отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 117
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 310
в полския печат - google превод на български... Интересен е единият обширен юридически коментар - защо Хагската конвенция не може да се приложи в случая...

Мария ще цитирам тук коментара , защото едва ли някой си прави труда да проверява и чете дадените линкове .  Peace

2009-06-02 12:10:19 | 86.44.156 .* | Marcus4Love

Ето писмото, което изпратих до България
Екшън Bułgarskego Министерство на правосъдието
е действие, за сметка на децата!

Централен орган
Хагската конвенция от
Министерство на правосъдието
Ул. Славянска 1,
Република България,
София 1040
Г-жа Мария Христова

Юни 01, 2009

Уважаеми г-жа Христова,

Аз съм много съжалявам за да научите какво се е случило с лечението на Николета и Павел Василева.

Аз вярвам, че съдът е процедура съгласно българското право:

Изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс, обнародван в ДВ, брой 84 от 2003 г.,
След член 501 се въвежда нова, седма част, озаглавена Известия на детето
Връщане или за упражняване на правото на достъп. Член 502 от него определя София Сити
Съдът е компетентен съд да преразгледа и да взема решения по случаи на молби за
детски завръщане, както и за упражняване на правото на достъп. Съгласно член 504 от CCP,
в случаите по Конвенцията Софийския градски съд трябва да идват с решение в срок от 30 дни
от прилагането на предложения, в съответствие с член 505 по обжалване на Софийски градски
Решението на Съда се подава в Софийския апелативен съд в рамките на 14 дни от датата
на решението, в съответствие с разпоредбите на член 197 от CCP. В София Сметната
Жалбите трябва да дойдете с решение в рамките на 30 дни от датата на подаване на жалбата
и това решение е окончателно.

Ако по-горе дати е изпълнена добре изглежда, че децата вече са установени нови
"Обичайно пребиваване" в България, и не се върна в Полша.

Вярвам, че молбата, подадена от полски майка беше с фалшиви предлог и като такива се
Vacat доведе до всички съдебни производства.

На първо място, според полското законодателство (1), дори и ако един родител е полски гражданин на детето е
Полски гражданин, и (2) Полски гражданин не може да има друго гражданство. В този случай на
Полски почвата е само за детето, и само на полски.
Вероятно по българските земи е българско дете, както от български роден баща. Аз не знам
(Аз ще бъда много щастлив да получи официална информация) за правилното регистрация с български
служба да бъде правно български, когато детето е роден в Полша (и двете деца са вероятно
роден в Полша, аз съм се познае.)

Хагската конвенция за гражданските аспекти на международното отвличане на деца (Хагска конвенция
Накратко) се изпълняват и едно дете трябва да бъдат върнати в страната на "обичайно
пребиваване "в случая на Полша, но премахването на тази страна трябва да бъдат тествани като
"Неправилно."
Както разбирам, че не е бил тестван правилно.

Неправилно е, когато: (а) е в нарушение на правото на упражняване на родителски дължат на дадено лице,
институция или всеки друг орган, или заедно или самостоятелно, по силата на законодателството на държавата, в която
детето е имало обичайно местопребиваване непосредствено преди отвеждане или задържане, и
(б) по време на преместване или задържане на тези права се упражняват в действителност, или съвместно
или самостоятелно, или щеше да е така, но подхожда за отвеждане или задържане.
Ако баща ти, (а) имаха официална писмена декларация от майката на детето е отстраняване
неправилно, но не е разрешено - Съгласен (SIC!), и (б) ако майката е за дълъг период от
време от Полша, без да я къде е известно, че баща и бащата с децата
споразумение, тя не упражнява родителските си арест.
Деца на бащата се твърди, че той има формално споразумение с майката на децата
упълномощено / одобрени подписи в българското посолство в Полша. Това твърдение е лесно да се провери.
В случай, че е вярна на Хагската конвенция не може да се прилага, тъй като има не "неправилно
изваждане "и всички съдебни производства в България по отношение на Хага приложения трябва да бъдат
отменено.
Отново, в този случай отстраняването може да не е "неправилно." И Хагската конвенция не
не се прилагат в този случай.
Полски централната власт (в този случай Министерството на правосъдието) проверява заявлението. Него
Изглежда, че майка представена невярна информация и не може да се третира като престъпление.
От другата страна на монетата, когато е получено заявлението от български Централна
Органът, тя трябва да се тестват за отстраняване да бъдат "неправилно."
Министерство на правосъдието, представени от г-жа Миглена Taczewa е наред, че всичко е
юридически - не е съвсем законно.
Когато децата са били живи в продължение на около 2 години в България, България започва да се
Деца постоянно пребиваване, но това е предмет на местните съдебни решения.
Член 13 от конвенцията: "... на съдебни или административни органи на
замолената държава не е задължен да разпореди връщането на детето, ако лицето, институцията или
друг орган, който се противопоставя на нейното завръщане установи, че - ... "и
Б) е налице сериозна опасност неговото или нейното завръщане ще изложи детето на физически или
психологическа вреда или друго място на детето в непоносимо положението. "--
на български съд вероятно не смятат, че това положение дълбоко достатъчно.
И Конвенцията каза след това:
"The съдебен или административен орган може също да откаже да разпореди връщането на
дете, ако установи, че детето предмети да бъдат върнати и е постигната възраст и
степен на зрялост, в който е подходящо да се вземе под внимание мнението си. "
Реакция на момичето крещя, когато тя бе премахната от баща на родителските права и
момчето избягаш е най-доброто доказателство, че и двете деца, изразени ясно и силно
тяхната воля да остане в България и с баща им.
По мое мнение всички български граждани имат право да протестират и да повишава този случай веднага
спешни случаи, както и за български парламент с отчитане на Прокуратурата
Службата за злоупотребите на български граждани - деца.
Освен български омбудсман (Деца права Office) незабавно уведомени.
Видео филм публично достъпни доказва злоупотребата с деца, извършени от служители на много
организации.
Освен това Министерството на външните работи могат да се информират за повишаване на бележка за отстраняване на Николета
Василева, български гражданин през българската граница, в нарушение на правата на децата.
Потенциални отговори на аргументи, свързани с дейността и баща си да използват физическа сила
могат да бъдат третирани като самостоятелно отбраната и защитата на децата си да предоставят права от Хага
Конвенцията.
Моля, сравнете метод на вземане на Николета Vasiliev с последната част на
Movie клип "Софи's Choice.
http://www.youtube.com/watch?v=RYQjsbn4KCM&feature=related
Също така за връщане или не-връщане на децата, се считат по чл 12 от
Конвенцията: "... на съдебен или административен орган, дори и когато
производства са започнали след изтичане на период от една година, посочена
в предходния параграф, трябва също така, за връщането на детето, ако то не е
показват, че детето вече е уреден в новата си среда. "
Гледане на видео от премахването на деца имам въпроси, които тя не е доказана
Деца, които бяха уредени в новата си среда в България.
Също така е много важно, че заглавието и критична част на Хагската конвенция не е
надлежно преведени на полски и полския език според семантичните само взето
Деца от Полша е неправилно. Изваждането от друга страна, в Полша не се третират по
грешка в превода, тъй като Родителска отвличане на деца.
То се приема като аргумент не връщане на децата в Полша, докато това е грешка
не бъдат отстранени и всички страни от Конвенцията са уведомени за тази поправка.
Бих искал България ще направи мъдър и успешни действия за връщане Николета собствени граждани и
Павел Василева начало да напоследък създаден нов "обичайно пребиваване", когато и двете
живеят под попечителството на баща си в България в Асеновград. Хагска конвенция
дава право за такова решение.

С най-добри пожелания,

ми е-мейл:
marcus4love@o2.pl

Край

Интересно,полски гражданин(предполагам) го разбра... ние още не   ooooh!

