Как да си разпределим разумно бюджета?

• 58 955
  • 620
  •   1
Отговори
# 180
  • на пистата
Аз си я изтеглих.
Значи,натискаш download,след това ти отваря прозорец,натискаш open.Отваря ти програмката winrar.Маркираш файла и даваш команда Extract to и си избираш къде в компютъра да го запаметиш.Аз избрах  папката My documents за това.
не става,то се тегли,но пробвах със всички налични програми да се отвори и не става,ти с каква програма го отваряш

# 181
момичета следя ви от самото начало,в момента сме при родителите ми и съм изпуснала края но по принцип процедирах така:
Пазаруване след заплата основните неща за месеца по списък от склад на едро
Тези които бързо се развалят(колбаси, мляко, масло )веднъж в седмицата
Отделям на страна за ток,вода, наем(сега заем)
И винаги знам какво съм похарчила,е случват се и непланирани гостувания, но за това винаги имах заделени пари,мъжът ми в началото не вярваше но сега разчита на спестените пари.

# 182
Аз си я изтеглих.
Значи,натискаш download,след това ти отваря прозорец,натискаш open.Отваря ти програмката winrar.Маркираш файла и даваш команда Extract to и си избираш къде в компютъра да го запаметиш.Аз избрах  папката My documents за това.
не става,то се тегли,но пробвах със всички налични програми да се отвори и не става,ти с каква програма го отваряш
Явно нямаш MIcrosoft Office Excel .Намери я и я изтегли.Изтегли си пакета Microsoft Office .В който освен ексела имаш Word и няколко други.

# 183
И аз все се опитвам и неуспявам, ужас.  Shocked  Всеки ден нещо пазарувам, купувам, и свършвам всички пари, които не са малко, без да съм купила глезотии или излишни неща. ще следя темата

# 184
  • София
Здравейте, от още един ентусиаст спестовник Simple Smile !

Почна се голямото спестяване покрай тази криза, направила съм си табличка на Ексел (и то доста подробна), така че ако някой желае, нека да ми пише на лични и ще му я изпратя Simple Smile.

Месечният доход на мен и съпруга ни, не е малък, обаче вярвайте ми за всичко отиват пари....може би защото се бяхме поотпуснали... Crazy
Но откакто си направих таблицата за доходите и разходите, всичко се държи под контрол.
Виж, ако някой има таблица за необходимите хранителни стоки, бих била благодарна да ми каже... единствено оттам не мога да оправя нещата, все отиваме в магазина и купуваме, каквото измислим.

Сега чакаме и бебе и не знам, как ще се оправим, трябва си голямо пестене  Money
Но спестяването според мен е добродетел, родителите ми не обичат да пестят....и май съм го наследила. Но сериозно помислих по темата и си казах, че така не може.

Сега ще мисля списък за пазаруване, една табличка, която да си разпечатам и да отбелязвам какво трябва да купувам   chef

# 185
Теди наистина ще ти е по удобно, ако си набележиш какво ще готвиш през седмицата и по менюто си правиш списък с необходимите продукти.
Пазарувай от големите магазини, където стоките са по евтини. Аз пазарувам от 2,3 и купувам само определени неща, защото другите са по скъпи.
През седмицата се купува само хляб и нещо изникнало непредвидено. Пазарувам от събота за събота. Още от вчера шпочвам да си правя списъка за следващата седмица.
Това е засега от мен Grinning

# 186
  • София
Теди наистина ще ти е по удобно, ако си набележиш какво ще готвиш през седмицата и по менюто си правиш списък с необходимите продукти.
Пазарувай от големите магазини, където стоките са по евтини.

Ще я приложа тази тактика Simple Smile Peace Мерси, Ками!

# 187
ох и аз се мъча да пестя ама на - няма от какво... покрай бебо като си платим някои сметки и ни остават 130лв за храна за целия месец... Sad , а не сме с малки заплати,но пък имаме по 400лв за заем всеки месец, 80лв за лизинг и т.н. , по 100лв на тримесечие за каско на колата....

# 188
  • София
ох и аз се мъча да пестя ама на - няма от какво... покрай бебо като си платим някои сметки и ни остават 130лв за храна за целия месец... Sad , а не сме с малки заплати,но пък имаме по 400лв за заем всеки месец, 80лв за лизинг и т.н. , по 100лв на тримесечие за каско на колата....

Ние сме почти същата история, само че вместо заем -> наем, изплащаме кола, каско ....преди кризата не беше така, хич и не се замислях. И едно бебенце чакаме  baby_neutral
Но ще намерите начин, все от нещо може да се спести или да се докарат малки допълнителни доходи.  Peace

# 189

Ние сме почти същата история, само че вместо заем -> наем, изплащаме кола, каско ....преди кризата не беше така, хич и не се замислях. И едно бебенце чакаме  baby_neutral
Но ще намерите начин, все от нещо може да се спести или да се докарат малки допълнителни доходи.  Peace

ами мъчим неволята ама....

# 190
Май най-разумно е човек да си поскъси желанието да надмине съседите по показност и да понамали харченето за глезотийки. Пишеш един списък с необходимите неща, ама наистина необходимите, и каквото остане, едва тогава се харчи за глезотийки. А не обратното, първо глезотийките и после да се оплакваме че парите не стигат за основните неща. И трабанта е кола, момичета. И дрехите втора ръка са дрехи. И Камчията е салам  Outta Joint Е, поне повечето е постижимо  Crazy Laughing

# 191
Май най-разумно е човек да си поскъси желанието да надмине съседите по показност и да понамали харченето за глезотийки. Пишеш един списък с необходимите неща, ама наистина необходимите, и каквото остане, едва тогава се харчи за глезотийки. А не обратното, първо глезотийките и после да се оплакваме че парите не стигат за основните неща. И трабанта е кола, момичета. И дрехите втора ръка са дрехи. И Камчията е салам  Outta Joint Е, поне повечето е постижимо  Crazy Laughing
за удебелените съм съгласна,ама за трабанта не съм Laughing

# 192
  • София
Това беше при мене - един месец дисциплина и после - потоп Laughing Май месец го приключихме на плюс, и то добър. Юни обаче не отива натам hahaha Започнах да пазарувам за морето и...само в магазина за спортни стоки колко оставих за къси панталонки и тениски ooooh! За аптеката и разните му там мазила против слънце, за след слънце, пък за лице, пък за едното дете, пък за бебето, малко лекарства и сметката беше  #Crazy А още не съм си купила бански hahaha
Оплаках се. Недисциплинирана съм и туй то Crossing Arms Embarassed

# 193
  • София
Пишеш един списък с необходимите неща, ама наистина необходимите, и каквото остане, едва тогава се харчи за глезотийки. А не обратното, първо глезотийките и после да се оплакваме че парите не стигат за основните неща. И трабанта е кола, момичета. И дрехите втора ръка са дрехи. И Камчията е салам  Outta Joint Е, поне повечето е постижимо  Crazy Laughing
Това е така, все трябва да премисляме, наистина ли имаме нужда от точно тази покупка и за точно тази цена:)
Между другото, за мен бебешките дрешки и стоки излязоха много евтино, почти съм се подготвила, но съм взела дрешки от познати, легълце, помпа за кърма пак от познати, количка купихме втора употреба. Много малко са ми новите неща и то защото не съм ги намерила от познати. Не изпадам в истерия, че видиш ли на бебето всичко трябва да е ново и скъпо. Според мен няма никакъв смисъл от това Simple Smile !

# 194
http://www.kitchenbg.com/content2_1.php?id_top=1

тук намерих няколко менюта

Общи условия

Активация на акаунт