Нека оздравяват всички болни птички в СЕПТЕМВРИйските редички

• 19 981
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Кога бе, Викинце, нали се видяхме днес...... Егати....

# 76
Мире, радвам се че сте изкарали хубава среща. Ние имаме също на 13.06. за 10-тата годишнина от завършването обаче  hahaha
Иначе тази температура, толкова дълго време и мен би ме притеснила. Също мисля, че трябва да видите друг доктор  Peace Peace
Вики, даже зинат...леллеее хайде стига вече болни бебенца  Praynig Hug

Нели, Шейле благодаря за поздравите   bouquet
Ееее Иринка, много благодаря за комплиментите за Линка  Embarassed Heart Eyes Hug
Аз също бих се разнообразила с друга количка, за гъдела Wink ама сега няма да е  hahaha

Въпрос по болната яслена тема Simple Smile Ако, хипотетично ни приемат в ОДЗ на класиранията сега и се запишем, за да не изтървем мястото, дали може да се отпишем, ако юли месец приемат Лина в страхотната 69 ясла? Аз предпочитам да е в истинска ясла, обаче... Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 77
  • София
Въпрос по болната яслена тема Simple Smile Ако, хипотетично ни приемат в ОДЗ на класиранията сега и се запишем, за да не изтървем мястото, дали може да се отпишем, ако юли месец приемат Лина в страхотната 69 ясла? Аз предпочитам да е в истинска ясла, обаче... Благодаря предварително за отговорите   bouquet
Мари, ОДЗ не е ли по-добре, поради автоматичното прехвърляне в детската градина после? Ако запишеш Линка в истинска ясла, после за детска градина ще е трудно, да не кажа невъзможно.
А иначе за отписване не би трябвало да има проблем.Толкова деца чакат...

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 21:26 от *Ирина*

# 78
Така е Иринка, но си мисля, че в отделните ясли ще ги гледат по- като бебенца. Пък и храната е като за едногодишни. В ОДЗ-тата ги хранят със същото като в големите групи. Много ми хареса тая 69 ясла ...  Whistling
А след 2 години като дойде време за групите на Големите каки и батковци Кметът Wink ще е построил 101 коя от коя по-прекрасни градини и ще има надежда, надежда за всички  hahaha

# 79
  • София
Така е Иринка, но си мисля, че в отделните ясли ще ги гледат по- като бебенца. Пък и храната е като за едногодишни. В ОДЗ-тата ги хранят със същото като в големите групи. Много ми хареса тая 69 ясла ...  Whistling
Това как ще ги гледат зависи единствено и само от учителките. От толкова стаж с деца на детска съм се убедила, че нито базата, нито нищо друго не е толкова важно, колкото учителките. Просто козметика.  Wink
А за храната не се притеснявай - на 1 година вече трябва да могат да ядат всичко.  Peace
А за последното ти изречение  hahaha добре, мила, щом е така... Wink

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 21:33 от *Ирина*

# 80
Здравейте, да ви споделя нещо:
 Днес пак минахме през болницата, но само да видим последните изследвания. Единственото смущаващо нещо беше, че гърленият секрет показал наличие на стафилокок. Възможно било при следващо заболяване да предизвика пъпки по кожата или хъркане в нослето..., но се срещало при 60-70% от децата и при 30-40% възрастни. Обаче не се притесних много, защото сега нямаше нито сополки, нито хъркане, нито пъпки (освен един обрив, който беше на петна, не на пъпки и трая 5-6 часа, после сам се изчисти).
Та ми се ще и някой друг да ми каже, че не е опасно и няма какво да ме плаши   Praynig

И още нещо:
Педи каза, че кърмата е най-добрия имуностимулатар и това е помогнало на Надя, да се размине със системите и да се възстанови толкова бързо. Някак много удовлетворена се почувствах, че съм й дала това, което е най-добро за нея. После исках да споделя с някого, че детето ми е добре, ама май не уцелих подходящ човек. Въпросната позната ми отговори: Ти шеги ли ми разказваш? Моята я кърмих година и половина и все болна ми беше.     
                                Чак ми стана гадно  Crossing Arms

# 81
  • София
mari_p, естествено, с отписването не бихте имали никакъв проблем Simple Smile, но и аз мисля, че ако приемат Лина в ОДЗ, по-добре да си остане там с оглед на това, че ще си спокойна за следващите години. От ДЯ ще трябва наново да кандидатствате, този път в ЦДГ, защото в ОДЗ  е почти изключено да се отворят места за първа група. Т.е., ще имате две кандидатствания. В ЦДГ напливът също е огромен. Peace

Иначе това с храната наистина е минус за яслите в ОДЗ; аз нямам спомени децата ми докъде бяха стигнали с яденето на една годинка, но и мен леко ме притеснява този въпрос. Най-важното е детенцето да се справя с дъвченето, а и можеш да помолиш на първо време да не й дават неподходящите храни за закуска, като мед, шоколад, вафли и пр.

