Бебчета сладки и игриви, правят МАРТенските мами най-щастливи!

• 11 147
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета!

Загубихме се ние, но то от скитане така става! Баткото ще тръгва в понеделник на градина и какво ще е не знам!Стискайте палци!
Днес бяхме на консултации с дребната! Качила е 500гр и 4см за един месец! Добре и е с розовия Хип, регулира и се стомахчето! Пие млякото с шишета Чико с биберон с една дупчица и имам две шишета с прорез на Чико отново! Харесва ги Чиковските каучукови биберони, а като пие от шишета на Авент с две дупки нещо му се нерви, не го харесва!
За захранване говорите, от една седмица и давам на мацката от соковете на Хип защото ми отказва всякаква вода! Казвам ви капка не пие, тя и соковете ги пие когато иска, но все пак е малко течност че в тия жеги как изкарва не знам!
Биха и днес ваксината, за сега е добре ще видим после как ще е! Петя вече се смее с глас и е много сладка! Баткото ни е много грижовен и все се върти около нея да и помагал! Laughing

Хайде целувки на вашите бебоци и приятна вечер!

# 241
  • Варна
Здравейте, мами и бебчета  Hug

Поли честит рожден ден , да си жива и здрава и да те радва много семейството ти   bouquet

Зеленко благодаря за сметката, ще пратя парички може би до края на седмицата  Hug
За мазането - от самото начало я мажа само след баня с лосион на Бюбхен, защото кожата и беше суха от преносването. Много съм доволна за 3 дни кожата и стана супер мекичка и сега си я мажа още с него, не мисля да го сменям. Слънцезащитния ни е на Чико, но не мажа всеки ден, може би през ден. А дупето мажа с Бюбхен и не сме били подсечени.
За пудрата - не ползвам, знам че запушва порите и не е хубаво, но всеки си преценява.
За омекотителя със Surecare съм - прах и омекотител, много съм доволна  Peace
За проходилка - не мисля да ползваме, но не се знае  Simple Smile
Любима евала  Peace  И аз само цедя и вече почва да ми писва, направила съм си гърдите на нищо, цедя само на ръка и съм яко протрита вече, но в името на бебка продължавам, но едва ли ще устискам като теб чак до 5-ти месец. Ние още и на два не сме  Embarassed  Присъединявам се към съвета да не питаш в Кърмаческата  Peace Ти си знаеш и сама решаваш, но си герой  Hug
За АМ - почнах да дохранвам с Фризолак, защото вече яде доста а не успявам да изкарам толкова с цеденето. Не е запечена, ака по 1 или 2 пъти на ден, но като количество е  ooooh! памперса е препълнен и има ако до петите и чак под мишниците  Sick жълто и нормално.
За биберона - на Авент сме с 1 номер, не мисля да я сменям още се задавя, толкова е лакома  Rolling Eyes
Зори пу пу на момата дано все така послушна си остане, за завиждане си  Mr. Green
Май имаше още нещо за писане...ама забравих  Embarassed

# 242
 Аз въпреки че още сме само на кърма бих ви казала че най важното за бебо е да има щастлива мама. Не се измъчвайте ако не става с кърмене. В таз връзка, с Пепи за спиране док ми предписа Бромокриптин с цел останалата кърма да не заседне някъде по каналите и да ми направи бучки и от там проблеми. Ама тез хапчета бяха отврат. Тогава разбрах какво е да си надрусан. Ама по онова време други нямаше.

Пепи го мазах до годинката. Мисля че ако не е с голямо количество не остава мазно и лепкаво.

Пудрата се слага по сгъвките, под гушката, под мишничките. Слага се там именно за да подсушава за да не се протрива кожичката. В никакъв случай не се слага на гениталиите или по цялото тяло защото запушва порите и създава възпаления.

# 243
Здравейте мами  Simple Smile
Аз ще ви препоръчам едно кремче против подсичане,екземими т.н SUDOCREM много съм доволна от него.
Имам една питанка за какво е тази ваксина дето я бият на гръбчето?

# 244
Здравейте,
Полиbdbaloni Честит рожден ден Наборе Laughing
Зеленко,   bouquet благодаря за сметката само да ми се издължи това НОИ  #2gunfire, утре, ще ги притесня. А колета още, не съм писала на Маринчето, за адреса но и това ще стане.
За мазането на бебка, мажа я с Бюбхен мляко, преди това бях на олиото много ,е готино.
Добро настроение, наистина Розовия Хип е добър/две,приятелки го ползват/,както те беше посъветвала една маминка, ние сме на Аптамил/англ./, че е доста по евтин от тук newsm78. Баткото така е прецакал клавиатурата, че като натисна една буква пиша три Mr. Green

# 245
 Моля някой да ми прати адреса на Марина.

# 246
  • под кривата круша
Поли, честит рожден ден newsm67. Да сте живи и здрави и много щастливи ти и семейството ти!

# 247
  • София - Рим и обратно
Милички, мерси за отговорите на мойта дилема за спирането на кърмата  Hug Аз бих я оставила сама да спре, както стана с голямата, обаче докторът ми внуши, че било много грешно това със спирането от само себе си, големи проблеми създавало, незнам какво си... Думите му бяха "Тия цици ще ти трЕбват" Crazy За бромкриптина четох, че имал една камара странични ефекти и май няма да го пия него. А за Кърмаческия, не съм си и помисляла да питам там, ще ме глътнат цяла Rolling Eyes
нани много ме развесели с твоите 10 мл Laughing
Elwing и аз Лактаната я купувам от Ремедиум, а днес гледах, че и във Фантастико има. Не е гъста изобщо.

