Машина за сладолед – рецепти

  • 182 525
  • 371
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 834
Рецепта за Страчатела дали ви се намира?  Grinning

http://evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=artic … ove&Itemid=11 със сигурност става и на сладолед.

Аз да се отчета. Май и хванах цаката на машината. Вчерашния бананов сладолед днес вече бе само отминал вкусен спомен. Купата беше много добре замръзнала, сместта я разбих хубаво  и се получи.
Само, че се въртя в машинката не 30, а 45мин. Купата ми  е 1,45л, бях забъркала доза и 1/2, и се презастраховах да не стане на люспи лед, ако е за по- малко време. Не знам дали беше нужно и дали да го правя друг път? Или да просто да си следя консистенцията?

# 166
  • Мнения: 0
Здравейте дами  bye и аз си купих машина за сладолед, марката е Andrew James, беше с много позитивен фийдбек в амазон, вчера пробвахме рецепта "easy vanilla ice cream" всичко както си е по книжка, но стана на микро ледени кристали сладоледа, хем е супер маслен, кажете ми къде греша, че става така? предполагам не е нормално  newsm78

# 167
  • Мнения: 834
Здравейте дами  bye и аз си купих машина за сладолед, марката е Andrew James, беше с много позитивен фийдбек в амазон, вчера пробвахме рецепта "easy vanilla ice cream" всичко както си е по книжка, но стана на микро ледени кристали сладоледа, хем е супер маслен, кажете ми къде греша, че става така? предполагам не е нормално  newsm78
Аз съм със същата машинка Peace Първите 2 сладоледа ми ставаха с люспички лед, докато не се "светнах", че според рецептите в книжката трябва да ползваме double cream, т.е. със поне 60% масленаст, която пък я няма по нашите ширини и обезмаслено прясно мляко. Аз заместих обезмасл. мляко с такова от 3,5% масленост и червената сметана на Пилос от Лидъл, като слагам повече мл. сметана и по- малко мляко. Иначе става доста воднисто, а след това с ледени късчета.
Най- хубавите сладоледи, които ми се получиха са с рецепти от тук, вече изпробвани от другите мами Heart Eyes
И още нещо. Хубаво си разбий сместта с миксер преди да я сложиш в машината.

# 168
  • Мнения: 0
Мерси за отговора СедеФке  thumbsup Тия дни ще опитам по твоя начин, с повече сметана и по малко мляко  Wink

# 169
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
а може ли вместо течна подсладена сметана да се ползва заквасенасметана 30%

# 170
  • Мнения: 1 874
Здравейте - и аз да се наредя в редичките на гордите притежатели на Andrew James.  Embarassed Имам я основно благодарение на СедеФчето, която беше така добра да ме включи в тяхната поръчка!  Hug Още веднъж - Благодаря, за което!  bouquet Heart Eyes


Имам я вече повече от седмица, но чак снощи успях да направя първия сладолед(трябваше да замина по спешност) - сигурно съм единствената, на която машинката е отлежавала 10 дни във фризера преди да направи първия опит! Mr. Green Joy


Опита беше с Ягодов - http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL2N1bGluYXJ5d2l0aG1lLm … jbXNnMjIwMjc5NDA=на Vanilla - и макар, че бях малко притеснена заради шампанското вътре - сладоледа стана страхотен, невероятен, уникален! Sunglasses Сутринта го закусвах също! Joy Vanilla - Благодаря за споделената рецепта!  bouquet


Имам няколко въпросчета:

Ако искам във сладоледа да сложа парченца шоколад или плодове - още в машинката ли да ги изсипя или по късно, когато вадя сладоледа и го слагам в друг съд за фризера!? Ще се  отрази ли това на замръзването!?

Какъв шоколад добавяте - течен или разтопен обикновен - искам да стои като на пластове между сладоледа!?

И как точно почиствате машинката - аз се опитах снощи да я измия още докато е студена, но водата замръзваше по нея - трябваше да я оставя да се стопли напълно(т.е да се размрази течността в нея) и чак тогава успях да я измия - така ли трябва!?

