Поддръжка на автомобила

• 6 674
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
Привет отново от мен! Явно ми е тръгнало на автомобилни неволи. След проблемите (вече предпоследни) с ръчната спирачка на дневен ред е друг. Онзи ден по пътя хубав към едно селце имах неприятна среща с един камък. Да му се не види, беше застанал на пътя ми и се удари в картера. Явно имаше желание да се разделя със живота си и затова лежеше на пътя МИ! В резултат от тази неприятна среща, маслото (помните ли как го сменях за 400 лв.) изтече! Край. Няма го вече. Остана там, по пътя. И... Телефон на застрахователя, пътна помощ. Казаха, че имам право да заведа иска за щета. Бре, това пък какво ще да е  newsm78. Та днес с това се занимавах. Обаче, какво правя от тук за напред! Утре оглед. После ремонт. Направо ме удариха в земята като казаха, че може да отнеме 40 дена! Останах без отпуска. Тревата на вилата ще ме превземе. Ужас! Мили мои любими форумци! Помагайте. Знаете ли какво мога да направя, за да ускоря прибирането на колата пред блока ми. Колко струва картера с гарнитурата ( LaughingЮ)@ А смяната му? Трудно ли е да се намерят такива за фиат брава? От къде мога да купя евентуално аз такива с гаранция и фактура? Хайде да не ви разсмивам повече с моето незнание...но представа нямам как изглеждат тия части! Очаквам с нетърпение вашите съвети!   bouquet
Здравей и от мен.Съчувствам ти на неволите,но огледаи да не ти е изтекла и спирачната течност,а що се отнася до Б-я не искам да обидя никого,но  си купих кола от Б-я, а живея в Солун и голяма беше изнанадата ,когато разбрах ,че там е по-скъпо,а другата голяма изненада беше,че тук и в Европа ми дават 1 смяна на масло на 25 000 км, а в Б-я на 15 000 или на 1 година и ми поискаха двойна цена,а аз ударих една благословия и  си го извърших в Солун,затова внимавай!

# 76
  • София
aleicha , ужасно ти съчуствам. Само че ние тук едва ли ще бъдем полезни. Това с картера, като видя дълга черна линия на улицата лошо ми става. Някоя душа е изгоряла. Не знам защо ще чакаш 40 дни. Просто си намери свестен майстор и сменяй картера, защото без кола за вилата е зле Simple Smile
Но внимавай, нещо много пари ти взимат, така че проучи.
На старото Типо трябваше да му заварят гърнето и мъжът ми се юрна да търси майстор - ами разликите в цената беше 100 лева. Така че внимавай - обиколи няколко майстова за да се ориентираш в цените. И пак ще ти повторя - видят ли жена с кола, повечето майстори умножават цената неколкократно! Sad

# 77
  • София
aleicha- За съжаление и аз не мога да помогна с този картер, нямам представа колко струва. Обаче - не можеш ли да заведеш щета и да искаш да ти изплатят по експертна оценка или по фактура? Така ще можеш да отидеш в сервиз по твое желание и да стане по-бързо. Ако ще ходиш в сервиз на застрахователя защо  не потърсиш друг сервиз- 40 дена си е наистина много време.  ooooh! Иначе аз пак ще те посъветвам да попиташ във форумите на твоята марка за този картер - предполагам, че там ще могат да те ориентират с цени и да ти дадат полезни съвети. Не знам и коя е застрахователната ти компания, но е хубаво да поразпиташ и кой вариант на плащане ще е най-удачен т.е. дали по фактура, дали по експертна оценка и т.н. Успех, дано бързо да се реши проблемът!  Peace

# 78
  • София
Ивон е права - коли извън гаранция и в зависимост от застрахователната компания, в повечето случаи получават пари по експерна оценка (парите стигат обикновено за ремонта) и после сама си избираш сервиз. Не трябват нито фактури нито нищо.
Има саитове за фиат - там пише всичко по темите, а и ти можеш да пуснеш тема - картер!
Късмет

# 79
Благодаря на всички за отговорите!  smile3525. Да ви доразкажа моята история...Понеделник - при застрахователя. Завеждам щета. Кога ще стане колата питам аз...Ами в най-добри случай три дена след огледа, в най-лошия след 40! Чудо. Но да се обадя във вторник и тогава ще ми кажат. Ден вторник - обаждане първо, второ, третото в 16.50. "Колегите не са въвели протоколите в компютъра и не можем нищо да ви кажем. Обадете се утре". Ден трети - сряда - обаждания няколко. Резултат неясен. Имало нужда от втори оглед. Трябвало да разглобяват нещо си, да видят друго... newsm78. Днес - обаждане първо, второ, трето. И разбарх, че мога да отида да си взема колата когато искам. Неоправена. Питам защо...Не съм имала право на ремонт с нивото на моята застраховка. Добре де, това не можахте ли да ми го кажете в понеделник?!?!  #2gunfire Ами... И сега ще си местя пострадалата кола в друг сервиз, където ще ми я оправят и без "ниво на застраховка". А колко ще ми струва, ще ви кажа някой друг път!  Grinning

# 80
  • Дъ Биг Вилидж
Картер се сменя за няколко часа до 2 дни максимум според колата. Натисни ги тия застрахователи и си избери по фактура - после беж в някой сервиз / не оторизирания че там е една бавна и сложна /.

# 81
  • Варна
Брех,голяма си късметлийка.Кажи от кой град си ще се пробвам да те ориентирам от къде поне картера си да купиш.В смисъл,където съм сигурна,че не могат да те измислят и да ти надвишат цената.

# 82
Всяка кола си има книжка с упътване за поддръжка и други важни нещица. Малко е дебела ама лесни неща няма. Сядате в колата, четете и всяко нещо го гледате на колата. Такъв род литература се чете много бавно, но пък се научават страшно много неща. Четене му е майката, а не като седнат на салатка и ракийка мъжете и почват да се правят на разбирачи и разправят неща дето им ги е казал некой си друг разбирач, който го е научил от трети. Изобщо народно творчество бол, фактология хич.

# 83
Здравейте! От София съм.

# 84
  • Варна
Поразрових се,но мога да ти намеря картер тук във Варна.Ако искаш напиши ми точните данни на автомобила,ще те ориентирам за цена.

Общи условия

Активация на акаунт