отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 100
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 745
...и пак му се е разминало, ще му се размине пак и че пред камерите никой няма да посмее да вземе децата.

Не мисля, че е смятал, че пред камерите никой няма да посмее да вземе децата. По-скоро е искал да има документирано, ако жена му и обкръжението й допуснат някаква грешка, а и чрез журналистите да призове хората да го подкрепят, след като държавата не е уважила нито жалбата му, нито показанията му, нито искането му да представи още доказателства. За мен делото и на двете инстанции е претупано в по едно съдебно заседание като предрешено от Полска страна и като несъществен проблем между несъществени хора...

Полинке, да не си посмяла пак да ме цитираш!  Mr. Green

# 2 746
...и пак му се е разминало, ще му се размине пак и че пред камерите никой няма да посмее да вземе децата.

Не мисля, че е смятал, че пред камерите никой няма да посмее да вземе децата. По-скоро е искал да има документирано, ако жена му и обкръжението й допуснат някаква грешка, а и чрез журналистите да призове хората да го подкрепят, след като държавата не е уважила нито жалбата му, нито показанията му, нито искането му да представи още доказателства. За мен делото и на двете инстанции е претупано в по едно съдебно заседание като предрешено от Полска страна и като несъществен проблем между несъществени хора...

Полинке, да не си посмяла пак да ме цитираш!  Mr. Green

И аз това казвам!
Посмях! Ти да нямаш кристална топка? Mr. Green
Отивам да ям и пак идвам! да не сте продължили спора без мене! Mr. Green

# 2 747
Я да видим как е като да цитираш себе си:

Илиана, всяка психологическа или психиатрична диагноза, поставена в състояние на силен стрес, може да бъде атакувана или дискредитирана.

По принцип охранителите минават физически и психологически тестове. Предполагам, това трябва да важи и за посолствата - нали Тодор е бил охранител на БГ посолството във Варшава...

# 2 748
Историята, разказана в полския печат... с някои непознати за нас подробности, като например, че според Барбара Тодор е взел от апартамента всички бижута (които й е подарил навярно, след като тя така или иначе е нямала доходи)... В полския печат навсякъде видях да пише, че Барбара е от Дебица... Освен това, според написаното, явно Тодор й се е обадил от БГ около 5-6 април 2008 (на втори април са тръгнали, тя на трети се прибрала и след няколко дни той се обадил)... Барбара твърди, че не знаела защо мъжът й е отвлякъл децата. Преди това много седмици била в Майорка, но усетила, че нещо не е наред. Мъжът й я укорявал по телефона, че не си е в къщи, а тя била там, за да осигури пари за семейството... (или нещо такова, google преводът от полски към български не е добър, опитах да преведа от полски към английски, но пак същата неясна боза... ако някой знае полски, ето оригиналната страница)

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 00:58 от Мария

# 2 749
Благодаря за статията, Мария! Е, това поне обяснява как само след две седмици, десет дни или там някъде - наистина кратко време за ваканция - Барбара подава молбата - срещи с адвокат, обмисляне, първа крачка молба, втора крачка съд, трета крачка - една година по-късно - медийна война. Двустранна.

Впрочем това кой какво бил подарил е забележка, която не ми се струва справедлива. Той като е работил, тя се е грижила за децата и дома, поне докато не се докаже противното. Разбира се, не е доказано и че той ги е взел, но не съм съгласна, че да си гледаш дома и децата е маловажен принос в сравнение с работата навън.

Ето статия за реакцията в Дембица. Същата работа като тук - вълнения, мнения... Кое как е било, само те си знаят, но да вземат да се разберат какво ще става, да го обяснят на децата си и да престанат да ги подлудяват и да занимават цяла България и Полша със семейните си проблеми.

http://www.monitor.bg/article?id=201403

# 2 750
една година по-късно - медийна война. Двустранна.

коментарите на поляците по статиите...

6 страници коментари вдясно на статията...

# 2 751
Медийна война. От лошо на по-лошо.
И кой нормален човек си боядисва покрива на къщата лилав? Shocked Shocked Shocked

# 2 752
една година по-късно - медийна война. Двустранна.

коментарите на поляците по статиите...

6 страници коментари вдясно на статията...

Мария, като казах "двустранна война", имах предвид лична война между двамата - злоба, обвинения, всеизвестния отвратителен развод. Не между българските и полските медии, които, естествено, представят само определени аспекти от цялото.

От коментарите, които си ми дала, от първата страница почти нищо не разбрах с гугълския преводач, от втората още по-малко, от третата се отказах. Нещо интересно казват ли или като у нас мненията са разделени?

# 2 753
Бих групирала мненията така, доколкото мога да ги разбера:
* двама възрастни идиоти (това за бащата и майката), някои хора не бива да имат деца
* примитивни народи в цялото си източно великолепие
* така им се пада на полякините, които се женят за чужденци
* аз съм изцяло с българите и бащата на децата
* тази майка е нещастница да постъпва така, като вижда страданието на децата си

На повечето места показват тази снимка:

как рускинята е помъкнала момичето, а то крещи... Не съм сигурна дали повечето читатели не мислят, че това е майката...

Впрочем това кой какво бил подарил е забележка, която не ми се струва справедлива. Той като е работил, тя се е грижила за децата и дома, поне докато не се докаже противното. Разбира се, не е доказано и че той ги е взел, но не съм съгласна, че да си гледаш дома и децата е маловажен принос в сравнение с работата навън.

За него противното явно е доказано... Впрочем оставил й е семейния им апартамент, който всякак е по-скъп от бижутата...

Освен това знам поне още няколко случая, когато след раздялата/развода мъже са прибрали бижута, подарени от тях на жените им по време на връзката им. Логиката е следната: Подарил съм тези бижута заради нашата любов. Раздялата ни (изневярата/предателството) показва, че тази любов не е била истинска... значи не е уместно да носи бижутата като знак на любовта ни, така както няма да носи вече и брачната ни халка...

Не изразявам мнение дали тези мъже са прави, аз лично не съм го преживявала, само коментирам, че има и хора, които мислят така и разбирам основанията им...

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 01:29 от Мария

# 2 754
Значи почти както си мислех...

Само едно уточнение: апартамента той и да иска, не може да й остави май. Не знам правото в Полша как е, но според мен не би трябвало да има начин. Щом е купуван по време на брака, той е общ. Родителят с родителски права може да получи правото да го ползва, докато децата пораснат, но не и да го притежава. Или да го продадат и да си поделят парите. Не мога да си представя как майката би могла да побучи собствеността.

# 2 755
Естествено, че ако иска, може да й го остави - с дарение, с фиктивна покупко-продажба, с разделителен протокол при развода... както се разберат... Но ако поиска да не й го остави, става това, което казваш ти...

# 2 756
...Само едно уточнение: апартамента той и да иска, не може да й остави май. Не знам правото в Полша как е, но според мен не би трябвало да има начин. Щом е купуван по време на брака, той е общ. ...

Защо да не може да бъде само неин - например, ако е наследствен или придобит с пари от нейно наследство... поне в Бг е така.

ПП - обаче това за бижутата е било много грозно. Никаква бащина обич не виждам в това.

# 2 757
 ooooh! ooooh! ooooh!

Iliana_ май е дошъл и твоя ред ...  Hug

Мария моля те ако намериш линкове за това , което си гледала да ги дадеш  Praynig

# 2 758
Наследственият имот на Барбара е в Дебица - голяма къща с голям хубав двор, където живее сестра й (не съм сигурна за брат й). Според статията, линк към която пусна Karis ( http://www.monitor.bg/article?id=201403 ), къщата била скоро разширена с пристройка. Там живеят в момента Барбара и Николета, но не става ясно дали е временно, или за постоянно.

ТиРи, линкове към кое да дам?

# 2 759

ТиРи, линкове към кое да дам?

Вечерните новини , където са давали Павел и баща му. Не ми се зареди страницата с БГ телевизия .

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 08:17 от ТиРи

Общи условия

Активация на акаунт