Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 405
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
A m b e r,   bouquet

# 571
Юли месец би трябвало да сме в Троян. Къде можем да отидем с детето? Не съм ходила по тези места. Идеята е тръгваме от Троян и до около 3 часа да се върнем пак в Троян. Там ще ни е хотела.

# 572
Юли месец би трябвало да сме в Троян. Къде можем да отидем с детето? Не съм ходила по тези места. Идеята е тръгваме от Троян и до около 3 часа да се върнем пак в Троян. Там ще ни е хотела.
Може да посетите Троянския манастир и Орешака.Априлци е на 27км може и до там да отидете и да видите манастира който канонизираха.

# 573
Търся екопътеки и интересни места около Велики Преслав, Върбица..  Peace

# 574
Търся екопътеки и интересни места около Велики Преслав, Върбица..  Peace

http://www.trivago.bg/%D1%88%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-628/%D1%82% … %BA%D0%B0-1546051

http://www.ekopateki.vlez.bg/?showpage=45309 По малко странен начин излизат, но са 3.

Лично аз не съм била там. Само на монумента и крепостта на Шуменско плато сме ходили.
Тогава минахме през Велики Преслав и се спуснахме към Върбица. Населението говори турски, но колкото да ни упъти се разбрахме. Не повече. Спомням си, че над язовира имаше един ресторант, в който добре хапнахме.

# 575
  • София
Туристки  Hug трябва да правя маршрути около Вършец. Хелпнете  ми, моля.  Grinning

# 576
Какви маршрути около Вършец, скъпа, там има достатъчно минерални басейни.  Crazy

Има къде да се ходи, не бой се. Но си мисля, че няма да излезете от водата. Hug

# 577
За Вършец:Има екопътека Бялата вода, Иванчова поляна-намира се над града - от парка.ПОкрай водопада също има къде да се ходи в посока  планината.Аз проучвам  дали има лека версия на Хайдушките водопади.Само че те са  към Берковица по-скоро.

# 578
Супер темичка! А може ли някой да каже къде в Бургаска област има такива екопътеки? Също така ме интересуват за тази област минерални води?

# 579
Да, точно за това дали водопадите са пълноводни питам Peace
И още въпроси имам-крушунските водопади и Деветашката пещера колко горе-долу време ще ни е необходими? В Априлци има ли какво да се види? Пътя до Сувчарското пръскало до с. Христо Даново как е? Много ли е тежък Троянския проход?
Много въпроси, ама неподготвените сме така Embarassed

Дано не е късно -  на нас ни отне около 3 часа разглеждането на  Крушунските водопади - вкл Зелената скала / доколкото знам името му е Урушка мара/  - имай в предвид че  не ни е за първи път- т.е времето за снимките е малко по малко , но красотата  на водопадите съм сигурна че никога няма да ни омръзне .  За Деветашката пещера - може и да има екопътека не знам - ние отидохме с кола до там,  а сега след като е отворен и моста към нея - де факто може да се отиде с кола до входа й - внимавайте табелата указваща новия подход е ..... парче картон  Joy Joy  . Аз съм ходила и по пътеката към пещерата , но това беше някакъв кошмар - средата на август и ден с температурен рекорд .... Според мен сега нещата са много по добре - дано само опазим и поддържаме това дето ни подариха хората / знаеш моста е от филма на С. Сталоун/ За  разглеждане на пещерата от непрофесионалисти като нас / ние нямаме екипировка/ около 30-50мин.

# 580
Момичета, да ви попитам-късно ли е средата на юли за Хотнишкия водопад и за еменската екопътека и съответно там другия водопад newsm78

Относно пълноводието на водопадите - За Крушунските има разлика - аз съм ходила както писах по горе в средата на август и вчера 9.06  , според мен има разлика - не голяма, но има . От друга страна  в момента е по "размътено" може би от по обилната вода , в през август някак си вече водопадите бяха но "укротени " и .....  по красиви.

Относно Еменската пътека - имайте в предвид че дървените мостчета са в окаяно състояние и е ЗАБРАНЕНО преминаването  през тях - т.е  НЯМА  достъп  до тамошния водопад за туристи с по скромни възможности . / нямам предвид такива със специална екипировка /
 За Хотница не съм ходила но съм го "нацелила" този водопад , така че всяко инфо би било добре дошло

# 581
  • навсякъде
tky ние минахме по една пътечка през гората и стигнахме водопада в Емен. 

# 582
И се сетих за водопада Боров камък при Згориград до Враца. Ако някой е ходил, да сподели. Моите туристи на 4 и на 7 ще ли изкачат стълбите се чудя...

Имам вече частични впечатления. Днес бяхме там. Хората бяха накацали по цялото протежение на реката, за да се охлаждат. Ние поехме нагоре. Simple Smile Но до водопада не стигнахме. Не разбрах още колко ни остана. От мястото, където се оставят колите се качвахме може би към 40 минути. Ходеше се бавно, просто вече е адски топло. Пресякохме няколко мостчета. Обаче стигнахме до един сипей, след който беше първата напълно отвесна стълба. Срещу нас слизаха туристи и ги попитахме как е натам, казаха, че е още много и все по-трудно. Не бяхме склонни на риск и се върнахме. Всъщност си намерихме място край водата и беше много приятно. Видях достатъчно хора с джапанки, балеринки и сандали. Пълно безумие за този маршрут. По който се оказа, че има и змии. Да си дойдем на думата, нали. Допреди няколко години в Згориград нямали проблеми с тези животни, но вече имат доста...
Тъй като ние сравнително често сме в района смятам да направим следното. Да се качим с кола до х. Пършевица и от там да спуснем до водопада. Това е планът.  Simple Smile

И обезателно да влезете в Историческия музей във Враца.

# 583
Момичета, да ви попитам-късно ли е средата на юли за Хотнишкия водопад и за еменската екопътека и съответно там другия водопад newsm78

Миналата година ходихме до Хотнишкия водопад няколоко пъти точно в средата на лятото и си беше все така красив и пълноводен. А що се отнася до Еменската екопътека, там ходихме през майските празници- мостчетата са затворени, и се стига до водопада като се върви горе по самите скали. Както мислите да ходите през юли, отидете по-рано през деня, защото жегата е ужасна. Ние бяхме с детето- 6 години и ни отне около 3 часа отиване и връщане. Като тръгнахме от пещерата, а не по прекия път.

# 584
Хотница на мен ми е харесвала винаги - зима, пролет и лято. Змии не съм виждала. Хубаво е да се разхождате сутрин или привечер (при сегашните температури) с удобни обувки, има тесни места (1- де), има отвесни стълби. Около рекичката е приятно за разхлаждане. Пролет е най-красиво, защото всичко ухае и е разцефнало - кокичета, минзухари... През зимата (не когато има сняг) си е малко калничко Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт