Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 412
  • 303
  •   1
Отговори
# 30
  • В сърцето на ММ
Аз не мога да разбера защо когато дете пие с биберон до 4 години не е грозно и на никой не му прави впечатление,а е неприлично нашите деца да сучат до две и половина-три години. Rolling Eyes
Ако сме запалили цигара на барчето и детето пие  кисело мляко от шише,сигурно всичко щеше да е ок. ooooh!

# 31
  • offshore & overseas
За мен такива реплики са плод на честа злоба и завист, така че няма какво да се дразня, пускам и аз по някоя люта змийска и врътвам опашка, ссссс. Mr. Green

Нищо особено, де, все умности от сорта, че възнамерявам най-много до абитуриентския или алтернативно до първо гадже, за след това ще преговаряме сериозно. Laughing

# 32
Драгонче, много неприятно е да имаш суеверни хора около себе си - човек колкото и да не вярва на тези глупости, действат подтискащо като му ги кажат. Моите роднини (откъм бащата на Настя) са доста прости хора, но слава богу поне не са суеверни. Не разбрах каква и е точно идеята на свекито ти - какви кьошета, какви 5 лв. От чисто любопитство питам - човек е хубаво да ги знае предварително, че да е подготвен да ги закопае суеверните. Това за мен са хора, които всяват страх у другите, сякаш, за да са си прехвърлят/се отърват от своите страхове - няма да коментирам що за хора биха го правили!
А за дългото кърмене - аз лично винаги питам ЗАЩО???, в смисъл да ми обяснят конкретно какво лошо има, какво ги притеснява? Баба ми (на баща ми майка му) като ми каза и тя, че вече много стана и я попитах защо, поне ми даде някакъв смислен отговор - че с времето, колкото по-голямо детето, толкова по-трудно се отбива - та притеснението и беше как ще я отбивам после. В това поне има доза истина. Всъщност в такива разяснения се задълбочавам само с роднини и хора, на чието мнение държа. Останалите хич нямам намерение да ги "посвещавам" - нито ме бива да убеждавам дали във вредата, дали в ползата на нещо, нито пък вече имам особено желание. Който наистина прояви интерес и желание да разбере защо го правя и да опита и той, нека заповяда да ме пита. Аз сама вече не отварям дума. Егоистично, но факт.  Crossing Arms

# 33
  • Къде ли не
Ей момичета да споделя нещо, на което се изкефих много. Гледах току що едно предаване по ТВ7 "Размяна на съпругите". Едната съпруга, която се оказа втората майка на Сесил Каратанчева, кърмеше в ефир няколко пъти момиченцето си на година и седем месеца. Евала на тая жена! За първи път  виждам българска майка да кърми в ефир вместо да изтъква качествата на АМ.

# 34
Ехеее, успях да ви изчета!!! Wink

Моят синковец тъкмо беше поспрял със сукането и си мислех, че ще се отбие сам,но преди няколко дни започна да си иска и да суче по 3-4 пътина ден, та май и лятото ще се кърмим, което за мен е чудесно!!! Hug

Ей момичета да споделя нещо, на което се изкефих много. Гледах току що едно предаване по ТВ7 "Размяна на съпругите". Едната съпруга, която се оказа втората майка на Сесил Каратанчева, кърмеше в ефир няколко пъти момиченцето си на година и седем месеца. Евала на тая жена! За първи път  виждам българска майка да кърми в ефир вместо да изтъква качествата на АМ.

Еееей, супер!!! Hug

# 35
Здравейте мацки как прекараха кърмачетата празника им вчера, ние голяа разходка му направихме от 10.30 сутринта до 22.00 вечерта се прибрахме и двете бяхме пребити от мероприятитя  Tired, между другото само 1 път сука навън което много ме учуди

# 36
Ние бяхме преди обяд в "Патиланци", точно преди да си тръгнем не пропусна да се насуче там, защото вече и се доспиваше, в таксито заспа, сучейки  ooooh!

# 37
  • Бургас
 wavey Да ви споделя, че и ние изкарахме лекия вариант на шарката /варицела/. Направо не можах да разбера, кога дойде и кога си отиде, но за сметка на това още първата седмица като се върна в градината такъв вирус я тръшна, че направо  му разказа играта на детето. Кошмарни болки в гърлото, дори вода не пиеше, защото я болеше. Първия ден непрестанен рев от болка, втория на пресекулки и третия само когато се опитваше да хапне или пийне нещо. Единствено като сучеше не плачеше. Милата ми душица, не знам колко кърма имам и доколко се е наяждала, но поне се успокояваше. Бях чувала, че на децата изкарали шарка им пада имунитета, но не ми се вярваше мнвого, а сега бих ви обърнала особено внимание, моля пазете децата си малко повече след шарката, че този кошмар, който изживях не бих го пожелала на никого.
А за суеверията: колежката ме караше да наръсвам захар около леглото на детето, за да умилостивя баба Шарка.  Laughing

# 38
Мили мами,

Много отдавна не съм писала тук, че все не ми остава време, но сега се нуждая от съветите ви...Работя от къщи и се радвам, че мога все още да си гледам детенце. Вече 2 години и 2 дни кърмя малката си дъщеричка, тя е от пристрастените кърмачета - все още сме на поискване, т.е. по много пъти на ден, че и 2-3 през ноща.  Доста уморена се чувствам от хроничното недоспиване (че имаше месеци когато се събуждаше през час и от изтощение бях непрекъснато като в полусън)...

Със съпруга ми отиваме след седмица за 10 дни на почивка във Франция с доста пътуване и решихме този път да оставим малката на баба и. Бях убедена, че това е най-подходящия момент и за отбиване, но последните дни почвам да се разколебавам. Досега и една нощ не е спала без мен и много се притеснявам как ще го понесе, много ми е емоционално мъничето и много привързано към мама. Не съм очаквала, че и за мен ще е такъв емоционален проблем - спирането на кърменето... Няма как да отменя пътуването, а и двамата с татко и се нуждаем от него...

Затова да ви питам, какви мерки да взема за да не се получи усложнение по време на пътуването, без да спирам окончателно кърмата, за да мога като се върна ако малката не е забравила за млякото на мама и "трябва да спасявам положението" да мога отново да я кърмя...? newsm78  Praynig

# 39
  • София
Аз пътувах в чужбина и оставих Анна за 10 дни при баба й, когато беше почти на 2 г. Не е имало проблеми, естествено, че много съм й липсвала, но с любяща баба това се преодолява. Будела се е 1 път нощем и с малко водичка пак е заспивала. Мен ме мързеше да се цедя много пъти, а и предполагах, че може да се отбие, затова цедях само 1 дневно - вечер. Първия ден изцедих много - 120 мл. и от двете гърди, и то без да се напрягам, след това почна да пада - 2ри ден- 100 мл., 3ти ден - 80 мл., 4 - 60 мл. и така нататък. Последния ден едва изцедих и 20 мл. и от двете гърди. Като ме видя, първите думи бяха ам-ам, засука си все едно не сме се разделяли, и първите 2-3 дни беше като залепена за мен - успя пак да си вдигне количеството до нормално за около 1 седмица. Затова моя съвет е - не се притеснявай, ще се оправи без теб, може и да се отбие - ако да - добре дошло, ако не - цеди по малко, после пак ще се увеличи кърмата. Само си вземи лецитин - аз пиех първите дни по 3 на ден /на Уолмарк/, после по 1-2, да не се запушиш. Приятно изкарване! Grinning

# 40
Здравейте дългокърмещи мами, много се колебаех дали да пиша тук, защото все още не съм достигнала и една година стаж  Embarassed, но все пак реших, че вие само можете да ми дадете съвет, защото сте минали по моят път и сигурно са ви терзали подобни въпроси.
Та проблемът е, че почти 10-месечната ми дъщеря от три дни мина само на кърма, не иска да вкуси друго  ooooh! . За това, дали ни стига или не няма да пиша, справяме се някак, макар и доста трудно (от 2-ри месец се кърмим само от едната гърда). Общо взето яде през 3 часа, като през нощта прави малко по-дълга пауза от около 5 часа. Притеснава ме факта, че ми се струва унила, неразположена, будува 2 часа и после започва да и се приспива. Спи един час и после пак така. Иначе няма на пръв поглед никакви симптоми за насинка или нещо подобно. Пропускам ли нещо, трябва ли да я отведа на преглед, и какво да кажа: "Детето ми е унило!?" Пък и всеки път като кажа, че още се кърмим повдига вежди, а ако знае какви планове имам  Laughing ... Излязоха ни вече и 8-те предни зъбчета, кои следват принципно, възможно ли е да я тормози кътник? Много дълго стана, за което се извинявам, ако ви звучи познато моля да споделите може ли да бъде само на кърма на тази възраст, когато изразходва много енергия (сега се мъчим да ходим и постоянно иска да е права).   bouquet и извинявайте, чеви занимавам с моите проблеми.

# 41
Извинявам се, постнах два пъти, но не ми позволява да изтрия.

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 22:19 от nadina_81

# 42
А за суеверията: колежката ме караше да наръсвам захар около леглото на детето, за да умилостивя баба Шарка.  Laughing
hahaha hahaha hahaha ми освен мравки да си довлечеш не виждам какво друго. Не знам какъв е този вирус, но масово чувам да се оплакват от гнойна ангина, ние и ние малко не сме добре с гърлото ма сякаш взе да се оправя та се надявам да е обикновенна настинка  Praynig
Мяуче тази снимка на Калина правила ли си я нещо на фотошоп или си е толкова невероятно красива, пу пу да ни е уроки  Peace  Wink

# 43
  • на плажа
 Надина, предполагам, че се тревожиш много и моят съвет е да я заведеш на лекар. Нека педиатърът да я прегледа, ако трябва да и пусне изследвания. Не е проблем, ако детето кара известно време на кърма, но ти казваш, че е сънлива и унила, а това вече е обезпокоително. Следиш ли дали поема достатъчно течности? Наскоро боледувала ли е, пила ли е лекарства, слагана ли и е ваксина?

# 44
Надина, няма проблем да е само на кърма по-дълго време. Всички деца са така, когато са болни или им излизат зъби. Е, Настя, принципно малко отслабва в такива периоди, но кърмата определено и дава сили да издържи!  Peace  А температура проверяваш ли? Звучи като някое вирусче по-леко, но би трябвало да има някаква температура, а други симптоми може да няма никакви. Настя пребори един вирус, който не беше от леките (с Т над 39.5-40), но нямаше никакви други симптоми - ни капка сопол, ни хрип, нищо. През повечето време спеше, а докато беше будна плачеше, ако не е на гърда.  Whistling Определено това, че детето е толкова унило, е достатъчен повод да го заведеш при педи. Аз, като бях в 6-ти клас, ми откриха жълтеница (хепатит А), но въобще нямах симптоми, просто се чувствах уморена, все гледах да поседна. Това ти го казвам, за да не се притесняваш да отидеш с такива симптоми - общо взето това са си първоначалните симптоми на всички болести.
А когато казваш на педи, че кърмиш, го прави с възмутен тон, в смисъл, как въобще може да пита - та детето е малко още, колко кърма има да изтече още докато порастне! Щом усещаш негативизъм, по-добре ти "атакувай" първа - така се добива респект.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт