отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 83 648
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 105
Тази история е  ooooh! в нета пише присъдата е на бг съд,в новините казват че е присъда от полския съд. Бащата пък явно е присъствал на делата,поне в нета така пише. Друго което ми направи лошо впечатление,бащата седи кротко,тръгват да взимат децата,те пищят и той след 30сек. вместо да ги успокои и кротко да ги отведат напада жените и с това ситуацията излиза извън контрол.  Мен ако питате,взимат им децата и ги дават друг да ги гледа,нито бащата заслужава,нито майката да ги гледа,а бащата ако продължава да се държи така да не очаква някой съд да му даде родителските права,ако има адвокат да си го смени,че явно не му дава добри съвети. Ако наистина е загрижен,завежда дело за развод,иска родителските права,а не седи една година с мисълта,че няма да му вземат децата
Той до вчера не е вярвал, че това може да се случи.Изпуснат е срока за стопиране на съдебното решение,сигурно заради вярата,че това няма да се случи на него, май в момента няма изгледи по юридически път да се оправят за него нещата,трябва пак дела,година поне,не знам.Но той е мислел че тя като дойде,като види децата, като прецени обстановката, живота, който той им е създал, че ще говорят,ще решат, ще мислят.
hahaha hahaha hahaha Извинявам се,ама вече е прекалено,отвлича децата<защото си е отвличане>,довежда ги тук,съдят го,уж  присъства на делото,не му допускат свиделите и т.н. съда си казва решението и заявява срок на обжалване<примерно> и този какво прави-седи и брои звездите,нали е загрижен ,нали иска децата му да останат при него-нещо много ми е противоречив и съмнителен.

Това не е филм уважаема че да го анализираш кадър по кадър. Потресен съм че има и хора като теб !! 

# 106
http://www.verojaten-spam-dokladwajte-na-moderator/news/article/50733 e това е прекалено. Ако е вярно яко са се наакали.
малка госпожица™  в цялата работа няма нищо смешно.

Не се отваря линкът. Какво е?

# 107
  • София
А някой може ли да ми каже откъде се взеха всички тези камери, съседи, зяпачи?
Някой поканил ли ги беше на зрелището?

Бащата не си уредил нещата в съда, сега се сетил да вика медии и да се хвърля под колата, че да предизвика обществен отзвук.
За чия сметка беше всичко това?

Майката няма да я коментирам повече, но ще кажа пак, че ако едно дете се съпротивлява в стресова ситиуация, диалогът е почти невъзможен, успокояването е продължително и сложно, а ситуацията абсолютно предполагаше насилие. Това е трябвало да бъде овладяно предварително с разговори с бащата и майката. Или дори само с бащата. Всяко сбогуване е драматично. Моят син се тръшка сърцераздирателно само като тръгнем да излизаме с баща му и го оставим на гледачка или на майка ми, какво остава за тези деца при тези безумни обстоятелства.

# 108
И понеже ще се оттегля, предполагам, от тази тема, която ме стресира, само ще кажа, че не прави чест на медиите ни да поставя въпроса като национален.
.........
Крайно некоректно.
О, медиите!... Хищници, лакоми за сеир и рейтинг на гърба на каквато и да е човешка емоция. Ако е мъка и скръб и предизвиква вълнението и интереса на другите зрители, още по-добре. Не разбирам подобно хищничество и бездушие, но явно така ги учат.

# 109
Тежка ситуация, в която децата страдат от глупостта и на двамата родители Sad

Мнението ми се покрива с това на КЛОНКА. Бащата е можел да спести този стрес на децата си, като им позволи да се видят с майка си предварително. Аз не знам как бих реагирала, ако някой не ми позволява да видя детето си... Със сигурност щях да освирепея ...
Винаги, когато видя деца, настроени към някого от родителите си до такава степен като тези, ми трепка нещо под лъжичката... От личен опит знам колко лесно може да се манипулира едно дете и нямам никакво извинение за хората, които го правят.

Дано нещата бързо и цивилизовано се решат в съда в полза на малките. До колкото знам на тази възраст вече могат да бъдат изслушани.

Колкото до обществото, не виждам какво може да помогне в случая.

# 110
В моето семейство е имало много зрелищни драми, вкл и развод на родителите ми и драма около род, права над мен.
в тази ситуация не знам кой е прав и кой крив, ама в слуая е зле за децата... много зле...такъв стрес за тях, що за родители са това....

# 111
  Ето какво написах на имейла на Държавната агенция за "закрила" на детето.Копирам го,напишете им и вие нещо:

След сцената,която цяла България видя по телевизията с децата от Асеновград вие продължавате ли да се наричате"Държавна агенция за закрила на детето"? По какъв точно начин "закриляхте" тези две нещастни деца?  Не ви ли е срам,нямате ли сърца,хора? Вие сте жалки! На ваше място бих си подала оставката незабавно,а не да взимам заплатка....Не ставате за закриляне на деца,не го ли разбрахте? Вие ставате единствено за филми на ужасите! Вие взехте дейно участие в едно истинско насилие над деца,не го ли проумявате? Това вашето не е закрила,а издевателство и брутална гавра!  

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 17:55 от maraidara

# 112
в. "Марица".
Изданието описва семейната драма, разиграла се вчера в Асеновград. Дипломатически бус на полското посолство пристигна вчера на адреса на бащата на улица “Илинден”, разказва репортер на вестника. На място се оказа, че от Агенцията за закрила на детето няма ангажиран психолог. Извикано бе частно лице, което отказа да се легитимира къде точно работи. След неколкоминутен разговор с психолога бащата се съгласи децата да се видят с майката Барбара и ако пожелаят, да тръгнат с нея. Ники и Павел обаче се разпищяха, блъскаха майка си и не искаха да излязат от двора. От дипломатическия микробус изскочиха две жени, които започнаха да влачат децата към колата.
Настана масов побой: майката Барбара се сби със съпруга си, нейна приятелка ­рускиня изскочи от дипломатическия бус, нахвърли се върху възрастна жена от тълпата, ухапа я за ръката и замъкна Николета във возилото.
Присъстващите на срамния екшън полицаи се оказаха безсилни да овладеят ситуацията. Консулът на Полша у нас Войчех Палански зорко следеше ситуацията и на секундата затвори в буса Николета.
Писъците на момиченцето предизвикаха вълна от възмущение сред десетките съседи, дошли да протестират срещу насилственото отвеждане на децата извън страната. Точно тогава стана ясно, че в суматохата малкият Павел е успял да се измъкне и се е укрил.
В рамките на четири часа на два пъти идва екип на Спешна помощ, извикан заради Ники. Майката Барбара обаче отказа да пусне дъщеря си вън от буса. Бабата на децата Мария Василева легна пред полското возило, сетне припадна и бе откарана на носилка в болницата. Ситуацията се усложни още повече, след като и лекари, и социални работници, както и присъстващият съдия-изпълнител се оказаха безсилни да се намесят. Микробусът е територия на чужда държава, не можем да се месим, признаха служителите.
Шефката на Отдела за закрила на детето, Елена Ненова, все пак поиска детето да бъде изведено от микробуса, защото самото то настоява да излезе. Безуспешен се оказа и опитът на Ненова и съдия-изпълнителят Кремена Дерменджиева да поискат полицейска закрила за Николета. Малко по-късно Ненова и Дерменджиева си тръгнаха и повече не се върнаха. Извънредната ситуацията предизвика телефонна намеса и на министъра по европейските въпроси Гергана Паси. Разговарях с полския консул веднага, този казус чисто човешки ме потиска изключително. За съжаление се оказва, че има потвърдено съдебно решение и консулът е категоричен, че децата ще бъдат изведени от страната, заяви минути по-късно пред “Марица” министър Паси.
Ситуацията е безумна. Полицията позволи една руска гражданка да отмъкне дъщеря ми и да я натика в дипломатически бус, заяви бащата Василев. Три часа след началото на екшъна пристигна и шефът на РПУ-Асеновград Илко Трайков, след него и зам.- районният прокурор Борис Михов. Прокуратурата разпореди да се премахнат хората пред микробуса и с полицейска патрулка дипломатическият бус бе изведен от улица “Илинден”. Ще проверим всички обстоятелства по изпълнението на този съдебен лист, не изключвам и някой да понесе отговорност, коментира прокурор Михов.
Няма нищо да коментирам, търсете говорителя на нашето посолство, заяви полският консул. Никой не каза какво се случва с изчезналото шестгодишно братче на отведената Николета. Искам да намерите детето ми, настояваше бащата Тодор. Според близки обаче детето не е изчезнало, а е било прибрано от добри съседи.
Каква ще е неговата съдба и дали ще има повторна акция и за неговото принудително отвеждане, не се разбра.

# 113

Е тва е малко прекалено, ти откъде знаеш кой къде какво е правил? Пълно е с българки в чужбина, които отиват да изхранват децата си, защото мъжете им не могат да си намерят работа или ги мързи, за тях какво би казала? Представи си, че мъжът е ревнив ненормалник, който е скалъпил цялата история?
На мързелив,ревнив ненормалник децА не се раждат или трябва да си много безодговорна спрямо дечицата си.
Такова отношение към децата не е нормално.

# 114
а дали не трябва ръководството на нова телевизия да си подаде оставката...

# 115
Може и да трябва, но първо няма да стане и второ ще излязат с номера, че така провокират обществото за някакво действие или протест, към кои и какви заспали държавни службици, не е ясно. Confused

TiL_kO , дали ти е възможно да спреш да ръсиш глупости?

# 116

Да бе !! Онази която показа как режат главата на войник-а което гледах ЛИЧНО по телевизора стана депутатка ...  Sick

# 117
  • Бургас
На какво основание е казано, че децата трябва да живеят в Полша. Екстрадират ли ги? Защо не тук? Не разбирам. Бащата присъда ли има, в затвор ли ще влиза? Самият казус ми е изкривен. В смисъл те нямат развод. Ако няма да лежи в затвор не виждам как съдът нам къде си ще определя къде ще живеят децата.

# 118
  • София
Цитат
За съжаление се оказва, че има потвърдено съдебно решение и консулът е категоричен, че децата ще бъдат изведени от страната, заяви минути по-късно пред “Марица” министър Паси.

значи, пишем и на министърката Паси! чрез Дирекция "Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация" на МВнР:

iprd@mfa.government.bg

# 119

Да бе !! Онази която показа как режат главата на войник-а което гледах ЛИЧНО по телевизора стана депутатка ...  Sick

добре де за вас нормално ли е да гледате такива неЩа по новините?
дори не са се постарали  да закрият лицата на децата
то бива бива журналисти леШояди ама 4ак пък толкова...

Общи условия

Активация на акаунт