6milianka подаръци купува и за тортата умува(тема 104)

• 10 719
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
 ooooh!Имайте милост, де...какво е това писане?

Белинда, аз онзи ден учих Момо да се къпе. От бременеенето ми още само баща му го къпе и ми омръзна едно дълго кандардисване цяла вечер, та стане накрая 11 часа докато се измият. Грабнах гъбата и му показах. Но се страхувам да не се пързулне на мозайката /в квартира сме/ и стоя при него.
Ти разчиташ ли на добро измиване? Сега както играе цял ден и решили да се пързалят по дрехи по баир от пръст, познай каква чернилка беше...

Астарта, големия на 6 ли е? При нас е такъв пубертет, просто едва издържам. Аз щипя, не шамаросвам. Embarassed Но предупреждавам два пъти за всичко, което го чака.

Искам и аз торта, но Дюкан не дава, но си купих днес някакви диетични бисквити. Ами пролет е, черешки, ягодки... Crossing Arms

НБМ,
боледуват наистина доста в яслите, защото лепват бактерии, нови за тях. Но това помага за имунитета. Казват, че ако детето до 3 години се пази, после преболедува всичко, но в по-късна възраст

# 241
  • София
Ти разчиташ ли на добро измиване?
Не Wink Проверих обаче ръцете, ноктите, краката , дупето, останалото и само с вода да го е облял, стига му. В интерес на истината добре се беше измило детето, тази вечер повтори. Явно му харесва да е като големите, което е необичайно за него, понеже той е абсолютно бебе и мързел и все иска някой да му помага и ако може направо да върши нещата вместо него - най-добре ще е Simple Smile Единственото, с което усещам, че ще имаме проблеми, е хигиената на пениса - отказва сам да си издърпва кожичката и да се почиства отдолу, гъдел го било. Така че това ще трябва да го следя като снайперист Crazy Нема да се излагаме Mr. Green

Бобо е адски зачервен отдолу. Прибрах го от разходката наакан и сега се чудя дали е от престоя с акан памперс или е реакция на лъжичката кисело мляко, с която го почерпих днес, по случай десетте му месеца newsm78 Ама много е червено! И сякаш пъпчици ще се образуват Thinking

Пърли, ама възпитай го това дете, какви са тия приказки Joy

# 242
  • София
Белинда, не си лоша майка  Simple Smile
Честито ви и първо самостоятелно къпане  Simple Smile  
Относно вече порасналото ти момче : аз напоследък също почнах да си давам сметка колко е пораснала Билянка и то не в комуникациите с нея, защото тя винаги много е говорела и отдавна си говорим като с равни, а в чисто физическия смисъл, като прави неща, с които ме олеснява много мен - облича се сама, като аз само понякога съдействам, ако тя ме помоли; храни се сама - макар и за мнооого по-дълго време, но все пак аз мога да правя други работи в това време и т.н. Е, понякога ако бързаме набързо я обличам или й давам супата набързо, но в повечето случаи го прави сама, като аз само напомням и то честичко "Билянка ядеш ли?", "Билянка обличаш ли се?"  Simple Smile.  
Зъбките иска пак сама да си мие, но определено аз ако й ги мия е по-качествено, затова й давам и на нея, но често първо аз уж започвам само.
Относни къпането си имаме всяка вечер ритуали  Simple Smile - първо влизаме и тя си взима 3-4 съдинки от детската /тенджерки, кофички - каквото й хареса/, пълни си ги на мивката и си ги пренася в душ кабината една по една /рядко иска да й съдействам и то аз я моля, за да стане по бързо, защото за мивката ползва стъпало, че й е висока и за всяка съдинка трябва да слиза от стъпалцето и да влиза в душ кабината, която също е на ниво едно стъпало Simple Smile/, после мием зъбките тя влиза в душ кабината и си ги плиска там съдинките, като се затваря вътре в душ кабината. Аз през това време примерно оправям кухнята и мия чиниите, подканвайки я да побърза, защото заедно със самостоятелното миене на зъбите както се досещате всичко това отнема доста време  Simple Smile, обикновенно на фона на плачещата Дея като бекграунд. После тя ме вика - аз я мия, като пасоледък иска тя сама да си държи слушалката, затова аз я измивам набързо и после я оставям "сама" да се къпе, но после има и друга процедура - пак пълни онези вече празни съдинки една по една със слушалката и пак се затваря и пак ги плиска, затова аз успоредно къпейки я правя 100 други неща. Даже вече тя сама си спира водата, макар и на пръсти и днес не ме и дочака да я облека с халата, а направо си дойде гола в хола, като аз само й го облякох и я оставих по-нататък тя сама да се оправя и облича, като тя си знае, че "етикетчето е отзад", а "картинката отпред" за повечето дрешки  Simple Smile
Така, че може и за нас с по две на брой да дойдат по-лесни времена  Mr. Green Да са ни живи и здрави !

По подвод на това, "че е вече голяма" направо много се кефя, като й гледам доволната и щастлива физиономия на Биляна, когато й кажа сама да отиде са си поръча на сервитьорката вода например или да отиде да си премери грейпфрута /например днес във фантастико/, като й казвам да си изчака реда и тогава да го даде на лелята, а аз я чакам малко отстрани и тя се връща някаква наперена, горда и доволна, че се е справила сама  Heart Eyes

Ине  Hug От вчера все забравям да ти кажа, че се надявам вече бебка да е по-добре и скоро да се оправи напълно !

П.П.Отивам да домакинствам, че нещо много се застоях  и почнах да пиша дъъъълго Mr. Green

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 21:56 от Ninche

# 243
Белинда, и от двете може да е. Сами беше така, но изобщо не го свързах с киселото мляко, защото и аз опитак преди два дни, но го повърна. Имаше пъпчици с бяло връхче над дупето.

# 244
  • София
Аз пак да се включа  Mr. Green
Белинда, Дея беше със много червено дупе преди няколко дни, ама направо на места /макар и миниатюрни/ й беше паднал епидермиса и се виждаше лепкаво червено отдолу  Rolling Eyes При нас мисля, че беше, че все много късно разбирах, че се е наакала и тя така си престояваше по-дълго с акото на дупето и като й махнех памперса точно по формата на акото беше супер червено отдолу, а пък тогава нещо акаше често макар и не по много.
Може и на Бобо да е от това, че е стоял дълго с акото на дупето.
Мазах я обилно с крема против подсичане на Хип, ама да стане плътно бяло, че то някакси точно на разраненото избиваше червена кръвчица почти и й мина за няколко дни. Тя по принцип е с много чиста кожа и рядко се зачервява толкова, но тогава беше ужас направо, а ни се е случвало и 1-2 пъти преди. Преди имах Бочко и мажех понякога, а сега купих Здраве, но нещо не ме изкефи и продължих с Хип-а и мина.

# 245
  • Варна
Честити ходещи крачета на Кальо  newsm68.

Неможах да видя Дуциния маникюр  Crossing Arms. Обаче ларедутките са много хубави. Красавици  Flutter.

Кети, Белинда  #Cussing out. Тази торта сега, ако я направя ще ми се наложи да я изям сама.

Според вас малко ли е Боби да има 2 заместени хранения на тази възраст?

За РД избрах едно заведение в Морската градина, сигурно утре ще отида да оставя пари и да резервирам.

Бориславчо ме подлуди днес  Crazy. Иска да се търкаля по алеите, да пълзи по къси гащи, да дърпа някакви железца по шахтите, накрая ми хвърли едно огромно пластмасово нещо на пръстите на крака, аз извиках понеже много ме заболя, той като ревна, няма успокояване  ooooh!. Тъкмо говорех с баща му по телефона  Party.

МамоИви, много си красива   bouquet.

# 246
  • Бургас
По стаите в хотела няма ли да има мини барове, тоест мини хладилници, за да ги ползваме за пюретата  newsm78

Доколкото прочетох в сайта им - няма.

Браво на абитуриентите  Wink

Ели много сладка с тоя ринг.  Hug

Дуци, морската тема я подхвана.  Grinning

За малко да забравя да честитя и ходещия Кальо!

# 247
  • София
Дуци и маги много спа днес Shocked това е дето не спаха по земетресенията.Изглежда вече няма да има Wink

ей, изядохте ме с тая торта  Mr. Green пък аз мислех като я направя да снимам да се похваля Whistling

тити, ама аз от ниско го изпердаших Mr. Green

hahaha

# 248
И аз регистрирвам червено дупе. А може ли да е от зъбоникненето? Не помня от къде, четох ли го, някой ли ми каза, че подсичане е признак за зъбоникнене.  newsm78

Симона днес следобед спа 3 чАса.  Crazy Бая км навъртях през това време, не си усещам краката сега.

Христуш, добре сме, но не смогвам да изчета, затова мяткам по некое записче на всяка тема, да мога да ги следя. Много ни се събра ходене насам натам и затова.

Маникюра и аз не го видях, дава ми "no longer available".

Много ме разтрои нелепата смърт на тези хора днес.  Cry

ДеЩо, мерси за комплимента. Нали не ме бъркаш с модела, който ме гледа на корицата на списанието?  Joy

Как да си махна аграрния загар? Ни гу ща. Ма неискам да ходя на солариум, искам да избелея както си бях.

И последно консултация днес, +300 гр и 2 см, но за 2 месеца. Сега е 8 кг. и 71 см. И ние сме от дребосъците.

# 249
Не съм ви чела, но имам тема за размисъл Mr. Green
Записах детето на ясла. Коментарът на педито - да знаете, че много ще боледува. Попитах я кога е най-добре да се запише на ясла детето, за да се избегне това. Каза, че е добре да няма големи контакти до 3г възраст, а за по-болнавите - до 5г.
И ние днес записахме Алекс. Едно детенце от градината беше направило спазъм на дишането(не знам какво е това Thinking) и го приеха в Окръжна болница с бронхопневмония ooooh! Бяха извикали майката от работа да си го вземе и жената изглеждаше ужасно притеснена. Абе много кофти ми стана.
След като влязохме при директорката и дойде лекарката да прегледа здравния картон на Алекс, първите и думи бяха "Нали знаете, че много боледуват". Направо ми се сви сърцето. Та се моля моето дете да попадне в графата "болнави", а не "много болнави" Tired Ако не е проходила стабилно до тогава я искат с проходилка там Thinking. Иначе като начало , казаха че няма да е проблем да си носим храна от вкъщи Peace

Днес почерпих Алекс с череши и сега има ситен, червен обрив по гърба. Ама не знам дали е от черешите, или от жегата се обринала newsm78

Дуци, не можах да ти видя маникюра Confused

Ир, честито прохождане на Калин. Бързо да бяга и малко да пада  bouquet

# 250
  • София
Аграрния загар е присъщ на всички майки с колички. Аз съм на ръкавче и днес като сложих потник, гледката беше мноу секси Sick

# 251
  • София
Белинда, дано не е от киселото мляко, че мен Дени ме измъчи така Rolling Eyes дадох му веднъж, зачерви се дупето, появиха се пъпчици направо гнойни и се възпали кожата, мазах  със силни мазила.Беше си гъбична инфекция. Мина бавно за 2 седмици. Чаках един месец и пак пробвах да въведа и същото се повтори  Shocked Shocked след месец пак пробвах и пак същото  Shocked Shocked Shocked После му дадох кисело мляко сигурно на около 1.6г-2г  ooooh! Към друга храна не ми е правил аллергични прояви, даже и сладолед ядеше, а кисело мляко не.

Ох, и аз го прочетох това за автобуса Cry баси мъката.

# 252
  • Варна
А пък на Боби са му почернели половинаната от ръчичките, понеже са му били дълги ръкавите и малко на биба  Laughing.
Кети, ще чакам снимки.
Днес новините наистина са страшно неприятни. Тази трагедия, дечицата дето ги влачи майка им.
Незнаех, че и с проходилки ги взимат в яслата. Амаринова, дано не боледува много Алекс, както и всички останали бебчета. Не го мисли отсега.

# 253
Аграрния загар е присъщ на всички майки с колички. Аз съм на ръкавче и днес като сложих потник, гледката беше мноу секси Sick
аз пък мисля от утре да се метна на солариум, че съм изгоряла не само на ръкавки и потник, но и на панталонки и чехли ooooh! Ще се опитам да го залича някак си, че иначе на плажа ще съм голям смях hahaha

# 254
Вие не излизахте ли днес, та толкова сте писали? #Crazy
Това за автобуса е ужасно  Cry Flowers Rose Flowers Rose

Рапунцел, много смешно ми стана като си представих гледката с мъжа. Аз по-скоро си го представям смрадлив, с бял потник, космати подмишници да гледа Планета  Joy
Колкото за майките и пясъчника, ме дразни не толкова постоянното надзираване и хокане на децата (дразнещо е), но все пак може утре и аз така да кряскам както казва Кетито Rolling Eyes Нямам идея как ще се държа. Иска ми се да съм перфектна и адекватна, ама надали  Embarassed Обаче определено ме вбесява това пафкане на цигари по детските площадки  #Cussing out Децата всичко копират и гледат от нас и е много важно какъв пример им даваме в тая крехка възраст. Същото е и храненето на децата с боклуци. Днес на новопостроената детска площадка имаше хвърлени фасове с червило, а по земята се търкаляха царевични пръчици.  Rage
Честит ходещ Кальо на Ир  smile3501 Много сладък  Heart Eyes
Също и всички останали бебоци, които видях - Еленка, Анна, Дари, Ния и Алекс  Heart Eyes Мислех да подметна как ли ще реагират сватовете на снимките и реакцията не закъсня  Laughing.
Мамоиви, изглеждаш супер (както винаги всъщност) Flutter
Дуцка, не можах да ти видя маникюра  Crossing Arms
Белинда, браво на Ники. Това хич не е малко, порасва си детето Peace
Пърли, много се смях на диалога с Алекс  Joy

Ние днес водихме Сами на консултация. От два месеца не бяхме ходили  Embarassed, педито ни чакаше с нетърпение вече. Вече е 9260 (+700) и 76 см (+3). Сериозно си е пораснал. Взех бележка за детската кухня, но педито ми изписа че е с алергия, за да взимаме от по-щадящото меню Wink. Каза ми че жълтък не е необходимо да давам, да спра киселото мляко временно, щом го разхлабва. Изобщо много внимателно го кара тя със захранването. Аз не съм се допитвала често до нея, но тя си е в час с новите тенденции. Доволна съм много. Ваксините се отлагат за неопределено време (а ако се преборя да не ги слагаме най-добре). Даде ни съвети за морето - да му вземем бебешко басейнче, където да му топлим слънчева вода и в нея да го топваме. Кетито, между другото ще идваме и ние на Св.Влас. Писах ти на скайпа, обаче никакъв отговор нямаше, та да ти кажа тук.

Общи условия

Активация на акаунт