отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 909
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 1 785
doriana129   имах предвид ,че в тази ситуация дори и законите да се префектни ,институциите и юристите също да са си свършили работата няма начин децата да излязат щастливи от нея ако родителите не проявят разум.

# 1 786
doriana129   имах предвид ,че в тази ситуация дори и законите да се префектни ,институциите и юристите също да са си свършили работата няма начин децата да излязат щастливи от нея ако родителите не проявят разум.

Така е,дано се вразумят тези хора. Толкова изтърпяха децата им.

# 1 787
И аз през цялото време това говоря! Ако имаш интерес  - прочети от около 79 страница до към 91 стр. настоящата тема и ще разбереш...

# 1 788
И аз през цялото време това говоря! Ако имаш интерес  - прочети от около 79 страница до към 91 стр. настоящата тема и ще разбереш...
Няма нужда да чета ,вярвам ти.

# 1 789
  Балсам за душата ми е като чета колегите и юристи какво я правят тази частна съдебна изпълнителка в техния форум! Никаква прошка,директно и казват колко е некадърна и колко безумно е постъпила! Само така! Аз си мислех,че ще се застъпят за нея като колеги,но не-евала за което!
  И за агенцията за закрила на детето-много справедливи упреци,така трябва! Тези две институции са в основата на онзиденшния позор и насилие над децата!

Предаване на дете не се осъществява чрез употреба на насилие по отношение на последното

# 1 790
  Балсам за душата ми е като чета колегите и юристи какво я правят тази частна съдебна изпълнителка в техния форум! Никаква прошка,директно и казват колко е некадърна и колко безумно е постъпила! Само така! Аз си мислех,че ще се застъпят за нея като колеги,но не-евала за което!
  И за агенцията за закрила на детето-много справедливи упреци,така трябва! Тези две институции са в основата на онзиденшния позор и насилие над децата!

Предаване на дете не се осъществява чрез употреба на насилие по отношение на последното

С тази разлика, че социалните служители от отдела за закрила на детето - Асеновград нямат нищо общо с Агенцията за закрила на детето. Тя е друга структура. Този отдел е към Агенцията за социално подпомагане. Тук идва реда да попитам защо никой не потърси изпълнителната директорка на Агенцията за социално подпомагане - Гергана Дрянска, или министърката Масларова. да кажат нещо по случая - налли това ведомство е на тяхно подчинение. По медиите се появява само някакъв Монов - заместник-председател на Агенцията за закрила на детето (която изяснихме, че нищо общо в случая). Може би този човек има очи да излезе  и за това се явява по медиите. Но г-жа Дрянска къде е питам аз? Къде са медиите да я извлекат от дупката й?

# 1 791
Тя картинката все повече се изяснява, но мен сега ме интересува поведението и изказванията на министърката на правосъдието, която прехвърли вината върху бащата и чак със затвор го заплаши. При условие, че няма виновно поведение от негова страна, а от съдия изпълнителя назначен от нея. Той е можел да прекрати отнемането още в момента, в които рускинята е пипнала детето, изпуснала е цялата ситуация от контрол и в крайна сметка излиза вярно, че Николета е отвлечена от Асеновград в нарушение на българския закон. И това, ако не е манипулация от нейна страна здраве му кажи #2gunfire. И ако медиите го правят за пари и рейтинг, за чии го прави една българска министърка и майка? Без повече коментар.

Струва ми, че всички трябва да се извиним на бащата, той не пречи по никакъв начин за доброволното предаване на децата на майката и си е спазил закона.

# 1 792
Тя картинката все повече се изяснява, но мен сега ме интересува поведението и изказванията на министърката на правосъдието, която прехвърли вината върху бащата и чак със затвор го заплаши. При условие, че няма виновно поведение от негова страна, а от съдия изпълнителя назначен от нея. Той е можел да прекрати отнемането още в момента, в които рускинята е пипнала детето, изпуснала е цялата ситуация от контрол и в крайна сметка излиза вярно, че Николета е отвлечена от Асеновград в нарушение на българския закон. И това, ако не е манипулация от нейна страна здраве му кажи #2gunfire. И ако медиите го правят за пари и рейтинг, за чии го прави една българска министърка и майка? Без повече коментар.

Струва ми, че всички трябва да се извиним на бащата, той не пречи по никакъв начин за доброволното предаване на децата на майката и си е спазил закона.
Има, има виновно поведение от негова страна - чл.296, ал.1 от НК - осуетяване изпълнението на съд.решение, до три години лишаване от свобода и глоба до пет хиляди лева!
Освен това изпълнението е започнало още през м.април - няколко пъти са го канели да изпълни доброволно - чл.528 от ГПК, а когато не е доброволно се изпълнява ПРИНУДИТЕЛНО!
Какво означава принудително - всички знаете, това е санкция, предвидена от закона за неизправния длъжник, когато са изчерпани всички останали средства за събиране на дължимото! Такта е!
Няма начин да се чака до безкрай един нередовен длъжник да изпълни, в крайна сметка съдебното изпълнение е институт, създаден точно в тази насока. И в момента даже много български семейства (не само със смесен брак( го изпитват това чудо - принудителнотох изпълнение. Защо? Защото има много родители с противоправно поведение!
За съжаление страдат децата. Следователно, кой носи отговорността от резултатите от поведението си? Аз ли? Вие ли, дами и господа? Или пак е виновна държавата? Родителят с противоправното поведение е виновен - така мисля аз, такта мисли българския Закон, така мисли правото на Евр. съюз, така мисли световната общественост, създала Хагската конвенция!

# 1 793
Как ще се извиняваме на бащата, като той е в основата на основата на цялата драма! И на децата, за които уж толкова милеете всички, и на майката, че и на собствената си. Не бил пречел по никакъв начин на предаването на децата ooooh! А всичките номера, дето ги е въртял месеци наред, и не спира и сега да хитрува. Само за това, че продължава да крие момчето, заслужава затвор.
Съвсем загърбихте всякаква обективност вече!

# 1 794
А можете ли да ми дадете линк или да кажете кои държави са подписали Хагската конвенция? В частност ме интересуват Турция и Казахстан.

# 1 795
  • София
Журналистите и махалата кой ги е викнал? Майката ли? Нали бащата го сътвори този цирк!

# 1 796
А можете ли да ми дадете линк или да кажете кои държави са подписали Хагската конвенция? В частност ме интересуват Турция и Казахстан.

Хагската конвенция, 3 с.

# 1 797
На всички, които скачат им препоръчвам да отидат да прочетат малко в горните линкове или да си пуснат за понакратко интервюто на адвоката му сутринта пред Милен и Лора.
Номерата му са такива, че точно doriana129 като юрист би трябвало да е много наясно, че се движи по ръба на нормата и протака с цел даси запази децат. В крайна сметка това е неговия интерес да останат децата с него и човека си се бори в рамките на закона.
Та накратко . има архаично но неоменено и действащо Постановление № 4 от 6.XII.1962 г., което урежда принудителното предаване на деца от съдия -изпълнител. Цитати от там:
Изпълнението трябва да се извършва много внимателно, като при нужда се търси и съдействието на местните обществени организации и органа по настойничеството при съответния народен съвет. Не трябва да се допуска насилие върху детето.
Изпълнението да се извършва след въздействие и убеждението върху родителите и децата, след предварителна психическа подготовка, като се подхожда според обстановката на конкретния случай и при съобразяване с възрастта, привързаността и състоянието на детето, като не се допуска да се стигне до психически сътресения.

Та точно това се случи, чужда гражданка очевидно осъществи насилие върху детето.

# 1 798
Журналистите и махалата кой ги е викнал? Майката ли? Нали бащата го сътвори този цирк!
За журналистите не знам, махалата си беше кротка до намесата на рускинята и натъпкването на детето в колата, което вече е ясно от няколко места е трябвало моменталически да спре  съдия изпълнителя, а не после да се моли да го изведят та да го прегледа лекар.
Нали до вчера обсъждахме, че майката има моралното право на отчаяни действия, за да си вземе децата колкото и спорни да са те. Защо сега пък отхвърляме неговото право като баща да постъпва така?

# 1 799
  • София
Махалата изобщо няма работа там. Все някой е казал на тези хора, че точно в този ден и в този час майката ще дойде за децата. Наличието на толкова много зяпачи пред дома е рецепта за неприятности. Ако бащата смяташе да предаде децата той нямаше да позволи да има толкова хора наоколо, нито журналисти.  Но той е нямал никакво намерение да ги дава и е разчитал да стане нещо, че да му се размине.

Общи условия

Активация на акаунт