Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 430
  • 303
  •   1
Отговори
# 60
Мяуче, сега ви е идеалното време да започнете да се трудите за номер две  Wink

# 61
  • offshore & overseas
Мяуче, сега ви е идеалното време да започнете да се трудите за номер две  Wink
Почнали сме ние от day 1, веднага щом ми спряха лохиите (10-ина дни ми текоха, дали не беше и седмица, по-скоро второто), въпреки проблемите с влагалищната сухота. 23 месеца след раждането бях щастлива да посрещна блудния си цикъл, та оттогава имам по-големи надежди.  Crazy

Ще призная обаче, че на този етап се показваме като доста несериозни и гледам, че предимно в неплодовити дни се пънем Wink

# 62
 MarinaZh и как свършва приказката че ми стана интересно  newsm78 , а пише ли за ползата от кърменето  Mr. Green

Мяуче оф карам го моя да работим за второ той са дърпа  Crossing Arms да пораснела Гери че тогава пък и той не е първа младост пък и аз сега съм навита ма на и аз все се надявам както е рекъл Господ тъй ще стане  Wink

# 63
Снимката е линк към албумче, там има сканирани всички страници от приказката, за да си я дочетете докрай. Ползата е силата, която е придобил юнака  Mr. Green

# 64
  • FRANCE
Здравейте и от нас Simple Smile
Моето кърмаче вече си разделя "цициките" на "гууулиаама" и "малка" (виярно е че е по малка че е оперирана преди години). Направо ме разби Simple Smile И другата изцепка е че от две седмици се научи да пие вода със сламка и имаще и гениалната идея за "цицика" със сламка  ooooh!

MarinaZh благодаря за приказката, значи ние ще си отглеждаме юначета Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Мяуче и аз съм в отбора, само дето цикъла вече 25 месец от раждането го няма. Не че нямам тайните надежди че ще стане и така. Гинеколожката няма смисъл да и говоря, тя ме изгледа като извънземна когато ходих на профилактичен преглед. Не че ми направи някъкав коментар де... Дано се наредят нещата. Иска ми се сега че вече не съм в първа младост.

Приятна вечер на всички

# 65
  • София
Много ми хареса приказката Grinning.

Аз вече си пуснах хормони, защото и на мен не ми се получава второто, първите се оказаха ок, сега си взех и прогестерона, но трябва да видя дали е ок при гинеколога ми, не се ориентирам в тези референтни граници. А иначе, той щом разбра, че още кърмя, попита с леко недоумение - "Е защо толкова настояваш за това кърмене, отбивай я вече." Казах му той да пробва да отбие кърмаче на 2 г. и 3 м., ако си мисли, че е лесно. Mr. Green

Между другото, оказа се, че овулацията ми е била доста по-късно от стандартните 12-13-14-15 дни - чак към 20 ден е при мен, може и затова да не се е получавало - признавам си, че сме наблягали повече в тези дни.

# 66
Цоп! В отбора на планиращите следващо кърмаче  Grinning Но засега само планове и много въпроси ooooh!
Будят ли се повечето поотранли кърачета нощем? Ние засега сме с 2-3 събуждания за 11-12 ч. сън, което считам за нормално и приемливо. Но ако ще е така докато се кърмим, мисля да поизчакам с номер 2, че иначе ще настане една веселба (или денонощно сумнамбулстване, по-скоро  Tired). 

# 67
Марина, почти очаквах да си е намерил юнака мома лика- прилика, бозала 20 години поне  Laughing.
Мег, моето кърмаче не е съществено по- голямо от твоето, но все така се буди нощем по 2-3-4 пъти.  За сега и аз го приемам за нормално.

# 68
  • на плажа
 И моят цокльо се буди по два три пъти на нощ, ако нещо му е криво, но ако е спокоен се е случвало да се събуди чак в 5-6ч. сутринта.

# 69
Ами да ви "успокоя", че моето първо кърмаче до последно се будеше по няколко пъти на нощ, за да суче. Така, че свиквайте с мисълта за будуване докрай. Или ги отбивайте, за да спите спокойно  Mr. Green

# 70
 newsm78 И мен ме гризат тези мисли за нощното будене; Моят Митю се буди по 2-3 пъти на нощ, което за мен е в реда на нещата на този етап; далеч не съм убедена обаче, че ако го отбия ще спре да се буди, според мен се буди от нервност, неспокойство, зъбоникнене и ред други причини, свързани с възрастта, не с начина на хранене; така си мисля де, не знам дали съм права.
Иначе и аз се каня на второ, ама сама не знам дали наистина сега го искам, таткото е бил отбой засега... ама пък сме се пуснали по течението, не внимаваме особено, та ако има да се случва - да се случва  Sunglasses Така и така не спя, поне да има два резултата накрая вместо един...
Приказката за този юнак е чудна, ще си потърся книжката  Peace

# 71
Тогава и аз да се запиша и в темата   Grinning и в отбора на искащите още едно детенце  Grinning Иначе притесненията и аз ги имам как ще се справя, ако се получи, защото за сега нямам никакво намерение да отбивам, но да даде Господ да се случи, все някак ще се справям.
За нощното будене, обикновенно е по 2-3 пъти, но на мен изобщо не ми тежи, аз честно казано даже откакто  спя заедно с детето спя много по-добре и спокойно отколкото преди да се роди, имаше само един период в който ми тежеше тогава  дъщеря ми искаше да спи закачена за гърдата и от това се схващах, но това продължи само две, три седмици.

# 72
Я и аз да се запиша до тези дето много искат още 1, но нищо конкретно не правя по въпроса. Само си мечтая.  Praynig
И искам да попитам опитните майки с по 2 деца - две много, много повече ли е от едно? И верно ли второто се гледа по-лесно?

# 73
"Не мога да те кърмя повече, трябва сам да си изкаваш преханата"
Яко! Че 25 години тия цици бездънни са били.. че литри са се леели  Joy Сигурно и сирене и мляко си е подквасвал  hahaha

Blush Не, че не ми го натякват постоянно, ама пука ми  Mr. Green

При нас 2рото засега е само мираж.. и все повече се отдалечава във времето. Причините са комплексни.. Кърменето е последното нещо, което ме притеснява Simple Smile

# 74
Я и аз да се запиша до тези дето много искат още 1, но нищо конкретно не правя по въпроса. Само си мечтая.  Praynig
И искам да попитам опитните майки с по 2 деца - две много, много повече ли е от едно? И верно ли второто се гледа по-лесно?

Две не е много, много повече от 1, а само с 1 повече  Mr. Green  По-лесно се гледа заради това, че всичко предстоящо около грижите за бебето, вече сте го преживели веднъж и го няма притеснението "Ами сега какво да правя?" Всичко си върви гладко, както при всяко нещо, което не го вършите за пръв път, а ви е ясно вече. Разбира се, остава по-малко време за други неща, но поне в началото, когато бебето основно спи, има време и за по-голямото дете, и за други дейности. Може би трябва и някой друг да сподели, защото моите деца по принцип са кротки. Ние започнахме с опитите, когато баткото беше на една година и девет месеца и чакахме цяла година да се получи, тогава се ядосвах, но после се радвах, че така се получи, защото ако малката се беше родила, когато той беше на 2 години и 4 месеца, вместо на 3 и 4 месеца, много щеше да ми е трудно. Аз ги гледам без помощ от баби, а детето около 2 години все още си има нужда от много грижи. Така, че от една страна, хубаво е да са с малка разлика, защото си растат заедно, но пък за майката е по-лесно, когато имат разлика от поне 3 години, когато голямото дете е вече малко по-самостоятелно. Особено ако няма кой да ви помага. Това е моето мнение, вследствие на моя опит, но нека и друг да каже.

Общи условия

Активация на акаунт