отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 099
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 715
  • София
За мен е повече от ясно, че в ситуацията решението за бъдещето на децата трябва да се вземе независимо от обществените настроение, но от опитен детски психиатър или група такива. Независимо какво ще се реши децата трябва да бъдат водени редовно при опитен детски психолог или психиатър, който да им помогне да преодолеят всички тези ужасни неща, на които са свидетели, а и всичко, което им се е случило, но е останало извън светлините на прожекторите и ние не знаем за него. Това е грешката на социалните служби у нас, а и в Полша, че се юрват да изпълняват заповеди без да положат достатъчно усилия децата да приемат спокойно промените и да излязат от тях по- малко травмирани. За родителите- да бяхме другаде бих казала да им отнемат родителските права, но като знам каква е алтернативата по- добре и тях да ги лекуват, кой от каквото е болен, та да се спре с тормоза над малчуганите.

# 2 716
Сега ако найстина е вярно, повтарям не съм гледала, но ако не му е дала да говори, то е за да не разстройва децата, това няма да е добре за Николета в момента за психиката и, и ако е така найстина, това е изнудване, кой го кара момченцето да и се обажда?

Значи за Николета няма да е добре да чуе брат си ?А за Павел важно ли е какво е добре ?
Не пишете глупости само и само да си защитите мнението.
Според мен в момента и за двамата не е добре, моляте не наричай глупости нещата така с лека ръка, все пак имам диплома за тия глупости. Спирам, защото както казах, аз не съм гледала този репортаж ли е какво е и да не се окаже нещо други накрая, а темата е деликатна.
Не знам каква диплома имаш ,но не е много умно да кажеш ,че за Николета било по-добре ,а за Павел дали е добре  или не е важно?
Аз го гледах репортажа даваха го как говори с майка си по телефона .Да се окаже нещо друго ,защото позицията ти е ,че майката е грижовен родител ?!?!
Моля, бъдете обективни !
А това ,че бащата изглеждал луд и незнам какъв си са си просто интерпретации ,човека изглеждаше съвсем нормален.
Е, не перфектно гримиран като разтревожената май в интервюто от полската телевизия ,но все пак нормален.
Дразня се от необективноста  и в двата "лагера",но това си е мой проблем .

# 2 717
Ако на Тодор е поставена диагноза мислите ли ,че ще оставят Павел при него ?

По принцип не би трябвало да оставят Павел при него в Асеновград, независимо от диагнозата, понеже, както каза Дориана, си има решение на съда. От друга страна, както в lex.bg някой обърна внимание, предписанието на СГС е да се върнат децата в Полша, а не да се вземат от баща им и да се върнат на майка им.

Имайки предвид това, че тази вечер казаха, че на Тодор няма да му бъде повдигнато обвинение, понеже е действал от позицията на родител, който не иска да се раздели с децата си.

Другото, което чух тази вечер в интервюто по канал 1, беше свързано с това, дали той ще пусне Павел. Той каза, че очаква майката пак да вземе изпълнителен лист и че щял да го даде, както искал да върне децата и на предното предаване. Обаче каза и че ако се появи някой, който да почне да дърпа и насилва детето му, много да внимава с картинката (свободен преразказ, но това беше идеята).

# 2 718
Стига наистина писали недомислици,  само и само да не се отстъпва от веднъж казано мнение.
Николета я крият, това е ясно като бял ден. Майката дава интервюта през ден по телевизията, с момиченцето 10 секунден монтиран репортаж.  Ако нещата с нея бяха толкоз розови, вече да са ни бомбондирали в репортажи как се разхожда, тича и скача всеки дени още нейни интервюта.Там тече още по яко коване на обществено мнение и подвеждащи въпроси на журналистите. Справка от включването на Барбара онзи ден и удобно подадения въпрос на журналиската : Ако това, което се случи, тази ПРОВОКАЦИЯ,  се случва след всяка ваканция на децата?
 На мен ми е интересно дали ще оповестят какво съдържа доклада на полската Закрила на детето. Не,  че не досещам какво е .....