Колко страници следват сега ... newsm78

# 2 311
Уф, сигурно съм проста или още спя, но аз не можах твърде да разбера какво е разбрал полския гражданин Embarassed
А сравнението с клипа е много драматично, но крайно неуместно според мен.

# 2 312
Всъщност полски юрист с голям опит в подобни дела. Според него: Заглавието и критичната част на Конвенцията от Хага не са коректно преведени на полски и според полската езикова семантика само вземането на деца ОТ Полша е неправилно. Вземането им от други страни в полза на Полша не се третира, поради грешка при превода, като отвличане на деца.

http://www.novinite.com/search_forum.php?thequery=Marcus4&se … name&&s=0

"It is also very important, that the title and critical part of the Hague Convention is not properly translated in to Polish and according to Polish language semantic only taken children FROM Poland is wrongful. Removal from other country to Poland is not treated, by mistake in the translation, as the Parental Child Abduction."

# 2 313
Много е лесно да се гледа повърхностно на нещата. И аз бях отвлечена от баща ми цели 2 години, и така ме бяха насъскали срещу майка ми, че пищях, ритах и хапех, като ме вземаха.

Още благославям хората, които ме спасиха от ада при родителите на баща ми.

Не знам дали си даваш сметка колко е относително всичко... Ако не бяха те "спасили от ада при родителите на баща ти", сега нямаше да си мислиш, че е било ад. Всичко това само говори, че и майка ти те е насъсквала срещу баща ти...

Причината да се замисля за това са отношенията между повечето бивши съпрузи. Същите хора, които някога са се обичали, които са мислели еднакво, които са се събрали да живеят заедно и да се подкрепят в добро и зло, в един момент започват да се мразят ужасно, сякаш вече нищо не ги свързва, напротив, общото им минало само ги дели... дотам, че да са склонни да се отнасят със съвсем чужди и даже непознати хора по-добре, отколкото с бившия съпруг, и дотолкова, че да жертват душевното здраве на децата си заради отмъщението.

Кое тогава е истинското? Любовта, докато я е имало, или омразата след развода? Според мен това, което остава след развода, в повечето случаи е отмъстителността и желанието да причиниш болка на другия на всяка цена... Може би наистина, когато човек си избира партньор, трябва повече да мисли какво би се случило, ако тръгне да се разделя с него... Както и когато се разделят двама души, повече да се замислят какво ги е свързвало толкова години, а не какво ги разделя в момента...

Ти си жертва на такава отмъстителност - и от страна на баща ти, и от страна на майка ти... Със сигурност щеше да спечелиш повече от детството си, ако те и двамата бяха преглътнали гордостта си и бяха поддържали по-нормални отношения, за да имаш ти двама родители, присъстващи в живота ти, и всичките им роднини на твоя страна, а не на своята си...

За съжаление такъв е случаят и в Асеновград. Бащата може и да е бил разочарован от майката, но не е бивало да се опитва да я зачеркне от живота на децата, а е трябвало да се примири с лошия избор, който е направил още преди години и да се опита да направи най-доброто в тази ситуация, колкото и неблагоприятна да е тя за него и/или децата.

Иначе, като чета в под-форум "Самотни родители", и повечето БГ майки мислят като него - по-добре е детето да забрави за другия родител, за да не му липсва той. Нещо, с което аз категорично не съм съгласна...

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 09:08 от Мария

# 2 314
  • Варна
Цитат на Мария в четвъртък,04 юни 2009год.:
Причината да се замисля за това са отношенията между повечето бивши съпрузи. Същите хора, които някога са се обичали, които са мислели еднакво, които са се събрали да живеят заедно и да се подкрепят в добро и зло, в един момент започват да се мразят ужасно, сякаш вече нищо не ги свързва, напротив, общото им минало само ги дели... дотам, че да са склонни да се отнасят със съвсем чужди и даже непознати хора по-добре, отколкото с бившия съпруг, и дотолкова, че да жертват душевното здраве на децата си заради отмъщението.

