ФЕВРУАРСКИ БЕБЕТА 2010 г.

• 16 322
  • 254
  •   1
Отговори
# 90
И аз вчера ходих на лекар. Обзе ме някаква паника да не би бебето да не е на мястото си. Доки го видя с вагинален ехограф. Каза, че е много малко. Ехографа показа термин 15.02.2010. Аз си го смятам 12.02.2010. Като си спомня, че и тестовете дадоха положителен резултат много по-късно от моите очаквания, си мисля да не би да съм сбъркала нещо датата на овулацията си. Абе няколко дни не са от значение, ако всичко си е на ред. Следващия ми преглед е записан за 23.07.2009.
Пишете при вас как вървят нещата. Какви неразположения чувствате? Имате ли по-големи деца и как те приемат новините за бъдещите членове на семействата ви?

Нарцис,кога ти беше ПРМ и колко закъснение имаш?

Нарцис, аз днес се чувствам доста зле - отпаднала съм, чак ръцете ми треперят... Имам силно главоболие, естествено не съм пила хапчета. Само ми се лежи, но като лежа, главата ми още повече ми натежава и се чувствам замаяна. И ми се гади... /Добре, че не съм на работа днес/. Ама по нататък не ми се мисли как ще работя...

Какви са при вас неразположенията и какви мерки предприемате?

моите неразположения от снес са абсолютно същите.

# 91
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
ПРМ беше 07.05.2009.
Правих тестове за овулация и даде, че е на 21. 05.2009.
Работихме по въпроса до 22.05.2009. От 23.05. мъжът ми го нямаше.
Положителен тест , както и кръвен имах на 04.06.
Преди това редовно си правих от тези дето са седем дни преди закъснението, но бяха  EFN
Ние вече казахме на нашата кака. Тя имаше рожден ден и използвахме повода. Подарихме и една книжка:,,От къде идват бебетата''. Надписах я с едно стихче - проста рима и я накарахме да го прочете. Много се зарадва.

# 92
Здравейте мами,
да се включа и аз...нищо не чувствам, освен, че съм подута като балон, но си мисля, че още е рано за симптоми, т.к. днес е едва 3-тия ми ден закъснение. Относно прегледа мисля да се вслушам в съвета на Харем стил и да отида на 20.06, което е точно две седмици след закъснението.
Обзело ме е невероятно вълнение, както всички вас Simple Smile и естествено нямам търпение да стане време да видя бебчо Simple Smile

# 93
  • Пловдив
И аз съм безсимтомна за сега  Laughing
Днес ходихме с малката при личната лекарка, тя много се зарадва и бързо-бързо ми написа направление, но ме посъветва да отида другата седмица, защото е още рано и може нищо да не се види (9 дни закъснение). Минах да си направя кардиограмата и живот и здраве другата седмица ще отидем да видим дали бебчо е ок. Малката много се радва на новината, цунка ми корема, взима теста, който още стои до нашето легло и си го слага на корема, за да имала и тя бебе  Joy
Леко бременеене, мацки!

# 94
Вие пиете ли фолиева киселина? Днес една колежка спомена, че започнала да пие още преди да забременее и се чудя дали преди да съм ходила на лекар трябва да започна да пия такова нещо или по-добре да изчакам прегледа? Какво мислите по въпроса?

# 95
 Naughty мила фолиева киселина се препоръчва да се пие поне три месеца преди забременяване ако е планирано ако не почвай веднага това е много важно!

# 96
  • Пловдив
Вие пиете ли фолиева киселина? Днес една колежка спомена, че започнала да пие още преди да забременее и се чудя дали преди да съм ходила на лекар трябва да започна да пия такова нещо или по-добре да изчакам прегледа? Какво мислите по въпроса?
Определено започвай веднага по 1 таблетка дневно! Това всеки лекар ще ти го каже. Може да прочетеш повече по въпроса тук

# 97
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Вие каква фолиева киселина пиете?
Аз до сега пиех една на неофолик, но снощи доктора ми предписа Фолацид и сега се чудя..
А мислите ли да ходите на море тази година?  Другата седмица ми предстои пътуване за няколко дни до Несебър и днес цял ден съм в чуденка дали или ....

# 98
Здравейте момичета , поздрави от една "дърта" февруарска мама набор 2007  Mr. Green
 Много се радвам че пак ще съм мама на февруарче - живот и здраве - термина ми е на 7-ми февруари . Щяхме да си правим момиченце по разни схеми , но този път малко ни изненада,  планирахме следвашия месец да почваме работа по въпроса, ама на - то като си иска не чака, дори и да е момченце пак ще съм доволна.
На тези  които не усещат още нищо, да ви кажа май е нормално особено ако организма ти се адаптира лесно (без повръщане и прилошаване) При мен първия път беше така и сега е така, но си усещам стягания например или умора типична за бременните, всички миризми се усилват - миналия път просто не схващах че е от това, сега всичко все едно се повтаря - че и по същото време на годината.
 Аз питах януарките, но там никой нищо не каза, да попитам и вас - Някой да усеща сърбежи по цялото тяло, като че те лазят мравки. Май само аз го имам това като забременнея Crossing Arms направо откачам особено вечер, всичко ме гъделичка.
 И ние вече казахме на малкия, че ще става батко, въпреки че на него май не му е много ясно какво значи това. Казахме му и че в корема на мама има  бебенце и затова да не рита и скача отгоре защото бебето го боли и той внимава. Понякога обаче забравя и се случва да ми забие някое коляно и като му кажа - внимавай с бебенцето и той "къде е бебенцето" и ми наднича под блузата да го види hahaha, а понякога си слага главата уж да чуе бебето - чува къркорениците  и направо изпада в екстаз Laughing

# 99
Вие каква фолиева киселина пиете?
Аз до сега пиех една на неофолик, но снощи доктора ми предписа Фолацид и сега се чудя..
А мислите ли да ходите на море тази година?  Другата седмица ми предстои пътуване за няколко дни до Несебър и днес цял ден съм в чуденка дали или ....

И аз пия неофолик.Имам приятелка фармацевт и тя ми каза  да си взема.
От днес започна гаденето. ooooh!

Цитат
Някой да усеща сърбежи по цялото тяло, като че те лазят мравки. Май само аз го имам това като забременнея
[/b][/color]

Аз се чувствам по абсолютно същия начин.Все си мисля,че ме лази нещо,но не.Явно е от бременността,защото доскоро не усещах тези екстри.

# 100
 Харем , а аз съм на 100% сигурна че е от бременноста, просто това ми беше кошмара и миналия път и сега, по това и усетих че съм бременна още няколко дни преди датата на цикъла и бързичко си направих тест , че да спирам цигарите. Но просто ще се побъркам , че не мога да си спомня как ми минаха и кога тия сърбежи. Мисля днес да почвам експериментите с мазилата дето ползвах миналия път, за да видя от какво ми минава и съм предупредила мъжа ми че може да му се наложи да спи в хола ако съвсем съклетясам, той горкия хич не може да спи ако някой му мърда. Спомням си даже че миналия път се изпокарахме докато разберем че съм бременна и е от това.

# 101
Вчера си взех фолиева киселина и започнах да пия...благодаря за съвета. Бебето е планирано и от доста време чета разни неща в този сайт, но явно на темата за фолиевата киселина не съм попаднала. Преди няколко месеца ходих на гинеколог и казах, че започвам с опитите, но нищо не ми спомена за пиене на каквото и да било. Единственият съвет беше да не се вманиачавам в опитите. Чувствам се виновна, че не съм чела достатъчно Sad

Относно сърбежите, аз имам такова нещо само вечер от около седмица, но до този момент въобще не ми беше хрумнало, че може да е от бременността  newsm78.

Другият ми проблем са цигарите. По принцип не съм пушела много около половин кутия на ден, но ми е много трудно да ги откажа. Надявам се да почне да ми прилошава, че да не се сещам за тях. А някой ако знае някаква хитринка нека да я сподели Simple Smile

Пожелавам ви лек и усмихнат ден, мили мами Simple Smile

# 102
gerinka,аз пушех по една кутия на ден преди да забременея.В момента,в който разбрах,намалих цигарите до 5 на ден.Така карах до 3 месец някъде,макар че точно тогава трябваше да ги спра.След 4 месец си останах вкъщи,а там нямаше кой да ми дава цигари.Не можех и да си купя,защото вече всички знаеха,че съм бременна и малко ме беше срам.С течение на времето навих мъжа ми/който всъщност не прие идеята ми радушно Blush/ да дърпам от негова цигара поне един или два пъти на ден.Само да дръпна и това е.И така си карах до края.То си е направо за убиване,но съм сигурна,че са много малко майките пушачки,които са отказали цигарите изцяло..каквото и да говорят.Та този един път дърпане започна да ми стига..колкото да си начеша крастата.Единствения период,в който не съм пушила,беше докато кърмих месец и половина.След като кърмата изведнъж ми спря пак пропуших.

Не е толкова трудно.Като нямаш цигари около тебе и няма кой да ти даде,спираш да мислиш постоянно за това и ще свикнеш на съвсем мъничко /или най-добре хич да не пушиш,ама.../ Аз не съм против да се пуши,но с огромна мярка.Дори съседката ми акушерка ми каза,че е по-добре да пушиш по една-две на ден,отколкото да ги спираш изведнъж и да се стресира организма.

Сега много бъдещи и настоящи майки сигурно ще ме линчуват за това,което споделям,но аз не съжалявам,че си угодих.Не мисля,че съм правила Бог знае колко лошо нещо като съм дърпала един път на ден..

П.П. Извинявайте,че ви се натрапих в темата,но по принцип си ви следя..Като си спомня колко вълнения бяха докато ние,февруарките 2009 бяхме бременни ..... ooooh!

А фолиевата к-на я пих някъде до 4 месец.То по принцип аз,специално,пих по 12-13 хапчета на ден за какво ли не..ама това е друг въпрос...

# 103
Благодаря за споделения опит...много е трудно за сега Confused

# 104

Добро утро и от мен!

Аз пия Фолацид.

Що се отнася до цигарите и на мен са ми проблем. Ще ви споделя как беше при първата ми бременност. По принцип пуша по една кутия на ден. Като разбрах, че чакам бебе ги отказах в момента, който започна да ми се гади и повръща сутрин. Това беше някъде до 4-тия месец. После си пуших по малко / не съм броила цигарите/. И така докато родя. После докато кърмех ВЪОБЩЕ не пуших. И после си пуших пак нормално.

Сега все още не ми се гади толкова много, но вчера ми беше лошо, както ви споделих и следобеда не съм пушила. Може би като настъпи по-големия некомфорт в стомаха и устата ми - ще ги спра. Но честно да ви кажа, не смятам от раз да ги отказвам, защото ще изперкам... #Crazy

Моят мъж при първата бременност също не се радваше от факта, че пуша/макар и по-малко/, правеше ми забележки, ама то като ти се забранява нещо, става още по-зле...

Слава Богу, че днес не ме боли главата. Вчера щях да умра от главоболие... цяяяял ден... #2gunfire

Приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт