Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 526
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 485
Въпрос относно антидотите-колко време след прием(еднократен )на хом.конст.лекарство може да се пие ментов чай или трябва да се избягва цял живот.За лечение на остър случай ми е ясно-докато се вземат гранулките се избягват мента и кофеин,но при еднократен прием... newsm78

# 1 486
Избягва се антидотиране (в това число ментов чай) за периода в който продължава активното хомеопатично лечение.

При еднократен прием,нали след известен период от време отивате на проследяване, хомеопатът ви при нужда повтаря лекарството и т.н. - това е активно лечение все пък, нищо че не вземате лекарство на всеки 10 минути.

# 1 487
А как се прави разлика дали лекарството е изчерпало действието си и трябва да се повтори или пациентът го е антидотирал?

# 1 488
Пациентът не е квалифициран да решава кога да повтори лекарството. Нали това е идеята на проследяването - хомеопатът да оцени посоката и развитието на случая и дали лекарството все още действа, да повтори при нужда.  В 3 параграф на Органона Ханеман е разписал какво се иска от хомеопата:

"Ако лечителят ясно съзнава какво трябва да бъде лекувано в болестта, т.е във всеки индивидуален случай на болест (познаване на болестта, индикация), ако ясно съзнава какво е лечебното в лекарствата, т.е във всяко отделно лекарство (познаване на лекарствените свойства), ако знае как да пригоди в съответствие с ясно определени принципи това което е лечбно в лекарствата към това което е разпознал като несъмнено болестно в пациента, така че излекуването да се осъществи – да пригоди най-подходящото лекарство според начина му на действие, към случая пред него (избор на лекарство, лекарствена индикация), а също правилно да го приготви, да го даде в нужното количество (подходяща доза) и да повтори дозата, когато е необходимо и накрая, ако познава препядствията пред излекуването във всеки случай и е наясно как да ги отстрани, така че възстановяването да бъде трайно, тогава той разбира как да лекува разумно и рационално и е истински практикуващ лечебното изкуство."

# 1 489
Благодаря

# 1 490
  • София - Варна - Бургас
А как се прави разлика дали лекарството е изчерпало действието си и трябва да се повтори или пациентът го е антидотирал?

Живанка продължава упорито, задочното си изучаване на хомеопатия! Накрая май ще си поиска и дипломата...  Joy
  Но няма да и я дадем, преди да е положила съответните изпити.
LOL! Laughing

# 1 491

Живанка продължава упорито, задочното си изучаване на хомеопатия! Joy

Информирам се,това лошо ли е?Нали за това задаваме принципни "ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК  -  3"

# 1 492
  • София - Варна - Бургас
  Напротив Живанка , радваме ти се!  Hug

# 1 493
  Напротив Живанка , радваме ти се!  Hug

Знам Алекс,поздрави  Hug

# 1 494
  • Варна
Аз да понахалствам малко и пак да поискам координати на хомеопати във Варна  Praynig Hug

# 1 495
Избягва се антидотиране (в това число ментов чай) за периода в който продължава активното хомеопатично лечение.

Не е ли вярно, че ментата например може да не антидотира, щом пациентът не се влошава от нея?
Мисля, че е логично щом нещо не повлиява зле на пациента,значи не пречи на хом.лекарство. Кафето също.

# 1 496
Така е. Антидот може да е всичко онова, към което човек е специфично чувствителен.

# 1 497
  • София - Варна - Бургас

Не е ли вярно, че ментата например може да не антидотира, щом пациентът не се влошава от нея?
Мисля, че е логично щом нещо не повлиява зле на пациента,значи не пречи на хом.лекарство. Кафето също.

Бреей, моята асистентка бързо напредва с материала!  Peace

# 1 498
А как да разбера какво точно да не консумира детето ми, когато приема хомеопатично лекарство? Знам само, че трябва да го държа далеч от мента и шоколад.

# 1 499
А как да разбера какво точно да не консумира детето ми, когато приема хомеопатично лекарство? Знам само, че трябва да го държа далеч от мента и шоколад.

Това е работа на хомеопата ви - да обследва случая в неговата цялост. Специфичната чувствителност на индивида носи важна информация за хомеопата.

Общи условия

Активация на акаунт