Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 687
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 320
И на мен ми е било винаги интересно защо трябва да чакаме едва ли не "до последно" .. въпреки, че колкото пъти сме чакали, винаги е ставало от зле по-зле.. А не се "хващат" нещата още в началото  Rolling Eyes
Т.е. когато виждам, че детето се разболява - защо трябва да чакам 3-4 дни (обикновено така са ми инструкциите  Crazy) .. и тогава евентуално да започваме с ХЛ .. вместо при първи признаци  newsm78

И още едно питане - мога ли да давам Ескимо примерно, тез омега 3-6 витамините?
duhi на нас често ни се е случвало да изчакаме ден-два преди да започнем лечение и в действителност вече и сам се справя организма..явно добре са ни "настроили" Жизнената сила.. но при вас щом винаги има влошаване - явно хомеопата изчаква да се състави по пълна картина.. аз така си гообяснявам.. може и да греша.. разбира се не са малко и случаите при които отреагирва при първи симптоми.. аз се обаждам винаги още в началото на заболяването и тя преценява нужно ли е да се изчака или не.

# 1 321
Здравейте,
във вторник приех конст. лекарство , а в четвъртък следобяд вече имах всички симптоми на грип , включително и температура 37,6.
Петък през деня бях що годе добре, но вечерта вдигнах 38 , силни болки в главата и мускулите. Пих парацетамол по препоръка на хомеопатката , в събота вечер се чувствах почти здрава, а днес вече съм окей.
Да смятам ли че конст. лекарство е подпомогнало оздравителния процес, и то толкова наскоро след приема му. Имайки предвид че тазгодишните ми болести са доста продължителни и тежки, завършващи с АБ Sad

# 1 322
а и друго се сетих - настинки и грипове аз лично вече ги карам без лекарства.. за 3 дни съм здрава.. а преди на сезон по два грипа идве настинки изкарвах.. и в това отношение хомеопатията ме прави по здрава.. и хич не ме е страх от среща с болни хора.. научихсе да гледам позитивно на това..

# 1 323
На мен ми е интересно да разбера:
Защо наричат някои хомеопати "Боаронци"?
На кого е нужна" войната" между така наречената Боаронска и другата Хомеопатия?

Само да отбележа Ханеман е германец,тук това понятие за "боаронската" не съществува.Тук има Хомеопати и класически Хомеопати.И не съществува такава "война" между тях,всеки работи в полза хората.

Или както всичко в милата ни родина и това е изопачено до крайност и задължително трябва да има някой към когото да се сочи с пръст,за да докажем че сме "по-добри"......... Tired

# 1 324
не драматизирай.. няма война.. принципите на действие са различни.. и често боаронци убиват вярата на хората в хомеопатията с незадоволителните си резултати.. за това класиците се разграничават от тях..

# 1 325
Здравейте,
във вторник приех конст. лекарство , а в четвъртък следобяд вече имах всички симптоми на грип , включително и температура 37,6.
Петък през деня бях що годе добре, но вечерта вдигнах 38 , силни болки в главата и мускулите. Пих парацетамол по препоръка на хомеопатката , в събота вечер се чувствах почти здрава, а днес вече съм окей.
Да смятам ли че конст. лекарство е подпомогнало оздравителния процес, и то толкова наскоро след приема му. Имайки предвид че тазгодишните ми болести са доста продължителни и тежки, завършващи с АБ Sad

Скоростта с която реагира жизнената сила е различна за всеки. Виждал съм реакция почти мигновенна в практиката си, по малко от минута. Това е индивидуално за всеки човек. Възможно е при вас жизненият принцип да е бил правилно стимулиран и съответно правилно отреагирал. Това, разбира се не означава, че конституционалното ви лечение е приключило. Успех на вас и хомеопата ви по пътя към "Истинското Аз"  bouquet

# 1 326
На мен ми е интересно да разбера:
Защо наричат някои хомеопати "Боаронци"?
На кого е нужна" войната" между така наречената Боаронска и другата Хомеопатия?

Само да отбележа Ханеман е германец,тук това понятие за "боаронската" не съществува.Тук има Хомеопати и класически Хомеопати.И не съществува такава "война" между тях,всеки работи в полза хората.

Или както всичко в милата ни родина и това е изопачено до крайност и задължително трябва да има някой към когото да се сочи с пръст,за да докажем че сме "по-добри"......... Tired

Има само хомеопати - тези спазващи принципите на хомепатията, разписани от Ханеман в Органон. За да практикуваш една наука, следва да спазваш принципите й. Това разграничаване "класически" и "боаронци" просто се е наложило в употреба, за да може тези които спазват принципите на Ханеман, да се разграничат от другите, които нямат нищо общо с хомеопатията, освет факт, че използват хомеопатични лекарства и се наричат хомеопати.

Използването на хомеопатични лекарства, без съблюдаването на принципите на науката е лишено от здрава логика. 2-ри параграф на Органон: "Най-големият идеал на лечението е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето, или отстраняването и унищожаването на болестта във всичките й проявления по най-краткия, най-сигурен и най-безвреден начин, съгласно ясно разбираеми принципи."

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 13:51 от Nial

# 1 327
Не греша,Nial тук няма боаронци има хомеопати и класически хомеопати. Peace

# 1 328
# 1 329
Аааа веднага се редактира,но аз бързо чета Mr. Green

Мисълта ми беше,защо това разграничаване е типично само за нашите географски ширини!?

# 1 330
Питайте географските ширини. Аз питам само Органон. Простете плиткоумието ми  Grinning

Нека не спамим. Ако имате желание за философски дебат на тема хомеопатия - може би да посветим специална тема. За дебат съм отворен и разбира се винаги с Органон под ръка. Иначе...любов и светлина.   bouquet

# 1 331
Nial, благодаря за отговора Simple Smile не съм си и помислила че хомеопатията е вълшебство. Проследяването ми ще бъде чак януари, предупредена съм че резултатите няма да са мигновени, тъй като проблемите ми са дългогодишни.
Бях забравила какво представлява дете без хрема, особено последните два месеца се смениха всякакви цветове сополи при дъщеря ми плюс хъркане , и само с еднократно приемане на ХЛ се изчисти нослето. Grinning

# 1 332
Ами честно да ви кажа и мен ме дразни, че в много държави казват "жълто сирене" на "кашкавала" Mr. Green, ама .....факт. Така са решили, така са направили Laughing

Между другото - кое е по-вредно - лечението с АБ и други алопатични лекарства, или лечението от.....хомеопати (не класически Wink)

# 1 333
  • София - Варна - Бургас
Не греша,Nial тук няма боаронци има хомеопати и класически хомеопати. Peace

Има хомеопати и други, дистрибутори на една френска фармацевтична фабрика за лекарства.
  На които е казано да предписват безразборно с една идея, колкото повече хо л-ва на куп, толкова по-добре... познайте за кой?

# 1 334
  • София - Варна - Бургас
Ами честно да ви кажа и мен ме дразни, че в много държави казват "жълто сирене" на "кашкавала" Mr. Green, ама .....факт. Така са решили, така са направили Laughing

Между другото - кое е по-вредно - лечението с АБ и други алопатични лекарства, или лечението от.....хомеопати (не класически Wink)

Много просто: и двете!

Общи условия

Активация на акаунт