аборт?!?

• 2 991
  • 19
  •   1
Отговори
Проблема е там ,че преди 3 месеца правих аборт и сега пак съм бременна .Възможно ли е отново да направя аборт не е ли опасно ?А ако реша да го оставя  няма ли да е проблем това ? EFP

# 1
  • София
Боже, боже, какви хора има .... ooooh!
Да си чувала случайно нещо за превенция от забременяване - като например, контрацептиви, диафрагми или поне един прост презерватив.
Ти всъщност на колко години си?  newsm78

# 2
  • В сърцето на живота!
Проблема е там ,че преди 3 месеца правих аборт и сега пак съм бременна .Възможно ли е отново да направя аборт не е ли опасно ?А ако реша да го оставя  няма ли да е проблем това ? EFP
Този аборт по твое желание ли е бил,че не разбрах? newsm78

# 3
да аборта беше по мое желание .
 на 31 год.съм и съм чувала за предпазване от бременост ,но въпросът който ме тревожи е  за кого е по опасно ,за бебето или мен ,това положение ?
и може ли да се прави аборт пак
а ако га оставя няма ли да имам проблеми със задържането

# 4
  • Разград

Да ти кажа,едва ли някой ще може да ти отговори на този въпрос.И то е,защото няма точен отговор.Един може да ти каже,че ще имаш проблем,друг,че няма да имаш проблем,мнения всякакви.Но,едно е ясно-всеки аборт носи рискове,правиш ли аборта,поемаш такива.

# 5
По- скоро може да имаш проблем със следващо забременяване, отколкото, ако решиш да оставиш детето. Но това ще ти каже най- точно лекар. Ние тук гадаем само, или споделяме какво ни се е случило точно на нас. При различните организми е различно. Консултирай се с гинеколог.

# 6
Проблема е,че ти незнаеш какво искаш -без да се заяждамНа тези години би трябвало да мислиш по -трезво.И в двата случая организма ти ще се натовари.При кюртаж се изстьнява шииката на матката.Ако не е пьрви  и ако решиш да запазиш бьдещото бебе ще бьдеш под наблюдение ,а може да ти предложат и серклаж.След аборт препорьчват около година изчакване до следващо забременяване.На организма му трябва време да се вьзстанови,още повече след такава интервенция.Бих те посьветвала като препатила няколко пьти да се пазиш повече занапред.Защото в един момент ще искаш да имаш дете,а вероятно няма да е вьзможно.

# 7

и може ли да се прави аборт пак

Може, що да не може? И матката ти може да пробият при стъргането, що не?  Confused
А за кого е по-опасно - божа работа. Не виждам с какво би навредила бременността на бебето, освен опасността от спонтанен аборт.

# 8
  • по света
Първо ще ти четат конско при който е лекар да идеш.По принцип след аборт изтънява лигавицата на матката,при последваш аборт преди да се е възстановила има опасност да се пробие.За износване не мога да ти кажа но преполагам,че е по-добрия вариант.Намери си лекар и го обсъди с него.

# 9
  • В сърцето на живота!
Проблема е,че ти незнаеш какво искаш -без да се заяждам.На тези години би трябвало да мислиш по -трезво.
С това съм съгласна и аз!Щом бременноста ти не е желана,взимай предпазни мерки.Повечето тук се борим за бебе!
Отиди на лекар!

# 10
На този въпрос може да ти отговори само лекар специалист и не е задължително да ти чете конско и да те напада.

# 11
Проблема е,че ти незнаеш какво искаш -без да се заяждамНа тези години би трябвало да мислиш по -трезво.И в двата случая организма ти ще се натовари.При кюртаж се изстьнява шииката на матката.Ако не е пьрви  и ако решиш да запазиш бьдещото бебе ще бьдеш под наблюдение ,а може да ти предложат и серклаж.След аборт препорьчват около година изчакване до следващо забременяване.На организма му трябва време да се вьзстанови,още повече след такава интервенция.

Ето това много ми хареса.
Ами живеем в 21 век за бога, не сме диваци.
Като чета такив истории все се питам ,  защо на едните се дава с лекар ръка а другите нищо.. .

# 12
  • Burgas, Bulgaria
можеш да направиш аборт отново и можеш да забременееш отново ако вси4ко мине ОК
можеш да износиш бебе спокойно без проблем ако нямаш такъв.Принципно няма основание да се притесняваш .Виждала съм жени и с по 5 аборта

# 13
  • София
DESIYANKOVA от една друга която си пуснала,останах с впечатлението че първият аборт не е бил по желание и че сега си отново бременна за което се радваш но и те е страх да не го загубиш отново,а то доколкото разбирам от тази тема  е че няма такова нещо-нито първото си го искала,нито това сега и ако е така защо не се предпазвате,гледам в профила си на 31 год.,големи хора сте.Все пак дано здравия разум надделее и този път да оставиш новият живот в теб.

# 14
  • при Arctic Monkeys
Боже, хората правят невъзможното да забременеят, а някои правят аборти през месец. не отива на добре тоя свят. 

Общи условия

Активация на акаунт