КОе е според теб недомислици. Ти дори не осъзнаваш с тези квалификации колко навътре навлизаш, я обясни моля те защо реши, че трябва да показват момиченцето да тича, това да не е Асеновградската телевизия, и защо въобще трябва да я показват....
Всъщност мисля, че няма смисъл да ти обяснявам....по натам

# 2 719
Оставете решението на съда ако единствения родител е освидетелстван и му е поставена диагноза от рода на "тотално ненаред" мислите ли ,че ще оставят дете под негова опека?

# 2 720
Не съм искала да те засегна, но съм виждала доста манипулации от медиите за насочване на общественото мнение и съм убедена, че полската работа е такава. Както между другото и тази вечерното показване по нашите телевизии на Павел.

# 2 721
Стига наистина писали недомислици,  само и само да не се отстъпва от веднъж казано мнение.
Николета я крият, това е ясно като бял ден. Майката дава интервюта през ден по телевизията, с момиченцето 10 секунден монтиран репортаж.  Ако нещата с нея бяха толкоз розови, вече да са ни бомбондирали в репортажи как се разхожда, тича и скача всеки дени още нейни интервюта.Там тече още по яко коване на обществено мнение и подвеждащи въпроси на журналистите. Справка от включването на Барбара онзи ден и удобно подадения въпрос на журналиската : Ако това, което се случи, тази ПРОВОКАЦИЯ,  се случва след всяка ваканция на децата?
 На мен ми е интересно дали ще оповестят какво съдържа доклада на полската Закрила на детето. Не,  че не досещам какво е .....

КОе е според теб недомислици. Ти дори не осъзнаваш с тези квалификации колко навътре навлизаш, я обясни моля те защо реши, че трябва да показват момиченцето да тича, това да не е Асеновградската телевизия, и защо въобще трябва да я показват....
Всъщност мисля, че няма смисъл да ти обяснявам....по натам
С кои квалификации навлиза навътре ?
Виждам ,че за някои е важна само и единствено"тяхната истина" .

# 2 722

По принцип не би трябвало да оставят Павел при него в Асеновград, независимо от диагнозата, понеже, както каза Дориана, си има решение на съда. От друга страна, както в lex.bg някой обърна внимание, предписанието на СГС е да се върнат децата в Полша, а не да се вземат от баща им и да се върнат на майка им.

Имайки предвид това, че тази вечер казаха, че на Тодор няма да му бъде повдигнато обвинение, понеже е действал от позицията на родител, който не иска да се раздели с децата си.

Другото, което чух тази вечер в интервюто по канал 1, беше свързано с това, дали той ще пусне Павел. Той каза, че очаква майката пак да вземе изпълнителен лист и че щял да го даде, както искал да върне децата и на предното предаване. Обаче каза и че ако се появи някой, който да почне да дърпа и насилва детето му, много да внимава с картинката (свободен преразказ, но това беше идеята).

аз също гледах интервюто със тодор но по нова телевизия и той заяви ,че няма да даде павел на майка му и че нищо лошо не е направил и не е виновен за нищо .
ако за различни телевизии дава коренно различни интервюта това говори много лошо за него .  и в това интервю говореше  толкова високо почти крещеше и ръкомахаше като луд.

# 2 723

аз също гледах интервюто със тодор но по нова телевизия и той заяви ,че няма да даде павел на майка му и че нищо лошо не е направил и не е виновен за нищо .
ако за различни телевизии дава коренно различни интервюта това говори много лошо за него .  и в това интервю говореше  толкова високо почти крещеше и ръкомахаше като луд.
Сигурно обаче не си видяла Павел като се опитва да говори със сетра си?И не чу,че майка им ги е биела ?Или това на 100% не е вярно .

