Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 607
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Варна
Илияна, мерси за препоръчаната литература  Hug
Бенита подкрепям  идеята за сравнителна таблица на сополи и кашлица  Crazy
Духи Пухи, сина ми в момента е точно с такава кашлица – мени се, ту суха, ту влажна, но последно преобладава влажната. И също като при Бенита, кашлицата намалява, и в един момент започва наново. В момента го лекувам само с хомеопатия, но не класическа,  оставих сиропите настрана, да видим как ще се справим!
Мече, когато човек се променя с времето, ходиш пак на хомеопат, и съответно пак интервю, ново лекарство....или си купуваш литература и се определяш сама Mr. Green
А за мен истината е някъде между класическата и боаронската хомеопатия, в това лично се убедих Peace

# 1 216
Спомням си как като по-малки, пък и сега, вдигането на температура при мене беше всеки път различно.
имала съм болести, при които с 38 Т ме втриса и ми е адски студено
В други случаи ми е адски горещо.
В трети се редуват треската и горещината.....
Но си спомням как почти винаги майка ми казваше - "Еееее, изгаряш и краката и ръцете ти продължават да са ледени"....и така цял живот

Интесено ми е защо сутрин, още преди да се отвия, ръцете и краката ми са топли?! Rolling Eyes Но това е точно 10 минути след като стана и край.

# 1 217
multimodal
Цитат
Може би имаш друго обяснение за студенината в крайниците при повишаване на Т..?
 Rolling Eyes

В медицината едно от обясненията е: Синдром на Рейно.
  Хомеопатията има обяснение за студените крайници при висока Т. и реагира с адекватното хо л-во, след което следва загряването им, и в следствие на това, след известно време високата Т. сама спада.
Ако не се загреят ръцете и краката, Т.-та продължава да се повишава в опит да ги загрее, но поради индивидуалното нарушение на кръвоснабдяването все не успява, а това може да доведе и до фебрилен гърч!
   Подходящото хо л-во обаче, не само коригира това нарушение, но го и лекува
.  Grinning
Ама жената питаше за остро състояние, в което Т на детето се повишва. Kакво общо има със синдрома на Рейно?  Rolling Eyes

От написаното не става ясно каква е причината/механизът за изстиване на крайниците и защо "Т.-та продължава да се повишава в опит да ги загрее".
Не става въпрос за индивидуално нарушение на кръвоносните съдове (не всички хора го имат), а за реакция при повишаване на телесната Т.

Или искаш да кажеш, че всички състояния на треска и висока Т, протичащи по този начин, са свързани със съдови нарушения..?  newsm78

multimodal
Цитат
...По втория - в момента на разболяването е нормално да не се поти (също и когато е здрав, но тогава това е индивидуална особеност), а крайниците да са студени. Топлината (повишената Т/енергията) отива във "важните" места. За да се получи така кръвоносните съдове, вкл. капилярите по периферията, се свиват. Т.

Това за което говориш, не е нормално при вдигане на висока Т.

Нормално е обаче при голяма загуба на кръв, когато при силен недостиг на кръв, тя циркулира само във важните места - сърце, бял дроб, мозък и т.н.
Това е механизъм за пестене на енергия по принцип.
Коя е тогава харакерната реакция при повишаване на Т?

Цитат
Потенето е характерно за фазата на излекуването, тогава пада и телесната

Народната медицина мъдро ползва и следното правило: при висока Т. и студени крака, слагат краката на болния в леген с топла вода и постепенно добавят гореща вода, докато може да търпи. Така загрели краката, след известно време високата Т. спада, колкото и "нелогично" да е това за някои.
Целта не е да си подгряваме краката, а да "добавим" недостатъчната за овладяване на процеса енергия.
Между другото доста хомеопатичен подход - при висока Т да се загрява човек още повече.. Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 19:17 от multimodal

# 1 218
Аз съвсем лаишки да попитам Mr. Green
Не е ли опасно при висока температура да загряваме - било то крака , или цялото тяло?
Нали все съветват - обтриване с влажна кърпа, леко хладки бани и т.н. Rolling Eyes

# 1 219
Според майка ми, която ползва този метод по наследство от поколения, удачно е да се ползва при Т до 38 - 38.5, за да не се прегрее човек.
Аз лично съм го употребявала върху детето, но моето не търпи хич - много нисък праг има и е истинско мъчение за двете ни тази процедура.
Та си я държа така и вече с този си опит не и се притеснявам.
Иначе си спомням като дете, че мама само така ми лекуваше настинките (тогава не се водеха грип. Mr. Green)
След като потопя краката ме завиваше с одеяло и ми четеше книжки, за да ме расейва. Simple Smile

