Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 8

• 49 610
  • 589
  •   1
Отговори
# 345
Мълчах и четях форума много дълго време. Дискусията започна в началото на май, когато започна кампанията на НТВ. Продължавах да чета  с почтенността на човек, който си казва, че всичко ще отмине. Но това така и не се случи. Защо никой от вас не ме цитира за предишни мои постинги? Защото няма просто такива. Точно днес, когато вече се прекали с квалификации от рода на "Търговия с аутизъм", и др. подобни, реших да не мълча повече. Какво стана на практика, не диалог, който аз предложих неколкократно, а обиди, обиди......Разбрах,че  ние можем да бъдем много по-трудни за овладяване от нашите деца с аутистични прояви.По - тъжното е това ,че съм нарочена за ваш кошмар, без дори да сте видели частица от това с което съм се справяла повече от 12 години. Още веднъж подчертавам, че спирам с конфронтациите, персоналните коментари и безсмислени спорове.Няма да се оправдавм , нито да да навлизам в жалки полемики и коментари. ПИСАХ ЗА НЕЩА КОИТО БЯХ ДЛЪЖНА ДА ПОДЧЕРТАЯ, ЗАДАВАХ ВЪПРОСИ, КОИТО МНОГО ГОСТИ И ЧЕТЯЩИ ФОРУМА СИ ЗАДАВАТ , НО НЕ СА НАПИСАЛИ. Говорите за това на колко хора е помогнала КАЗАЯ, адмирации!Същото прави и всеки един от нас в центъра, в къщи-от години.Просто не го афишираме по форумите.Когато си дадохме сметка ,че ни трябват повече хора, създадохме центъра. Защо не сме се срещали с никоя от ВАС? Защо някой писа , че е дошъл до оградата огледал е мястото и си е тръгнал? Защо звъняхте, информирахте се , а не се видяхме?Спирам с въпросите, нека все пак някой прочете написаното от мен-не е много, бих се радвала на ползотворен диалог, градивна критика и точен коментар. Провокативни квалификации за мен или работата ми ,отказвам да коментирам.
   Не бих искала да съжалявам че излязох от удобното гнездо на анонимния посетител.Открита съм за всички, които умеят да оценяват откровеността.

# 346
Здравейте,
следя форума от известно време и до сега ми беше полезен с обмена на информация, с практичните съвети и с различните мнения в областта на аутизма. Огорчена съм от острия завой, по който поеха нещата – от личните нападките, от тавтологията и нищенето на думите в дадено изказване на някого. Това обезценява и прави евтина идеята и стойността на форума. Не съм майка на дете с аутизъм, но съм детски психолог и професионално се интересувам от темата. За съжаление тя се превърна в клюкарска сергия, пред която са всички борбени майки, зад която е г-жа Ламбовски, а по средата на кантара се люшкат децата с аутизъм, които съвсем се изместиха от фокуса. Възхищавам се на майките, които се борят за децата си, търсят начини да им помогнат, четат, интересуват се от материалите в областта, споделят, подкрепят се и обсъждат.Сигурна съм, че не ви е лесно. Възхищавам се на г-жа Ламбовски, която в сегашните условия, в България е успяла да създаде избор - още едно място, което децата могат да посещават. Сигурна съм, че не и е лесно. Не разбирам защо не искате да научите една от друга повече за възможните места, специалисти и терапии за децата, а се заяждате. Никоя от вас не попита госпожа Ламбовски за това какво тя може да сподели от опита си като родител и психолог. Предубедени сте към центъра, който е създала. Нападате я за личното и мнение и го приемате като преобръщащо дейността ви. Гледах дискутираното предаване по Канал 1 и рядко съм виждала толкова уверена и не отчаяна майка на дете с проблем като госпожата с новооткрития център. Едва ли би оставяла такова впечатление, ако нещата които прави и прилага са провал. Убеждавам се, че в такъв тип форуми участват няколко човека, от които един е водещият и всички други са съгласни с него, без да оценяват трезво фактите и резултатите.
Майки на чудесни и уникални деца аутисти – поздравявам ви за силите в ежедневната ви борба.
Г-жа Ламбовски – прекланям се пред смелостта и желанието ви да се захванете с такова начинание. Няма да ви е лесно. Интелигентната ви борба за подобряване състоянието на децата с аутизъм ще трябва да минава през костеливата предубеденост на родителите им. Жалко! 

