СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - класиране/записване

• 74 179
  • 1 557
  •   1
Отговори
# 90
Преди малко влязох в профила на детето ми в системата на ИСОГ.Там прочетох,че вече сме използвали 3т по първо желание.И въпреки,че сме класирани,ми стана любопитно сега ако някой реши да си преподреди желанията за второ класиране ще се лиши ли от 3т,за първо желание използвани в първото класиране?
Абе и на мен ми стана чудно... какво става в тази ситуация? Моля да ни разясните!  Praynig

# 91
Е не е толкова единствена. Аз се отказах от там и сме приети в 54 ЦДГ. Днес ходих - градината ми се видя мъничка  и малко старичка и е съвсем на пътя. Виж 55-та има две големи  сгради и много голям двор на тихо място....  
Много се надявам учителките в 54  да са по-добри   Mr. Green

Добре дошла при нас. Аз преди да кандидатствам миналата година минах и огледах и Веселина и 54 и си избрах 54-та, защото ми се видя по-мъничка и по-уютна и сега не съжалявам. Директорката е свестен човек, следи си персонала, обръща внимание на родителите при проблем. Нашите госпожи си ги харесвам, другите не знам как са, но съм ходила по различно време на деня и не съм чула някой да повишава тон на децата, което не мога да кажа за ОДЗ-то до нас. Няколко пъти съм чувала крясъци, които стигат чак до нашия етаж.

Факт е че миналата година са ги подминали за основен ремонт, за разлика от Веселина, но не това е най-важното според мен. Пък и наистина имат най-хубавото дворче в района. Специални грижи се полагат за него.

# 92
  • София
Преди малко влязох в профила на детето ми в системата на ИСОГ.Там прочетох,че вече сме използвали 3т по първо желание.И въпреки,че сме класирани,ми стана любопитно сега ако някой реши да си преподреди желанията за второ класиране ще се лиши ли от 3т,за първо желание използвани в първото класиране?
Абе и на мен ми стана чудно... какво става в тази ситуация? Моля да ни разясните!  Praynig
Момичета, не разчитайте на информация само от темата!  Peace
В сайта на ИСОДГ си има всичко надлежно обяснено:
За класирани по първо желание:

Всички други кандидатури са премахнати. Предполагаме, че ще се запишете, без да изчаквате, но все пак имате възможност за добавяне на нови кандидатури. Няма да ползвате 3-те точки за първо желание, ако добавите нови кандидатури.

За класирани по второ желание:

Всички кандидатури, които са били по-ниско от второ желание са премахнати. Активна е само кандидатурата по първо желание. Може да добавяте нови кандидатури и да ги размествате, но няма да ползвате 2-те точки за второ желание. Ако добавите още кандидатури, на първа позиция ще имате 3 допълнителни точки, на втора позиция ще имате 1 допълнителна точка. Под втора позиция няма да имате допълнителни точки.

За класирани по трето желание:

Всички кандидатури, които са били по-ниско от трето желание са премахнати. Активни са само кандидатурите по първо и второ желание. Може да добавяте нови кандидатури и да ги размествате, но няма да ползвате 1 точка за трето желание. На първа позиция ще имате 3 допълнителни точки, на втора позиция ще имате 2 допълнителни точки. Под втора позиция няма да имате допълнителни точки.

За класирани по по-ниско от трето желание:

Всички кандидатури, които са били по-ниско от класираната са премахнати. Активни са само кандидатурите по по-високо желание от класираната. Може да добавяте нови кандидатури и да ги размествате. Имате 3 допълнителни точки на първа позиция, 2 на втора и 1 на трета.

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=226

# 93

Децата които са класирани, трябва до 2 седмици да се запишат..
Ако междувременно се класират по второ желние ( на края на първата седмица на класирането на 30 май), имат право да си изберат къде искат да се запишат...(ще имат право на избор)..
След това.. ако не се запишат , губят  3-те точки по първо желние и имат право още една седмица да се запишат по второ...и ако не се запишат, губят и 2-те си точки по второ желние ...и ..могат да кандидатстват по трето...само с 1т допълнително...
Не вярвам да се стигне чак до такива случаи..

# 94
а, може ли някой да подаде сигнал в общината, че списъка и телефоните на чистите ясли не са актуални
днес установих че в студентски град има вече само една чиста ясла, а другата е станала млечна кухня

то бива, бива дезориентация, ама чак толкова.. #2gunfire

# 95
а, може ли някой да подаде сигнал в общината, че списъка и телефоните на чистите ясли не са актуални
днес установих че в студентски град има вече само една чиста ясла, а другата е станала млечна кухня

то бива, бива дезориентация, ама чак толкова.. #2gunfire
Не знам кой списък гледаш, но..ДА..телефоните не са актуални..списъците също..
Реално и в Изток имаше обявени 3-4 ДЯ, а е само една..
Изобщо..  ooooh!.. леко апокрифни са чистите ясли..
Може би за това в тях има по-голям шанс да си запише човек детенцето, ако се налага..

А този "НЯКОЙ" дето да подаде сигнала, може и да си ти  Peace

# 96
  • София
Точно такъв въпрос зададохме на срещата на 15 май в СИРМА и отговориха,че за всички, които работят в Европа, ще се признава точка за работещ родител, ако от тяхното НОИ (както се казва там) има бележка,че човека е здравно осигурен..
Не знам кога и кой ви е дал подвеждаща информация, но съм сигурна,че във видеото от срещата на 15-ти можеш да чуеш това за работещия родител в европейска страна (страна от Европейската общност)..
И тук във форума го обсъждахме..
Аз лично съм изненадана..
Би трябвало да попиташ във формата з аобратна връзка..какв осе прави във вашия случай..
А иначе..наистина сте ощетени, ако децата с 8т са класирани във вашата ДГ по първо желние..

Казусите с работещите в чужбина ги следя доста изкъсо. От ИСОДГ в ръководството за родители казват "Работещи извън страната не получават точка, освен ако не са осигурени в НОИ".... Това е в частта, разясняваща К2... Определено са подвели родители, на които отново в обратната връзка просто са цитирали тази част от ръководството.
Ако ръководството за родители е основният документ, а след срещата на 15-ти е имало някаква промяна то тя не е отразена там и не е била сведена до знанието на заинтересованите родители, най-малкото до тези задали подобен въпрос чрез обратната връзка.

# 97
  • София
Аз гледам този списък на яслите:
http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=7711
Пише, че е за 2009

# 98
Аз гледам този списък на яслите:
http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=7711
Пише, че е за 2009

Peace Този е актуален..  Hug

# 99
Казусите с работещите в чужбина ги следя доста изкъсо. От ИСОДГ в ръководството за родители казват "Работещи извън страната не получават точка, освен ако не са осигурени в НОИ".... Това е в частта, разясняваща К2... Определено са подвели родители, на които отново в обратната връзка просто са цитирали тази част от ръководството.

А родителите защо безропотно са приели всичко без да влязат в някакъв диалогов режим и да доуточнят такива спорни въпроси. Имаше цяла година това да се направи - всичко беше дъвкано и предъвквано, но тогава в темата като обсъждахме разни казуси, не се появи никой от чужбина, за да сподели мнение и да даде предложения. А и след като е станало ясно че обяснението в ръководството е наложително да бъде коригирано, защо не сте поискали корекция или включване на допълнително пояснение.

Не смятам че е по-добре да седим и да дебнем кой как ще се издъни, вместо ако има пропуск да се опитаме да ги накараме да го поправят.

# 100
Добре дошла при нас. Аз преди да кандидатствам миналата година минах и огледах и Веселина и 54 и си избрах 54-та, защото ми се видя по-мъничка и по-уютна и сега не съжалявам. Директорката е свестен човек, следи си персонала, обръща внимание на родителите при проблем. Нашите госпожи си ги харесвам, другите не знам как са, но съм ходила по различно време на деня и не съм чула някой да повишава тон на децата, което не мога да кажа за ОДЗ-то до нас. Няколко пъти съм чувала крясъци, които стигат чак до нашия етаж.

Факт е че миналата година са ги подминали за основен ремонт, за разлика от Веселина, но не това е най-важното според мен. Пък и наистина имат най-хубавото дворче в района. Специални грижи се полагат за него.

Благодаря Ели Simple Smile . Успокояваш ме много. И на мен ми хареса директорката. Тя много похвали госпожите за първа група.

# 101
  • София
А родителите защо безропотно са приели всичко без да влязат в някакъв диалогов режим и да доуточнят такива спорни въпроси. Имаше цяла година това да се направи - всичко беше дъвкано и предъвквано, но тогава в темата като обсъждахме разни казуси, не се появи никой от чужбина, за да сподели мнение и да даде предложения. А и след като е станало ясно че обяснението в ръководството е наложително да бъде коригирано, защо не сте поискали корекция или включване на допълнително пояснение.

Не смятам че е по-добре да седим и да дебнем кой как ще се издъни, вместо ако има пропуск да се опитаме да ги накараме да го поправят.

Следя сравнително редовно тази тема, но не си спомням по време на обсъждането на критериите да е поставян въпроса за родителите, работещи в чужбина на трудов договор.
Ако на мен ми бяха отговорили на подобен въпрос по този начин, аз знам какво да им отговоря защото професионално съм запозната с тази материя, но не на всеки му се налага да ходи по НОИ и да доказва осигурителни права на колеги, работили в чужбина... Едва вчера видях няколко такива казуса поставени тук и веднага отреагирах.

# 102

Следя сравнително редовно тази тема, но не си спомням по време на обсъждането на критериите да е поставян въпроса за родителите, работещи в чужбина на трудов договор.
Ако на мен ми бяха отговорили на подобен въпрос по този начин, аз знам какво да им отговоря защото професионално съм запозната с тази материя, но не на всеки му се налага да ходи по НОИ и да доказва осигурителни права на колеги, работили в чужбина... Едва вчера видях няколко такива казуса поставени тук и веднага отреагирах.

Точно това е проблемът - че никой не се появи да изкоменитра подобен казус. Ти си запозната с материята, но не очаквай в СО да имат такива експерти, Сирма също. По стечение на обстоятелствата в работната група също не се включи и родител с подобна подготовка. И затова се получават такива недоразумения.

# 103
парви ми впечатление че като се избере нова дг веднага им се дава на децата случайният номер
ето
http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6NjoibHN3YWl0Ijt9
при това приема е нулев

дали нещо нередно не се урежда междувременно

# 104
  • София
парви ми впечатление че като се избере нова дг веднага им се дава на децата случайният номер
ето
http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6NjoibHN3YWl0Ijt9
при това приема е нулев

дали нещо нередно не се урежда междувременно
параноята ни е затресла всички.  Joy
Това са датата, часа, минутата, секундата и т.н. с които детето е кандидатствало за класирането на 30.05.

Общи условия

Активация на акаунт