Много се зарадвах на постиженията на Линката. Heart Eyes Сигурно е много сладка!  bouquet

Тези дни се чудим защо Галина е започнала много смешно да си вади и прибира езика- ама целия, докрай! ooooh! Е, накрая се разбра- батко й я "тренирал" седмици наред, като й се плезел, и тя сега смята, че прави нещо страхотно! Mr. Green Joy

Нашата количка засега напълно ме удовлетворява и бих я сменила чак следващото лято с онази най-простата лятна количка.

Иринка, честита прическа! Ние днес бяхме  на фризьор "по женски"със Зори. Wink

моарейн, хубави новини при вас- дай боже да стане това с новия апартамент и Дария да налее бузките! Simple Smile

stefina, моя колежка е ползвала столче на Бертони и е доволна. Даже ми го предлагаше назаем за Галина, но аз си харесах друго от Продавалника. 

Gardenia, не взимай присърце репликата на твоята позната. На нея сигурно й е мъчно, че детето й много боледува. Важното е, че Надя вече е добре. Hug

# 82
Гардения, браво че сте се оправили  Peace . Не обръщай внимание на злостни забележки. И аз често се сблъсквам с такива хора, но подминавам с мълчание.

Ирина, завиждам ти за фризьора, много си готЕна. Аз не съм ходила от десетина месеца  Rolling Eyes. Направо ме е срам да се погледна в огледалото  Blush .

Мире, пуснахте ли някакви изследвания за да сте сигурни, че всичко е наред  Confused . Ако не сте настоявай пред педи да ти даде направление.   Hug

Аз чак днес се сетих, че имаме позната педиатърка  ooooh! . Лекуваме й кучето  Wink .Просто никога не съм мислила за нея, като  за такава.  Та днес й звъннах и тя дойде да прегледа детенце. Каза, че нещата не са ужасно зле, но и не са много добре. Корегира малко лечението. Купихме си инхалатор, за да инхалираме Вентолина вместо да го даваме през устата. Дано по-бързо се повлияе, че много се мъчи горкото  Cry . Като я слушам как диша и сърцето ми се къса. Направо се дави в собствен сос.  Tired .

# 83
  • София
Ку ку! Да ви покажа моя Тео Белята!  ooooh!  Вчера падна в леглото си и се ожули така жестоко на нещо(мисля че беше една книжка от тези с твърдите листа картонени). Като се разплака веднага разбрах че е нещо сериозно. Вдигнах го гледам няма нищо. Гушкам го и след малко като почна да тече кръв!  ooooh! Shocked Викам- "мале детето си сцепи бузата". Обаче се успокои бързо....та така щом на 9 месеца почваме с раните и кървищата незнам...

Минути след "инцидента", вече е забравил

Вечерта

Днес. Тук се вижда и зъбчето и второто което се опитва да излезе.

# 84
Тъййй, какво щях да пиша... изветрях ooooh!
Мире, задължително пълна кръвна картина и консултация с друг лекар Peace Това бих направила аз Peace
Мари, не бих изместила детето от ОДЗ за нищо на света Grinning Надежда, Надежда... Михайлова Mr. Green тя може да е за всички, ама не и онази, проста мъничка надежда, за която говориш. Що се отнася до градините в София, по-скоро на входа й трябва да се мъдри онзи прочут надпис (май Данте му беше автор Hug) "Надежда всяка тука оставете!"
Гардения, всъщност вчера си говорихме с майка ми, че "болен" за всеки е различно понятие. Три сопола и кашлица за мен никога не са били болест Peace Между другото онзи ден си правих равносметка, че за 4-ри години за пръв път онзи ден за Варицелата звъннах на нашата педиатърка Peace А съм водила Сияна извън консултация ..., абе със сигурност на пръстите на двете ми ръце могат да се изброят пътите, в които съм я търсила "по работа" Peace
Так де, с две думи - "боледувала" за всеки е много, много различно понятие Peace
Шейли, надявам се поне нослето на дребчо да е чисто Praynig, че най-гадното за дребите е, като се давят докато сучат Sad

# 85
  • София
Диде, миличкият Тео, каква драскотинка има! Sad Обаче огромната му хитра усмивка не слиза от лицето! Simple Smile Hug Чуден е!  bouquet

Цвети, дано тази ваша позната да се окаже правилният избор на педиатър! И да се оправя детенце! Praynig

