Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви рецепти за домашен сладолед се споделят във форума?
Как мога да направя кофичка за сладолед у дома?
Как мога да направя домашен сладолед от кисело мляко?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви рецепти за домашен сладолед се споделят във форума?
Форумът споделя няколко рецепти за домашен сладолед. Една рецепта включва сметана, масло, захар и крем Ole, приготвени по рецептата на опаковката. Друга рецепта предлага направата на шоколадова кофичка за сладолед с разтопен шоколад. Освен това има и рецепти за паниран сметанов сладолед с хрупкава коричка, както и диетичен сладолед. Някои рецепти включват заквасена сметана, яйца, мляко, захар и различни плодове като ягоди, къпини, праскови или кайсии.
-
Как мога да направя кофичка за сладолед у дома?
Формулата предлага идея за създаване на кофичка за сладолед от разтопен шоколад. Процесът включва стопяване на шоколад в съд с двойно дъно, след което се излива върху маса и се разлива върху пространство. След като стегне малко, чаена чаша се обръща върху масата, след което масата се излива върху обърнатата чаша и се поставя във фризера да стегне.
-
Как мога да направя домашен сладолед от кисело мляко?
-
Как мога да направя домашен сладолед, подобен на McDonald's?
-
Как да направите прасковен шербет и сорбет от малини?

и аз си купих машина за сладолед, марката е Andrew James, беше с много позитивен фийдбек в амазон, вчера пробвахме рецепта "easy vanilla ice cream" всичко както си е по книжка, но стана на микро ледени кристали сладоледа, хем е супер маслен, кажете ми къде греша, че става така? предполагам не е нормално
Първите 2 сладоледа ми ставаха с люспички лед, докато не се "светнах", че според рецептите в книжката трябва да ползваме double cream, т.е. със поне 60% масленаст, която пък я няма по нашите ширини и обезмаслено прясно мляко. Аз заместих обезмасл. мляко с такова от 3,5% масленост и червената сметана на Пилос от Лидъл, като слагам повече мл. сметана и по- малко мляко. Иначе става доста воднисто, а след това с ледени късчета.
Още веднъж - Благодаря, за което!

Сутринта го закусвах също!
Ще ги сложа като прехвърлям - сетих се, че може да се вмъкнат между бъркалките и да направя някоя беля!