Мен ако питаш, процедурата при по-висока Т може да даде отражения върху сърцето, поради бързото разширяване на кръвоносните съдове.
Затова смятам, че наистина има резон в това бабешко обяснение.  Peace

# 1 220
Мда.....ех, златната среда... Laughing
(че и освен одеялото, и чай ми даваше, и понеже често боледувах..... до ден днешен мразя истински всякакъв чай)

# 1 221
  • София
Много интересно  Simple Smile Аз сама обичах да се завивам повече като малка, защото от Т треперех. Скоро не ми се е случвало да вдигам Т всъщност.  Rolling Eyes
А големият ми син при висока Т реагира точно както сте описали - дланите и стъпалата му стават ледени. Д-рът ми каза, че е от спазъм на съдовете, предизвикан от отделянето на адреналин.
И да попитам нещо - какво е отношението на хомеопатията към противоалергичните препарати?

# 1 222
  • София
Aleksander може ли и на мен да препоръчате добър класически хомеопат.аз съм от софия-илиянци

# 1 223
liliaaa , Aleksander е хомеопат, класически, от София. Не го карайте да изпада в конфликт на интереси.  Няма да  е  коректно да се самопрепоръча .  Simple Smile

# 1 224
  • София - Варна - Бургас
Спомням си как като по-малки, пък и сега, вдигането на температура при мене беше всеки път различно.
имала съм болести, при които с 38 Т ме втриса и ми е адски студено
В други случаи ми е адски горещо.
В трети се редуват треската и горещината.....
Но си спомням как почти винаги майка ми казваше - "Еееее, изгаряш и краката и ръцете ти продължават да са ледени"....и така цял живот

Интесено ми е защо сутрин, още преди да се отвия, ръцете и краката ми са топли?! Rolling Eyes Но това е точно 10 минути след като стана и край.

Не се ли досещаш защо?  Laughing

- защото Съзнанието ти, ти причинява това, а докато спиш - не мислиш.  Laughing

- Втрисането е контракции на мускулните влакна, с цел... по-бързото повишаване на температурата, особено при вирусни заболявания. За добро!  Peace

Защо са ледени краката? - виж отговора тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441594.msg13009990#msg13009990

# 1 225
  • София - Варна - Бургас
Много интересно  Simple Smile Аз сама обичах да се завивам повече като малка, защото от Т треперех. Скоро не ми се е случвало да вдигам Т всъщност.  Rolling Eyes
А големият ми син при висока Т реагира точно както сте описали - дланите и стъпалата му стават ледени. Д-рът ми каза, че е от спазъм на съдовете, предизвикан от отделянето на адреналин.
И да попитам нещо - какво е отношението на хомеопатията към противоалергичните препарати?

Противоалергичните алопатични препарати не могат да лекуват!

Те имат само палиативно, облекчаващо действие.

Засега само хомеопатията може да излекува алергия, но не в 100% от случаите.
   По принцип, колкото по-рано започне лечението, толкова по-вероятен е успехът.

# 1 226
  • София - Варна - Бургас
liliaaa , Aleksander е хомеопат, класически, от София. Не го карайте да изпада в конфликт на интереси.  Няма да  е  коректно да се самопрепоръча .  Simple Smile

Дани, Peace

# 1 227
  • София - Варна - Бургас
Аз съвсем лаишки да попитам Mr. Green
Не е ли опасно при висока температура да загряваме - било то крака , или цялото тяло?
Нали все съветват - обтриване с влажна кърпа, леко хладки бани и т.н. Rolling Eyes

Мечка, няма нищо за чудене, знаейки основната хомеопатична парадигма:

Similia similibus curantur

# 1 228
Aleksandar,не искам да повтарям въпрос ако е бил задаван, моля да ме извините.Въпроса ми е при хрема ,когато започва да тече нослето, кое е по удачно да се спрат сополките или не.Защото този път като му ги спрях на малкия ,те започнаха да се стичат навътре и започна една влажна кашлица.Водих го на хомеопатката ,която ми препоръчахте и сега го лекувам, но забравих да я питам за това а и за мен ще е много ценно да чуя вашия съвет.Благодаря предварително.

# 1 229
Дани,  Peace
А при нас Александър се оказа и успешен хомеопат  Hug 
Аз и синът ми успешно до момента се лекуваме с негова помощ    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт