Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 433
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Относно дългото кърмене до застъпване с кърменето на второто - На мен свекърва ми винаги ми е казвала, "а знам аз ти ще я кърмиш докато направите второто, че да нямаш пак тези проблеми с отпушването на каналите". Иначе в къщи никой нищо не ми е казал против дълкото кърмене. Просто вече никой не говори за това, защото си стана естествена част от нашето ежедневие и на никого не прави впечатление.
Естествено с кърмаче на почти 4 години предпочитам да съм по-дискретна и кърмя основно в къщи. Освен това забелязах, че и Цветка започна да търси уединение и предпочита да не я гледат чужди хора, когато суче. Дали от подхвърлени реплики или тя самата осъзнава, че е вече едно доста пораснало кърмаче не мога да преценя. Но може би ще се опитам да разбера от нея.

# 76
Ммм, много съм доволна от приказката - много показателна, в защита на нашето "занимание"! Simple Smile Тенкю от сърце!   bouquet
Аз в момента съм с мигрена, т.е. доста песимистично настроена и направо се натъжих при мисълта, че ми се иска още доста да си я кърмя Настята ми, но дали ще мога ... тежко ми е в такива моменти - още повече ме изтощава кърменето и сякаш главата ме заболява повече. Единствено нейната радост и доволно мъркане ми стоплят душата.
Отгоре на всичко днес съм на интервю при хомеопат (класически), около 2 часа, много кофти късмет - на мен ми се повдига и съм неадекватна като цяло, а трябва да ме интервюират.  Tired

# 77
Охо, Деси, много добър късмет даже, че точно в това кофки състояние ще си на интервю - ще може още веднага да усетиш действието на лекарството  Grinning И ще ти мине главата. Какво по-хубаво в такъв ден?! Grinning

# 78
  • offshore & overseas
Деси, аз също страдам от мигрена (вече 12 години), и то жестока. Напоследък пристъпите зачестиха, а и времетраенето им също -- от един на три дни. Нямам нито време, нито желание, засега да се захващам с хомео лечение, но, моля те, сподели, ако е имало ефект при теб. Hug

Да вметна само, че единственото, което ми помага при тежък пристъп е Аулин (напоследък не всеки път). Към всички ибупрофени и парацетамоли съм алергична, към аспирин също. А доколкото разбрах, това лЮкарство вече е с рецепта.  Cry

# 79
  • София
Аулина съвместим ли е с кърменето, знам, че не е от най-безопасните лекарства, а особено при кърмене... Мяуче, ти проверила ли си листовката или с лекар?

А пък ние си имаме стрепто-стафилококова инфекция, почна от носа и стана рана към устата, ужас някакъв, Анна изглежда вече много зле, педиатърката ми мислеше, че е херпес, и съответно лекувахме грешно няколко дни, добре, че днес я заведох на кожен лекар.  Sad

# 80
  • offshore & overseas
Аулина съвместим ли е с кърменето, знам, че не е от най-безопасните лекарства, а особено при кърмене... Мяуче, ти проверила ли си листовката или с лекар?
Да, съвместим е, в краен случай. На листовката пише, че не е. Mr. Green Аз го взимам, когато започна да виждам черно и да Sick, при това веднъж на 24 часа. При такова дозиране не е опасен.

Консултирах се с Хедра и тя рече, че всъщност вредата не е за кърмачето, а за майката, защото влияе зле на черния дроб. При злоупотреби, разбира се. Тоест, при редовна и честа употреба, или при прекомерна такава.

Olive, много съжалявам за Ана. Дано при правилното лечение бързо да се възстанови. А вие как открихте инфекцията? ПКК + секрет? Или как?

# 81
Страхотна приказка!  Joy
Аз вчера за пръв път получих от онези интересните коментари за кърменето. Съветът дойде от страна на жената на баща ми. Силно се съмнявам, че е много загрижена за здравето ми, но ме посъветва незабавно да спра да кърмя, защото на стари години много ядове ще бера с остеопорозата.
Иначе аз вече взех решение да отбивам, но сега оставя да реша и кога ще стане това  Joy! И все пак, мисля за есента, настройвам се, пък ще видим. От няколко дни говоря на кърмачето, че вече е голяма, не е бебе, а само бебетата сучат. Не ми обръща никакво внимание!  Laughing
Успех на бебеправещите!

# 82
  • София
Olive, много съжалявам за Ана. Дано при правилното лечение бързо да се възстанови. А вие как открихте инфекцията? ПКК + секрет? Или как?
Ами заведох я при една много добра лекарка - кожен, ако някой има такъв проблем, горещо я препоръчвам, за втори път ни "спасява", тя естествено взе секрет и до 2-3 дни ще излезе резултата, но само като я погледна, каза какво й е, и й вярвам, преди време й излекува един много упорит обрив около устата, и то без кортикостериоди. За сегашната инфекция -преди това мажехме със Зовиракс /против херпес/, оказа се, че при такава инфекция е противопоказно да се мокри и да се маже с него.

# 83
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте Grinning Надявам се скоро и аз да мога да се нарека "дълго кърмеща" майка. С дъщеричката ми се кърмим вече 10 месеца на поискване. Почти само на кърма е, опитвала е някои неща, но колкото да се запознае с  нов вкус, а не за нахранване.
Записвам се и аз в групата на планиращите следващо кърмаче, трето  Praynig, само дето нямам още цикъл. Така беше и с баткото, отбих го рано, на 1г.3м. (за което много ме е яд на себе си), и чак след това ми дойде цикъла. Сега мисля да кърмя, докато кърмачето иска, та май скоро на цикъл не мога да се надявам...Но пък така ще имам повече време да изчета за раждане у дома, към каквото съм се ориентирала, ако Господ е рекъл да имаме още деца  Grinning Praynig За кърмене в тандем съм навита, само да има кого да кърмя Grinning
За буденето нощем - кърмим се през 2-3-4 часа, различно, но понеже тя си спи до мен, си се самообслужва и аз дори понякога проспивам нощните посещения на Бара  Grinning. През деня суче като по часовник на 3 часа, плюс, минус 5 мин., не знам как си го отмерва времето Shocked Не се притеснявам, че "изоставам" в захранването, водя се от готовността на детето и неговите желания Peace

# 84
  • Карлово
И искам да попитам опитните майки с по 2 деца - две много, много повече ли е от едно? И верно ли второто се гледа по-лесно?
Две е много, много повече от едно. Необяснимо е, когато два чифта греещи детски очички те погледнат с любов!
И вярно, че второто се гледа по-лесно. Първо, от финансова гледна точка, че по-едрите и скъпи неща си ги имаш, а и дрешките също. Второ, майката е по-уверена, все пак е минала вече по пътя. Това важи с пълна сила и за кърменето. Не, че винаги второто кърмене е по-лесно, но поне си по-подготвена за евентуални проблеми. И трето, предимно голямото забавлява с игри малкото, което с първото го прави майката  Mr. Green

Книжката е върха!

# 85
Две е много, много повече от едно. Необяснимо е, когато два чифта греещи детски очички те погледнат с любов!
Микки, благодаря на теб и на всички, които ми дадоха малко кураж... остана и таткото да навия!
Имам много други опасения и страхове - килограмите, стриите, недоспиването, голямото да не ревнува и други подобни, но знам че си струва. Страх ме е и от това, че вече съм на 34 и май малко позакъснях със свиването на гнездо и снасянето на пиленца, но толкова много искам...  Praynig

# 86
  • Карлово
О, наборе, хич не си закъсняла. Hug Килограми и стрии - че те могат и без бременност да се появят Mr. Green Ревност винаги ще има, но можеш да подготвиш голямото още от първите месеци на бременността и да очаква с трепет раждането и порасването на братчето/сестричето. Пък и кърменето в тандем е един от най-добрите начини за преодоляване на ревността и да се научат да си поделят мама. Grinning

# 87
  • offshore & overseas
...вече съм на 34 и май малко позакъснях със свиването на гнездо и снасянето на пиленца, но толкова много искам...  Praynig
Е, че какво й е на възрастта 34? И аз съм на толкоз почти -- навършвам ги през септември, но не го намирам за причина да се откажем от живота (разбирай децата Wink). Може би сме малко по-уморени и обезкуражени (очевидно), но все още имаме живец и яйцеклетки (дай, Боже!) Все пак, не сме дори на 43, за да се терзаем, че навлизаме в менопаузата вече.Mr. Green

С микки сме писали по едно и също време, хихи! За кг и стрии аз не се тревожа, като знам колко качих с първата бременност и че нямам нито една стрия. Всъщност, имам много от преди и малко на гърдите, които не знам от кой период са (може би от кърменето, но не съм сигурна).

# 88
  • В сърцето на ММ
Аз сега съм по-слаба и от преди да родя първото. Laughing
Нашият батко е на 9 и нямат много общи интереси,но когато той пожелае си играят страхотно.Има и моменти ,когато имам чувството,че ще изперкам,но те са по-малко от другите,когато съм на върха на щастието да ги гледам как се боричкат и как се търсят,когато единия го няма. Heart Eyes
Пък за големите има един плюс,че няма вече да ги следят изкъсо,защото мама е ангажирана и с други неща вече. Mr. Green
По-доброто от смеха на едно дете,е смеха на две деца/на три сигурно още по-добре/,така че не се колебайте. Heart Eyes

# 89
  • София
...... Все пак, не сме дори на 43, за да се терзаем, че навлизаме в менопаузата вече.Mr. Green

За какви 34 г. говорите, аз родих Анна на 36, тази година ще стана на 38, и да, много бързам за второ, защото ще взема да вляза вече в менопаузата. Mr. Green Нямах никакви проблеми с първата си бременност, 1 г. след като родих бях по-слаба, отколкото преди да забременея, защото много се движех и кърмех. В момента качих 2-3 кг., защото седя по цял ден в офиса. Sad

Според мъжа ми ще е един малък ужас след 10 г. - аз ще съм в менопауза, а Анна в пубертет, той каза, че ще се спасява нанякъде /щял да си купи мотор и да не се прибира много-много вкъщи/. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт