Петимата тибетци - ритуали за младост, жизненост и добра форма - 2част

• 92 334
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • морето, сините вълни...
Хехе, наясно съм че от пет пъти нищо няма да стане....
Мисълта ми беше че четейки при вас се чувствам доста повече положително заредена от ритуалите. Поне засега. Естествено нямам намерение да се отказвам - мъж ми се изсмя като му казах какво смятам да правя сутрин. Прие го като породното нещо, със което ще се захвана и ще изоставя поради липса на време и хиляди други оправдания. Този път съм решила да му "натрия носа", още повече че ви вярвам че ще се чувствам по добре.

Чудих се дали да не ги правя и вечер преди лягане. Може пък да съм от хората, на които им действа тогава успокояващо.

# 106
  • ул. "Мечтание"
Ако не опиташ, няма как да разбереш, дали ще те успокоява преид сън.  Wink

# 107
ако имаш време ги прави.
сутрин след ставане е напълно достатъчно, иначе.
ще те чакаме да се разпишеш след седмица - две, споделяйки, че се чувстваш супер и умората и сънливостта е отминала!
 Peace

# 108
  • най-шареното място
Аз дълго време правех двата сенаса каланетика така - сутрин един и вечер друг - те обаче са така и замислени. Наистина отпуска невероятно, особено след дълъг и напрегнат ден. Тези като са еднакви незнам, но може и те така да действат.

# 109
Да, при мен се беше получило това - след като бях стигнала до 21 повторения и само ме радваха, изоставих за 10 дни = после вдървяване, дискомфорт, по-лошо, отколкото като ги почвах. Включително и главобола продължи по-дълго и е по-силен. С него май се справих, но бройките са ми 7 тази седмица. Ако върви добре, може да кача до 9. Ама на два пъти ги свалях - от 21 на 11, после от 11 на 5, че главата мира не ми даваше.
Пукота в момента е потресаещ - като наръч съчки. Но не ме притеснява, просто го има.
А за втория ритуал - ами в книгата пишеше - дупето да НЕ се отделя от пода. Не мисля, че е добре да се видоизменя.
За вечерна сесия - препоръчвам да се пробва. Ако не събуди - значи ще отпусне страхотно Simple Smile.

# 110
  • София
И аз от доста време ви чета и започнах да ги правя /вече месец/ и се чувствам добре, но честно казано не съм усетила чак такъв прилив на енергия както казвате. Но като ги правя имам увството че не ми достига въздух, не мога да си поемам достатъчно дълбоко въздух. И след всяко си поемам дълбоко въздух и правя няколко дълбоки вдишвания. При вас как е?

# 111
аз също имам проблем с въздуха. ако ги правя така, както е обяснено дишането, буквално не мога да си поема въздух до край и даже ме заболяват гърдите.
нека потвърдя, че ги правя правилно: когато главата е наведена надолу към брадичката - дишваш, когато се разпъваш- издишваш, нали?

# 112
tansu мисля, че дишането не ти е правилно, погледни пак в книжката. При второто упражнение вдишваш когато вдигнеш краката на горе, издишаш когато ги свалиш. При третото вдишваш когато се извиеш назад, издишваш когато се върнеш. При четвъртото вдишваш когато се изправиш и издишаш когато слезеш. При петото по същия начин.

# 113
Мерси cloud,
когато правех упражненията преди не обръщах внимание на дишането. от вас разбрах, че и то е важно, но явно не съм го усвоила правилно.
от утре ще внимавам  Peace

# 114
  • ул. "Мечтание"
Ако дишането се прави правилно не би трябвало да имате проблеми!
cloud вече е обяснила кога как се диша, аз няма да повтарям.

# 115
  • София
Мисля, че правилно дишам - при разпъване назад, вдигане на крака и дупе при 2,4 и 5 - вдишвам, при прибиране и навеждане на главата издишвам. Днес вдишвах през носа и издишвах през устата и мисля че беше по добре, но пак като свърша един ритуал имам нужда да си поема и издишам наколко пъти дълбоко. А за дишането между ритуалите нещо не успях да го намеря в предната тема. А най ми е любимо 5то.   

# 116
Петото оформя страхотни крака и тънка талия  Wink  / е , може и чак след една година, амааа...... newsm62 /
Дишането между ритуалите е много индивидуално. В книгата са дадени две дълбоки вдишвания и издишвания с ръце на кръста , но на мен никога не са ми достатъчни , така ,че аз правя по няколко.

# 117
да се похваля, че тази сутрин се поправих с дишането и беше по-добре.  Peace
между ритуалите имам нужда от повечко въздух, тъй като след 4тия вече се задъхвам. за това си поемам няколко пъти дълбоко въздух.
вече 2ра седмица ги правя след прекъсването и още не ми минава умората. на 4тия ритуал започва да ми се гади и през цялото време ми се вие свят. да не говорим колко съм сънлива и ми се спи по цял ден. не мога да повярвам, че след страхотната форма, която ми бяха докарали преди, сега след прекъсването съм като парцал.

при тези от вас, които са прекъсвали за колко време отмина това състояние?

прекрасен ден    Grinning
bouquet

# 118
  • в резерват
Аз след прекъсването започнах да ги правя по 3 пъти, при все че мога да докарам доста по голяма бройка.
Обаче в книгата пише да се започват постепенно и след като си ги усвоил правилно като позиция и дишане да се добави още едно повторение следващата седмица и т.н.

вероятно затова и нямам и някакви реакции като пукане и  виене на свят.

# 119
Аз съм трета седмица след подновяването и все още не съм се оправила  newsm78  Не знам и не мога да си го обясня по никакъв начин.
Иначе - вчера по 7, днес ще е пак по толкова. Никакво бързане, що е време - все е наше.

Общи условия

Активация на акаунт