Кое тогава е истинското? Любовта, докато я е имало, или омразата след развода? Според мен това, което остава след развода, в повечето случаи е отмъстителността и желанието да причиниш болка на другия на всяка цена...

Много пъти съм си задавала един въпрос:Защо е толкова невъзможно(поне в България),когато опитът за щастлив съвместен живот
не успее,мъжът и жената просто да се разделят,без да търсят каквато и да била вина,приемайки,че никой не е виновен за случило-
то се.Защо винаги всеки търси виновен(в другия или в себе си).Толкова ли е трудно да се разбере,че човек не може да бъде
господар на чувствата си и това не е престъпление,това е човешката природа.Хората се влюбват,събират се,раждат деца.
Никой не е собственик на другия,нито на децата.Защо за родителите е толкова трудно да приемат спокойно раздялата
(която напоследък е повече правило,отколкото изключение),но да запазят добро партньорство в отглеждането на децата си.
Животът е толкова кратък и толкова прекрасен!Защо го съсипваме,вместо да му се радваме?

# 2 315
Защо винаги всеки търси виновен(в другия или в себе си).
Това е много обширна тема. Тук вече трябва Аззи да се включи, но от житейския си опит знам, че много трудно повечето хора приемат и се примиряват вътрешно с нещата, които им се случват и не винаги зависят от тях. Къде по-лесно е да намериш виновник и да му вмениш цялата вина за твоите житейски неуспехи....
И да, някога всичко започва с любов.....

# 2 316

Има едно понятие EQ, аналогично на IQ, което отчита емоционалната интелигентност. Животът е много по-лесен, когато човек познава и контролира емоциите си.
Хората, чиито действия се ръководят от чувствата им, обикновено се оказват безпомощни и объркани и в положението на Тодор, бащата на Николета и Павел.
Действията им са хаотични и повлияни от противоречивите емоции, които изпитва човек в кризисна ситуация като развод, раздяла и т.н.

# 2 317
   Мария, незнам в детайли ситуацията на Рила 11, но според мен не е задължително майката да е наговаряла дъщеря си против баща и. На нас майка ни НИКОГА не ни е говорила против баща ни, баба ни и дядо ни( те го правеха, но баба  ни и дядо не са я наричали с обиднни имена, а просто казваха, че тя не може да ни гледа добре, че няма голяма заплата и т.н.) нито сме намразили баба си и дядо си, нито баща си.  Разберете, че за едно дете колкото и да мрази или не понася майка си, или да мисли, че е нежелано е важно да контактува с нея, а бащата точно на това е попречил, всичко останало е в следствие на неговият отказ майката да контактува с децата си. Не омаловажавам ролята на бащата, но се съгласете, че неговите грижи са поне на 50% заместени от родителите му. Нормално е една работеща майка без подкрепа да не е равнопоставена на един баща с двама родители,които го подкрепят финансово и морално, но това не значи, че не може да отгледа и възпита децата си.  Peace

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 10:45 от mimkis

# 2 318
За детето е еднакво важно да общува и с двамата си родители ,стига с това дори и да е ужасна майката .....

# 2 319
Цитат
Цитат
mimkis, овладей се, че нищо не ти разбирам. Ти съдиш за този случай по това, което си преживяла ти, никой не е твърдял, че бащата е биел майката. Тук става въпрос за начина по който бяха отведени децата, дали психолозите не си свършиха работата, дали майката беше много напориста - не знам. Колкото и да бяха промивали мозъците на децата, един добър психолог може да предразположи децата, да ги убеди, че трябва да отидат при майка си, обаче ние видяхме нещо друго. Пак повтарям - бащата се опита да защити децата си, които го молеха за помощ.

Цитат
      Дори да съм пристрастна аз, ВСИЧКИ ВИДЯХА, ЧЕ БАЩАТА НАПАДНА МАЙКАТА от репортажа, ако и това не ризбираш, явно няма смисъл да ти се обяснява. Сега тя може да си извади медицинско и ако реши няма да припари до децата им.

Цитат
ти ще се чувстваш овъзмездена ли ,щастлива ,доволна......
Спрете да се вкарвате във филм ,който не вашият.

Цитат от http://dnes.dir.bg/2009/06/04/news4556564.html     
  Майката на двете деца от Асеновград, чиято драма потресе България, се закани, че ще иска от съда родителските права върху Николета и Павел.
Това заяви самата Барбара Василев в интервю за сутрешния блок на полската телевизия "Ти Ви Ен", цитирана от bTV.
Барбара приема репортерката в дома на сестра си. Тя обяснява, че Николета се чувства добре и че е разговаряла с психолог. Полякинята се закани, че след последните семейни събития, ще предприеме конкретни стъпки за развод. Вижте интервю с нея.
- Не исках да му отнемам правото, защото той е техен баща все пак, независимо от това, което на мен ми е направил. Това са деца, той е техен баща, но сега в момента, след това което се случи, ще му ги отнема.- Но всъщност, теоретично те могат да ходят през ваканцията при баща си и всяка година ще бъде такава война?
- Не си го представям това, въобще не си го представям, защото това, което направи моят мъж, това което беше способен да направи, ме обижда и не зная как ще бъде по-нататък за в бъдеще, как ще изглеждат нещата.
- Това, което видяха всички, тази провокация, която е филмирала българската телевизия - Николета, както и синът ви не искаха да влязат в колата. Защо според вас?
- Да, така е. Това беше под натиск на бащата. Защото после в присъствието на служител от посолството, докато пътувахме в колата, Николета напълно се промени, отпусна се, започна да говори само и единствено на български.
- Изобщо не говореше на полски?!
- Значи, въобще не говореше на полски, но вече в посолството, същия ден още вечерта, започна да говори на полски, защото се говореше около нея на полски. Пробваше се да говори на полски. Малко й беше трудно, но сега, в този момент, бъбри на полски с връстниците си, нормално се забавляват помежду си. Замества думи, комбинира думи, но говори на полски и това много ме радва, тази блокада премина.

# 2 320
  • София, откъм тъмната страна
E това означава, че тя иска да му отмъсти и в случая ще използва децата като оръжие на отмъщението.
Еми извинявам се ама за мен това говори много за нея  Naughty
Разбирам афектирана е от случилото се, ама и тя хвърля децата във войната.
Това здравомислеща жена за мен не би го направила.
И аз съм имала стресови ситуации при развода и опити от страна на бившия ми съпруг да ползва сина ни като оръжие на отмъщението, но колкото и да съм го мразила и да ми се е искало повече да нямам нищо общо с тоя човек, последното, което ще направя е да лиша детето от биологичния му баща. И то при положение че бащата си обича децата и полага грижи за тях.

# 2 321

Това здравомислеща жена за мен не би го направила.
точно от здравомислие ще го направи , мъжът й да се търкаля като мечка по земята след всяко идване на децата до България ли ? да я псува , да рита , блъска , обижда ли ?
кой може да го понесе втори път това ?

# 2 322
  Братчето и сестричето да се съберат,тава искам.
Не ми се мисли колко му е мъчно на Павел за сестричката му.
Българските власти ме изумяваят с бездействието и некомпетентността си!

# 2 323
  • София, откъм тъмната страна
Като за начало здравомислеща жена, не би причинала на детето си това, което му се случи.....

# 2 324
Не ми се мисли колко му е мъчно на Павел за сестричката му.
той все още ли е на топло и светло място ?
чакат изборите , дотогава всички политици ще се изкажат по случая , ще си направят ПиАр-а , и после ще го върнат в Полша

Общи условия

Активация на акаунт