Поддръжка на автомобила

• 6 674
  • 84
  •   1
Отговори
Мили дами здравейте! Привет и на всички активни и не толкова активни участници в любимите ми форуми! Предлагам да отворим една такава тема - кой, как и къде поддържа своя автомобил. На мен преди време ми се учудиха, че не бях поглеждала маслото. И питам аз сега - как се сменя спирачна течност, охладителна течност на фиат брава? Предварително Ви благодаря за отзивчивостта и отговорите ви!

# 1
  • Варна
Дано се появи notar.Той е компетентен по-всички въпроси,свързани с автомобила.Но дали ще му е в класата да обсъжда Фиат.Незнам.Той се занимава само с Мерцедес,поръчков естествено.

# 2
  • София, откъм тъмната страна
Затова има сервизи по принцип. Иначе маслото и течностите не е зле да си ги следиш редовно. И да не забравяш на колко километра трябва да си сменяваш маслото. Аз като цяло съм от "мъжките" жени, но да си оправям нещата по колата сама.... има си хора за тая работа, може да оплескам нещо без да разбера, а все пак возя детето си с нея..  Naughty не рискувам!   
Така че моя съвет е питай някой познат от кой сервиз е доволен и ходи един път в месеца примерно да ти попрегледат това онова, ако не ти е ясно откъде се проверява маслото или се долива течност.

# 3
В женски форум питаш как да смениш спирачна течнос? Shocked Joy

Виж ако питаш къде, по - бих те разбрала.

# 4
Дано се появи notar.Той е компетентен по-всички въпроси,свързани с автомобила.Но дали ще му е в класата да обсъжда Фиат.Незнам.Той се занимава само с Мерцедес,поръчков естествено.

Mr. Green

Иначе смяната на спирачна течност не е от най-лесните неща - има изпомпване на старата, обездушаване, има значение колата с ей би ес ли е (в зависимост от това следваш ред на колелата), а и ако скъсаш накрайници на тръбичките си отваряш пак ходене до сервиз. Така, че в сервиз сменяй спирачната течност. Сменя се на една година, може и 2, ама познай кое е за предпочитане - зависи колко караш колата. Пък антифриз сменяй на 5 години и проверявай зимата все пак как е и така.

# 5
Форумката, не си налигва сама бензин, но пък си сменя спирачната течност. Браво!

# 6

Напиши "фиат брава смяна на спирачна течност" в google.

# 7
  • Пловдив
       Смяната на спирачна течност се извършва само в сервиз. Или поне от някой, който наистина разбира. Определено не е женска работа, освен ако нямаш автомонтьорски наклонности. Grinning
        Виж, нивото на маслото, антифриза и течността на чистачките е хубаво редовно да си ги проверяваш. Ако искаш да ти опиша, или пък питай някой мъж около теб.

# 8
  • при Arctic Monkeys
бъркаш. с Мазерати и Бентли, и то само закупени от Германия.  Naughty
към авторката - избери си сервиз, който ти препоръчат познати и в който работят горе-долу добре и на приемливи цени. в малкия град се знаят местата, от които хората са доволни.
най-добре влез във форума на фиат. в тези сайтове хората са супер отзивчиви и компетентни и винаги ще получиш добър съвет.
в последната тема, свързана с коли се начетох на доста малоумщини, така, че просто влез, където трябва, успех!  Peace

# 9
Благодаря на всички за бързите отговори. За това обичам този форум - винаги хората помагат. В четвъртък колата отива на сервиз, та да видим каква ще й е диагнозата. Като ходих за смяна на маслото, операцията ми костваше 400 лв Laughing

# 10
А, специално за маслото, не лепят ли стикерчета на стъклото, на колко хил. км е сменено и на колко, да е следващата смяна. Аз така се ориентирам.

# 11
  • Варна
Благодаря на всички за бързите отговори. За това обичам този форум - винаги хората помагат. В четвъртък колата отива на сервиз, та да видим каква ще й е диагнозата. Като ходих за смяна на маслото, операцията ми костваше 400 лв Laughing
ShockedКак 400 бе жена.Маслото ти е към 60 лв.(За Фиат обикновено се препоръчва Селения 10W40).Филтрите са ти към 30 лв.Останалите 300 за пробката ли са ти взели ooooh!

# 12
Абе как 400 лв. смяна на масло бе #Crazy Хубавото масло е към 100 +/- лв., маслени филтри и....? как ги докара до 400  ooooh!

По случая (макар, че явно не е баш така, взимайки предвид авторката)

Смяна на маслото на автомобил
Смяна на маслото на автомобил, жени:

1. Отива до най – близкия сервиз.
2. Пие чаша кафе.
3. След 15 минути сяда в колата и си тръгва.

РАЗХОДИ:
149.00 – смяна на маслото.
1.00 – чаша кафе.
ОБЩО: 150.00 лв.

Смяна на маслото на автомобил, мъже:

1. Отива в магазина, купува маслото, маслен филтър, лейка, препарат за почистване на ръцете, ароматизатор за салона и каса бира.
2. Прибира се в дома си и открива, че маслото трябва още да се източи, преди да се налее новото.
3. Разстройва се и си отваря бира.
4. Отваря втора бира и търси капачката за маслото.
5. Намира капачката.
6. Допива си бирата и отново търси капачката.
7. Отваря трета бира и я изпива.
8. Hамира капачката за маслото и по този повод си отваря четвърта бира.
9. Търси току-що купената лейка.
10. Допива пета бира и намира лейката под детското колело в гаража.
11. Изненадва се.
12. Мисли.
13. Изпива шеста бира.
14. Търси ключ 10х12.
15. Допива седмата бира.
16. Намира ключа под лейката.
17. Изненадва се.
18. Бира.
19. Развива капачката за маслото.
20. Изненадва се защо маслото не тече.
21. Гледа учудено с нова бира в ръка.
22. Налива литър масло.
23. Възмущава се.
24. Успокоява нервите си с нова бира.
25. Помирисва ароматизатора за салона.
26. Изчиства си ръцете с препарата.
27. Идва съседът – изпива с него по една бира.
28. Бирата свършва и отива за нова.
29. Още по една бира за довиждане.
30. Слага новият маслен филтър.
31. Търси ключ 10х12.
32. Бира.
33. Намира ключ 10х12 под касата бира.
34. Бира по този повод.
35. Бира без повод.
36. Бира просто така.
37. Бира не просто така.
38. Слага ароматизатора за салона.
39. Две бири.
40. Спомня си, че не сложил капачката за маслото.
41. Псува.
42. Допива бирата.
43. Завинтва капачката.
44. Отива до магазина за нова порция масло, бира и този път бутилка водка.
45 - 90. Всички мероприятия се повтарят, след третото повторение го задържат и в полицията, внася гаранцията и празнува щастливото си освобождение и т. н. и т. н.

РАЗХОДИ:
75.00 - пъpвоначална покупка на масло, бира и аксесоари.
25.00 – второто купуване на бира.
75.00 – втората покупка на бира, масло и водка.
25.00 – спешно необходима втора покупка на видка.
200.00 – блокиране на двигателя.
1,000 - гаранция.
250.00 – празника по повод щастливото освобождаване и завършване на смяната на маслото.
ОБЩО: 1,650.00

hahaha  Joy

в цялата схема не схванах много що е тоя гаечен ключ, ама да приемем, че автора на горенаписаното е жена ахаххахаха

# 13
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Добре е да си имаш един сервиз, който да ти наблюдава колата. Аз си имам стикер за смяна на масло и си знам кога е следващата смяна (на колко изминати километри). Като отидеш в сервиз, поискай да проверят всички течности и си готова. На бензиностанциите също любезно предлагат да ти проверят течностите и налягането на гумите.
Аз си имам сервизна книжка на колата, в която е отбелязано какво кога е сменено, за да не се губят интервалите на поддръжка. Иначе си следя маслото, антифриза и водата, което не е голяма философия.

# 14
Пак съм аз...Здравейте!
Едното ходене в сервиз повежда и следващи...Смених маслото. Смених предна накладки. После и задни. И последната смяна нещо не ми харесва ... newsm78. Педала на спирачката ми е много нисък...И ръчната пък въобще не работи. Хайде помагайте, моля! Има ли нещо вярно в това, че ръчната спирачка се саморегулирала?

Общи условия

Активация на акаунт