Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 413
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 510
Александер,една седмица след прием на конституционно лекарство голямата ми дъщеря изяла един ментов бонбон-трябва ли да дам отново лекарството?

# 511
И аз съм с въпрос. Пуснах отделна тема, но май тук му е мястото да попитам:

Синът ми (2год) вдигна Темп след прием на месечни хомеопатични капки. На третия ден чак показа, че му никне зъб-кътник. Изкара почти 4 дни с темп до 38-39оС, като я борехме само с Нурофен. Хранеше се, играеше, с изключение когато беше много висока. Ходихме на преглед - нищо друго му нямаше (нито хрема, нито кашлица, розово гърло - всичко ОК)

Възможно ли е температурата да е била заради зъба, а да е станала толкова висока от хомеопатичното - нали уж засилват симптомите, за да се пребори организма сам ?!? newsm78

Чета тук инфо и се вкарвам в некви филми за ПКК проверка за бъбречни проблеми, цистити и тем подобни.

С тази хомеопатия съм като на самотен остров - всички ми се чудят как се доверявам на доки, защо не го заведа на 'нормален' лекар да си му дадат АБ, та започнах да се чудя да не би лекарството да е било грешно. Но пък предишния прием му повлия много добре! А може пък нещо вътре да си му е работило и сега да избива..  Да е било летен вирус - голямо съвпадение - да вдигне Темп 2 часа след капките, като сигурно 3 седмици беше напълно здрав newsm78,

Случвало ли ви се е ?

# 512
  • ул. "Мечтание"
за да не съм голословна само ще добавя че знам две бебета, които си лекуваха коликите с хомеопатия.. на едното даваха Ликоподиум 200, а на другото Хамомила 30..  разлика от земята до небето.. готови ли сте да експириментирате с детето..

Никой не може да ми гарантира, че и хомеопата няма да си експерементира с детето или пък колко точно е кадърен и компетентен. Всичко е въпрос на това какъв точно риск си готов да поемеш. Майката на въпросното детенце е преценила, че предпочита да "експериментира" пред това, детето й денонощно да реве и да се гърчи от колики. И между другото от два дни му дава Хамомила и детенцето се чувства отлично. Надявам се да действа все така добре докато стигнат до хомеопат.

# 513
Здравей Александър!  Hug Познато ли е на хомеопатията изключително рядкото заболяване и до колкото знам ново за България синдром на Шон Лайн Хенох? Може ли да се излекува напълно чрез хомеопатия? Става въпрос за детенце на 4 години, което не е лекувано с хомеопатия, има трета сливица и прави често ангини. Благодаря!
Александър, за първи път подминаваш мой въпрос, за това се самоцитирах Simple Smile...вярвам, че не е нарочно...а ми е наистина важно! Hug

# 514
А защо някои хомеопати казват,че лекарството трябва да се взима до влошаване и да се спре,а други казват че първичното влошаване е признак че това е правилното лекарство и трябва да продължава да се взема?

Да и двете твърдения са верни, зависи по кое издание на Органон работи хомеопатът.
Има хомеопати които се придържат към 4то издание на Органон, има такива които ползват 5то, има и такива които се ръководят от 6то издание.
Това е причината да има някои разминавания в "стила" и начина на предписание.

Личното ми мнение е, че хомеопатът трябва да е зпаознат с всички издрания на Органон, за да разбере еволюцията на мисълта на Ханеман и да е минимално ригиден в своите предписания.

# 515
Благодаря Nial  bouquet

И аз да се самоцитирам много ви моля някой който знае да сподели.

Цитат
Колко струва обучението за Хомеопат в България?И колко време продължава?И каква е разликата между Боаронската хомеопатия и другата?
Много ви моля не ми се вярва някой от тук пишещите хомеопати да не знае това.

Цитат
Никой не може да ми гарантира, че и хомеопата няма да си експерементира с детето или пък колко точно е кадърен и компетентен. Всичко е въпрос на това какъв точно риск си готов да поемеш. Майката на въпросното детенце е преценила, че предпочита да "експериментира" пред това, детето й денонощно да реве и да се гърчи от колики.
Lady Frost Лично мое мнение,аз мисля че тази майка е постъпила правилно. newsm10

# 516
  • ул. "Мечтание"
Bergkristall,   bouquet!

Аз съм на мнение, че самолечението в разумни граници е нещо прекрасно. Изостря усета ни към собственото ни тяло (и телата на децата ни). Кара ни да се вглеждаме и вслушваме по-внимателно в това, което се случва с нас. В крайна сметка нито можем, нито трябва за най-малкото нещо да разчитаме на някой друг. Това ни прави по-лениви, по-слепи и по-зависими. Но разбира се трябва да имаме усет и към тънката граница между проблемите и да сме сопосдобни да преценим кога проблема не е в личната ни компетенция и съответно да се обърнем за помощ към когото трябва.

# 517
# 518
Благодаря Nial  bouquet

И аз да се самоцитирам много ви моля някой който знае да сподели.

Цитат
Колко струва обучението за Хомеопат в България?И колко време продължава?И каква е разликата между Боаронската хомеопатия и другата?

Няма "друга" хомеопатия.

Хомеопатията е една и нейните принципи са разписани от Ханеман.
Който спазва принципите на хоемопатията е хомеопат, който не ги спазва - не е хомеопат.
Фармацефтичната фирма Боарон провежда експресни курсове за лекари, след което те се наричат хомеопати; започват да предписват хомеопатични лекарства, без да спазват принципите на хомеопатията. За да се разграничат от тази практика много от спазващите принципите на хомеопатията започнаха да се наричат "класически хомеопати" - т.е следващи класическите принципи; другите пък започнаха да ги наричат боаронски хомеопати.

Личната ми позиция, при все да изглежда радикално, е много проста.
Щом спазваш принципите на хомеопатията си хомеопат. Щом не ги спазваш, дори и да изписваш хомеопатични лекарства - не си хомеопат.
Не лекарството прави хомеопатията, а философската парадигма от която се гледа на човек и на това що е здраве и що е болест.
....и е жалко, когато широката общественост приема за хомеопати тези които НЕ спазват принципите на Ханеман, а тези които ги спазват, сиреч  са хомеопати са просто.....другите  Tired

По въпроса за обучението - отговарям ви за курсовете организирани от Асоциация Българско Хомеопатично Общество,  в качеството си на член на УС на същата асоциация.
Продължителността на курса е 2 години и половина, на базата на международна програма, съобразена с изискванията на Европейския сентрален съвет на хомеопатите (Хомеопатично общество е член на този съвет, заедно с още 22 страни от европейския съюз - http://www.homeopathy-ecch.org/ ).  Лекции се провеждат всеки месец в рамките на един уикенд, преподавателите са от Хомеопатично общество, както и чуждестранни лектори. Три пъти в рамките на целия курс се провежда т.нар. "лятно училище" - това е едноседмична лектория, практикум и супервизии.

Изучават се следните дисциплини:
Хомеопатична философия
Материя медика (около 200 лекарства)
Реперторизация
Снемане и водене на случая
Хомеопатична фармация
Практически занимания и супервизии

И така, ако обобщим - Базовото обучение е 30 семинара за две години и половина. Всеки семинар се състои от 8 лекции и протича за един уикенд.
Таксата за новия 10ти курс, който стартира месец март е 70 лв. за семинар. Калкулирайте и ще получите сумата.

Към тази сума добавете и закупуването на няколко материи медики (цената им варира от 30-40лв за теи които са на български, до около 440$ - например 11 томната Материя медика вива на Витулкас ). Добавете още и закупуването на реперториум - цената варира в зависимост от формата на изданието; новият Synthesis 9.1 струва 225$. Добавете още такси за семинарите с участие на международен лектор - около 150 лв. за един такъв семинар. Ако решите да се обурудвате с компютърна програма за реперторизация (ще ви трябва такава, ако възнамерявате да работите като професионален хомеопат) - около 1000$ - 1500$. Ако решите да се обурудвате с шкаф хомеопатични лекарства, най -често предписваните около 100, всяко поне в 4 потенции 30С, 200С, 1М, 10М - това са 400 позиции, умножете по 7 лв. (ценат акъм момента за едно хомеопатично лекарство в аптеката Чаталджа 13) и..... сумирайте. Ще получите относителната инвестиция която правите в себе си. Ако сте решили да изучавате хомеопатия за да сте полезни на себе си и своите близки и нямате намерение да работите професионално, разбира се - спестявате си хомеопатичния софтуер и шкафа с лекарства, или поне ще го минимизирате  Grinning Добрата новина е, че не се плаща всичко наведнъж.  Grinning

Курсът на Хомеопатично общество е базово обучение. След приключването му, има допълнителни програми за следдипломна квалификация.

Повече информация, може да получите в офиса на Хомеопатично общество на ул. Пиротска 97, тел. 02/8229246

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 11:29 от Nial

# 519
Nial.. беше много изчерпателен.. Благодаря!

# 520
може ли координати на хомеопат в плевен

# 521
Мен никой не ме отрази с мнение...
От вчера поне Т спадна. Вчера следобед детенце беше много добре - жизнен, весел, хранеше се, спокоен. Днес обаче сякаш е настинал - леко се суполиви, киселее се, омърлушен. От вчера изби обрив - първо по лицето, днес по гърдите, корема и гръбчето.
Как да отсея кое е реакция на лекарството и как да знам дали не се разболява наново?

И още едно питане - може ли с хомеопатия да се повлияе на тютюнопушене? (За майка ми питам)

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 15:20 от Ce Dim

# 522
БЛАГОДАРЯ Nial за подробната и изчерпателна информация   bouquet Hug
Тук се учи същото което сте описали,но три години и струва 15000Евро.(Германия)
Има ли изпит накрая на обучението и пред кого се полага?
Хомеопатката ми е учила всичко което казвате,но не знам да е класически хомеопат.Това което казвате за принципите на Ханеман не ми е много ясно,но сега навлизам в материята и се надявам да разбера.Благодаря ви отново за отделеното време.  bouquet

# 523
  • София
Здравейте,Александър.Бих искала да попитам хомеопатията може ли да повлияе и облекчи болки при коксартроза при 40 годишна жена?

# 524
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,Александър.Бих искала да попитам хомеопатията може ли да повлияе и облекчи болки при коксартроза при 40 годишна жена?

Здравей Вики! 
                Не само може да облекчи, но и да излекува.

Общи условия

Активация на акаунт