Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 22!

• 12 413
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте и от мен, момичета!  Simple Smile  Hug
Моето пристрастено кърмаче Ясен стана на 19-ти на годинка. Скоро няма да се откаже, а на мен не ми тежи. Simple Smile Доволна съм, че кърмя вече година без особени трудности. Кака му беше на кърма само 40 дена и то не изцяло. Тогава не се справих поради незнание и липса на информация.
Ясен го захраних към 9-я месец, педагогически. Тогава прояви интерес. Преди това избутваше храната, повдигаше му се, не беше готов. Няма заместено кърмене. Биберони и шишета не е ползвал. Все още се буди нощно време.

# 241
  • В сърцето на ММ
Вери ,добре дошла.За буденето нощем....и ние все още се будим и си хапваме по 2 -3 и понякога по повече пъти.Досега чаках да стане на две,че да белким спре да се буди,сега вече не знам кога ще стане тая работа. Rolling Eyes
Очакваме още 2 кътника,дано тогава вече да започне да спи по цяла нощ.

# 242
  • FRANCE
Вери добре дошла Simple Smile А за буденето, ми Алекс още се буди между  н-пъти на нощ Simple Smile

Юпии днес ми дойде за първи път от 25 месеца Simple Smile

И нашият татко само се скатава и си измислиа извинения, както и свеки.

# 243
  • На брега на морето
Здравейте Hug
Дали бихте приели едно ново попълнение във вашите редици?макар че не знам дали бих могла да се нарека дългокърмеща като гледам стажа Ви........
Малкият ми мъж кара почти изцяло на кърма, приемът му на твърда храна е почти минимален - на моменти даже никакъв, но се примирих че няма да е графата на "пухаквите" кърмачета, днес сме на ДК и ще видим дали пак ще ме нахокат че не му настоявам newsm78, та молбата ми е бихте ли ми дали насоки тези от вас които са се сблъсквали с този " проблем"
Благодаря Ви и се извинявам за дългия пост.

# 244
Относно приспиването от други ,мъж ми е успявал да приспи Мартин няколко пъти досега с носене на ръце,когато е дребния е бил много уморен.За съжаление след час ,час и половина се събужда и иска да цока задължително.Иначе съм подхвърляла нашега че ще ги оставя да спят двамата,та и аз да се наспя,но мъж ми веднага контрира,че нямал цица да му подаде,като се събуди!
За свекърва ми няма да коментирам-тя дори някой път не успява да го нахрани!Иначе е категорична,че трябва веднага да спра да кърмя!На въпроса ми как да стане това,тя отговори"Ми ще го оставиш да пореве няколко дена е той ще забрави!"Дори не си направих труда да отговарям на подобна глупост,просто и казах ,че това не е нейна работа!

# 245
madame, как 25 месеца? Simple Smile Не е ли 25+9?  Wink
Моят цикъл също още го няма.

titi1981, аз не мисля, че има проблем. Ясен също може да се каже, че е основно на кърма все още. Има дни, когато отказва да яде. Има и такива, когато иска да опитва много неща. При него става бавно въвеждането на нови храни, защото 90% са сурови, а и неговото захранване почна бая късно. Доста неща съм въвела: семена, кълнове, ядки, които са много добре пасирани или направени на мляко; плодове и някои зеленчуци; някои зърнени.

Мъжът ми през деня успява да го приспи. И в момента Ясен спи гушнат в него. Когато се налага да останат сами, също се справят много добре. А бабите са много далече от нас.  Wink

# 246
  • offshore & overseas
madame, как 25 месеца? Simple Smile Не е ли 25+9?  Wink
Ами, да, като погледнеш възрастта на малката лейди, става ясно, че е 25+9. Grinning

Честито, madame! Аз се предадох по-рано. Само 23 месеца след раждането издържах без М, но цикълът ми винаги е бил редовен като часовник. Само дето сега ми се скъси от 30 на 28 дни и следвам точно фазите на луната. Wink

Кърмаческата аменорея е физиологична, а не патологична. Нормална е, както са нормални и страничните й ефекти, за които сега няма да споменавам, защото не всички страдат от тях.

Нормално е също цикълът да се върне на втория-третия месец, независимо, че кърмите изключително. #Crazy

Това май е една от най-дискутираните теми тук.  Mr. Green

Иначе, при мен със завръщането на цикъла се завърна и удоволствието от сексуалния живот, ама това пак е друга тема. Embarassed

Добре дошли на всички нови кърмещи мами след последния ми пост! Hug

# 247
Добре дошлина новите мами и от мен! Simple Smile
Аз пък бях силно изненадана когато преди три дена ми дойде третият цикъл от раждането, а изненадата беше в това, че бяха минали само 12 дни от началото на предния. Rolling Eyes Аз по-скоро бях подготвена да закъснява в началото, но бях изненадана, доколкото прочетох това е нормално, ще видим по натам как ще е, а пък ако и изобщо не ми дойде в близко бъдеще няма да се сърдя имайки предвид, че искам още едно бебче. Grinning

# 248
Аз срам не срам се пльосвам в темата.
Здрасти.
Хич не съм от успешно кърмещите. Не ми се получава нещо и това е. Мога ли да питам някои неща тук или евентуално да ме упътите към подходяща за това тема Embarassed
Много благодаря.

# 249
  • Varna
Добре дошли на новите мамички!
Kasidy честити ти рожбички!Щом не се предаваш има светлина в тунела. Влез в подфорум близанаци - там има много темички и много добри съвети за кърмене на две и повече човечета Hug.

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 20:46 от Gabonchi

# 250
  • в страната на чудесата
момичета, кажете ми моля кой беше ника на една дама от вашата компания, която кърмеше близнаци? в една тема има една друга мама,която има нужда от съвет и аз си мислех, че най-добре някой, който е кърмил близнаци да и даде мнението си...

иначе щом годинката е прага - и аз подавам молба за членство в този клуб Simple Smile

# 251
  • FRANCE
Добре дошли на новите мамчета и цокльовци  Hug

madame, как 25 месеца? Simple Smile Не е ли 25+9?  Wink
опс срам и резил че съм завършила математическа гимназия  Embarassed А много му се зарадвах че то си е време за второ човече  Whistling дано стане пък сега

лека нощ, тук е голяма жега и дребосъчка сменя един час цицеките и накрая реши че ще гледа филмчета Mr. Green

# 252
момичета, кажете ми моля кой беше ника на една дама от вашата компания, която кърмеше близнаци?
Да не е Aila?
Щях и на Касиди да предложа да се обърне към нея за съвет.

# 253
# 254
момичета, кажете ми моля кой беше ника на една дама от вашата компания, която кърмеше близнаци?
Да не е Aila?
Щях и на Касиди да предложа да се обърне към нея за съвет.

И аз за Aila си мисля, не само че си кърми близначките до над две години, но мина и обучението за доброволни консултанти. Обърни се кам неа, Мишка.

Общи условия

Активация на акаунт