# 2 724
Слушай какво ще ти кажа! Не е запраха, но не чети избирателно думите ми а целия пост, помисли и сама прецени, но трезво!
Да, всеки може да се представи за някого в Интернет! Но аз от малка нямам навика да лъжа и знаеш ли защо? Защото са ме учили че е лошо, че е грях да се лъже, че не е хубаво!
Аз се казвам Полина, на 25 години съм и съм от Берковица. Да, мисленето ми може да е малко детско и невинно. Но то е защото аз не съм изпълнена със злоба към ежедневието и проблемите, защото съм запазила доброто, вярата и детското у себе си, което не е трудно!
Да, не работя, инвалид първа група съм и на пръв поглед изглежда че нямам много житейски опит, но ако ме опознаеш, ако чуеш историите за преживяното от мен, ще ти стане ясно, че не е така!
Да, нямам висше, но не ми е и нужно.Аз знам, че нищо не знам, човек се учи всеки ден!
Да, не съм на вашето мнение, но това не значи че мразя жените, че мразя майка си, защото не е така! Да, сърдех и се като бях малка, защото живеех на село при баба и дядо, а не при нея, баща ми и сестра ми! Мислех, че не ме обича, но се оказа, че е точно обратното! Много пъти ми е показвала обичта си! Когато порастнах малко, говорихме за това и мама каза колко мъчно и е било, че ме е оставила на село! Но е трябвало да работи - не че баща ми е е работил!
Защитавам бащата, защото се поставям на негово място! Представям си какво е с някого да се обичате, да се ожените, да имате деца и въобще всичко да е рози! Но и си представям колко неприятно му е станало, когато жена му е започнала да пие, когато са се карали пред децата или може би толкова шумно, че децата неволно да ги чуят, представям си колко му е неприятно, че трябва децата да виждат майка си пияна, нервна, сърдита, представям си как му се е искало да скрие от тях истината но уви - децата порастват, научават нови думи, много неща научават от разговори с другарчета, телевизията, случайно дочути приказки от съседите и му го казват! Представям си колко търпение му е трябвало, за да понася пиенето и, скандалите, желанието му да останат семейство заради децата............ Но....................колко време можеш да изтърпиш човека до теб да пие, да вдига скандали, да псува, да те излага? Колко приятно е да гледаш в какво се превръща любимият ти? Колко е приятно изобщо да научиш що за човек е жена ти?
Представям си колко опити е правил Тодор за да се помирят. Колко нерви му е струвало търпението и спокойствието. Но..... както се казва, всяко нещо си има граници. Умоляваш жена си да спре да пие, поне заради децата - тя не ще. Опитваш се да оправиш нещата - не се получава. Жена ти заминава да роботи в чужбина - ОК!  Но изведнъж тя отказва да говори с децата, по телефона звучи пияна.Чакаш я да се върне, грижиш се за децата. Но вече не е същото. Мислиш какво да правиш, как да се погрижиш за децата, кое ще е най-доброто за тях. Да, Барбара им е майка, да, те я обичат. Но те са деца с крехка психика. Да виждат майка си пияна и неадекватна  - не е добре. Да не иска да говори с тях - също не е добре, това е тревожно. Майките обикновено искат да си чуят децата, колкото и далеч да са. Искаш да поговориш с нея, да обсъдите положението - никакъв отговор. Някой приятел или пък приятели ти подшушват защо жена ти е в Испания - отначало не искаш и не можеш да го повярваш. Минава време..........Искаш или не, почваш да се замисляш "Ами ако това е вярно?" "Ами ако тя прави там това?" Първата мисъл е за децата. Те са малки, чисти, невинни душички - не бива да научат каква е майка им.Чудиш се какво да правиш. Накрая разбираш, че няма начин. Изходът е развод. Това добре. Но децата са на първо място. Майка им се прибира. Но вместо у тях, отива при своята майка. "Ама защо, колко време я е нямало, децата да види поне". Искаш или не, трябва да действаш. В интерес на децата. Съветват те да заминеш за България с малките. Там са ти близките, приятелите. Вярно, Варшава е голям град, но от съседи, приятели, децата ще подочуят нещо. Не бива. Да, Варшава е родният им град. Но след тези скандали, проблеми, трябва да сменят обстановката. Да се разсеят. Майката дава разрешение.
Идват в България. Тук всичко е спокойно. Няма пиянски запои, караници, скандали. Николета тръгва на училище, намира си нови приятели, по- спокойна е. Павел също. Записват го на танци. На момчето му харесва. Дотук добре. Но пак се започва с обажданията му. Барбара пак е в Испания. Пак неадекватна на телефана. пак молби "Моля те, нека поговорим, ела да поговорим". без отговор. Е, добре. Почва се процедурата за развод. И изведнъж хоп - изненада  "Съжаляваме, отказваме Ви развод, жена ви е чужденка". Ново пътуване до полша2 барбара не е там. Какво ще стане с развода?
Един ден идва лоша новина - обявяват го за похитител за собствените си деца. "Невъзмоно, тук сме от половин година, сигурно е някаква грешка, барбара знае къде сме". Но не, няма грешка. 10 дена след прибирането и от Полша го обявява за похитител. "Ама как така?".  Скоро след това идват от агенцията. Искат да видят децата. Започват подозрения "Прибира се след 10 дена и ме обявява за похиттел, а знае къде сме, това е странно". Започват страховете "Ами ако ми вземат децата? Никога няма да си ги видя"!Вярваш в институциите, във закона, в собствената си страна и изведнъж? Оказва се че не е така. "Щом иска да ми вземе децата завинаги, нека дойде, нека целият свят, нека цяла Варшава я види". Вярно, идеята за мдиите е малко глупава. но когато нямаш избор? Когато нямаш пари за твърде добър адвокат? Когато страна ти е член на ЕС? Когато научаваш, че жена ти си има богат и влиятелен приятел? Когато институциите не ги интересува че си бащата на децата и си загрижен за тях?

