Машина за сладолед – рецепти

  • 182 516
  • 371
  •   1
Отговори
# 180
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
здравейте, искам да попитам - искам да направя малинов сладолед, в рецептата ми пише plain yogurt, знаете ли какво е това - да не би да е нискомаслено кисело мляко?

# 181
  • Мнения: 0
здравейте, искам да попитам - искам да направя малинов сладолед, в рецептата ми пише plain yogurt, знаете ли какво е това - да не би да е нискомаслено кисело мляко?
обикновено кисело мляко

# 182
  • Мнения: 23
Препоръчвам тази супер свежарска лимонова рецепта. Единственото, което бих променила следващия път са лимоновите кори. Бих сложила по-малко, защото придават леко горчив вкус, който пък може да допада на някого.
http://recepti-bg.com/index.php/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D … %D1%82%D0%B0.html

# 183
  • Варна
  • Мнения: 2 483
Ох, имам голяма молба - моля някой да ми обясни какво бъркам, защото вече втори път сладоледа ми става с консистенция на боза. Имам машинката на Андрю Джеймс за 1.4 л. Изстудявам купата във фризера 24 часа и после пробвах два вида сладолед, но резултата ми бе плачевен: първо правех ванилов - смесвам 2 ч.ч. сметана, 1 ч.ч. мляко, 1/2 ч.ч. захар, 2 яйца, ванилия, пускам машинката, изсипвам в купата и чакам 30 минути; а втория път - шоколадов - стоплих сметаната, млякото, захарта и шоколада на котлона на ниска степен, изстива и после в машинката на 30 мин и после пак всичко е течно. Според вас къде бъркам, за да не се сгъстява въобще?

# 184
  • Мнения: 834
Ох, имам голяма молба - моля някой да ми обясни какво бъркам, защото вече втори път сладоледа ми става с консистенция на боза. Имам машинката на Андрю Джеймс за 1.4 л. Изстудявам купата във фризера 24 часа и после пробвах два вида сладолед, но резултата ми бе плачевен: първо правех ванилов - смесвам 2 ч.ч. сметана, 1 ч.ч. мляко, 1/2 ч.ч. захар, 2 яйца, ванилия, пускам машинката, изсипвам в купата и чакам 30 минути; а втория път - шоколадов - стоплих сметаната, млякото, захарта и шоколада на котлона на ниска степен, изстива и после в машинката на 30 мин и после пак всичко е течно. Според вас къде бъркам, за да не се сгъстява въобще?
Бъркаш ли предварително сместта с миксер или всичко слагаш в машината и очакваш тя да свърши работата и на миксера? Обикновено сметаната аз я разбивам отделно от всичко друго. Другите продукти също отделно, а после прибавям сметаната с леко разбъркване и чак тогава вадя машината от фризера. Пускаш я и пак много бавно наливаш през отвора готовата смес.
Ще се получи, не се притеснявай и аз се бях отчаяла с първите опити.

# 185
  • Варна
  • Мнения: 2 483
Седефка, да разбирам ли, че предварително трябва да разбия сметаната предварително с миксер? До сега слагах всичко направо в машината без предварително да бъркам с мискер.

# 186
  • Мнения: 834
Да, деее, да. Първо се разбива сместта хубаво,  а после се слага в машината. Както когато правиш кекс, първо разбиваш, после печеш.... Как да го обясня по- ясно Rolling Eyes И рецептите от книжката на тази спец. машина няма как да ги следваш, защото тук нямаме сметана със 70% масленост. Намери си рецепти, приготвяни от бг-домакини с бг- продукти.

# 187
  • Варна
  • Мнения: 2 483
Много ти благодаря!

# 188
  • Мнения: 44
Очаквам тази седмица да пристигне и моята машина. Избрах Kenwood, виждам че сте  доволни от нея. Като начало ще изпробвам сладоледения йогурт. Въпроса ми е как съхранявате следоледа след като е готов?

# 189
  • Мнения: 12 573
Очаквам тази седмица да пристигне и моята машина. Избрах Kenwood, виждам че сте  доволни от нея. Като начало ще изпробвам сладоледения йогурт. Въпроса ми е как съхранявате следоледа след като е готов?
Аз предпочитам да се изяжда почти веднага, вкарвам го за час във фризера да постегне де. Иначе ми става на кокал, независимо от рецептата Laughing . Като видя, че няма да го ядат скоро, го сипвам в няколко малки пластмасови кутийки. Иначе няма изчовъркване Laughing  ако искам да сипя на някого, обикновено за детето става дума. Всъщност аз заради него си купих машинка, да намали купешките сладоледи, че какво ли има в тях.... А и така съм сигурна, че ще хапне плодове, пък макар и замразени, наблягам на плодови рецепти.
Но не знам колко ти е голяма купата, моята е малка, мисля, че е 800мл.

# 190
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Сладоледена торта 4 вкуса

[
ванилия, ягода, какао, йогурт

http://media.snimka.bg/s1/0814/027872606.jpg?r=0

# 191
  • Мнения: 1 874
Очаквам тази седмица да пристигне и моята машина. Избрах Kenwood, виждам че сте  доволни от нея. Като начало ще изпробвам сладоледения йогурт. Въпроса ми е как съхранявате следоледа след като е готов?
Аз предпочитам да се изяжда почти веднага, вкарвам го за час във фризера да постегне де. Иначе ми става на кокал, независимо от рецептата Laughing . Като видя, че няма да го ядат скоро, го сипвам в няколко малки пластмасови кутийки. Иначе няма изчовъркване Laughing  

На мен също ми харесва най-много токущо приготвения! Simple Smile! За това гледам да приготвям по-малки дози. Иначе съм забелязала, че най-малко замръзва онзи, който е правен само от сметана или предимно от нея, с малко прясно мляко - тези с яйца, плодове - ми стават по-твърди! Даже се чудя дали не трябва да се съхранява на по-висока температура - моя фризер е  - 18о!? newsm78

# 192
  • Мнения: 12 573
Силви, да така е със сметаната. Но моята идея да правя домашен сладолед е Не да става като купения, предвид какво съдържа той Confused . С други думи сметаната за мене не е най- здравословното нещо, растителна е, кой знае от какво я правят. За заквасената не знам, и там имам съмнения, че ръгат разни гадости... освен, ако не използваш чиста животинска сметана... Аз такава няма откъде да взема, освен като обирам каймаци от домашното мляко, което купуваме от познати. Но тези каймаци са ми крайно недостатъчно , тъй като правя сладолед ако не всеки ден, то през ден. А моят фризер също е на -18 градуса, затова вече сипвам директно в еднократни чашки, така е най- удобно.

# 193
  • Мнения: 2 220
Относно сметаната- купувам една немска. Не ѝ помня името, но е 100 % животинска, 35 % масленост. Има нарисувана крава на опаковката.

# 194
  • Мнения: 12 573
Диамантче, това е много полезна информация! Айде, ако не те затруднява, като се сетиш за името- пиши Praynig .  Ще гледам за кравичка де  Laughing , то на растителните няма как да плеснат крава Laughing .

Общи условия

Активация на акаунт