отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 122
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 295
Аз вече спирам да чета ,спирам да пиша  Crossing Arms

# 2 296
Дано скоро децата се съберат, че и тази раздяла сама по себе си води до сериозни  травми на психиката. Сигурно всяко едно сега се обвинява и се чуди, защо е станало това което е станало. Дано да има кой да им помогне да преодолеят стреса.

# 2 297
Peace Hug Peace Hug Peace
шЪ побИдим!!!!
Венсеремос!!!!
Цитат

шЪ побИдим!!!!
Венсеремос!!!!

Ха, Дано  Peace Hug Praynig
Колкото и да е лоша една майка, тя е майка и определения като "лоша" майка са ми ужасно противни.

Да, разбира се, майката винаги била майка, и колкото лоша, въобще не можело да е лоша, и при всички положения лошата майка (не че иало такава де) но било по-добра и от най-добрия баща.
Май тук положението отдавна е изтървано. След такива, и много други подобни (които мога да събера но няма смисъл), по съдържание или поне по смисъл, изказвания в този форум, и последващи ги аплодисменти.
Очевидно ми е, че този форум се е превърнал в някакво не феминистко, ами направо матиархално сборище.

Един въпрос имам само.
Като стане дума за български съд, все става дума колко е крив, пристрастен, съответно решенията му криви, и никой не му вярва.
Как сега изведнъж му завярвахте пък че бил безпристрастен? Дали? нали - вярвате му щото просто отсъжда в полза на майката.
Дотук ли ви стигна акъла, да виждате само тази страна на спора - майка/баща? Това все пак е форум на българските майки. На българските. Защото спорът освен майка/баща, е и българин/чужденец.
Затова, следва и:

Един съвет.
Да знаете че нямате държава. Всички вие, защитнички на майката и българския съд, които ги приемате за прави априори.
Ако идете във форума на юристите, там става дума и за това - как български майки в аналогични дела не могат да си вземат децата от други държави. И се споменават случаи не от Занзибар, ами от такива държави като Франция и Германия. Защото другите държави, застават на страната на своя гражданин. Протакат процедури, или просто не връщат децата.
Та ако на вас някой ден се случи съдебен процес (или друго) по въпрос за дете (или по друг спорен въпрос), да знаете че ответната ви страна ще има подкрепа на своята си държава, а вие - не. По-скоро ще имате срещу си не само ответната страна, ами и цели две държави - втората е тази която е уж вашата, ама не е.

За Дорина.
След като и сама казваш че последната седмица си чела и обобщавала мнения от няколко форума. А и мен ми направиха впечатление доста на брой твои постинги тук, еднакви и подобни с това дето съм чел по-рано lex.bg. И казваш че си юрист, тук може и да ти вярват, но поне в lex.bg май не ти вярват, че се излагаш в това отношение. И да си юрист, но кой нормален юрист, и даже кой да е, може да отделя толкова време за дейност по няколко форума в течение на няколко дни. Освен ако си няма друга работа, или работата му е точно това - да обслужва кризисния ПР на държавните институции по случая... Нищо не твърдя със сигурност, това си е мое предположение, трудно за доказване, но нека всеки прецени доколко е вероятно и доколко не.

# 2 298
  • София
Една притча за лека нощ от мен (мисля, че няма нужда да я тълкувам). С това и цитата ми по-напред се изчерпва всичко, което мога да кажа по темата. А вие си продължавайте Popcorn

Две самотни майки едновременно родили момченца. През нощта едната се обърнала в леглото и случайно задушила сина си. Когато го видяла неподвижен, обезумялата жена взела спящото бебе на съквартирантката си, а мъртвото сложила до нея. Събудила се и другата и застенала от мъка. Но бързо осъзнала, че то не е нейното.
Сега и двете жени стояха пред царя, спорейки за живото бебе.
- Това дете е мое! - викаше една.
- Не, мъртвото беше твое, - отговаряше другата.
Как ли царят щеше да определи коя е истинската майка? Соломон каза на един от гардовете си да вземе меч и да раздели живото дете на две...
Изведнъж истинската майка се хвърли в краката му и почна да го моли:
- Позволи й да задържи детето, но не го погубвай!
Другата жена каза:
- Нека да не е нито на моята, нито на нейната, разделете детето на две.
Сега вече Соломон знаеше без съмнение коя е истинската майка...

# 2 299
И се споменават случаи не от Занзибар, ами от такива държави като Франция и Германия. Защото другите държави, застават на страната на своя гражданин. Протакат процедури, или просто не връщат децата.

На кои граждани? Щото те и децата са граждани.

Това, дето го пишете не е похвално, ако е само за да угодят на гражданите си, а не постъпят обективно. Още повече ако е в ущърб на деца.
По много тънка струна свирите, ама е фалшиво.

Всякакви случаи има, дай им на някои юристи да разказват... Като мъже за казармата и майки за раждането.....

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 00:15 от NinoTino

# 2 300
  • Варна/Лондон
Питай експертите дето се надприказват....и успяха и тази тема да удрис...кат.А си личи кои са съпричатни и кои са в темата просто за спорта... Tired

# 2 301
Ох, повръща ми се от тая притча  Confused, Лекси, извинявай, но аман от притчи и клишета .....

# 2 302
  • София
Ох, повръща ми се от тая притча  Confused, Лекси, извинявай, но аман от притчи и клишета .....
Сакън, недей Laughing както каза колежката zuki10 темата достатъчно е удрис..., че сега и това Crossing Arms. Повече няма да пиша, обещавам smile3505

# 2 303
в полския печат - google превод на български... Интересен е единият обширен юридически коментар - защо Хагската конвенция не може да се приложи в случая...

# 2 304
  • Варна/Лондон
Лекси,не съм визирала теб ,просто изчетох последните 20тина страници ,които биха били смешни ,ако не забравяме от къде тръгна темата ...в която и аз споделих ,но като не мога да помогна ,гледам да не преча.А притчата си е хубава ,и не мисля ,че си засегнала някой с това ,че си споделила нещо което ти е харесало   bouquet

# 2 305
Благодаря, че ми изтрихте последното мнение! Crossing Arms
Свобода на словото, а? Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 2 306
Лекси, няма, поне не публично!   bouquet
Тук, в нашата мила татковина чукат на дърво, плюят си в пазвата и цитират Соломоновите решения /елински мъдрец, законодател и управник/, но неизвестно защо не се позовават на съвременните законодателно-правни норми. И за т`ва все притчи се разправят, нашите граждани имат трайна склонност към митологизиране на реалността. Та затова ми се "доповръща", скучно ми е да живея в митове, легенди и епоси..., иначе ги чета с удоволствие...

# 2 307
Т.е. срамуваш се от нашата страна, смяташ, че българите сме прости! Много ти благодаря! Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 2 308
  • под дъгата
Оле мале, раздаде мъдрост, съвети, квалификации.
Неясна остана само точната кауза.

# 2 309
Честно казано нямах нерви да изчета всичките около 150 стр.
Обаче оставам с впечатлението, че поради невероятния цирк, който бащата провокира и поради факта, че е българин, сме склонни да застанем на негова страна и да линчуваме майката че си иска децата, понеже е полякиня newsm78
Тоя патриотизъм малко не го разбирам Thinking

Няма да влизам в спорове, едва ли е останало в тези 150 стр. нещо неказано по темата, само ще кажа, че на мен тази жена не ми прилича на по-опасна за децата от бащата, даже напротив: http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=132484

Общи условия

Активация на акаунт