Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 487
  • 723
  •   1
Отговори
# 330
Бре, чак толкова ли...
Качвахме до Кръстова гора преди месец, в делничен ден и наистина е празно Борово. Преди години пак в делничен ден сме ходили. Може би в петък и почивните дни да има повече живот в селото.

# 331
Екопътека Узана в местността Узана над Габрово е подходяща за разходка с дете-около 1 час е. Нашия син е на 2 год и 10 месеца и се справи успешно  Peace

# 332
  • Варна
Записвам се в тази много полезна темичка. За момента няма какво да споделя, тъй като сме ходили по малко по-хард маршрути, но сега започваме да ходим с малката и ще сме по екопътеките Simple Smile

# 333
  • София
Люлин, добре дошла! Мен цяло лято да ме оставят в Родопите и няма да ми омръзне. Ще събирам идеи. А сега ме тресе един ремонт, но като го свършим - пак по маршрутите.

# 334
  • София
Люлинче добре нашла  Grinning Нашето заминаване предстои и никога не съм тръгвала толкова неподготвена.  ooooh! Интересува ме района Куклен-Бяла Черква-Марково като еко пътеки. Чудя се дали можем да вървим от Борово до Мостово?  newsm78

# 335
Yana_a_n, Neda, благодаря ви! Hug
Неда, около хижа "Здравец" има пътеки. Чела съм. Иначе съм била зимата и не съм ги ходила.
Борово - Мостово, хм, там са страхотни баири. Не бих пробвала.
В района има други маршрути и забележителности.
Асфалтовият път за Кръстова гора е от само от Борово.
Трите пътеки край Борово са с едно и също начало и край.
Там се чувства човек като на покрива на света. Simple Smile

# 336
  • Русе
  Завършихме пътешествието из Родопите с разходка Ягодина-Триград-Ягодина.

Утре се нсочваме къъм къщи през Южните склонове на Стара Планина. Търсим идея за платков лагер между Карлово и Шипка,без Бяла Река.

# 337
  • Пловдив
Амбър, кога бяхте на Триград и Ягодина?
Върнахме се преди два дни от там. Бяхме на Триград от 13 до 17- ти. И ние ходихме по екопътеката до Ягодина...

# 338
  • Русе
 Бенджи, днес пристигнахме, походихме и сега сме в хотелче - Снежана с много уютна и приатна атмосфера.

# 339
  • Пловдив
Ние бяхме в Триград на палатки....
А тия дни ще ходим до Сливодолското падало, че ни е близо. И май приключваме с разходките за сезона...

# 340
  • Русе
Бенджи, къде е Сливодолското пръскало   Embarassed

# 341
# 342
  • Русе
Бенджи, влюбих се мястото окло св Панталеймон под Турлата под връх Снежанка. Много маршрути за ходене, много малини,прекрасно място с чудна вода и добър мобилен интернет. Grinning

# 343
  • Пазете Гор
A m b e r, би било жалко, ако минавайки по черния път (не по Буйновското ждрело), не се качиш на върха над Триград - отклонението 900 м южно от превалчето между селата. И друго -  да се качиш на скалите ( идват малко северо-източно от Ягодина) над ждрелото си струва, дори и само да легнеш по корем и да пуснеш камъче към над 300 метровата пропаст.

Тая година е суша и пропуснах да видя с вода един малък, на разправят приказно красив водопад в Рудини.
Има ли желаещи за Устра и Дяволския мост, откъм Баните?

# 344
  • Русе
 Куркума,на този район тази година сме отделили само един ден и сме пропуснали това отклонение. А и си е голямо постижение с моя акробат,дето не му се върви из планини,,въпреки че го носим от две годишен напред назад по палатки и планини,че днес си направи прехода в двете посоки без да се опъне. Тук пропасти не липсват, но аз много се стряскам,собено когато съм с детето. Дай идея за Старопланински лагер около Сахране.

Общи условия

Активация на акаунт