# 347
Номерът на госпожата, основателка на частния център, както и името й и това на центъра бяха изписани на екрана на телевизора по време на рекламата й в предаването по Нова на Вип Брадър, както и по време на предаването на "Едни от нас" по Канал 1.
Всъщност тя рекламираше центъра си и в бгмама в много форуми, особено в тези по отношение на здраве, могат да се видят много имена на лекари и други видове специалисти, както и техните телефони.

# 348
Г- жо ellis или както току що се кръстихте rozzina,

Никой до сега не Ви цитира в предишни Ваши постинги, когато сте писали предишни пъти, защото днес беше първия Ви пост, както и този на г- жа rozzina, която също така до момента никой не е цитирал, защото току що изкара първия си пост.

Предлагам да спрете с превъплащанията си и ако действително работите с деца и им помагате, да продължите да го правите все така усърдно.

# 349
Последно по темата, че кой знае колко гости още ще се регистрират, за да защитават центъра и г-жа Ламбовска и темата вече няма да е това, което трябва да е.
Първо - аз научих за центъра от Соня Георгиева. Разбрах, че тя има нещо общо с него от самата нея. Цените също научих от нея. Не знам коя сте, но силно се надявам да не сте Соня, защото аз я познавам като друг човек нямащ нищо общо с вашия форумски образ. Дори в момента детето ми посещава заниманията в Детски център Слънчогледи, който е основан от нея.
Второ - след като научих условията (долу-горе) и цените реших, че в момента това не е място за моето дете. Соня ме познава, познава и детето ми и знае защо мисля така. Затова и моят интерес към центъра приключи с един разговор с нея. Всъщност обмислях варианта за половин ден, но в момента и това ми е невъзможно финансово, а пък след последните постинги, силно се съмнявам в бъдеще да премисля позицията си, а имах такива намерения.
И трето - аз не съм нападала лично г-жа Ламбовска, а изказах мнение по нейните изказвания и споделих впечатлението, което те оставиха у мен. Имам право, нали? Ако някой извади цитат с лична обида и нападка от мен към г-жа Ламбовска, лично ще й се извиня. Peace
И един съвет (добронамерен) накрая - престанете да се регистрирате с единствената цел да защитавате центъра и неговата собственичка. Правите й лоша услуга.

# 350
КАЗАЯ, ако проявите далновидност , ще разберете, че няма как почти едновременно да публикувам два постинга, от два различни hp адреса.
   Що се отнася до телефона на Мина, Вие го публикувахте почтти успоредно с протичането на предаването, защото го имахте предварително и няколко дни по- рано се обадихте на Мина, за да Ви съдейства Марти да бъде включен в проявата на децата от центъра пред НТВ. Уговорихме си среща и изразихме радост и желание детето да се включи. Уви, Вие не дойдохте. Ние не си пишем за първи път. Съвсем ДИСКРЕТНО ВИ ПИСАХ НА ЛИЧНИ ОЩЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН СЛЕД ПУБЛИКУВАНЕТО НА ТЕЛЕФОНА. Вие ми отговорихте с бележки във форума. Благодаря Ви че вс8е пак усещате, че работя усърдно с децата.

# 351
  • sofia
Гледах и слушах внимателно няколко пъти предаването. Това, което също ми направи впечатление (след обсъжданото тук нелепо изказване) е че госпожата твърдеше, че познава десетки напълно възтановени аутисти в Щатите  newsm78. Аз лично не съм чувала за такъв случай и не само аз. Моля се някой да ме опровергае  Praynig.

# 352
  • София
няколко дни по- рано се обадихте на Мина, за да Ви съдейства Марти да бъде включен в проявата на децата от центъра пред НТВ. Уговорихме си среща и изразихме радост и желание детето да се включи. Уви, Вие не дойдохте. Ние не си пишем за първи път.
Прекалено,просто е прекалено това,което пишете!
Мисля да информирам модератор. Peace

# 353
Галя, БЛАГОДАРЯ за добронамерения и справедлив коментар. И аз Ви поздравявам за прямата позиция. Не съм Соня, но се радвам че я познавате. Съжалявам че така се получи, може би бихме могли да поговорим по друг начин и при други обстоятелства. Не съм регистрирана от днес, нито от вчера, чета и следя от дълго време Вашите дискусии. Що се отнася до преоценката на избора Ви, не бих желала да ви съветвам или разубеждавам. Приехме съдействието на НТВ, точно заради хора като Вас, които не могат да си позволят цените. Но това не искам да коментирам при създалите се обстоятелства сега.Прочетете мой по-стар постинг от днес за цените и услугите. Може би когато видите Соня тя ще Ви разкаже повече за мен.

# 354
  • София
 ooooh!

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 22:26 от Катина

# 355
  • в моя свят
Не искам да заставам на ничия страна в случая,но е факт,че на центъра се направи много лоша реклама.И изведнъж с тези новорегистрирани и гости нещата се влошават още повече.Ако вие специалистите,които работите в центъра и сега се регистрирахте за да го защитите с тези си думи мое лично мнение е,че вървите срещу себе си т.е.срещу въпросният център.Напишете повече за терапиите в центъра.Вашите думи като специалисти ще ни бъдат много полезни.Поканете някой родители на деца посещавали или в момента посещават вашия център,нека и те споделят с нас за резултатите при техните деца.Това ни интересува нас,а не просто приказки за "излекувани" от аутизма деца,разкажете ни за деца посещавали центъра и вследствие терапията при вас вече са готови за интеграция.Не ми се нрави мнението ви,че тук сме се събрали "стадо овце" предвождано от Kezaja .Това не бяха точно думите ви,но точно това изразяваха.Аз мисля,че всеки тук има глава на раменете си,че всеки тук познава най-добре собственото си дете и знае по-добре от всеки друг каква терапия е подходяща за детето му и сме тук за да споделяме и да се подкрепяме.Аутистичния спектър е твърде широк,за да твърдим,че ако една терапия е подходяща и успешна за едно дете,то същата ще бъде и за друго.Това,че някой майки смятат,че да затворят детето си в център само с аутистични деца няма да му се отрази добре(както смятам и аз за моето дете впредвид успешната му интеграция сред децата в норма) не означава,че тук не пишат и майки според които за децата им ще е добре да посещават подобен целодневен център.Помогнете им,но не така,по този начин ги отблъсквате.

# 356
Катина,  не мога да си представя майка на дете с проблем да пише това!!!! Ако не представите доказателства за моя "ментален проблем"и застрашаващата "ремисия", ще считам че това е уронване на престижа и обида на личността, които са предмет на анализи не тук, а в Съда. Бихте могли да коментирате това с адвокта ми.
 До ВСИЧКИ- не ми пишете , щом преценявате така, но помислете , върху всички неща, които писах.Не се срамувам от нито една моя дума тук.

# 357
г-жо Ellis ,искам да Ви кажа ,че аз бях тази която писа вьв форума ,че сьм ходила до центьра да видя кьде е.Не ходих там за да правя проверки,а защото след няколко дни имах записан час в центьра и тьй като живея доста далече а имах пьт само проверих кьде е за да ми бьде по лесно.това се случи през месец Април.Така и не можах да разбера коя е точно кьщата,защото нямаше никаква табела ,но важното беше че намерих улицата и номера .Не можах да дойда на срещата,защото ме приеха в болница ,но се обадих да предупредя в центьра за това.След това разбрах че финансово няма да мога да си позволя детето ми да посещава този центьр и не се обадих отново .

# 358
Ме4та22, съжалявам че съм създала такова впечатление у теб, а сигурно и в много други хора. Приеми, че това е било израз на справедливо възмущение от някои неща, писани тук. Постоянно ни се обаждат четящи форума хора, с въпрос защо позволяваме това, което се пише във форума. Дълго стояхме на дистанция, но днес бяхме принудени да отговорим.Ще се радвам да споделя опита си с теб, както и колегите ми от Центъра. Това не означава ангажимент с детето или реклама, а просто добронамерена подкрепа. Не мога просто така сега, пишейки, да нахвърлям щрихи от моята методика за работа с деца с аутизъм, а и вече се страхувам от изопачавания и криворазбрани концепции. Ако желаеш, бихме могли да поговорим, а ти след това да предадеш разговора във форума. Ще чакам отговор.

# 359
shefche, Благодаря Ви че изяснихме тази подробност. Все пак, звучи много по- приятно това ,което пишете. И на Вас, както и на Галя преди малко ще пиша, че приехме ангажимента с НТВ, за да могат повече хора да посещават центъра,имайки финансов ресурс да си позволим минимализиране на таксите. Ще се радвам, ако все още ми пазите телефона, защото беше публикуван той и ми се обадите за нова среща. Може би сега, финансовите параметри и програмите по които работим, ще ви удовлетворят.Ако не е така, можем все с нещо да Ви бъдем полезни.

Общи условия

Активация на акаунт