Вирус A(H1N1) КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА, от Хомеопатична гледна точка

• 15 704
  • 124
  •   1
Отговори
# 60

Цитат
Хомеопатите, след преглед на няколко пациенти със симптоми на някаква епидемична болест, могат да предвидят лекарство, което покрива общите симптоми - т.нар. генус епидемикус. Това не изключва индивидуалния преглед при хомеопат, в който да се прецени дали точно това лекарство ще подейства на конкретния пациент.

да, за това питам и аз,
ясно е, че без доктор няма да започна да го пия или давам на детето, нито пък съветвам някой да го прави.

Аа-а не знам, вероятно хомеопатите с по-голяма практика и повече пациенти имат набелязано лекарство за този вирус.
Аз не съм хомеопат. Simple Smile

# 61
  • София и Морето от време на време
Тина, аз също съм привърженик на алтернативната медицина. Дъщеря ми изкара един много дълъг период от 40дена, в който имаше температура и лекарите не можеха да разберат от какво е. Натровиха я с всевъзможни лекарства. Накрая се оправи, но така и не се разбра какво беше предизвикало това. Оттогава Слава Богу я лекувам  с алтернативни методи с успех и давам антипиретик само в крайна нужда. Точно както си писала, когато детето е много отпуснато и диша тежко и ускорено.
Само ме учуди това да се дава половин доза. Ами ако Т не спадне малко от половин дозата и се наложи да се дава пак. А може би зависи и от самото дете и колко бързо реагира организма му на антипиретика.

Това с половината доза си е мое творение. Като дам цяла - смъква температурата до под 37 понякога (а не това е целта на занятието, а само намаляване на Т до около 38) и затова давам половин и ако не действа хич до след 90 мин действам различно според моментната ситуация. Ако изобщо не е свалил или дори леко е мръднал още нагоре - давам още 1/4 до 1/2 и го вкарвам под душа, за да намалим малко Т, докато подейства антипиретика. Ако е свалил, но не достатъчно изчаквам как ще се развият нещата и когато Т се повиши отново в гранични стойности - давам 3/4 доза или друг антипиретик. Зависи от колко време е с висока Т. Обикновено тия случки са с Панадол.
Нурофен като дам цяла доза го докарва до хипотермия, половин му сваля Т (понякога повече от желаното от мен) и там обикновено давам дори по-малко от половината доза.
Общо взето с него придобих огромен опит - от възраст 2м до 2г1м ми боледуваша през около 35-40 дни. Смятай колко болести сме минали. И то до 1г1-2м все с усложнения и 6-7 антибиотика за 11 месечен период. Послследващата 1г, като минахме на хомеопатия пак на 35-40 дни болести, но усложненията първо почнаха да са в по-лека форма, после поразредиха (минахме си и лечебни кризи), излизаха му лишеи при всяко боледуване и това означаваше, че е на път да направи бронхиален спазъм. В началото си ги правеше и се налагаше паралелно с хомеопатията и инхарации с вентолин да правим чат-пат. След няколко месеца овладяхме спазмите само с хомеопатия и мнооого лишеи, после изчезнаха и спазмите и лишеите и след последния спазъм на 2г1-2м детето изведнъж разреди много сериозно боледуванията до 1 на 2 до 4 месеца - огромен успех. Всъщност от тогава сега му беше първото по-сериозно боледуване, но мисля, че минахме супер леко - на практика е имал Т 2 нощи, но пък за първи път видях термеметъра на стойности над 39,3 - до 40 вдигна. Иначе на времето докато разберем, че има Т и той вече е вдигнал 38,5, давах антипиретик и докато подейства си вдигаше дежурно 39,2-39,3. Първите месеци откачах само като видех Т близо до 38, да не говорим за нагоре. Ама то след такава дресировка постепенно спрях да се впечатлявам - сега дори 39 не ме довежда до някаква фрапираща реакция. (Даже в неделята като вдигна 39,2 дори и не си помислих да давам Панадол, а първо исках да му чуят гърдите, че дишаше учестено - нали на пневмониите наблягат в информуцията за свинския грип. Затова и отнесох мъмрене от лекарката.). Виж на 40 се попритесних оня ден привечер.
Това, което е важно за мен е да не превиша дозите антипиретик за 24 часа от започването на първия - стриктно записваме в колко часа, колко и какво му се дава. Редувам ако се налага Панадол, Нурофен, душове, разни бабини методи и в свръх-мега-ултра тежка ситуация, ако Т не се повлиява от нищо друго в достатъчна степен прибягвам до течен аналгин (досега май само 1 или 2 пъти се е случвало и то по в началото).

А определено има и момент на това, как реагира даденото дете на антипиретика и какъв е той. На другия ден звънях в детската клиника да ги питам какво му дадоха - на място разбрах само, че е панадол - някой от сиропите. Оказа се Тайлол хот за деца над 6г и му дадоха 5мл.  #Crazy Не знам дали му редуцираха дозата, защото той е на 4г5м и е 15кг или му беше висока, но докато се приберем до в къщи - за около 30 мин от 39,2 Т падна под 37. Направо полудях - слава богу, че не направи фебрилен гърч. За първи път видях да сваля 2 градуса за 30мин.

П.П.  Сега погледнах в нета дозировката:
 Деца от 6 до 12 години     1 – 2 мерителни лъжички (5-10 ml) т.е. 250 – 500 mg Рaracetamol, 4 пъти дневно

За сравнение:
бебешкия Тайлол 0 до 6г
Какво съдържа Tylol?
Всяка доза от 5 ml Tylol перорална суспенсия съдържа 120 mg Paracetamol (Парацетамол).

Тайлол 6+
Всяка доза от 5 ml Tylol 6+ съдържа 250 mg Paracetamol (Парацетамол).

Направо са си му дали завишена (2,08333333 пъти) за него доза - как да не ги  #2gunfire  #Cussing out

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 21:58 от TINA.K

# 62
Най-съществено е общото състояние на детето - колко е отпаднало, адекватно ли е, приема ли течности.
Кризи (епилептични) може да има и при по-ниска Т.

Антипиретици не ползваме.
Това стана постепенно, след като аз самата осъзнах кога и защо се повишава Т.
Без личен опит на всеки би изглеждало абсурдно.  Peace

# 63
  • София и Морето от време на време
Най-съществено е общото състояние на детето - колко е отпаднало, адекватно ли е, приема ли течности.
Кризи (епилептични) може да има и при по-ниска Т.

Антипиретици не ползваме.
Това стана постепенно, след като аз самата осъзнах кога и защо се повишава Т.
Без личен опит на всеки би изглеждало абсурдно.  Peace

Не говоря за епилептична криза, говоря за фебрилен гърч - различно е. ФГ се получава при много рязко повишаване или понижаване на Т.

Иначе знам за случаи на ФГ при 37 градуса. Детето вдигало висока Т, сваляли я бързо с разни методи в комплект, то пак вдига, пак му я свалят и накрая центъра в мозъка, който регулира Т (хипоталамус) се е помешал отвсякъде и детето е направило гърч при 37. Това на няколко пъти ни го разказва в течение на годините хомеопатичката ни.

Иначе за личния опит си много права.
След ФГ ми отне 6м докато оставя детето да си вдига пак Т. В началото почвах да я свалям на 37,5,  въпреки, че съзнавах, че не е най-добрия вариант, но това, което преживях при гърча ... - абе сериозна психическа травма си беше. Постепенно след много разговори с хомеопатичката и много четене се успокоих.

# 64
Като заговорихте за фебрилните гърчове искам да попитам Александър нещо - дъщеря ми прави такива гърчове, на 2 пъти викахме бърза помощ, изследвания за епилеспия и правиха, след което лекарката ни каза - при Т 38 градуса веднага да й давам диазепам и така 2 дена подред, разбира се  в комбинация с всички температуро понижаващи лекарства. За мен това е абсурдно, подкрепям мнението, че Т е защитна реакция и не искам да тъпча детео си с химия. В детската ни градина от 25 деца в групата вчера са били останали само 3, затова я спрях да не ходи няколко дена, въпреки че е здрава, именно подари факта, че този грип протича с висока Т и аз просто не знам как да реагирам. Затова питам - как е правилно да се реагира при такива ситуации - грип с висока Т и дете, правещо фг? Каква е алтернативата, която предлага хомеопатията?

# 65
  • София - Варна - Бургас
TINA.K Напротив, с всичко написано те подкрепям! Peace

Извинявай, явно нещо не съм разбрала правилно.  Hug

Между другото - яка сентенция в подписа ти.

Вижда се, че още древните философи, в случая Сократ,  са проявявали фантастична проницателност.

Медицината не би била толкова примитивна, ако користните интереси на фамацивтичните тръстове, не я дърпат като воденичен камък към дъното...

# 66
  • София - Варна - Бургас
Aleksander, пиши, моля те, какво е твоето мнение за профилактичното използване на Осцилококцинума по време на грипната епидемия?

Профилактично? - Не! Пише го и в листовката:

Ефикасен е само при първите признаци на грип, но тъй като не е индивидуално предписано, статистиката показва че помага при около 20% от случаите.

# 67
  • София - Варна - Бургас
Като заговорихте за фебрилните гърчове искам да попитам Александър нещо - дъщеря ми прави такива гърчове, на 2 пъти викахме бърза помощ, изследвания за епилеспия и правиха, след което лекарката ни каза - при Т 38 градуса веднага да й давам диазепам и така 2 дена подред, разбира се  в комбинация с всички температуро понижаващи лекарства. За мен това е абсурдно, подкрепям мнението, че Т е защитна реакция и не искам да тъпча детео си с химия. В детската ни градина от 25 деца в групата вчера са били останали само 3, затова я спрях да не ходи няколко дена, въпреки че е здрава, именно подари факта, че този грип протича с висока Т и аз просто не знам как да реагирам. Затова питам - как е правилно да се реагира при такива ситуации - грип с висока Т и дете, правещо фг? Каква е алтернативата, която предлага хомеопатията?

Алтернативата е чудесна!

Лекарката е права, че ФГ може да се появи и при Т. 38, но само при индивидуална предразположеност.
  Една от възможните причини е индивидуална грешка в кръвообращението, като симптомите са мнго силно главоболие, при което всяко движение или тръскане на главата го влошава, студени ръце и особено крака. Тук може да помогне и "бабиният" метод: краката в леген с топла вода, която постепенно се нагрява, внимателно прибавяйки по-гореща вода и когато краката се загреят, Т.-та след известно време сама спада.
  Има и много други симптоми и модалности и един добър класически хомеопат лесно ще установи хомеопатичното л-во, което не само вече няма да допусне гърч, но и ще излекува тази предразположеност.

# 68
Детето вдигало висока Т, сваляли я бързо с разни методи в комплект, то пак вдига, пак му я свалят и накрая центъра в мозъка, който регулира Т (хипоталамус) се е помешал отвсякъде и детето е направило гърч при 37.
малко уточнение... ФГ е защита на организма, а не грешка Peace
иначе съм съгласна, че гърч може да се направи и при ниска Т. той се получава от рязкото вдигане на Т, а не от високата Т.

# 69
Именно рязко качване на Т - при дъщеря ми за отрицателно време от 37.5 се стига до 40 градуса.

Благодаря за помощта.

# 70
  • Варна
Като заговорихте за фебрилните гърчове ..........

Алтернативата е чудесна!

..........................един добър класически хомеопат лесно ще установи хомеопатичното л-во, което не само вече няма да допусне гърч, но и ще излекува тази предразположеност.

Здравейте Aleksander,

Бихте ли ми препоръчали добър хомеопат във Варна, защото от толкова четене вече тотално се обърках. Малкият ми син миналата година на 27 февруари направи ФГ и не желая това да се повтаря.

Благодаря   bouquet

# 71
  • Бургас
Aleksander, пиши, моля те, какво е твоето мнение за профилактичното използване на Осцилококцинума по време на грипната епидемия?

Ефикасен е само при първите признаци на грип, но тъй като не е индивидуално предписано, статистиката показва че помага при около 20% от случаите.
 [/color]
И аз така знам при първи признаци.Лекувам и двете си деца при хомеопат от 8 години ,малката от раждането.Много съм доволна за 8 години е пила антибиотик2-3 пъти.

# 72
  • София - Варна - Бургас
vili_d
Цитат

Здравейте Aleksander,

Бихте ли ми препоръчали добър хомеопат във Варна, защото от толкова четене вече тотално се обърках. Малкият ми син миналата година на 27 февруари направи ФГ и не желая това да се повтаря.

Благодаря

Веднага Ви пращам на Лични. Peace

# 73
Аз искам да питам при висока температура при бременна жена пак ли така се действа? До колко температурата може да повлияе на състоянието на плода - тоест трябва ли да сесваля ако е под 39? Ако има как да се каже и като гестационни седмици или месеци - ще е добре - предполагам е различно за различните периоди

Прочетох и че от гл т на класическата хомеопатия не е добре да се приемат два препарата заедно
Вкъщи имам осцилококцинум и енгистол - и двата имат описания как да се дават и за профилактика и при първи симптоми и при вече по-тежко състояние
Да давам ли и двата или само единият и кой да избера?

Голямата ми дъщеря е на 5г, днес отказа да се храни до обед, беше и отпаднало и студено и започна силна хрема, изпи ужасно голямо количество чайове, сок от лимон, сироп, дадох и два енгистола в рамките на час и нещо, засега е по-добре, хрема почти няма или се стича назад и не я виждаме, температура не е имала, адски жизнена е
Малкото е на година и 4 месеца, кихаше сутринта, но си е добре сега

В момента нямаме възможност да посетим класически хомеопат, тъй като в града няма, а да пътувам с двете деца и бременна ми е невъзможно, затова деъствам с наличните средства плюс сироп Шипко и Есберитокс и клеева тинктура

Температура като вдигат дори не им я меря, само ако усетя, че вече са наистина много горещи, но и тогава я свалям само за през нощта с еднократна доза нурофен

# 74
  • София - Варна - Бургас
За бременна? зависи как се чувства, как на бременната и понася високата Т. но да кажем че до 38.5С  е приемлива.

Наистина повече от едно хо л-во в един и същ момент де не се вземат.

Енгистол е механична смес м-у две хо л-ва в различни потенции и класически хомеопат няма да Ви го предпише, докато осцилококцинум е моно препарат и щом е така, може да се използва.

Общи условия

Активация на акаунт