Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо бременните жени не усещат движенията на бебето всеки ден?
Какви са причините за коремна болка и твърдост по време на бременност?
Какви са препоръките за усещане на движенията на бебето и контролиране на контракциите по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо бременните жени не усещат движенията на бебето всеки ден?
Някои бременни жени може да не усетят движенията на бебето всеки ден поради различни причини. Бебето прекарва около 16 часа в сън през деня, което води до по-малко активност. Освен това втората бременност може да бъде по-спокойна поради повече опит и намалена тревожност от страна на майката. Важно е да слушате тялото си и да се консултирате с лекар, ако имате притеснения.
-
Какви са причините за коремна болка и твърдост по време на бременност?
Коремната болка и твърдостта по време на бременност могат да бъдат причинени от различни фактори, като умора, неправилна позиция при седене или стоене, прекомерна умора и консумация на определени храни като череши, които могат да доведат до подуване и дискомфорт. Важно е да се консултирате с лекар, особено ако болката е интензивна или се влошава.
-
Какви са препоръките за усещане на движенията на бебето и контролиране на контракциите по време на бременност?
За да усетите движенията на вашето бебе, отделете време за почивка и се съсредоточете внимателно върху тях. Ако имате контракции, избягвайте преумората, дългото стоене или седене, както и натискането на корема. Винаги е препоръчително да се консултирате с лекар в случай на болка или необичайни симптоми.
-
Какво мислите за количката Jane Slalom?
-
Каква е нормалната активност на бебето в корема?

нашите шефове са същата работа
Аз отдавна не им обръщам внимание
Тука при нас важат две поговорки "Що трябва да е лесно като може да е сложно" и "Важното е да кипи безсмислен труд"
Да сте живи и здрави.Много да се обичате и да се разбирате.

На тях угодия няма

Браво
Умрях от болка!!! И от АГ - право пак в Спешно, на система - натриве хлорид и обезболяващи, та 4 часа си откарах. Току ме заболи, току отмине. Ехография на коремни органи ми правиха, няма нищо, чисто е. Няма проблем със жлъчката, нито бъбреците. Но ми казаха, че понеже сега бебето расте доста по-бързо, избутва останалите органи, и ако по принцип имам някакъв проблем (язва, проблем с бъбреци, жлъчка) то той се проявява по-силно. Но щяло да омтине след 6-я месец, когато бебето почвало да смада в малкия таз и освобождава място за другите органи. Не знам дали някоя от вас има подобни проблеми, но дано няма, че... днес все едно 4 пъти родих, много боли!!!
раждала съм знам какво е раждане, ама това е непоносимо.