Машина за сладолед – рецепти

• 182 542
  • 371
  •   1
Отговори
# 150
  • Балчик
Дам най-добра е млечната сметана. Има и на по-добра цена от президента- Pilos от Лидл, хубава е. Аз само нея ползвам, откакто я открих. В малки червени опаковки по 200 мл е - 35 %, има и в синя по-голяма, но тя е едва 15 %, за кафе. Растителните ги мразя.

# 151
И аз съм доволна от Пилос като качество-цена.

Но най-добре става с домашна сметана. Понеже си правя домашно масло, сега част от каймака на млякото го бия по-малко и става чудна течна сметана.

Точно днес правих с нея, с ягоди и кафява захар - страхотен сладолед. И като вкус и като полезни съставки.

# 152
  • София
Не знаех за тази сметана в Лидл. Ще си взема и аз.  Благодаря, че споделихте!   bouquet

# 153
Девойки, много ви благодаря за бързите отговори! По обяд половинката купил от червената кутия на Пилос, есенции на Йоткер, даже кондензирано мляко взел /попрестарал се, ама нейсе, ще го употребя/. Сега чакам да дойде понеделник и всичко с машинката да е наред, а във вторник да се похваля и аз със сладолед Flutter

# 154
  • София
Да добавя относно сметаната, купувала съм на Pilos, наистина е добра, но на мен Лидл ми е много далече. Обаче, открих в Кауфланд подобна, но друга марка - Vian, малки синьо-бели кутийки, 250 г, 30%, в момента цената е промоционална - 0,99 лв, иначе е почти 1.20. Това за сведение.

Имам един въпрос, течността в купата на машината за сладолед не замръзва, въпреки че я държа постоянно във фризера. Не знам дали е някакъв дефект или просто фризера ми прави проблем. Всичко останало вътре е на кокал, но течността в купата не замръзва. Някой имал ли е подобен проблем?

# 155

Имам един въпрос, течността в купата на машината за сладолед не замръзва, въпреки че я държа постоянно във фризера. Не знам дали е някакъв дефект или просто фризера ми прави проблем. Всичко останало вътре е на кокал, но течността в купата не замръзва. Някой имал ли е подобен проблем?

Опитай да усилиш фризера като намалиш градусите.
При мен пише, че тр да е на -18.
Няма логика да не замръзва. А ако не е замръзнала и се чува шум от течността при разтръскване, няма да ти стане изобщо сладолед. Peace
При мен дори със замръзнала купа, ми става що-годе твърд сладолед,  само ако купата е замръзвала поне 24ч.

# 156
   Охооо, каква хубава тема имало. Чак сега я виждам. От есента съм собственичка на машина за сладолед, но още не е пробвана. Ще се заема скоро и с нея.

# 157
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
може ли едно бързо въпросче?

в книжката към машинката ми има рецепта за бананов сладолед, но всъщност и на всички други рецепти пише double cream - имате ли идея това каква сметана е, бита, течна подсладена или някаква друга?

# 158
Уф, да ви споделя каква съм оФсЪ Embarassed Сутринта си взех машинката, бутнах купата във фризера и преди час реших да направя класическия ванилов сладолед от рецептите в книжката. От мераци и бързане разбих жълтъците, пудрата захар, млякото, сметаната, прибавих ванилията и изсипах всичко в машината. След 30мин погледнах да проверя дали е готово, а пък то ooooh! едвам се поразбъркало и посгъстило, ама ееедваамм.... Не се усъмних в машината, а в себе си, че нещо на рецептата май и куца. Прочетох и останалата част от рецептата /не само продуктите/ и ми идваше  да се гръмна ooooh! Трябвало да сваря предварително млякото и да го прибавя бавно към разбитите с пудрата жълтъци, да охладя и тогава чак да пускам машината.
Сега не знам колко часа трябва да се разбива сбърканата смес Rolling Eyes Започна да се сгъстява, но дали ще прилича точно на сладолед, дали ще се стегне достътъчно Rolling Eyes Според мъж ми щял да стане, но трябвало да го изконсумираме много бързо заради суровите жълтъци.
Та, въпроса ми е ще стане ли нещо изобщо или да спирам машинката и да го ядем така?

# 159
СедеФка, едва ли проблемът е в несвареното мляко, въпреки че така яйцата ти са останали несготвени.
Според мен машината прекалено малко е стояла във фризера. Препоръчва се при първото замръзване, купата да седи във фризера поне 8-12 часа. Спирай машината, нищо няма да се получи така.
Аз установих, че най-добре се получава сладоледа, когато купата е престояла едно денонощие.

Myriam, double cream е буквално двойна сметана- около 50-60 % масленост.
Аз тези рецепти ги правя с обикновената сметана и отново се получават  Peace

# 160
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
благодаря, Диамантче, направих го с обикновена, получи се банановия ни сладолед

аз вече като измия купата на машината и изсъхне добре, я покривам със свежо фолио и я бутвам във фризера дори и да не правя сладолед на другия ден, снощи правих сладолед, преди това купата беше стояла сигурно седмица във фризера, така поне пише и на моята книжка към машината, че може да се държи във фризер постоянно, и така сладоледът се сгъсти много добре за 30 мин

# 161
Аз също постоянно държа купата във фризера.
Веднага, след като направя сладоледа я измивам и избърсвам със суха кърпа. След това слагам в плик и бутам във фризера  Peace

# 162
Снощи се ядосох, спрях машината, пуснах котлона, сварих сместа, охладих я и отново- в машината. През това време купата стоя във фризера. Е, не стана пухкав, но пък стана вкусен сладолед.
Измих купата, подсуших я и тази сутрин /в момента се върти/ забърках банановия, пък да видим Heart Eyes какви ще ги надробя.
Мъж ми ме спука от майтап, добре че съм перде Whistling
А защо слагате купата първо в плик или фолио, а после във фризера?

# 163
...

За да не поема миризми, въпреки че във фризера почти не мирише на нищо, но все пак...

# 164
...

За да не поема миризми, въпреки че във фризера почти не мирише на нищо, но все пак...
Така си и помислих. Моя е празен вече, само пликчета с лед има.

Общи условия

Активация на акаунт