От малка съм научена че една добра майка няма да бие детето си. Че няма да го изостави. Че няма да му откаже разговор с братчето или сестричката. Че една добра майка не изоставя децата си. Че дори да е в чужбина, ще се обажда, ще праща подаръци. Че няма да те излага пред приятелите ти.

Ето така разсъждавам. Това горното не е литертурно произведение, а мое разсъждение. Може да е наивно, глупаво, детинско според вас! Но вярвам, че една добра майка ще опита да реши по мирен начин проблема с таткото. Че няма да упражнява насилие.Че няма да дърпа детето против волята му. Че няма да го упойва, нито да изпраща снимки, на които е с упоената си дъщеря, а тя усмихната и то да праща тези снимки, след като доскоро е била ядосана. Една майка няма да лъже че е била ухапана, когато много ледно може да бъде хваната в лъжа. Ако е ухапана, защо не е показаа белега, а го е скрила под тонове грим? Къде е доказателството?Сама признава че не се е излекувала от алкохолизма, но предоставя бележки, че е лекувана.Не усеща ли тя, че децатта не искат да виждат майка им как пие? Не и ли трехва сърцето "Мамо, искам да говоря с Павка" а тя да не и даде? Граничарите били предупредени за нея и Ники,  консула ги изведжа скришно с пасаван - тоест незаконно. Коя добра майка ще престъпи закон? Коя добра майка ще започне война със съпруга си, без да помисли за децата си? Коя майка не би се разплакала, ако детето и е в истерия?

Вижте, не ви поучавам. Но ако имате проблеми с бащите или съпрузите си (бивши, настоящи) поговорете с тях! звъннете им, кажете им "Мразя те за това, което ми причини". А ако човека е мъртъв - просто извадете негова снимка и си представете че ви чува и вижда. Всичко си кажете "татко, защо ме раздели от мама? Как можа? За мен не помисли ли"?
Моля ви, лично не познавате този човек, не го нападайте! Аз също не го познавам. Съчувствам му! Съчувствам му защото той е сам срущу всички!
И ще нещо - щом говорят, че полякините са такива, значи има защо!

Щом искаш, банни ме! Но бана ти ще е тъп и безмислен - заради различно мнение, заради едното съчувствие, едната добрина, човещина!Преди 20 години по-възрастните от вас са крещели, че искат свобода на словото. А сега не сте по-различни от онеци преди 20 години. Или искате да затриете малкото останала у хората добрина и съчувствие?Или искате да заглушите истината? Или някой ви плати да очерните обикновен човек, който не е богат, няма власт, възможности човек, към когото институциите са останали бездушни? Не сме в праисторичската ера, няма слаби и силни.Днес, в днешното общество всички сме равни.

# 2 725
Сега ако найстина е вярно, повтарям не съм гледала, но ако не му е дала да говори, то е за да не разстройва децата, това няма да е добре за Николета в момента за психиката и, и ако е така найстина, това е изнудване, кой го кара момченцето да и се обажда?

Значи за Николета няма да е добре да чуе брат си ?А за Павел важно ли е какво е добре ?
Не пишете глупости само и само да си защитите мнението.
Според мен в момента и за двамата не е добре, моляте не наричай глупости нещата така с лека ръка, все пак имам диплома за тия глупости. Спирам, защото както казах, аз не съм гледала този репортаж ли е какво е и да не се окаже нещо други накрая, а темата е деликатна.
Не знам каква диплома имаш ,но не е много умно да кажеш ,че за Николета било по-добре ,а за Павел дали е добре  или не е важно?
Аз го гледах репортажа даваха го как говори с майка си по телефона .Да се окаже нещо друго ,защото позицията ти е ,че майката е грижовен родител ?!?!
Моля, бъдете обективни !
А това ,че бащата изглеждал луд и незнам какъв си са си просто интерпретации ,човека изглеждаше съвсем нормален.
Е, не перфектно гримиран като разтревожената май в интервюто от полската телевизия ,но все пак нормален.
Дразня се от необективноста  и в двата "лагера",но това си е мой проблем .

Илиана защо се захващаш за думите така, казах и за двамата, че не добре в момента. Изобщо не намирам за нормално твоето форумно поведение понякога...защо тая реакция. АЗ имам диломи , а ти имаш ли и какви.....

# 2 726
Илиана, като се обади Павел отсреща Барбара ли беше със сигурност?

# 2 727
Илиана, като се обади Павел отсреща Барбара ли беше със сигурност?
Не знам ,женски глас беше.
sara_mhe дипломите ми имат ли значение ,това ,че съм по-малка от теб има ли ?
Хващам се за думите ти за какво друго да се хвана .
Сега и аз излязох ненормална  Laughing Ако си психолог благодаря за диагнозата при това безплатна.
Не държа поведението ми да се одобрява от никого.Казвам това което мисля. Не мисля ,че обиждам някого с това ,че имам мнението което се различава от неговото.
Оставете личните нападки .В тази тема мнението ни не съвпада в другата може да е обратното.
Кажете нормално ли е след като Тодор има някаква диагноза от психиатър детето да стои при него?

# 2 728
не за павел на телефона не го даваха по нова и не съм го гледала.
но определено бащата не изглеждаше добре а отговорите ноа павел бяха като добре научени реплики ( поне на мен ми звучаха така)

# 2 729
Сара, по-важни са не дипломите, а отношението... Всеки тук те преценява по думите, а не по дипломите... Има случайно завършили, или завършили с нисък успех... Даже и високият успех от следването не значи, че някой разбира добре материята...

С последното не искам да подценя дипломата ти (университетски преподавател съм от 20 години и мисля, че знам за какво говоря), но и ти не я надценявай...

Общи условия

Активация на акаунт