Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 8

• 49 598
  • 589
  •   1
Отговори
# 90
Пак ще ви занимавам с Джени Макартни,но действително влияе на общественото мнение.Видях ,че майката когато къпе децата  във вана слага и Epsom Salt (това май ,че е английска сол).не беше ли тази сол при запек?!Тя ми отговори,че помагало за детоксикацията.Гледам ,че и Джени Макартни го пише в сайта си.Тя сега е отделена от ТАСА ,ето новият и сайт:
http://www.generationrescue.org/action.html
Видях ,че пише и за colostrum,за който също майката ми говори.Това е първата съставка на кърмата,нали?Абе,има логига.Пише,че имало и диетичен вариант.Помагал за подобряване на имунната система и заздравяване на чревния тракт(сигурно след детоксификация?)
Бях намерила в един тукашен форум сайта на доктора(главният стратег на Джени и детето и) ,ама нали имах вируси..та съм се почистила.
Завиждаха и майките( от Форума) за Джим Кери.Имала си подръка най-големият комик в света.Та,помагал на поведенческата терапия на Ейван(детето).
Кезая-толкова ми е хубаво когато говориш за промените при вас.Особенно за твоите вътрешни ,нови  усещания.Още едно потвърждение за мен,че Сон Райс работи.  Hug
Marji7-Здравей.Когато имаш време разкажи ни повече за себе си,детето,терапиите.  bouquet
Пепи-Да си жива и здрава! Честит Рожден ден!  bouquet

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 16:12 от veselcheto

# 91
pepi_r , честит рожден ден   bouquet От все сърце ти пожелавам много здраве, да се сбъднат мечтите ти за Мири, и да бъдеш много щастлива мама! Hug За теб!
Кезая, толкова се радвам за теб и Марти  Hug Всички ние се борим точно за това, и когато чуем, че всичко, което правим за децата ни си струва, някак се надъхваме още повече!

# 92
Кезая, казала си го чудесно! Благодаря за прекрасният постинг! Доверието! Точно така!
И още, и още малко примерчета за това - насърчавам я сама да си поръча напитката в кафенето, ястието в ресторанта, да повика сервитьорката, да нагледа какво прави по-малката и сестричка и да се върне да ми каже... Сега си спомням, че в самото начало аз избирах играчките за Мими от детското менюв Макдоналдс. Помниш ли, Кезая, как ти се оплаквах, че тя не може да си избере, не разбира...? И пак ти тогава ми каза, че в началото ще ги избирам аз, но с времето ще го прави тя. Така се и случи! Права е martin4e, твоят Марти е наш голям стимул!  Heart Eyes
Мими сега е с температура. Много ми е мъчно за нея, но пък толкова адекватно се държи. Сутринта я изпратих на градина, за да участва в репетицията за тържеството по случай завършване на предучилищна група и после си я взех. Прекарахме целият следобед заедно. Днес стериотипите липсват тотално. Говорим си разумно, разбира се с по-кратки изречения, но се разбираме чудесно. Дойде при мен и се оплака, че зъбчето и пада. Порасна момичето на мама.
Дечицата от нейната групичка все още не се държат с нея като с равна, а знам че това не е в нейна полза. Но са деца и май ще ми е трудно да им обясня... Малко ми е хаотичен поста, моля да ме извините, но и аз не се чувствам добре. С адско главоболие съм, настинала съм.
Веселче, винаги съм се чудила (простете за невежеството ми) Embarassed дали английската сол е нещо подобно на нашата едра и как точно процедира майката с нея? И тази коластра дали има нещо подобно с тази, която се предлага в Бг (а и не само) на таблетки (не съм много сигурна, но май я има в продуктите от серията за зелените водорасли)?
pepi_r, честит празник, сладурка! Желая ти от сърце много любов и сбъдване на най-съкровената мечта! Аз вярвам, вярвай и ти!  Hug

Марианка

# 93
Благодаря Ви момичета  Hug. Наистина най-голямото желание, което имам е за моето малко/голямо момче. Желанието и мечтата ми е една и съща и при всеки повод /а и без повод/ се моля за това.

Марианка, ако не се беше обадила нямаше да знам, че си ти  Wink.

# 94
Pepi_r честит рожден ден и от мен.  bouquet HugНека всичките ти мечти като жена и майка се сбъднат.Мога ли да питам ти Мири ще го пускаш ли първи клас.Ние вече се записахме в масово училище.Незнам дали съм постъпила правилно,но още от сега ме е страх.Въпреки че Дани много напредна с говора,дори и аз да се похваля научи се да кара колело без помощни съвсем сам.Бута го бута пък като гледа другите деца сам се научи.Моля мамите на по-големите деца да споделят как са подходили с госпожите и децата.

# 95
titi_s, и аз записах Мими в масово училище. Нямам особен опит, но ще споделя до тук какво направих. Разговарях с директорката, вече писах, че не е въодушевена, че ще има такова детенце в повереното и училище, но обеща да помисли как да организираме нещата. Така, че с нея ще имам още разговори. На учителката само споменах на бързо, видяхме се с нея, когато един ден забирах Мими от ДГ. С колежката си (в това училище са само две паралелки от всеки клас) бяха дошли на посещение при бъдещите си ученици. Само едната учителка изяви желание да се запознае с мен и аз записах детето при нея. Не ми се стори да се стресна. Опита се да ме успокои, като каза, че и Мими ще напредва, макар и със свое си темпо, важното било да е жива и здрава. И аз мисля така! А колкото до децата, те си я познават от бебе, свикнали са със странностите и.  Wink И родителите им я познават. Въпреки всичко, смятам на родителсйката среща, която ще се организира, да отида с психоложката, която работи с детето ми и да разкажем по-подробно, защото съм сигурна, че въпреки всичко ще има родители, които ще се притесняват да не би Мими да пречи на обучението на техните деца. Класика в жанра в бг училищата! Но това е, не са свикнали да виждат различните деца сред техните.  Confused
pepi_rHug.

# 96
  • София
Calathea , английска сол се използва за хелиране - детоксикация основно от подръжниците на диета БГБК и идеята за диетата.Доколкото знам Джени Макартни е от последователите на диетата и ДАН лечението.Принципно аз не съм от тези почитатели, но личното ми наблюдение е, че природните продукти които изчистват тялото и подсилват имунитета - подобряват състоянието на детето аутист.Знаете, че даже си имам собствена теория за лечение, и чакам само да ми присъдяд нобеловата награда за нея.Ще делнем после паричната награда - обещавам  Mr. Green Не съм използвала английска сол, и вероятно няма и да използвам, но пък и в природата има достатъчно продукти, които имат подобно действие.

# 97
Май ,че търсят начин за проникване на магнезия в тялото и при тези вани било възможно.Имал релаксиращ ефект плюс детоксификацията.
Освен да окъпем някоя майка с английска сол и да видим ефекта.  Joy
И мен ме плаши хелирането,особено като чета за интравенозни вливания... Shocked

# 98
  • София
Е, това за солта и къпането е много свежо Simple Smile Магнезия май добре се отразява на жените. Е по колко се слага в една вана 2-3 лъжици ли? Дайте рецептата и може да докладвам за резултата.

# 99
  • София
Е, това за солта и къпането е много свежо Simple Smile Магнезия май добре се отразява на жените. Е по колко се слага в една вана 2-3 лъжици ли? Дайте рецептата и може да докладвам за резултата.

Стига да искаш  Laughing. Резултата задължително в снимков матрИал преди и след  Crossing Arms

# 100
Мога ли да питам ти Мири ще го пускаш ли първи клас.Ние вече се записахме в масово училище.
Не. Мири мина вече на комисия за отлагане от първи клас. Досега беше предучилищна в детска градина. Сега желанието ми е да го запиша предучилищна група, но в училище /да свиква с училищната обстановка/. Не мисля, че е готов за училище още. Догодина живот и здраве ще е първи клас  Peace

# 101
  • Реъкйавик
аз да каза 4е ние сме на тема да се у4име да не бъдем толкова социални и с непознати да не разговаряме...
http://www.alice.org/kelleher/storytelling/index.html#
и тук пускам линка за стори телинг алиса - програма която спомага за развитието на комуникациите

# 102
  • София
Да ви кажа какво прочетох в един вестник  Shocked.
Донор дарява сперма, и от четири родени впоследствие деца - три са с аутизъм  #Crazy.За съжаление не намира Гугъл нищо по този въпрос, но все пак да изклюкаря  Embarassed

# 103
И аз да ви кажа какво четох вчера - че аутизма е невробиологическо състояние - и обесняват точно коя част на мозъка е недоразвита, коя изменена и т.н. Не че нещо разбрах  Embarassed Церебралното сиво и бяло вещество увеличено, намалена активност на амигдала, абнормалност на фронто-темпоро- пеариентален кортекс, нещо за неизползваните нервни пътища и т;е. и т.н. - нищо не разбрах - това в медицинско списание. Заключението - че според последните изследвания на мозъка А-ма не било психологично а невробиологично състояние. /каквото и да значи това/ - Извода - вероятно е да е генетично, или ако е грешка на природата се е случило по време на вбременнстта.  Още нещо - вероятността за дете с А-м родено в по-късна възраст също се увеличава /така както при Даун/
Ако го намеря в нета ще ви го пусна на ликн, незнам дали ще го има още /вчера забърсах едно списание като водих големия в болницата/.

# 104
  • София
Брей, какви неща. Rolling Eyes Това за донора пак щях да го обърна на шега, обаче заедно с постинга на Деси е ми се вижда сериозно. И аз така мисля, че това е от формирането на мозъка вътреутробно и през първите няколко месеца. И както при ДЦП много хора си мислят, че до 10-12 месеца всичко е наред и после се вижда, така е и при аутизма. Може би единственото спасение е бебета да се гледат още от съвсем малки. При застрашеност от ДЦП казват, че с ранна рехабилитация може да се помогне. За най-голямо съжаление това не е при всички случай Cry

Общи условия

Активация на акаунт