отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 897
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 1 800
  • Поморие
Журналистите и махалата кой ги е викнал? Майката ли? Нали бащата го сътвори този цирк!
За журналистите не знам, махалата си беше кротка до намесата на рускинята и натъпкването на детето в колата, което вече е ясно от няколко места е трябвало моменталически да спре  съдия изпълнителя, а не после да се моли да го изведят та да го прегледа лекар.
Нали до вчера обсъждахме, че майката има моралното право на отчаяни действия, за да си вземе децата колкото и спорни да са те. Защо сега пък отхвърляме неговото право като баща да постъпва така?

Отчаяни действия в рамките на закона-да,както постъпва майката,но беззаконие-не.

# 1 801
Постарах се да бъда максимално ясна, радвам се, че някои от яростните защитнички на майката все мак мръднах малко в мнението си.
Пприключвам като качвам частта с интервюто на адвоката http://www.vbox7.com/play:9bc3b130&start=1285, човека много достъпно обяснява имало ли е безаконие от бащата или не...

# 1 802
Цитат
интервюто на адвоката му сутринта пред Милен и Лора.
Голям аргумент, няма що - адвокатът му "бил казал" ooooh!
Неговият адвокат е ясно какво ще говори и че от 9 кладенеца вода ще донесе, за да го изкара прав. И подписани съгласия за извеждане на децата ще извадят с днешна дата... Интересно ми е, къде е бил този документ преди половин година, преди 3 месеца и защо не е представен на съда. Дори напротив, самият татко се опитва да убеди съда, че "Ответникът Т. В. твърди, че дори да е осъществил „незаконно прехвърляне” по см. на чл.3 от Конвенцията на децата от П. в Б,...

Те адвокатите са затова - да си защитават интересите на клиентите, не истината. И добри са онези адвокати, които ловко намират вратички за заобикаляне на истината. И Вальо Топлото има адвокат, и мутрите, и изнасилвачите, и убийците - все адвокати имат, които доказват колко са невинни...

Това фокусиране върху начина на прибиране на децата и осъждане му, от една страна, и затваряне на очите пред виновното поведение на бащата и дори подкрепата на действията му, от друга, за мен е все едно да осъждаш човек, закарал пострадал при пътното произшествие до Пирогов, защото е карал бързо и го е раздрусал, а да забравяш причинителя на катастрофата.

Виждам, че има близки на бащата във форума. Какво всъщност работи днес този човек? Работи ли? И как така си е грабнал децата и си е дошъл и останал в България, щом е работел в посолството ни. Там няколкомесечно предизвестие за напускане не се ли изисква!?

И кой всъщност потвърди, че "рускинята" е рускиня? Не, че има някакво значение дали е. За мен това е изкуствено подклаждана истерия от неправите. Хващане за сламката на давещи се.  

# 1 803
Тя картинката все повече се изяснява, но мен сега ме интересува поведението и изказванията на министърката на правосъдието, която прехвърли вината върху бащата и чак със затвор го заплаши. При условие, че няма виновно поведение от негова страна, а от съдия изпълнителя назначен от нея. Той е можел да прекрати отнемането още в момента, в които рускинята е пипнала детето, изпуснала е цялата ситуация от контрол и в крайна сметка излиза вярно, че Николета е отвлечена от Асеновград в нарушение на българския закон. И това, ако не е манипулация от нейна страна здраве му кажи #2gunfire. И ако медиите го правят за пари и рейтинг, за чии го прави една българска министърка и майка? Без повече коментар.

Струва ми, че всички трябва да се извиним на бащата, той не пречи по никакъв начин за доброволното предаване на децата на майката и си е спазил закона.

Ба..ше му се извинявам. Той сам направи така, че лините му проблеми да станат достояние на обществото, сега ще търпи и критика.
Досега нещо ясно по въпроса защо е извел децата каза ли?
Каза, че имал декларация, хубаво ама каза ли че като ги е извежда е имал намерение децата да останат в България, каза ли, че жена му е знаела за тези му намерения????!!!
Като го направи тогава ще му се извиня.
Тя понеже жената - при това заклета алкохоличка  знаела разбирате ли , че той ги извежда извън Полша да живеят в България без нея, с баба си ..... ама сега що прави така тая жена незнам, от алкохола ще да е.

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 19:14 от sara_mhe

# 1 804
Пак не го цитирах като хората, извинявам се. Знае ли някой как може да се върнеш да си редактираш поста?

# 1 805
За какво трябва да се извинявам на този "баща"? Заради цирка, който направи, и травмата, която причини на децата ли? И то заради единия инат - понеже жената иска да се развежда и си има приятел.

# 1 806
  • София
Адвокатът защо не обясни мотивите на съда в делото, което е загубил? Или са го включили сега, на по-късен етап. Струва ми се, че бащата е разчитал на типичното безхаберие на държавата в подобни случаи.

# 1 807
Голяма смешка е това как си измисляте и си разигравате историята във въобръжението си ,а претендирате  за обективност от инакомислещите .
Да бащата е направил целия фарс само и само да зъдържи жена си  ooooh!
Ако мъжът беше алкохолик и бе проявил безхаберие към децата щяхме евала да правим на смелата майка ,която ги е "овлякла"

# 1 808
Ден преди отвеждането майката е дала съгласие децата да останат в Асеновград ако те не желаят да отидат с нея след като говори с тях .Това са казали от соц. служба.

# 1 809
не съм чела какво е писано преди,но изключително много се изнервих,когато навсякъде историята бше обърната в полза на бащата,защото е българин и живеем в България.А според мен историята е съвсем друга,тъй като познавам (бившо) семейство.Историята е почти същата.Не може да обвиняваме  една майка само за това,че иска да върне откраднатите от мъжа и деца.Първо той ги е откраднал,а тя не може,така ли?Второ,тя не ги открадва,а има документа,който и предоставя пълното право да ги вземе независимо ккаво казва мъжа и.Трето,момченцето не е избягало,а роднините са  го скрили(не  е ясно по чие желание).Момиченцето крещи за помощ като всяко уплашено дете в такава патаклама.Децата доколкото разбрах са живели повече от година и със сигурност са били така манипулирани от страна на бащата и родата,че са намразили майка си.Деца на тяхната възраст нямат изградено мнение по такива въпроси и много лесно стават манипулирани и вярват на всичко.Патакламата освен това не е организирана от майката,а от бащата.Защо не седнаха като хората да се разберат,а чисто по български почнаха да бият тези беззащитни жени.Някой беше казал,че жената е алкохоличка:а знаете ли дали жената не е пила заради съпруга и(ако въобще е истина,де)?Той като го видях само веднага се върнах назад в близкото минало и си спомних историята на мои познати.Жената беше до такава степен изтормозена от мъжа си,че и до пиене не и беше,а до самоубийство.Аз лично много се надявам да и върнат и момченцето PeaceНе налагам моето мнение на никого,а просто го изказвам и показвам абсолютно друга гледна точка,по която си струва да се помисли Peace

# 1 810
Cheryl   това че познаваш някакво семейство не означава ,че познаваш това семейство и историята му .
Тук повечето са на твоето мнение ,споко.

# 1 811
Cheryl   това че познаваш някакво семейство не означава ,че познаваш това семейство и историята му .
Тук повечето са на твоето мнение ,споко.
Не са повечето, таково усещане оставят защото са твърд електорат. Само мога да им кажа - четете, четете от няколко места, като не хващате вяра на 100% на нито едно и си изграждайте мнението като мислите с главите си Peace
Много ми е интересно дават ли си обаче сметка, че утре този човек ще осъди почти сигурно България в ЕСПЧ и неговото обещетение ще бъде платено от нашите данъци. Поинтересувайте се колко плаща България за некомпетентното и безхаберно отношение на държавните чиновници  към българските граждани, което пък на ввсичко отгоре им е задължение.