# 86
Ехаааа, МариHug наистина ли толкова "номера" zнае Линката? Браво на нея, наборката ви не мога грам да я "дресирам" на нищо Embarassed Joy Или аz не ставам zа учител (което е много вероятно), или тя е инат. Но така или иначе, нищо, освен може би, че реагира на "Къде е бате...?" Вече, мисля, че като й го кажа, наистина zнае zа какво говоря.. Или само аz си мисля така  hahaha (и аz не мога беz емотиконки май).
А zа яслите, да ти кажа (не че ме питаш), ама и аz съм на мнението на момичетата. После ще трябва повторно да преминаваш преz тоя ад с класиранията.. Но ти си решаваш.
Мале, като се zамисля преди колко лесно беше.. Егати. Аz на ясла не съм го давала де, но zа градина просто го zаписах и това е.. Даже сменихме две, първо ходи 1 година в Панчарево, zащото там живеехме. После се върнахме в Овча купел и го преместих там.. Нито имаше класирания, нито точки, нито някой го интересуваше дали работя.. Абе фасулска работа. И си го zаписвах, където аz бях решила. Абе супер беше и евтинко... Сега колко е таксата вече? Иzпуснала съм.
А като става дума, хич не съм наясно тука точно как е. Ще трябва да раzуча. Тъпото е, че единствената ми приятелка с малко дете се преместиха точно тая седмица на 400км от тук. Иначе покрай нея щях винаги да zнам как седят нещата, синът й е 3 месеца по_голям от Ана Мари. А и е германка, та й имах доверие zа всякакви такива неща. И помагаше де.. Ама сега няма.. Приятелките ми българки всички са с големи деца (ученици), някои и не са в нашия град.. И Веч май няма много zа какво да питам, zащото е в друга провинция. Оф, zамислих се и се притесних Thinking Май не е ´убаво да се мисли много, много  Crazy
Люси, чудеше се дали да купуваш проходилка.. Ами да ти кажа, щом до сега не сте вzели, май вече няма смисъл да купуваш. Писа, че Тино правел вече "първи стъпки", май не ви е нужна... Аz не мога беz нея, но който може, най_добре  Hug
Шейли, ´начи и вие сте от храмавите...
Диде, на мойта пък й върви на удряне на главата  Confused Уж все е леко, но все я дрънка някъде, я наzад, я по нос..
Мире, не съм капацитет, но не ми се струва много нормално това с тая Т°. Ама вместо тука да те шашкаме и да нищим беzсмислено, zаведете я на лекар и иzследвания нещо.. И дано нищо да няма, раzбира се.
Отдавна не бях писала толкова дълго.

# 87
Деси, 40 лева е таксата, което според мен е много малко Peace От друга страна има хора, за които това е непосилна сума явно, защото непрестанно има бележки за колко деца по колко парички се дължат от натрупани такси Rolling Eyes Peace
Вчера следобедната им закуска е била отново ВАФЛА!
А гледам, че тук във форума има тема за това да се спре продажбата на чипсове, снаксове и т.н. в училищните лавки Peace Според мен трябва да се стартира от менюто в ДГ Peace

# 88
  • София
Добро утро!
Мирка-моята дъщеря до 1г. имаше  температура 37.2 и ми казваха,че е нормално и после се оправи.
Суит мерси за отговора. Peace
Да Ви се похваля,че къртя много бързо плочки-колям кеф,но сега ме наболяват ръцете. Blush

# 89
Добро утро, момичета!
Виждам, че още нямаме новини от Ирини. Дано скоро се включи! Сигурна съм, че малката красива Джи е добре!
Вики, оправяйте се и вие бързо! Милото малко Вики! Целуни я от нас с бебе Ели!
Марип, според мен няма проблем да се отпишеш от ОДЗ, защото има класирания всяка седмица до септември и ако се отпишеш юли веднага някое друго дете ще заеме мястото ви, но наистина и според мен е доста рисковано. След 2г. ще трябва да минеш през целия този ужас с класиранията наново. Сега всичк медии гърмят, че имало 2 хиляди деца останали извън ДГ, а никой не казва за 4 хиляди бебета останали извън ялите, т.е след 2 години напливът в ДГ ще е още по-голям от сега, а не вярвам да има толкова много новооткрити градини  Crossing Arms
Навън пак вали и е студено. Вчера излизахме два пъти за по малко, но днес не знам как ще е. Дано спре да вали, че иначе малката ще омрънка света.
Имаме ли си някое майче Емилия или бебе Емил? Днес те имат имен ден!
Честита месечинка на красивата малка Иванина на мама Май Май!

Общи условия

Активация на акаунт