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 10:35 от ssiillvvyy

# 171
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
само за последното мога да ти отговоря - да, така трябва, напълно да се размрази и тогава да я измиеш и напълно подсошена можеш да я пъхнеш във фризера отново, покрита с найлон или свежо фолио отгоре

# 172
  • Мнения: 834
ssiillvvyy, вече се чудех каква е причината да не се хвалиш със сладолед. Аз правих сметанов с парченца шоколад и крокан. Стана уникален. Шоколада и крокана ги прибавих след като го пресипах в кутията за фризера, разбърках ги леко и що- годе равномерно.
Така правя и с парченцата плодове- череши, кайсии, ягоди.
Правих и изцяло шоколадов с есенция ром, той също стана хубав.
Незнам обаче как може да стане на пластове. Ако е с течен шоколад, той ще е по- тежък от пухкавата смес и ще падне на дъното.
Сега съм наумила да правя с мастика и мента- сладоледен "облак" Heart Eyes
А някой да е правил с мед и орехи, такъв също бих пробвала?
Машината я мия веднага, със студена към леко хладка вода, оставям за малко да се изцеди и я бутам във фирзера.

# 173
  • Мнения: 1 874
СедеФка- да, бе - то едни истории около мен, само нещо се случва непредвидено- и то проблеми. Да се надяваме, че от тук нататък всичко ще е наред.

Рано сутринта правих шоколадов по рецепта на Джема, обаче не ми замръзна много - стана тип тези от машината. Вкусен беше - дори малко прекалено сладък, но си беше като сладък крем - дано сега да е замръзнал хубаво и да е станал като истински. Явно шампанското в първия замръзва много по-бързо от колкото сметаната и яйцата във втория.

Третия опит ще ми е със заквасена сметана и мислех да сложа орехчета и мед! Simple Smile Ще ги сложа като прехвърлям - сетих се, че може да се вмъкнат между бъркалките и да направя някоя беля!
Дано успея и да снимам! Simple Smile

# 174
  • Мнения: 2 220
Аз лично, след като направя сладоледа го изсипвам в кутия и слагам във фризера, а купата на машината измивам с топла вода, както останалите съдове и веднага след това подсушавам със суха кърпа и прибирам обратно във фризера. Никога до сега не съм изчаквала да се размрази купата, за да я измия  Peace

Иначе снощи правих сладолед с мед. Много добре се получи.

# 175
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Аз лично, след като направя сладоледа го изсипвам в кутия и слагам във фризера, а купата на машината измивам с топла вода, както останалите съдове и веднага след това подсушавам със суха кърпа и прибирам обратно във фризера. Никога до сега не съм изчаквала да се размрази купата, за да я измия  Peace
И аз така правя. Peace

# 176
  • Мнения: 834
Иначе снощи правих сладолед с мед. Много добре се получи.

Аууу, с мед Heart Eyes Сподели, моля те, какъв, колко, как..... Praynig

# 177
  • Мнения: 2 220
Иначе снощи правих сладолед с мед. Много добре се получи.

Аууу, с мед Heart Eyes Сподели, моля те, какъв, колко, как..... Praynig

Ами, чувала съм, че едно време италианците правели сладоледа с мед и след това започнали да правят различни вариации с други подсладители. Та така се разрових из италиански сайтове и основната рецепта за сладолед с мед се оказа една.
Навсякъде пишеше, че е важно какъв е медът, защото определено доста се усеща. За това най-добре да използвате мед, който обичате  Peace
Ето продуктите:
250 мл. прясно мляко
200 мл. сладкарска сметана
150 гр. мед

Медът и млякото се слагат в един съд и се затоплят на котлона, докато медът не се разтопи.
Оставя се да поизстине, след което се добавя сметаната. Разбърква се добре и се изсипва в машината. Това е, Много лесно и вкусно за обичащите мед.

Аз лично не съм голям почитател на меда, но реших да пробвам. Използвах един био мед с какао и вкусът стана много интересен и специфичен  Peace

# 178
  • Мнения: 555
И аз тук с новата си машинка от Амазон Simple Smile Получена днес купата е вече във фризера Wink утре по обед ... със сладолед в ръкаааа Simple Smile (дано да успея да снимам първият си опит)

# 179
  • Мнения: 23
Вчера се сдобихме с една от тези машинки от Лидл. Уви не е с ледогенератор, но като за 45 лв е екстра. Сладоледа, с който експериментирахме е кайсиев. Не мога да споделя точни пропорции, защото всичко е на око, но горе-долу:

1 кофичка и малко Simple Smile кисело мляко
около половин кг изчистени добре узрели кайсии
2 ванилии
2 супени лъжици краве масло
захар на вкус
листа мента

Довечера смятам да добавя и какао към тази смес. Не знам как ще стои с ментата и кайсиите, но...
ще се разбере Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт