Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 550
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 290
Имам въпрос към Александър.Извинете ме от известно време се интересувам от хомеопатията и искам да Ви попитам следното :детето ми е на 4 год. и има следните диагнози-нарушена резорбция от непоносимост,некласифицирана другаде, хроничен обострен гастрит, елонгация на стомаха, хроничен фарингит и проблеми с костите на ръцете.Правих ме рентгенография на китките за костна възраст и се оказа че има изменения на костите на дланите и пръстите и му липсва ядрото на острикветрум на дясната ръка-според лекуващия ни лекар този проблем е много обезпокоителен.Аз съм против антибиотиците и винаги съм ги избягвала доколкото мога, но от две години детето ми се влошава и искам да започна с хомеопатия но не знам при всички тези диагнози ще успея ли с хомеопатия.
Моля отговорете ми и ако може да ми препоръча те добър хомеопат от Варна.

# 1 291
Фирма Боарон произвежда монопрепарати във високи потенции 200, 1М, 10М, 50М, но те не се внасят в БГ. В Италия или Франция може да се намерят високи потенции във аптечната мрежа.
В Канада също има високи потенции на монопрепаратите на Боарон. Но ги няма в аптечната мрежа, поръчвам си ги.

# 1 292
  • София - Варна - Бургас
На мен ми изникна още един въпрос - колко време е нормално за определяне на точното лекарство, истинския хомеопат, правили това от 1то интервю? С 2 думи колко пъти да оставим хомеопата да се " поправи"  Mr. Green
И още нещо, казват ,че при бебета било най-трудно да се намери вярното лекарство - горе долу на коя среща с хомеопта, трябва да се " уцели" лекарството за бебе/дете

М. настина с бебета е мн. трудно, защото то не може да ти каже какво го боли, камо ли какво му е на душата.
 И поради тази причина, а и поради голямата отговорност, много добри колеги хомеопати, отказват да работят с бебета и малки деца!...

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 22:03 от Aleksander

# 1 293
И поради тази причина, а и поради голямата отговорност, много добри колеги хомеопати, отказват да работят с бебета и малки деца!...[/color]

Shocked Аз разбирам, че е голяма отговорност, но не е ли още по-голяма да знаеш, че го оставя това детете на алопатия и да се надява да не го повредят много, че като му дойде след 5 г. примерно, ще не се чуди откъде да го подхване?! Или се надява друг колега, с по-малко страхове, да го поеме??

# 1 294
  • София
Хм, последното ме хвърли пак в размисъл дали е удачно да започнем хомеопатията и с малкия ми син  Rolling Eyes
И да питам - боаронско ли е предписание на л-во на всеки час по една гранулка, при остро състояние? Основното л-во пък ни го смениха, че май не действа както трябва.  Thinking
И друг въпрос - какво е нозод?  Embarassed Аз лично от осцилококцинум съм доволна. Това е и всъщност единственото боаронско л-во, което има ефект при мен. Коризалията, хомеовокс, хомеожен - не. А и вече не ги купувам, като се пообразовах малко  Crazy  Laughing Интересно ми е и друго нещо - много майки са доволни от резулатите постигнати при лечение с гореизброените препрати. Внушение ли е или какво?

# 1 295
Хм, последното ме хвърли пак в размисъл дали е удачно да започнем хомеопатията и с малкия ми син  Rolling Eyes
И да питам - боаронско ли е предписание на л-во на всеки час по една гранулка, при остро състояние? Основното л-во пък ни го смениха, че май не действа както трябва.  Thinking
И друг въпрос - какво е нозод?  Embarassed Аз лично от осцилококцинум съм доволна. Това е и всъщност единственото боаронско л-во, което има ефект при мен. Коризалията, хомеовокс, хомеожен - не. А и вече не ги купувам, като се пообразовах малко  Crazy  Laughing Интересно ми е и друго нещо - много майки са доволни от резулатите постигнати при лечение с гореизброените препрати. Внушение ли е или какво?

Някой остри състояния изискват по чест пием на ХЛ, това не означава че предписанието не отговаря на принципите на хомеопатията.

Що се отнася до полипрепаратите, причината понякога да има резултат от прилагането им е в това, че случайно някоя от съставките им е в подобие със симптомите на конкретния случай. Тъй като не е правено хомеопатично доказване на полипрепаратите, ние реално не знаем какво е тяхното действие. Правено е хомеопатично доказване на монопрепаратите, а Боаронци просто механично комбнират няколко монопрепарата в един полипрепарат, мислейки че по този начин комбинират способността за въздействие на всеки отделен агент, а това е несъстоятелно.

Нозодите са специфична група хомеопатични лекарства, чието използване става при спазването на специфични принципи. Миазмичната материя е доста сложна и е трудно в няколко реда, във форум да се обясни по разбираем начин, на аудитория от непрофесионалисти.

# 1 296
Що се отнася до полипрепаратите, причината понякога да има резултат от прилагането им е в това, че случайно някоя от съставките им е в подобие със симптомите на конкретния случай.
Това и аз се опитах да обясня в отчетната, но не ми вярват. Simple Smile

# 1 297
  • София - Варна - Бургас
И поради тази причина, а и поради голямата отговорност, много добри колеги хомеопати, отказват да работят с бебета и малки деца!...[/color]

Shocked Аз разбирам, че е голяма отговорност, но не е ли още по-голяма да знаеш, че го оставя това детете на алопатия и да се надява да не го повредят много, че като му дойде след 5 г. примерно, ще не се чуди откъде да го подхване?! Или се надява друг колега, с по-малко страхове, да го поеме??

Всъщност майката взема решенията.

# 1 298
  • София
Nial, благодаря за отговора!  Simple Smile Значи все пак е възможно полипрепаратите да действат. Аз мислех, че не става така  Embarassed

# 1 299
Що се отнася до полипрепаратите, причината понякога да има резултат от прилагането им е в това, че случайно някоя от съставките им е в подобие със симптомите на конкретния случай.
Това и аз се опитах да обясня в отчетната, но не ми вярват. Simple Smile
защо да не ти вярват. В нашата повярваха. Дай за пример един Дентокинд за зъбки - нека се види вътре какво има - Беладона, Камомила,Ферум фосфорикум,Хепар Сулфурис, Пулсатила. Дори най-лаишки ако се чукне в Гугъл всяко лекарство поотделно и се види кое за какво е - лошо да му стане на човек.

Вчера една майка се оплака - Искала в аптеката калкареа фосфорика, фармацевтката й дала калк.флуорика и й казала, че са едно и също Shocked. За какво говорим?! Човекът, на който би трябвало да се доверим, в аптеката...... Crazy

# 1 300
Давала съм им 1000 примери.  Wink За повечето е важно, че еди кое си " боаронско" лекарство било подействало. Но защо и как е подействало, не е важно.

# 1 301
Цитат на: Nial в Петък, 06 Ноември 2009, 23:53
Цитат

Много съм любопитна да ни обясниш, кой е параграфа на Ханеман, с който той одобрява използването на смес от хомеопатични лекарства?

# 1 302
§ 273. В никакъв случай при лечението не е потребно и затова е недопустимо, да се назначава на пациента повече от едно единствено, просто лекарствено вещество по едно и също време. Необяснимо е, как може да съществува и най-малкото съмнение относно това, дали е по-съобразно с природата и по-разумно да се предписва единично, просто лекарствено вещество в определен период на болестта, или е по-добре да се изпише смес от няколко различно действащи медикамента. В хомеопатията - единственото истинно, просто и естествено лечебно изкуство - е абсолютно недопустимо да се дават на пациента по едно и също време две лекарствени вещества едновременно

Nial :

[/quote]

Някой остри състояния изискват по чест пием на ХЛ, това не означава че предписанието не отговаря на принципите на хомеопатията.

Що се отнася до полипрепаратите, причината понякога да има резултат от прилагането им е в това, че случайно някоя от съставките им е в подобие със симптомите на конкретния случай. Тъй като не е правено хомеопатично доказване на полипрепаратите, ние реално не знаем какво е тяхното действие. Правено е хомеопатично доказване на монопрепаратите, а Боаронци просто механично комбнират няколко монопрепарата в един полипрепарат, мислейки че по този начин комбинират способността за въздействие на всеки отделен агент, а това е несъстоятелно.

Нозодите са специфична група хомеопатични лекарства, чието използване става при спазването на специфични принципи. Миазмичната материя е доста сложна и е трудно в няколко реда, във форум да се обясни по разбираем начин, на аудитория от непрофесионалисти.
[/quote]

# 1 303
Цитат на: Nial в Петък, 06 Ноември 2009, 23:53
Цитат

Много съм любопитна да ни обясниш, кой е параграфа на Ханеман, с който той одобрява използването на смес от хомеопатични лекарства?

Никъде НЕ съм казвал, че Ханеман одобрява подобно нещо.Аз също НЕ одобрявам подобна практика. Възпитаниците на Боарон, обаче НЕ се интересуват нито от моето, нито от мнението на Ханеман.

От цитата на Дани на параграф 273 на Органон е видимо мнението на Ханеман по въпроса. Аз няма какво повече от това да добавя.

# 1 304
  • София - Варна - Бургас
Имам въпрос към Александър.Извинете ме от известно време се интересувам от хомеопатията и искам да Ви попитам следното :детето ми е на 4 год. и има следните диагнози-нарушена резорбция от непоносимост,некласифицирана другаде, хроничен обострен гастрит, елонгация на стомаха, хроничен фарингит и проблеми с костите на ръцете.Правих ме рентгенография на китките за костна възраст и се оказа че има изменения на костите на дланите и пръстите и му липсва ядрото на острикветрум на дясната ръка-според лекуващия ни лекар този проблем е много обезпокоителен.Аз съм против антибиотиците и винаги съм ги избягвала доколкото мога, но от две години детето ми се влошава и искам да започна с хомеопатия но не знам при всички тези диагнози ще успея ли с хомеопатия.
Моля отговорете ми и ако може да ми препоръча те добър хомеопат от Варна.

Изпратих Ви на лични. Успех. Peace

Общи условия

Активация на акаунт