гаден начин, че едва ли не вече не могат да разчитат на мен и аз знаела ли съм колко трудно ще намерят човек за моето място и бля-бля. В същото време голямата шефка се зарадва за мен и ми каза, че каквото и да става, ще пазят мястото ми, защото са оценили какъв служител съм, абе царя дава, пъдаря не дава. Та само като си помисля ако нямах проблеми и не се налагаше да съм в болничен, направо пряката щеше да ме разпъне от работа като за последно и най-вероятно също щеше да иска да ходя дори когато вече ми се полага болничния 45 дни преди раждането. Абе няма такъв човек, тя така се държи с всички.

Та искам да кажа, че човек ако сам не си отстоява правата, всеки гледа да го стъпче. Много се ядосах на твоята шефка, все едно говориш за моята. Затова недей да си толкова съвестна и този път си подреди приоритетите. Успех мила!

Gorska_Kitka това е от хормоните мила! Просто въобще не съм учудена, че така си се държала, при условие, че сама казваш че не ти е присъщо. Аз напоследък също имам такива издънки в общуването с другите, че на моменти ми е идвало да умра от срам. Приемам, че хормоните са виновни и дотам. Но сигурно много хора вече ме мислят за луда.  Crazy

# 83
  • София
Мимчето май ще правиме сгледа Joy Щом ще си добра свеки - има сделка, пък и с един куршум два заека
Ксантипа - да си жива и здрава и най-хубавото детенце септември  bouquet
Киара ти ме просълзи с твоя разказ. Пусти хормони - щом и на "Забранена любов" ревнах оня ден - явно съм много зле... Blush
Криската напълно те разбирам, но си гони интереса Naughty Аз пък от зор да свърша всичко както трябва се нагърбвам със сто неща. Направо ми е неудобно да разпределям задачите..а уж съм мениджър Embarassed.Ама откакто ме наплашиха докторите, че трябва да лежа се правя на шефка по усърдно и горе долу съм разпределила дейностите в офиса.
Горска китка май и ти си за почивка мила newsm78
Миринда какво стана с кварталната бира??

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 17:23 от bubara

# 84
 Ксантипа , ЧРД !!!  newsm51 newsm59 Безкрайно много щастливи мигове !!
  Киара , развълнува ме поста ти и ме връхлетяха и мен спомени с дъщеря ми  Heart Eyes

Криската, незаменими хора няма ,а ако работата е спешна все ще се намери кой да я свърши. Миналата година април в старата работа ме натовариха със задължения,които преди това вършеха 6 човека,а аз бях в 5 мес. Исках да си взема болничен,но ми беше съвестно,че няма кой да ме замества. В първия работен ден след Гергьовден вместо на работа влязох в болница с мъртво бебе. Така и не се върнах повече там. В сегашната работа усетих,че се получава същото и затова от началото на април съм в болнични и изобщо не ме вълнува как се оправят! Вземи си и ти болничен и им гледай сеира  Naughty

# 85
kiαrrα и аз се разчувствах от разказа ти Cry Сигурно изживяването е страхотно,дай боже всекиму Hug
Ксантипа  честит рожден ден и от мен с пожелание за здраве,щастие и хубаво септемврийско бебче bouquet
Gorska_Kitka предвид хормоните поведението ти е разбираемо,дано и момичето да ете разбере,за да не се чувствствате кофти и двете Confused
kriskata хич да не ти пука,не си давай зор,а и помисли за теб и бебето и аз съм на мнение,че съпруга ти е прав Peace Взимай си болничен и да не ти пука Crossing Arms
Направо се чудя как може да има толкова безочливи и нагли хора ooooh! Много се ядосах от прочетеното за работодателите ви,особенно мъчно ми стана за това което е преживяла esim Cry Баси к'ви хора има ooooh!

# 86
Гледам за болнични говорите, аз не съм наясно как се отразява после на майчинството ползването на болнични. Те не са ли на база 80 % от заплатата и после това да доведе до спад в сумата, която ще се получава.
Питам, защото пък мен ме натискат да излизам в болнични, защото работя на смени и не е удачно, а мен хич не ми се иска - работи ми се, а и парички ми трябват.

# 87
Те не са ли на база 80 % от заплатата и после това да доведе до спад в сумата, която ще се получава.
И мен ме интересува това, защото бая болнични откарах и до август,когато ще съм вече с др болничен-за бременност, ще съм все така...

# 88
леле мале... аз като гледам тука сме се събрали отбор работливи майчета- всяка е съвестна и гледа да си свърши работата перфектно.

Бубара,
искам да ти кажа, че и на мен често пъти ми е било съвестно да бутна на другите хора работа и все опъвам заедно с тях. Незнам.. според мен мениджъра трябва да умее да делегира задължения, но и да дава пример.. Не може един мениджър да си вири краката, да не спазва срокове и да претупва нещата, а да очаква перфектни резултати от подчинените си.
Така, че делегирай смело, още повече, че си давала досега много примери как трябва да се работи...
Освен това останах с впечатление, че работиш в логистична компания... Ще ти пиша на лични, че може да се окаже, че нашата фирма използва вашите услуги Simple Smile

киара, и аз много се разчувствах от твоята история. Представям си ти как си се чувствала, изпълнена с умиление и щастие.

малибу, аз предполагам, че момичето изобщо не предположи за какво се смея. Освен това след като си изкарах смеха, се взех в ръце и замазах положението- бях безумно любезна и то от сърце. Просто се опитах да се поставя на нейното място и как бих се чувствала аз ако някоя шматка като мен ми се изсмее така...

мамаТ, и аз честно казано се чудя какво ще правя толкова време преди термина.  newsm78 Е, сигурно ще си намеря някакво занимание, но от една страна толкова съм свикнала с постоянна натовареност, че в началото ще ми бъде много нетипично и странно. От друга страна, пък тази почивка ми се полага и смятам да се възползвам от нея. А и като се замисля какви жеги ще са тогава, хич няма да ми е до работа Simple Smile

# 89
Dani_ela, май се взимат 90% от брутната заплата в продължение на 315 дни (ако не се лъжа) след раждането. А 45-те дни преди термина са си отделен болничен и сумата за отглеждане на детето след раждането няма нищо общо с тези 45 дена. Ти си си взимаш заплатата без значение дали и кога и по какъв начин си взела тия 45 дена болничен. Еднократната помощ за раждане за 2-ро дете е 600 лв, а за 1-во е 200. Това знам аз Simple Smile И май се взима от социалните след подаване на n на брой документи веднага след раждането.

Аз работя на приятно място, така че предпочитам да съм на работа с големия корем по време на жегите Simple Smile Лете и зиме съм си с едни и същи дрехи почти - от нас в колата, от колата - на работа...

Общи условия

Активация на акаунт