ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - 2009/2010 Класиране/Записване

• 99 876
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 435

ИСОДГ, извинявайте ама вече така ли им викате на бъговете? - сложен итеративен процес на алгоритъма?
Това означава че на второ класиране тези места ще се заемат от неприети деца в социалната квота, които сега ще участват с всичките си точки на общата опашка, т.е. тези места които са щяли да се заемат от деца от общата опашка, поради сложния процес, сега ще се заемат от социални.
Това ли е нормалното?

Както и случаят с това ОДЗ набор 2007 - 43 ОДЗ 'Талант ', Триадица - защо от обявените 9 места - 4 социални и 5 общи, са заети само 8 с разпределение - 5 социални и 3 общи - http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=10&k=148? Даже квотата не е спазена, може би заради близнаци, но защо трябва така да бъдат ощетявани останалите, които нямат толкова много точки събрани от социални критерии с които да могат да изместят първите във всяко ОДЗ?
[/quote]
за близнаците питах вече и дори за конкретната градина. не се взема от общите бройки а се отпуска ново място. а пък за повечето соц. с по- високи точки са приети май в другите гпадини в района.  провери. Успех
но това, което мен ме подразни е, че за близнаците казаха, че с уеднаквени желания. Тези бяхо, но последния ден ги промених пак Thinking

# 436
Първо се извинявам на всички, че чак сега намерих време да се включа тук.
Имам списъците от вчерашното класиране тъй като присъствах, ако има някой който се интересува да пише.

# 437
Здравейте, номерата за второ класиране при гранични групи тепърва ли ще се теглят или вече всяко дете има номер, с който да кандидатства за второ класиране? Какъв трябва да е този номер, по-голям или по-малък, за да има шанс?

# 438
  • гр.София
Здравейте, номерата за второ класиране при гранични групи тепърва ли ще се теглят или вече всяко дете има номер, с който да кандидатства за второ класиране? Какъв трябва да е този номер, по-голям или по-малък, за да има шанс?
Номера засега имат само деца, за които се е теглил жребий вчера, в гранични групи. те важат само за конкретната група и градина.
 По-малкото число печели.

Първо се извинявам на всички, че чак сега намерих време да се включа тук.
Имам списъците от вчерашното класиране тъй като присъствах, ако има някой който се интересува да пише.

Добре дошла тук.
 Май вече няма интрига.
 Но се питаме защо не публикуват списъците с Чакащи.

# 439

Всички който са попаднали  в гранични групи имат изтеглено число което се запазва и за следващо класиране, ако не е прието. Колкото е по малко толкова по добре.

# 440

Цитат

Добре дошла тук.
 Май вече няма интрига.
 Но се питаме защо не публикуват списъците с Чакащи.

Най-вероятно приоритет в момента са били мейлите и други неща и за това ги няма списъците с чакащите публикувани, но все пак ние ги взехме вчера и имаме и тях и изтеглените числа.

# 441
Мами, искам да преместя детето си - 3 група, в друга градина, в която виждам, че има свободни места за набора й. Не можах да открия как да стане, не мога в момента да активирам кандидатура. Имате ли представа как може да стане, защото детето ми не се чувства добре в градината, има проблеми. Благодаря!

# 442

за близнаците питах вече и дори за конкретната градина. не се взема от общите бройки а се отпуска ново място. а пък за повечето соц. с по- високи точки са приети май в другите гпадини в района.  провери. Успех
но това, което мен ме подразни е, че за близнаците казаха, че с уеднаквени желания. Тези бяхо, но последния ден ги промених пак Thinking
              Аз не мога да разбера ЩО ЗА ГЛУПОСТ е това с допълнителното място на близнаците! newsm78 И като как си представят ,че при 10 двойки близнаци /има такива случаи/ ще се открият още 10 места,че то помещенията не са разтегателни,леглата са определена бройка,а персонала няма 100 ръце. Бройката е точно 22 + 10 % с разрешение от общината - 25 общо.Като учител първо ще искам това разрешение от общината и ако има деца над 25 ще искам специална заповед от общината или директора /който намери смелост да подпише такава/ че ме освобождава от неправомерно увеличения риск за децата в препълнена група.До сега ни ги набутваха и търпяхме,но ...от сега нататък да си носят и те отговорността за превишения капацитет.Като не искат да носят такава отговорност да строят нови детски заведения!

# 443
  • гр.София
Мами, искам да преместя детето си - 3 група, в друга градина, в която виждам, че има свободни места за набора й. Не можах да открия как да стане, не мога в момента да активирам кандидатура. Имате ли представа как може да стане, защото детето ми не се чувства добре в градината, има проблеми. Благодаря!
Регистрира ли се? Попълнила ли си профила на детето?

# 444
Регистрира ли се? Попълнила ли си профила на детето?
Имам профил, записана е в една градина, но нямам кандидатура за другата, в която искам да я преместя и за която има свободни места / от месеци, следих я, но изпуснах срока за кандидатстване, няма желаещи, защото е в краен квартал/.