За мазането - аз изглежда съм болна на тая тема, щото и себе си мажа с млека и кремове всеки божи ден след душ, откакто се помня, няма зима, няма лято Crazy Мъж ми вика, че съм щяла да се консервирам за 200 години след като ме погребат, гаранция нямало да се разложа Rolling Eyes Та и бебето плескам всеки ден с крема на Excipial, веднага попива, кожичката й става супер мека и мирише на чистичко Flutter Със слънцезащитен гледам да не я мажа, че са ми много гъсти, кожата и става бяла, мазна, после не мога да го отмия. Гледам да я пазя от слънцето, засега само така.

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 20:13 от ЛЮБИМА

# 248
За мазането - аз изглежда съм болна на тая тема, щото и себе си мажа с млека и кремове всеки божи ден след душ, откакто се помня, няма зима, няма лято Crazy Мъж ми вика, че съм щяла да се консервирам за 200 години след като ме погребат, гаранция нямало да се разложа Rolling Eyes Та и бебето плескам всеки ден с крема на Excipial, веднага попива, кожичката й става супер мека и мирише на чистичко Flutter Със слънцезащитен гледам да не я мажа, че са ми много гъсти, кожата и става бяла, мазна, после не мога да го отмия. Гледам да я пазя от слънцето, засега само така.

И аз така....и мен си мажа нон-стоп, ама съм си свикнала и ако не го направя не ми е комфортно. Embarassed За Рая ползваме млякото на СебаМед за след баня и съм повече от доволна. Мекичка е и само я мачкотя. Blush

Поли, честит рожден ден. Бъди здрава, щастлива и усмихната.  bouquet

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 22:14 от Tony_st

# 249
 Hug привет
Били,ваксината в гръбчето е по здравна каса и май ее еквивалетна на Пентаксима(ако бъркам някой да ме поправи ),май дифтерия,тетанус,коклюш  newsm78,само да не те излъжа
Моята кърма спря самичка,минахме на цедене и така с всеки ден все по-малко,докато не спря изцяло
Ох не нзам вашите бебоци как са,но Крис всеки път след баня започва едно хлипане,мрънкане в кошарата ,кривене и така 2 часа докато заспи,аз му слагам биба,той я плюе и лапа ръката  ooooh!

# 250
Здравейте и от мен,в събота ще съм на сватба та се подготвям!

За мазането-след баня с олио-различни марки

За проходилката- СПАСЕНИЕЕЕЕЕЕЕ!!!!! С каката много ми помогна,макар да имаше  луксация и да беше с каиши 2м.,казха,че проходилката не вреди,даже напротив!
За АМ-ние сме на кисело мляко от 20-тия ден.

За биберон-различни зависи дали шишето е за вода или за мляко

За омекотителя - Сензитив на някоя марко и прах Тео Бебе

# 251
  • София
Здравейте и от нас. Имам съмнения, че Калин май започва емоцията със зъбите - днес се плюнчи особено много и поплака неутешимо няколко пъти примерно по час  Shocked Опита се да си изяде ръцете и каквото докопа  ooooh! Споделете как е при вас и как се борите?

За мазането, аз нал' съм добра ученичка - караме по лекциите на СебаМед (почти): олио за масажа (то после се измива във ваната), вече къпем Калин с шампоан (почнахме с гел, но свърши), после крем, който всеки момент ще заменим с мляко. На дупето при всяка смяна на памперса - специалното кремче за дупе. Пъпчици по лицето - с крема за лице. Ако много пече, слагам мъъъъъъничко слънцезащитен (30 фактор) по крачетата и ръчичките.

За следващата среща, ще бъде в Западен парк 11 ч., но по прогноза за времето за  ТАЗИ събота и неделя (бТВ, новините от 19 ч.) ще вали и двата дни - КАЗВАЙТЕ ДА ВЯРВАМЕ ЛИ НА СИНОПТИЦИТЕ ИЛИ ДА РИСКУВАМЕ СЪС СРЕЩА И КОЙ ДЕН? Който не знае, събота било работен ден...

Мамита, в една друга тема написаха, че се очаква голямо забавяне на плащанията от НОИ - едва ли не ще плащат чак през юЛи. Някой скоро получавал ли е парички  newsm78

Поли+, честит рожден ден  Hug

*Elle*
, тук не се делим на нови и стари, споко, просто някои се познаваме вече лично от срещите и може би така изглежда отстрани  Embarassed

Моля мамитата, които получиха сметка (за Марина), но не са дали мейл, да го направят, за да пращаме отчети за паричките!!!

Кой ще пазарува за Марина - АМ, лекарства, да каже кога и къде да се видим, за да дам пари? До момента са събрани 145 лв.
  и съм изпратила на всички, които са дали мейл, два отчета. Може в темата, на ЛС или по ГСМ. Повечето софийски мами ми имат ГСМ, но ако го нямате, пишете ЛС.

За отчетите: предлагам на ЛС да се пускат към мен, за да ги включвам в мейлите, няма нужда от формуляри, не всеки има време да се занимава.
Примерно нещо такова:
Получени пари от кого на коя дата: ** лв.
Изхарчето от кого на коя дата колко за какво (обобщено, напр. лекарства и памперси)
Купеното предадено на кого на коя дата
Остатък ** лв.
Да се пазят касовите бележки, за всеки случай, ако някоя мама се поинтересува и пожелае проверка, макар че не вярвам някой да злоупотреби, но все пак не пречи.

Обобщение на организацията за МАРИНА (marina21andreeva) - НЯМА уточнения и промени спрямо предното ми писане!

1) Който иска да праща пари, с които да напазаруваме неща, нека ми пише ЛС, ще дам данните за сметката, в която събираме пари, но да посочи и мейл за връзка, за да пращаме отчет за купеното. Ще разчитам АЗ лично да пращам сметката, за да мога да коригирам списъците за отчетите както е редно и в тази връзка моля да не си я разменяте по между си, а просто да ми пускате ЛС. Ще гледам до 24 ч. да отговарям на всяка цена.
Разбира се, че пращането на пари не е нито задължително, нито е ограничено във времето. Аз лично говорих с мъжа ми и решихме, че можем спокойно всеки месец да отделяме скромна сума, примерно 20 лв., нито ще ни бръкне в бюджета, нито нищо, а ако сме примерно 25 мами по 20 лв. и ето ги 500 лв. месечно... Всички сме зависими от НОИ (е, повечето поне) и никой не може да държи сметка кой защо, колко и кога е дал. Все пак това е един вид дарение...

2) Който може да се ангажира да купува неща (аз лично не мога, не карам кола и нямаме хубав/евтин магазин наблизо, а само кварталните), нека се обади - може и на първа страница да сложим списък. Ето идеи за магазини до момента:
- Вис Виталис (Тони_ст)
- Даяна и Ники - борса за дрешки (Вероники, Шу, Глафира може да дойде заедно с някого)
- Джъмбо (беба)
- аптеки Ремедиум за козметика и лекарства - най-евтини са! (беба - Тати, Шу - Тати - ползва отстъпка до юни вкл.)

3) За адреса на мамата за пращане на колети: който го иска, да пише ЛС на мамата или на Глафира. Да не го публикуваме публично, а да си го разменяме само на ЛС. Все пак аз примерно не бих се радвала всеки да ми знае трите имена и адреса, затова да не го пишем из темата, че четат всякакви хора.

4) Който желае да дава неща, а не пари: ще събираме накуп и един да носи: благодарим на Глафира за ангажимента!

5) Примерен списък за неща, дописвайте и вие:
- памперси (номер 4)
- мокри кърпички
- АМ (25.05.2009: още 1 месец МАЛТОФЕР)
- прах за пране
- бебешка козметика - ИМА ДОСТА
- алергично ли е бебето - за Пентаксим? - СЛОЖЕНА ВАКСИНА ПО ЗК

- бебешка аптечка - Панадол, за почистване на нослето, термометър... -
ИМА
- дрешки за бебето - 57 см. и 5.700 кг. към 24 май, без бодита, че има много
- лекарства за мамата: Пресинекс/Миринин (чакаме уточнение на точното описание, защото се оказа, че има различни видове)
Марина: Лекарството ми е Минирин таблети, но ги няма, казаха след края на месеца (май). Сега са ми дали "мостра" Пресинекс спрей, който има слаб ефект, но е по-добре от нищо
- дрехи за мамата (висока 147 см.) (Кремито е от Димитровград)
- шампоан, сапун и прочие за мамата (Вероники)
- играчки
- дрехи и учебници за братчето на Марина

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 21:46 от зелено човече

# 252
Русанче, ами ние сме същите бе душа  Laughing Няма какво да описвам, ситуацията е едно към едно
Уфф, лягам си че направо съм каталясала...Радослав ми разказа играта преди маллко-голям рев близо час...дали нещо от Пентаксима се чудя newsm78 дадох му малко панадол, яде и заспа каталясал в скута ми..
Алоууу, МАРТенки или изписвайте тая тема или утре ще стоите без нова! Mr. Green Кво е тва чудо бре, днес да изпишете толкова много, вие деца за гледане нямате ли си бе!! Twisted Evil

# 253
Мамита, в една друга тема написаха, че се очаква голямо забавяне на плащанията от НОИ - едва ли не ще плащат чак през юЛи. Някой скоро получавал ли е парички  newsm78
Да, аз тези дни съм получила част от последния, трети болничен (частта за месец април) Peace

# 254
  • София
Да, аз тези дни съм получила част от последния, трети болничен (частта за месец април) Peace

Еее, да си жива и здрава, камък ми падна от сърцето  Hug

Общи условия

Активация на акаунт