ОКТОМВРИйка в офиса не ще,а да се стяга за море!

• 11 995
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Силвана нормално хемоглобина през бременността е 110(нормата на лаб. резултати е за небременни жени)Това е така защото крьвният обем се увеличава.Просто трябва да следиш да не падне под 110.

Ронка чакам да споделиш впечетленията си от Бугабоо. Аз една от причините да харесам Конкорд Нео е точно височината и че не се маха коша като се сгьва,но още не сьм я видяла на живо... Чико Трио е много хубава количка,и може би най -лекия и маневрен вариант,който има и зимен кош и столче за кола.Аз имах такава,единствено летния кош е малко тесен-разбира се зависи колко голямо ти е детето като се вози и дали спи там.Но пьк тези с по-голяма седалка са по-тежки и сгьването не е така удобно.

# 196
Бейби мама всичко зависи от твоя начин на живот-принципно през пьрвите 3-4 месеца на бебето му е все едно кьде е-и на терасата може да спи.След това започват да се оглеждат и да искат промяна на пейзажа.Така че ако имаш в какво да го слагаш може и без количка(вьпреки че зимния кош е удобен зашото детето може да стои дьлго навьн,а слинга е колкото ако ти имаш работа да вземеш бебето с теб.) Но има евтини колички сьс зимен кош-например Чиполино които за няколко месеца ще ти свьршат добра работа(а може и по далго).

# 197
BaByMamma, аз не по финансови причини го обмислям този вариант, но те разбирам напълно.
Без да съм раждала до сега, съм убедена, че слингът (и то от тези тип шал  Peace) е най-хубавото нещо за едно бебе.
На повечето от нас бабите и дядовците, че дори и майките и бащите, са отгледани в точно такива слингове.  Wink

Имам няколко приятелки със зимни бебчета и всичките караха цяла зима със слинг (+ седалка за кола, тук са задължителни, ако пътува детето, не знам как в в БГ) и бяха много доволни.
Бебето можеш да го слагаш на терасата примерно в столчето...

Примерно варианта слинг + Макларън Куест (от 3 месечни бебета, $240, 5.5 кг) не ми се струва лош.  Peace Две мами с опит "бебе + Ню Йорк", което е в много отношения, особено транспортно, по-зле от "бебе + София", ме наведоха на тази идея.

# 198
Аз пък не съм виждала майка със слинг тук- много страннно ми се вижда това, но пък има доста с кенгурута....Може би защото зимата е по-сериозна и е по-трудно да изведеш 2 месечно бебе на -10 градуса само в слинг (предполагам, че се носи под връхната дреха). Иначе за ползване в затворено помещение сигурно е незаменим.
Ясно е едно- голямо мислене ще падне, дано накрая не направя грешен избор с количка Wink

За хемоглобина- моят беше 89 и след месец прием на желязо е 112 като продължавам да го пия. Важно е обаче да се знае дали е желязодефицитна анемия или нещо друго.

# 199
Бейби Мама,мен нито локви,нито преспи са ме спирали да бутам количката цели 2,5г.Изкарах само с една количка,като на годинка детето ми тежеше 13,6кг.Не помня на две колко е бил.Сега смятам пак да изкарам само с тази.
Ако не ти се дават много пари за количка виж тази:
Chicco cortina ct duo за 550лв.

Много добра количка,кумичката ми изгледа зимно бебе с нея.

# 200
Някой беше споменал по-нагоре XT blue 2008 X-lander. Сега я разгледах. Много е хубава, но тежи
14,5 кг, което според мен е адски много за единична количка. Аз близнашки гледах за по-толкова.  Peace
Само обръщам внимание.  Peace

Гърл, има зимни и летни слингове. Направени са от различни материи. Някои ги носят под връхна дреха, а други намятат пончо с голямо деколте. Виждала съм ги и тук при -10 градуса.  Peace Бебетата не изглеждаха като да им е студено.  Grinning
Виждала съм и бебета в зимни гащеризони / тип ескимос, носени в слинг.

# 201
Здранейте момичета!
За слинга - аз съм избрала ето този модел (моят ще е червеният):
http://www.azurewraps.com/shop/home.php?cat=38

С голямото бебе ползвах от слинговете които се премятат през рамото, но тежестта се разпределя по-неравномерно и като порасне малко бебето ми натежава, а освен това никога не можех да се отпусна напълно и да си върша спокойно работата, тъй като все ме беше страх да не изпадне бебето като се навеждам. Със слинга-шал казват че нямало такива проблеми.
Ще изчакам бебето да се роди за да купя количката, защото още не мога да реша каква количка да взема за моите породени бебета. Но и на мен ми е идвало наум че малкото бебе мога в началото да разнасям в слинг, а голямото да бутам в неговата си количка. Аз си оставам твърд фен на тежките колички, jogging stroller - триколките с големи колела, с които цепя през всякакъв терен без проблем, сняг, трева, а неравностите по пътя ги преодоляваме без да ги усетим. Преди около месец я изпробвахме и на ню-йоркски терен, супер беше, ама наистина хотелът ни беше в центъра и метро не ни се наложи да ползваме. По-сложно ще стане сега като отидем в София, защото там от една страна има много дупки и неравности по пътя (за това тежките колички са плюс), а от друга страна просто няма начин като вървя на дълги разстояния да не ми се е налагало по някое време на вдигна количката на ръце. Че и стълби трябва да качвам в блока докато стигна до асансьора. Още се колебая каква количка да си взема за София, аз имам и лека лятна, ама тук я ползвам само за метрото, не ми е удобна иначе. Аз по принцип килограмите на тежките колички не ги усещам като возя количката, а да вдигам количка не ми се налага тук извън метрото.
За играчките - и аз предпочитам дървените, но пък при тях ме притеснява лакът.

# 202
  • София
ДУБРУТРУУУУУУ
да се отчета за прегледа, като цяло всичко е наред. имаме си пишка вече официално Wink! успяхме да разгледаме всичко, но за съжаление така си беше заврял муцуната в плацентата / а аз съм по пухкава с предна плацента - всички фактори за затруднено оглеждане! Crazy/, че го видяхме само за малко и се разминах без снимки и клипче, а много ми се искаше Rolling Eyes малко трудно му се добрахме до сърчицето, но според Марков и там всичко било наред, дори ми каза да ходя на трета само ако Ковачева прецени. след което пусна да чуем и пулс, но в дясно звучеше по слабо / не съм специалист и не разбирам/ каза да се видим все пак след два месеца, нямало причина за притеснение, дори не било и задължително да се виждаме, но аз предпочетох да си запиша час и ако се налага да си го имам, но каза пак Ковачева да си прецени! разбира се леко се притесних и сега се чудя дали да не отида на феталнаехокардиография newsm78, но ще се чуя днес с Ковачева и ще видим тя какво ще ми каже Peace
за прегледа чакахме точно час, но в хубава компания - чакам с нетърпение *Jeny* да се появи с хубави новини  Praynig Praynig Praynig
желая ви весел и успешен ден   bouquet Peace Praynig

# 203
     Момичета, независимо, че ще ми трябва двойна количка, дискусията за вида количка за есенни бебета ми бе много полезна, защото и двамата ми сина са раждани през пролетта. Аз бях решила нещо, но ще го преосмисля заради зимата (не съм и голям фен) и ще наблегна на удобството за пролетта.
      Наистина София е ужасна и повечето майки предпочитат количките с големи колелета, но те пък са толкова огромни и тромави Thinking. Труден избор. Задължително ще си взема и слинг - напр. докато сляза при количката, едното в слинга, другото на ръце.
      Мисля, че най-важно е бебето/тата да се чувстват добре и на нас да ни е удобно, а не как изглежда количката. Като по-млада (и по-глупава) купих за втория си син от модерните триколки, но бързо я захвърлихме и ползвахме от първия ми син класическа четириколка на Cam, много по-лека и удобна.
      Хубав ден на всички и приятни ритници отвътре!

# 204
Добро утро мацки!Jeny на преглед ли си днес?Успех и добри новини Hug и за всички останали  bouquet Довечера ще ви прегледам какво сте написали!Лек ден от мен.

# 205
Добро утро.Много сте изписали и почвам да ви  smile3529.Утре съм на лекар и да се надявам че ще видим какво е стига да не е срамежливо.Желая ви хубав ден. Hug Hug

# 206
 smile3525 Привет бъдещи и настоящи майчета Simple Smile

И аз ще ставам отново майка, като термина ми е на 2ри октомври Simple Smile тази седмица ми е 22...и вече официално съм 6ти месец Simple Smile Имам и голяма дъщеричка на 5г Heart Eyes

Приятно ми е да ви чета Simple Smile Весели момнети ви пожелавам Simple Smile

# 207
Добро утро момичета!

Минавам само да се разпиша  Simple Smile

el_pl Добре дошла при нас и най- сладкото бебече на финала  bouquet

# 208
Загуби ми се искричка. Ако някой и има тел да и звънне да види дали всичко е наред.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/6469 - някой има ли мнение за бъгстър. Като летен вариант е доста лек, аз не се кефя на триколка, ама вече май нямам избор никакъв.

# 209
  • Пловдив
Здравейте,момичета!
Хубав и прекрасен ден на всички!!!
Hug Hug Hug

Атадарче,честит мъж Heart Eyes

Жени,хайде чакаме отчет Grinning

Общи условия

Активация на акаунт