# 445
Здравейте,
класирани сме по първо желание, и имам въпрос относно документите за записване. В секцията с необходими документи пише:

Удостоверение за настоящ адрес на ..................(адресът на единия родител)....................................... - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес. Адресът на местоживеене трябва да бъде в район:......(районът на същия адрес на същия родител)...;

В нашия случай, двамата сме с различни адреси по адресна регистрация. Въпросът ми е кой от нас и къде трябва да извади този документ? т.е. дали родителят, с въпросният адрес (този, който сме попълнили в системата), трябва да иде (предполагам в общината) и да си извади удостоверението или пък и двамата (всеки за неговия адрес)? Не разбирам и последното изречение, че адресът на местоживеене трябва да е в същия район, като въпросното ОДЗ не изисква да живееш в неговия район, и не дава точки за това...
Моля, обяснете ми, какво и къде да извадя? Много ви благодаря предварително  bouquet

# 446

ИСОДГ, извинявайте ама вече така ли им викате на бъговете? - сложен итеративен процес на алгоритъма?
Това означава че на второ класиране тези места ще се заемат от неприети деца в социалната квота, които сега ще участват с всичките си точки на общата опашка, т.е. тези места които са щяли да се заемат от деца от общата опашка, поради сложния процес, сега ще се заемат от социални.
Това ли е нормалното?
Подкрепям!!!

# 447
  • гр.София
Здравейте,
класирани сме по първо желание, и имам въпрос относно документите за записване. В секцията с необходими документи пише:

Удостоверение за настоящ адрес на ..................(адресът на единия родител)....................................... - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес. Адресът на местоживеене трябва да бъде в район:......(районът на същия адрес на същия родител)...;

В нашия случай, двамата сме с различни адреси по адресна регистрация. Въпросът ми е кой от нас и къде трябва да извади този документ? т.е. дали родителят, с въпросният адрес (този, който сме попълнили в системата), трябва да иде (предполагам в общината) и да си извади удостоверението или пък и двамата (всеки за неговия адрес)? Не разбирам и последното изречение, че адресът на местоживеене трябва да е в същия район, като въпросното ОДЗ не изисква да живееш в неговия район, и не дава точки за това...
Моля, обяснете ми, какво и къде да извадя? Много ви благодаря предварително  bouquet

Тъй де,писах им аз да си преразгледат исканите документи.

Не знам,дали ще ме разбереш.
 Трябва поне единия родител да покаже на директора документ-Лична карта ИЛИ бланка за настоящ адрес, в които да е написан мотамо същия адрес (район,улица,блок...), който ти си попълнила в профила на детето .

Изида, не знам,защо не можеш да кандидатстваш. Приемът там е текущ,т.е. няма срокове.
 Би трябвало да
 -избереш градина (докато си влязла в профила на детето през Вход)
-да ти се появи опция-Кандидатствай.

Пиши какво виждаш там.

През седмицата със сигурност ще ти помогнат от ИСОДГ,класирането ще е чак другата събота и за вас.

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 22:07 от blanc

# 448
Момичета, трябва ли да се притеснявам ако работодателя на съпруга ми не е внасял през последните месеци осигуровки. Къде мога да проверя това, имам съмнения, но не съм сигурна  Confused.
Могат ли да ми откажат записване в такъв случай, въпреки че ще представи сл. бележка, ако трябва и тр. договор Rolling Eyes.

Що ли се съмнявам, че много родители ще изгорят точно по този начин! Мъжът ми е железничар. При финасновия колапс на Национална компания Железопътна инфраструктора, изобще не съм сигурна, че му се плащат осигуровките - по фиш ги удържат, но дали ги плащат в НОИ, това е съвсем друг въпрос. А той работи и се скапва. Лошото е че работникът няма как да задължи работодателя да му внесе осигуровките. Единствено може да сигнализира НОИ и инспекцията по труда, които да направят ревизия/проверка и да наложат глоба на работодателя.
За протокола - синът ми не е сред приетите, както и очаквах. Писах на ИСОДГ кога мога да видя случайното число за детето ми, щото все пак ми се иска да го сравня с тези, на класираните деца. А най-добре би било да виждам всички случайни числа на граничната група - приети и неприети, за да си направя сметката дали въобще имам шанс. Отговор - нет.

# 449
Цитат на К2: Родителят (вкл. и родител извън семейството) трябва да има трудов договор с платени осигуровки в НОИ или да се самоосигурява (едноличен търговец, свободна професия и др.) с платени осигуровки в НОИ.  Ако нямате добри отношения с родител извън семейството, декларирайте трудовия му статус в системата и изискайте служебна бележка директно от работодателя. Ако нямате никаква комуникация с родителя, пишете чрез формата за обратна връзка. Работещи извън страната не получават точка, освен ако не са осигурени в НОИ.

Схвана ли - ако родителят работи, но работодателят не го осигурява , май излиза, че няма право на критериите. А работодателят може да откаже издаване на служебна бележка, ако знае, че е с двата крака в нарушение.

Аз пък да кажа за нашата ДГ за първо желание: В 9.20, щото ми е на трийсетина метра, отидох да проверя списъка. Посрещна ме директорката на вратата. Видях списъка и казах : "На повярвалите - честито, но аз не съм сред тях". Жената беше мила и любезна, обясни ми че от нея нищо не зависи, но че ще бъде безкомпромисна при доказване на точките и наличието на критериите. Видя ми се сериозна жена, която няма да злоупотреби . И на нея й се е набило името на Ема Димитрова Иванова - класирана по първо място по соц. критерий с 10+, щото тя кандидаства и за ДГ в цяла Надежда. Та симпатична ми стана директорката, лично аз не бих я упрекнала в недобросъвестност.

Общи условия

Активация на акаунт