Айде накрая друг подобен случай, аз предлагам веднага да се свържем с тая жена и да  и кажем, че има съдебно решение и да си предава детето....или пък да видим, той мъжът й може нещо да е манипулирал нещата newsm78

от monika2002 на 01 Юни 2009, 14:05

здаравей те,като прочетох внимателно вашите коментари,реших да се регистрирам и да помоля за помощ юридическа.
моят случай е почти същтя имам предвид Хагската конвенция
бащата е италианец имаме дъщеря,която е родена там,но има и българско гражданство,дойдохме си с редовно пълномощно и задгр.паспорт.След като заведох дело за развод тук,той реши че е сбъркал и иска да се върна въпрвки че не искам по-вече да живея с него.Тогава ми заведе дело по конвенцията и спечели и на Апелативен беше потвърдено.В същото време бракоразводното дело е присъдило привременни мерки за правото на упражняване на род.права на мен.Има сблъсък на две решения.Адвокатката поиска обезпечителна заповед за спиране връщането на детето,до окончателното приключване на бракоразводното дело.При обжалване на ответната страна,по горна инстанция,я отхвърлят.Ние ги караме да се самосъзират и те ми отхвърлят пак молбата като ми казват,че подлежи на обжалване пред ВКС.Сега ако и ВКС ме отхвърли,ми остава да чакам да дойде съдия изпълнителя естествено с полиция и социални и да се развиват драмите на Асеновград.Не знам как ми отнемат правота за род.права,като ще връщат детето.И изобшо никой до сега не се поинтересува да ли това дете иска да тръгне,къде ще отиде,в какви условия,кой може да се грижи по-добре за него от самата му майка.
моля ако може да ми помогнете тя е на 7год.от две години сме тук и е записана за първи клас
благодаря/една изплашена до смърт майка/monika2002

# 1 812
          До сега съм чела , и вече съм така  #Crazy. Едно е ясно,и двамата родители имат вина в случая-и за цирка , и за сълзите ,и  за стреса в очите на децата си.И двамата имат своята истина за всичко което се случи до момента,и ще продължава да се случва -до намирането на някакъв изход,правен,междуличностен/според мен най-добър за децата,който да върне щастието в очите им,не мога да дам идея/. Истината ,каквато и да е тя,рано или късно ще излезе на бял свят,но дано до тогава децата да не подлудеят. Факт е обаче ,че някой институции не са си свършили работата до край.И не от страх  ,а от непознаване на законите -били те международни,хагски, европейски,та дори и български.Служителите в тези институции не изпитват лична нужда да познават професионално законите с които работят,и с които трябва да помагат на гражданите в различни юридически казуси.За тези служители е достатъчно да имат едни повърхностни познания в професията си. По-важното е да си прибират заплатката,осигуровките, и да се възползват от привилегиите ,които им осигурява службицата им. Мое лично мнение е че институциите носят толкова отговорност,колкото и самите родители.Най -вече на съвестта им трябва да лежат съмнения ,колко български деца плачат ,заради тяхното бездушие и безотговорност.         Ако един машинист на влак,управлява некадърно композицията,процентите да предизвика катастрофа с фатални последици, се увеличава. Така е и с нашите съдебни, министерски и всякакви разни други институции,закони и закончета мислени от депутатски глави,ама как...... Докато гледат само собствените си интереси,и откъде какво могат да копнат,ще започнат и по-страшни неща да стават.

# 1 813
Днес два пъти го гледах по испанската. По принцип, тук рядко показват нещо за България, но явно това ги е разтърсило.

# 1 814
  • София
Днес два пъти го гледах по испанската. По принцип, тук рядко показват нещо за България, но явно това ги е разтърсило.

Разтърсило ги е, защото е гадно. Ако българин направи нещо важно и голямо няма да обслужи испанските комплекси на бивши гастарбайтери и настоящи изоставащи в Европа. Wink Хубавото е, че за да се спечелят изборите ще се затрие и малкото добро, което известно за нас по света. А и у нас.

Колкото до предаването на МЦ днес- симпатичен ми е бил винаги, но опитите му да се изкара достатъчно тъп, за да повярва на неубедителния адвокат и очевидно неуравновесения баща, направо ме накараха да го съжаля. Бива да изпълняваш поръчки, но струва ли си да станеш за резил? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт