Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 428
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, проверявах вчера Т. няколко пъти, няма. Няма сополи, не кашля, през нощта си спа спокойно, буди се на два пъти да суче и пак си заспиваше. Днес виждам, че е игрива, поне засега. Но все пак мисля, че май ще е добре да я прегледат  Thinking . Иначе течности освен кърма не приема, тя карто яде твъдра храна не иска много по 10-20 грама пие, пък сега хич не ще. Реших да кърмя по-често, на 2 часа, така хем кърмата ще се увеличи, хем и на нея ще и идва силичка. Днес сутринта хапна 40 гр. кашичка и това си беше  Thinking . Иначе скоро не е боледувала, ваксините отдавна ги сложихме, най логично ми се струва да е зъб, но незнам къде да го търся  Laughing Embarassed.

# 46
  • на плажа
 Надина, радвам се, че днес бебоната е по-свежичка. Щом не приема други течности и храни, давай и гърда когато поиска, дори и през час  Peace.

# 47
Тя е малка още. Мисля си, такива периоди на неядене (отказ от твърдата храна) са често срещани. Препоръчват да не се предлага няколко дни въобще твърда храна, да я позабрави един вид и после като се предложи да се предизвика любопитството у детето. Целта е да се възвърне загубения интерес към храната. На този етап у много деца, особено кърмачета, твърдата храна е повече забавление, отколкото средство за наяждане. А по методите на Педагогическото захранване дори детето трябва да се слага на масата по време на хранене на възрастните, но да не му се предлага натрапчиво, в смисъл да му се прииска на него и тогава да му се дава по някое късче храна и така, докато иска, т.е. без такива от сорта "Искаш ли още?" Но се иска здрави нерви да се разчита само на интереса на детето. Лично аз ги нямам тези нерви. Не съм спокойна като гледам, че кантарът пада надолу. Издържах известно време, но накрая се отказах. Но пък, когато Настя стана рязко злояда, вече беше над годинката и тогава по принцип тези неща не са приложими, не и със същата сила и резултат. Така, че при по-малко бебе, мисля, си струва да се играе този театър. Една приятелка, която въобще не практикува ПЗ, при такъв период на неядене, преустанови твърдата храна на детето за 1-2 седмици и после то започна да се храни доста успешно.

# 48
Хайде и аз да се включа в темата  Mr. Green
Моето диване след десетина дни става на годинка, и като че ли му расте интереса към сукането с всеки изминал ден ...
С храненето я караме "през просото" с баща му - никога не сме знаели колко яде, кога яде, колко суче... твърде сме разсеяни явно; има дни, в които не се сеща да суче изобщо, освен сутрин и вечер, има дни, в които суче по 3-4 пъти, освен останалото хранене; обича да си хапва детето, досега на практика нищо не е отказал, само количествата са доста по-малки от "нормалните за възрастта", но явно си суче достатъчно, досега не сме имали проблеми с наддаването; скоро не смятам да го отбивам, освен ако няма някое форсмажорно обстоятелство;
единственото което леко ме тормози е, че до преди два-три месеца си спеше по цяла нощ, хем не ядеше кой знае колко твърда храна, а сега се буди по хиляда пъти, някой път суче за да се засити, някой път суче само по инерция, но почва леееко да ме изморява; отдавам го на прекалено емоционалния му характер, явно е нервен от преживяванията през деня; не мисля да правя нещо особено, спи при нас, гушка се, все ще му мине... надявам се  Mr. Green
Поздрави!

# 49
Здравейте и от мен !
Май и аз ще се впиша в дългокърмещите майки - вече 8 месеца кърмя ,и интересът към цокитата не намалява - напротив- хем си хапваме пюренца ,ама млекцето на мама май по- се услажда ....
мисля да карам до годинката пък после .....незнам
засега  не се отказва от цицока

# 50
Моето бонбонче сега си похапва твърда храница повечко, защото през деня е без мене, но и когато съм у дома си иска да хапне за вечеря освен сукането. Плюс другото от известно време не ме тормози много през нощта, само сутрин към 6ч се буди за сутрешен цок 1-2 пъти. А събота и неделя е нон-стоп, плюс другото ядене. Има дни в които почти не иска твърда храна, на моменти е. Усещам че емоционалната страна е много по-силна, отколкото самата нужда от мляко, но както и да е - мен ме устройва.
Наистина, в някои моменти ми додява, особено ако знам че имам работа, а тя не иска да ме пусне и плаче, като засуче само виси и дъвче цицата... откачам... Опитвам се да я разсея, но точно тогава нищо не става. Засега си го пускам покрай главата, но незнам докога... Добре че у дома не ме притискат за нищо, все още, инак не знам как бих изтърпяла.
 Simple Smile

# 51
Olivie благодаря за ценния съвет!   bouquet Вече съм си приготвила помпичката и лецитина. Дано всичко мине добре с нашето отдавна чакано пътуване... Вече не мога да си спомня какво е да спиш 7-8 часа без да се/те събудят, надявам се и малката бързо да се успокои и приеме, че мама я няма. Аз от известно време и говоря за това и тя даже разказва как "мама няма" но едва ли го осъзнава. Записали сме с татко и и кратичко видео с нас - та се надявам това допълнително да я успокоява. Като се върнем ще разкажа  Simple Smile

Надина а има ли повечко слюнчене? А лапа ли си непрекъснато ръчичката? Моята госпожица по това я познавах, че и никнат зъби..Е, и по сученето нощем през час... Иначе и ние пропихме водичка след годинка, а храна различна от кърма и банан хапваше в символични количества докъм 11 месец. Ако все още е унила може да и пуснеш изследване за хемоглобин, особено ако ти самата имаш проблем с хемоглобина...

# 52
Благодаря ви за съветите момичета, desi_sunshine, мисля, че идеята е много добра, смятам да я приложа на практика

# 53
Някой знае ли какво точно е суеверието за отбитото вече дете, което е засукало отново, "повторинче", както го нарече тук една мама? Стана ми любопитно, така да се каже, като на човек с интереси към народните легенди и предания.  Simple Smile  Пък и повечето тук сме в кюпа или е много вероятно да станем - при по-големите кърмачета, временното отбиване е доста срещано, поне с такова впечатление съм останала, четейки тази тема.
Драгонче, мисля, ти последно писа по тоя въпрос. Ама не ми отговори за другото суеверие - че детето може да кара шарката по-тежко, когато майка му "рови по кьошета" - какво точно имаш предвид - че си ходела да говориш разни неща, нещо за детето или не? Брат ми работи в музей, в момента в Историческия (завършил е история) и събира подобни сведения. После ги разказва като приказки, сладкодумен е много, кеф е да го слушаш. И получена по този приятен начин информацията може да помогне и на най-суеверните да се поотърсят малко от страховете си. Я прати свекито ти малко на гости при брат ми да я научи, че приказки се разказват сладкодумно, а не със страх, че ще ни се случат. hahaha  Mr. Green

# 54
"Според народното поверие лош поглед имат хора, които като деца са били закърмени повторно от майките си." Това го знам и от моята баба, такива повторно закърмени хора имат способността да урочасват, но аз не вярвам на подобни суеверия.
Иначе, предната вечер, докато си четяхме приказки преди сън, попаднахме на "Юнакът, що бозал двадесет и пет години"  Mr. Green
Мислех даже да сканирам страничките и да ви покажа, книжката е много интересно изработена и със страхотни илюстрации. Следобяд, когато заспи малката, ще го направя и ще ви покажа.

# 55
  • offshore & overseas
Ми, то зависи как ще разтълкуваш ситуацията, аз не бих нарекла, първото сукване след [кратка] раздяла "повторно закърмване". По скоро имаме ситуация на неотбило се кърмаче, което си продължава в стария дух. Mr. Green Пък и нека урочасва детето, важното е него да ен го урочасват, аамаха!

# 56
Мда, и ние в отбора на повторинчетата. Септември планираме пътуване до Италия за няколко дни. Отсега го мисля как, какво, що... Въпреки че моето кърмаче е много голямо и отдавна не суче нощем. Вечер суче, но не заспива сучейки. Та проблем със заспиването и спането няма да има. И все пак - НИКОГА не сме оставяли децата за толкова дълго. Баткото сме го оставяли най-много за две нощи, и то само веднъж се е случвало за 6-те години. Дано се осъществи де, начинанието, че бабата нещо бие отбой. Страх я било да остане сама с децата за повече време.

# 57
хм, не ги знаех тез' работи за повторинчетата Simple Smile
 аз си имам "план" - Митко като суче още година - година и половина, ще стане на две и нещо, ще спре (примерно) и то ще стане време за още едно бебе... тогава покрай него ще суче пак ... а може и да не спре, като го гледам, направо да поддържа мат'риала за новото бебе Joy ооооф болен мозък съм си аз  Mr. Green

# 58
И аз така, четейки из форума, си бях въобразила, че може да си кърмя и бременна, обаче цяла година не можах да забременея и се оказа, че съм с критично ниски нива на прогестерона /вероятно заради кърменето/. И се отбихме по съвет на гинеколога, за да не предизвикваме контракции с кърменето. Добре, че баткото беше доста голям и разбра, че застрашаваме бебето с кърменето, отказа се сам.

Който не е виждал как изглежда юнак, кърмен 25 години, ето  Mr. Green :

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 15:30 от MarinaZh

# 59
  • offshore & overseas
Ох, тоз юнак, що бозал двадесет и пет години, ми напълни душата! Grinning

Аз ако не забременея още х време, ще си пусна едни хормони, че не се знае, знае ли се... Не че ми е спешно бременеенето, но пък от друга страна, годинките си вървят, а искам три броя...

Пък и да не стане така, че като взимам отрочетата от детска градина, да им викат, дето баба им е дошла да ги вземе. Laughing

Инак, моите планове варират според настроението, но накрая ми писва от кроене и си казвам, че ще стане каквото е рекъл Господ, с малко насочване от моя страна Wink

Общи условия

Активация на акаунт