Отговори
# 75
Косе,(взех го от плевенчанки Laughing) да ви е честита новата квартира. Знам, че ще съумееш да направиш от нея прекрасен дом за семейството си. Интересна ли беше книгата hahaha Heart Eyes

Каменце, как сте вие? Hug

Моят звер не ще попара - пасирана, с много захар, с малко захар, непасирана...... ooooh! Месни пюрета пробвах всякакви марки и видове, най-много половин бурканче . Иначе зеленчук млящи, та се къса..... Ще вкарвам жълтък днес..... ooooh!

Момичета, да давам ли риба вече newsm78 На 7 месеца и 10 дни е.....

А за косата - стрижем , не стрижем - ген и още как..... То и без друго тая бебешката ще я смени до 2-та годинка

За албумите писах и на първа страница - понеже още от начало се оформиха два- сложете си 1 снимка в който пожелаете - и двата са само за колажа..... Някой ако иска може да направи там трети албум, но го озаглавете така , че да не се бъркат мамите.

Поли, готова е снимката , ама ти е пълна пощенската кутия Hug

# 76
  • София
Здравейте, момичета! Ние се позагубихме малко по неприятни поводи. Важното е, че всичко мина и замина. Все пак не отложихме сондажа и вчера ни го направиха. Честно да ви кажа ужасът за родителите е по-страшен от самата процедура. Вчера сутринта бяхме при педиатър във Вита, за да разреши сондажа. И преди съм споменавала, че д-р Масларски е супер и пак го повтарям. Вече окончателно се местим при него. Човекът много ни успокои за това, което ни предстои.
Следобеда ни посрещнаха две сестри в болницата, направихме ЕКГ и отидохме при офталмоложката. Д-р Облашка е страхотна. Не бих се чувствала толкова спокойна да си оставя детето в ръцете на друг човек. Останалите хора от екипа дойдоха да се запознаем и да ни отговорят на въпроси ако имаме. Общо взето на 15-тата мин. след като я взеха вече бяха приключили, но я чакаха хубаво да се събуди от упойката. Ние стояхме пред отделението и я чувах как плаче с онзи плач както като ми се кара къде съм се дянала пак. Определно не я болеше нищо, не плачеше както като падне и се удари. И беше сърдита, защото не беше яла от четири часа. Дадоха ния я, очето беше подуто все едно я е охапал голям комар, отокът спадна до вечерта. Постояхме още 30-тина мин при офталмоложката и ни пуснаха да си ходим. нахраних я още в болницата. Това беше едно от предимствата пред Токуда. Там правят сондажа сутрин и детето не трябва да е яло от вечерта преди лягане. После разрешават храна чак 2 часа след сондажа. незнам как бихме издържали. След като се прибрахме Мишето вече не помнеше нищо, играеше си с играчките и беше в обичайното си настроение. Добре, че е мъничка и нищо няма да помни. По-късно вечерта ни се обади анестезиоложката  Shocked да пита как сме, беше много мила. Абе изобщо целия екип във Вита се държа много мило и професионално. Сега ще капем капки една седмица и се надявам каналът да е окончателно отпушен и да забравим за всичко това. простете за многословието, но предполагам има и други майчета, на които им предстои да минат през това и биха искали някой да сподели преживяванията си. 

За захранването Масларски каза да не давам варен жълтък през лятото заради опасност от салмонела. Можело да го въведа чрез супи в буркан, които съдържат сух жълтък или разни тестени изделия с яйца. Каза, че мога да давам вече йогурти и пюрета с извара. Това само в случай, че ви интересува. Вигантол ще приемаме пак през септември. Ядосах се пак на нашата педка, защото при интервенции било хубаво да са сложени противохепатитните ваксини (нашата последната не е сложена, педката ни обяснява че нямало от 3 месеца). Каза, че ако до петък не ни я бият той щял да ни даде. като се има предвид, че на него не му ги дават от ЗК незнам как успява да си ги намери, а нашата педка дето уж е голяма връзкарка не успява. Продължавам да се съмнявам, че ваксина е имало за някои нейни по-"важни" пациенти.  #Cussing out

Не съм ви чела, надявам се всички мами и дечица са добре. Благодаря на тези, които се сетиха за нас  Hug

Нинче, видях само твоя пост - да ти кажа, ние проядохме попара като почнах да я правя с кърма. Преди това и със захар не я харесваше. като я правя с мляко не слагам захар. Вчера си намерих едни записки от лекция на сп. 9 месеца, риба пише че се дава в 9 месец.

# 77
  • Бургас
Майлили много се радвам че малката прелест е понесла всичко без голям стрес Hug
И наистина сменяй тъпата патица дето ви е педи Peace
Щом е толкоз важна,ще минете и без нея. Grinning
Ниноче аз рибок ще дам днес или утре,ама мойта пикла е на 8м без 1 ден Laughing
А попара и Никол не яде,маймуната му с маймуна.
Вчера установих че яде сухар,преди това бях разбрала ,че яде и сирене,
ама комбинирано НЕЕЕЕЕЕ.
ААаа вчера ядохе питка за прощъпулник/само мед не и дадох/ и солети,много и харесаха -хихихихи.
Абе става всеядна на мам душицата Heart Eyes

# 78
Майлили, слава богу, че всичко е минало добре..... И че сте попаднали на хора....
Знам какво притеснение сте изживели - дано следващият път, когато трябва детето ти да е в болница, бъде само за да роди внучето ви Laughing и да го гушка..... Hug

Зачудих се за този жълтък - в смисъл нали уж се вари 13-14 минути яйцето newsm78 , ама направо ме разколеба.

Ще пробвам попарата с мляко Peace - мда, нали ще е познат вкус, права си.

За рибата ще чакам тогава Peace

абе, Неди, и прощъпулник ли правихте (или на друго бебе е било) #Crazy Laughing

# 79
Добро утро момичета. Благодаря, че сте мислили за нас  Hug
Снощи дребчо спа, доста неспокойно, но все пак се пробужда само 5-6 пъти. Кам 3ч. му дадох пак Панадолче и сега все още спинка. Добре, че няма разстройство или нещо друго. Надявам се днес да е по добре и да не ни се налага да пием пак лекарства  Praynig като се събуди ще му измеря Т, но според мен сега няма или ако има е ниска. Дано да се окаже ЗЪБ.
Тинко, прочетохте ли си книгата?  Joy
Нинче според мен е рано още за риба ама все пак ти си прецени  Peace Аз попарата я правя с чай от шипки/сушени/, без захар. Моя много я кльопа. feeding
Майлили много се радвам, че всичко е минало успешно и малката сладурка е добре   bouquet
Честит имен ден на Спас на Вики. Да е мнооого здрав   smile3525
Неди къде ходите в Морската без нас? ААААА ша ви съ карам  smile3512. Като оздравеем Ви искам на отчет в центъра  smile3513

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 09:43 от Kamence

# 80
  • Бургас
Ками   Hug
Ниноче на друга госпожица беше прощъпулника ,тя е на 1г1м Grinning
Честито  на Спасони и от нас Heart Eyes

# 81
Каменце, радвам се, че сте добре

(попарата ми ако е без захар, съвсем не я ще - иначе пробвах с лайка и със шипки - само натюр newsm78)
Карай, повече ме притеснява месото.

Оооооо, верно, бе smile3555  Честит имен ден на Спас- Вики, да ви е жив и здрав сладкия именик  bouquet

# 82
Здравейте, момичета!
Честити месечинки на дечицата - усмихнати и много здрави
Честит имен ден на Спас - да го слушате и да го обичате много
Браво на Мишето, че се е държала "мъжки", Майлили това да ви е за последно Heart Eyes. Щом сте доволни от този лекар - сменяй го, сега е момента.
Дано са здрави всички дечица, аман от вируси Hug. Болничките да се оправят бързичко Praynig
Нинче, и на нас ни казаха рибата след 9-ия мес., после и свинското /това е информативно/. Обаче не ми казаха да спирам жълтъка newsm78 И капките ще си ги пием, че още ни е много отворена фонтанелата.
Ей, ама си пописах.....
Приятен ви ден  bouquet!

# 83
Благодаря, убедихте ме Laughing Hug Ще почакаме за рибата - днес ще купя пюре с телешко за утре Rolling Eyes

# 84
Нинче може малката да е по-претенциозна, и аз така съм била /нали ми е адашка  Flutter/

# 85
  • София
Честит имен ден на всички, които празнуват!

Сега да не ви вкарах някоя муха в главата с тоя жълтък? Аз още не съм го въвела, сигурно има значение. Другата педка пък каза да го почваме  newsm78 Тя за възрастта си според мен е готова за жълтък, но и аз знам от едно време, че яйцата трябва да се избягват през лятото. Аз ще пасувам с жълтъка.

Ние както всичко ядяхме, сега от 3 дни не мога да й вкарам нищо в устата. само вчера успях да я излъжа с малко каша защото ме видя да ям от нея и си поиска. Хапна малко, ама номера не минава втори път. дано е период, че да не се захранваме наново  Mr. Green

# 86
mylili, радвам се, че всичко и минало бързо и безпроблемно..... Да ти кажа и Цвети от известно време не ще да яде кърмата..... днес например, в 6 часа изяде 80 мл, а сега изяде 40 грама каша и 40 мл кърма, и не иска повече, сърди се.....направо ме изумява...така е от около седмица вече. Добре, поне, че на обяд си хапва зеленчуковото пюре, че съвсем ще изперкам иначе......

# 87
Mylli,  smile3501 на Мишето ГЕРОЙ!
За снимките-признавам без бой,че на моята снимка няма надпис(не разбрах как да я надпиша Embarassed) .Иначе усмихнатия марул, рус ,синеок,едричък,  облечен в синьо на оранжев фон е моя Симеон(даже има рима).Извинете за неодобството,което причинявам   bouquet
Дано всички сладурки и сладурковци оздравеят и други болни да НЯМА ,че  #2gunfire за тези болести.

# 88
  • в здрача
Kamence температурата от зъбки не продължава повече от 24 часа, така че ако днес няма може да се успокоиш.  Hug Дано да е от това и днес да е спокойно детенцето.  Praynig
mylili и на мен ми казаха ако не съм въвела жълтъка да не го почвам през лятото, че много бързо се развалят яйцата или понеже докторката се сети, че имаме село дето се вика яйцата да са излезли от дупето на кокошката,  но и каза ако хемоглобина й е над 100, че мога да не бързам с яйцата, дори е по-добре аз да ги ям и да влизат чрез кърмата отколкото директно. А ако е нисък хемоглобина е по-добре да избързаме с месните пюрета през лятото отколкото с жълтъка.
Nedialka_81 не се ли притесняваш, че може да се нарани със солетките, все пак са дълги и тънки или даде от онези кръглите. От тях и Роси опита, е по-скоро олигави, солетата се чупи, пуска я и иска следващата. Дето се вика повече си играе отколкото да яде, но поне е някакъв опит.
Тези дни все бабосва, ама когато иска да ме извика за да яде забравя баба и вика мамам /според милия съкратено мамо дай ам/  Laughing
Да се похваля - вчера водихме каката на зъболекар. Тричките бяхме супер гледка. Каката на стола ми стиска едната ръка, с другата я държа за главичката, а малката в кенгурото дори не смееше да шава като слуша кака й как пищи повече от страх отколкото от болка. После си призна, че не боляло, ама нали шубето е голям страх... Утре ще затворим зъбчето и ще си получи дългоочакваната кукла.

# 89
Tsv, голям ужас си е за малките зъболекаря Sad
Ама и играчката е голям стимул, де Mr. Green и при нас така минава номерът (макар че май не е много редно newsm78)
Ух, като се сетя за първи юни колко ли ще ни изръси за играчки ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт